Buffalo – Toronto 9:3 (kon.) | Columbus – Washington 2:3 (po pr.) | Florida – St. Louis 1:4 (kon.)
Philadelphia – Nashville 2:4 (kon.) | Pittsburgh – Carolina 2:1 (1:0 po s.n.) | Tampa – Vegas 5:4 (kon.)
New Jersey – Edmonton 3:6 (kon.) | Dallas – Vancouver 4:3 (po pr.) | Minnesota – Montreal 4:3 (po pr.)
Colorado – Ottawa 6:4 (kon.) | Anaheim – Calgary 0:3 (kon.) | San Jose – Arizona 2:5 (kon.)
konec
Colorado Avalanche
6:4 (2:2, 1:2, 3:0)
Ottawa Senators
Pátek 22.12.2023, 03:00 • Ball Arena, Denver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.
     
    Zdravím všechny fanoušky a příznivce toho nejlepšího světového hokeje!

    Dnes se zaměříme na další kolo NHL, Colorado doma vyzve trápící se Ottawu.

    Začínáme nad ránem ve 3:00, přeji Vám příjemnou zábavu.
     
    Colorado může být s dosavadním průběhem sezony spokojeno. Avalanche jsou nyní sice "až" šestí, na třetí flek jim každopádně chybí jediný bodík, situace tak může být ještě dnes o kus pozitivnější.

    Nejproduktivnější hráč: Nathan MacKinnon (14+34)

    Zato Ottawa se trápí, ve východní konferenci je poslední, prohrála pět posledních zápasů. Těžko říci, zda právě dnes přijde zlepšení, konec konců Colorado vyhrálo pět ze šesti posledních vzájemných duelů, Senátoři nad svým dnešním soupeřem v základní hrací době netriumfovali dokonce od roku 2019...

    Nejproduktivnější hráč: Tim Stützle (6+24)
     
    Československá stopa v utkání:

    Dominik Kubalík (OTT): 27 zápasů, 7+1

    Jiří Smejkal (OTT): 4 zápasy, 0+0
    Sedmý gól Dominika Kubalíka v sezoně, naposledy se trefil proti Arizoně
     
    Předpokládané zahajovací sestavy:

    Colorado Avalanche: Georgijev (Prosvetov) – Toews, Makar, Manson, Byram, C. Jones, J. Johnson – Ničuškin, MacKinnon, Rantanen – Wood, Colton, Drouin – Cogliano, R. Johansen, L. O'Connor – MacDermid, Meyers.

    Ottawa Senators: A. Forsberg (Korpisalo) – Sanderson, Zub, Chychrun, Hamonic, Brännström, Bernard-Docker – B. Tkachuk, Stützle, Batherson – Tarasenko, Norris, Giroux – Kubalík, Greig, Crookshank – Smejkal, Kastelic, Kelly.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:55
    Hned na startu první třetiny tu máme obrovskou šanci! Nathan MacKinnon počkal na Makara, nabil mu do druhé vlny a mladý bek pálí! Joonas Korpisalo zasahuje.
     
    02:07
    Ve veliké šanci byl i Jack Johnson, kotouč už se pomalu kutálel do brány, nakonec ale končí mimo. Colorado každopádně zahájilo dlouhou výhodu v šesti a nyní jej čeká přesilovka. Výborný start domácích!
     
    02:07
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators:
    Angus Crookshank – 2 min., hákování.
     
    02:45
    Colorado právě vstřelilo branku!
    To je start! Domácí zahájili přesilovkovou kombinaci, na bránu šly v rychlém sledu dvě, tři rány. A pak už to přišlo. Makar nabil na kruh, NATHAN MACKINNON si ještě na krátko vyměnil puk s Drouinem a parádně trefuje – 1:0. Asistence: Jonathan Drouin a Cale Makar.
    02:45 Nathan MACKINNON - 1:0
     
    04:33
    Tim Stützle projel do pásma a zkusil vypálit, kotouč ale nedostal přes dojíždějícího Makara.
     
    04:57
    A další tutovka! Ross Colton ujížděl do šance, vyhodnotil ale, že nemá rychlost, rozhodl se tedy zabrzdit a zadovkou ještě našel úplně volného Jonathana Drounina! Joonas Korpisalo výtečně.
     
    06:18
    Střely na branku: 9 – 2!
     
    06:28
    Jack Johnson dobře do defenzivy, zastavil najíždějící Bathersona. Dopředu opět jede Colorado.
     
    07:00
    Hra se přeci jen trošku uklidnila, nyní ale musel být pozorný brankář domácích Alexandar Georgijev, který pohotově vyjel z brankoviště a vypíchl puk před Girouxem.
     
    07:37
    Výtečné střídání opět hraje Jonathan Drouin, který má rychlost a zaváží kotouč za branku. Nakonec je z této jeho aktivity i další střela, Joonas Korpisalo se ale zatím jeví velice dobře a opět chytá.
     
    07:57
    Nathan MacKinnon tentokrát zastaven a dopředu jdou Sens. Ne moc dlouho, hostující tým se ke střele nedostane, dozadu zapracoval Cale Makar.
     
    08:32
    První lajna Colorada opět tlačí, nebezpečně pálí Makar, po odrazu od zadního mantinelu dorážel i MacKinnon. Joonas Korpisalo se zvládl přesunout.
     
    09:30
    Senátoři zatím podle statistik vyslali čtyři střely na branku, nevybavuji si ale jedinou, která by byla jakkoli nebezpečná, Alexandar Georgijev se v bráně spíš nudí.
     
    09:59
    Po icingu domácích měla Ottawa zajímavou šanci si zaútočit, to ale nedopadlo úplně nejlépe, Avs znovu vyvážejí kotouč na svou útočnou polovinu.
     
    10:40
    Jake Sanderson udržel pro Sens pásmo, za chvíli ale už hrají domácí, na led opět skáče MacKinnonova lajna.
     
    11:32
    První zajímavý pokus hostů z Lttawy, na modré si puk potáhl Jakob Chychrun a pálí. Kotouč byl mířen nejspíš na teč, nakonec je zpomalen a stejně končí na zadním mantinelu.
     
    12:26
    Devon Toews s tvrdým zákrokem na mantinelu, tady to vypadalo na faul, sudí se ale rozhodli nevylučovat a hra tak může pokračovat.
     
    13:48
    Ryan Johansen se pěkně uvolnil před bránou, zamíchal s pukem a zakončuje backhandem. Joonas Korpisalo připraven.
     
    14:12
    Josh Norris vypálil z dálky a alespoň prověřil Georgijeva, který nyní přerušuje hru. Zápas se nám v průběhu třetiny začíná vyrovnávat, Avs užn rozhodně netráví tolik času v útočném pásmu. Stále je ale velký rozdíl v kvalitě šancí, u domácích je téměř každá střela hrozbou, Ottawa naopak nedokáže pořádně zaměstnat brankáře soupeře, který se spíš nudí.
     
    14:30
    Střely na branku: 12 – 6.
     
    14:34
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche:
    Sam Malinski – 2 min., krosček.
     
    14:45
    Logan O'Connor hodně ostře napadá a snaží se protlačit do šance. To se mu nakonec nepodařilo, ale i tak pošetřil pár cenných vteřinek.
     
    15:13
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Vyrovnáno! Sens se usadili v pásmu, Drake Batherson výborně zamíchal s pukem a předal jej na pravý kruh, kde čekal úplně zapomenutý JOSH NORRIS. Stačilo jen dorazit do prázdní brány – 1:1 Asistence: Drake Batherson.
    15:13 Josh NORRIS - 1:1
     
    15:29
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Pár smolných odrazů a Senátoři najednou vedou! Chyhrun nahodil od modré, kotouč škrtl o Kubalíkovu hůl a Alexandar Georgijev měl najednou spoustu práce. K dorážce se nakonec dostal RIDLY GREIG, jenž doklepl puk do sítě. Asistence: Dominik Kubalík a Jakob Chychrun.
    15:29 Ridly GREIG - 1:2
     
    16:29
    Valerij Ničuškin se protáhl až před bránu, kde chtěl zakončovat, proti byl Joonas Korpisalo, jenž využil dobrého postavení a nechává se trefit do hrudi.
     
    17:53
    Tim Stützle zůstal před brankou, kotouč se k němu dostal a mladý Němec byl v obrovské šanci. Zkusil zamíchat, pak ale míří nad.
     
    18:28
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Avs jsou zpět ve hře! Mezi kruhy se uvolnil hvězdný NATHAN MACKINNON, dostal se k zakončení po ledě a překonává brankáře soupeře! Asistence: Valerij Ničuškin.
    18:28 Nathan MACKINNON - 2:2
     
    Nathan MacKinnon dává gól číslo 300 v NHL!
     
    19:12
    Mikko Rantanen ve velké šanci na levém křídle a pálí, jeho krajan Korpisalo připraven.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina nakonec nabídla zajímavé a nečekané rozuzlení. Domácí měli raketový strat, tvořili si šance, zahráli si přesilovku, dali gól. Senátoři z Ottawy naopak neměli prakticky nic, jejich střely nebyly nebezpečné. Pak ale přišla přesilovka, vyrovnání a chvíli poté i pár šťastných odrazů a vedoucí gól. Hosté vytěžili z naprostého minima maximum a díky tomu mohou do kabin odcházet spokojeni a to i přes to, že Nathan MacKinnon ještě stihl znovu vyrovnat.

    Kanadský výběr tu ale čeká těžká šichta, domácí umí rozjet pořádný kolotoč. Vše bude hodně stát na brankáři Korpisalovi, má li přijít úspěch.
     
    Střely na branku: 19 – 9.
     
    Další třetina začne přibližně v 4:04.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:26
    Zajímavé přečíslení domácího týmu, stačil kousek a přihrávka by šla ideálně na hůl jednoho z útočníků, takto je v akci brusle jednoho z hostů, od té se puk odráží do rohu.
     
    21:04
    Dvě velké šance Ottawy! Nejprve tedy Brady Tkachuk pálil z kruhu a nastřelil masku brankáře Georgijeva, následně do krátkého úniku ujížděl Tim Stützle, jenž zkusil slavnou Forsbergovku. Brankář domácích zasahuje.
     
    21:34
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Další smolná branka v domácí síti! JACOB BERNARD-DOCKER se po vyhraném buly dostal k zakončení od modré, kotouč nejspíše ještě tečoval bránící Makar a Alexandar Georgijev tak máchl na prázdno. Puk je v síti. Asistence: Jiří Smejkal a Mark Kastelic.
    21:34 Jacob BERNARD-DOCKER - 2:3
     
    První bod po vyhraném buly zapisuje český útočník Jiří Smejkal!
     
    23:06
    Zajímavé možnosti na obou stranách, blízko byl třeba ze středu pálící Valerij Ničuškin, na druhé straně opět mohl zahrozit Smejkal.
     
    25:09
    Mikko Rantanen si sjel na střed a ostře pálí, ovšem mimo. Domácí tým opět začíná přitápět pod kotlem, Sens každopádně odráží výpady soupeře.
     
    26:01
    Do přečíslení, které zakončoval Tim Stützle ujížděli Senátoři, na druhé straně pak jeli domácí do přečíslení 3 na 1, byli ale včas odzbrojeni. Nakonec přichází přeci jen střela, Joonas Korpisalo měl problém s udržením puku, nakonec jej ale udržel.
     
    26:35
    Kubalík se dostal k puku za brankou a zkoušel jej dostat do brankoviště, to se ale nakonec nepodařilo ideálně.
     
    26:40
    Střely na branku: 26 – 14.
     
    26:41
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche:
    Joel Kiviranta – 2 min., podrážení.
     
    26:57
    Tim Stützle zamíchal s pukem a zkusil vyslat jedovku zápěstím. Kotouč je sražen do ochranné sítě.
     
    27:10
    Brady Tkachuk chtěl zrychlit hru rychlým pasem skrz pásmo, tento záměr se mu ale nepodařilo zrealizovat. Následně Makar vyhazuje, každopádně jen na chvíli.
     
    28:04
    Jakob Chychrun nahazuje od modré, Alexandar Georgijev nějak zasáhl. Miles Wood nyní vyhazuje a na led vyráží i česká spojka Smejkal – Kubalík.
     
    28:39
    Chychrunova bomba z kruhu vystřelila brankáři Georgijevovi hůl z ruky, puk každopádně zastavil. Přesilovka je nyní u konce.
     
    29:39
    Tři střely Avs z dálky, všechny letí z nějakého důvodu mimo.
     
    29:53
    Parker Kelly sám za obranou, přichází prudká střela. Alexandar Georgijev zasahuje vyrážečkou, skvělý zákrok!
     
    30:20
    A další mezera v domácí obraně! Z přečíslení 2 na 1 pálí Tim Stützle, následuje ještě dorážka po objetí brány, tentokrát střílel Vladimir Tarasenko. Avs jsou rozhozeni a mají štěstí, že je zatím drží brankář.
     
    30:20
    Střely na branku ve 2. třetině: 6 – 13
     
    30:36
    Rybička v podání Tkachuka zachránila situaci, domácí by jinak ujel do přečíslení. Takhle zůstává hra ve středním pásmu.
     
    31:25
    Logan O'Connor musel čekat, jeho parťáci totiž zůstali v ofsajdu. Nakonec stejně jede pravým křídlem a zkouší to backhandem, Joonas Korpisalo zasáhl bez problémů backhandem.
     
    32:21
    Tahle rozehrávka se nepovedla, Ottawě se píská zakázané uvolnění. Tady je asi čas povolat zpět 1. formaci, domácí potřebují vykřesat trošku ofenzivního tlaku a nadechnout se.
     
    32:30
    A přesně to se nakonec stalo, gól sice nepadl, Rantanen ale šel za pukem, byl sražen a nyní tedy přichází přesilovka.
     
    32:30
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators:
    Ridly Greig – 2 min., nedovolené bránění.
     
    32:54
    Senátorům se nakonec podařilo vyhodit, Avs se rychle vracejí, zatím to je ale beze střelby.
     
    33:23
    Cale Makar vypálil a nikdo chvíli nevěděl, kde je puk. Jako první jej uviděl Valerij Ničuškin, jenž dorážel, Joonas Korpisalo se natáhl a s velkou dávkou štěstí udržel kus černé gumy před čarou.
     
    33:48
    Senátoři se nyní osvobozují a šetří velké množství času.
     
    34:10
    A další vyhození.
     
    34:47
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Poprvé v zápase jde jeden z týmů do trháku! Vladimir Tarasenko tady narýsoval parádní přihrávku skrz pásmo, DRAKE BATHERSON byl úplně volný, potáhl si puk a vypálil na vzdálenější tyč. Alexandar Georgijev si sice sáhl rukávem, nedokázal ale kotouč zachytit a ten tak končí v bráně. Tohle už je zajímavý náskok Sens – 2:4. Asistence: Vladimir Tarasenko a Arťom Zub.
    34:47 Drake BATHERSON - 2:4
     
    35:15
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche:
    Jack Johnson – 2 min., krosček.
     
    35:24
    Norrisova jedovka z kruhu, kotouč letí mimo. Hosté ještě zůstávají v pásmu, ne ale na dlouho.
     
    36:16
    Tkachuk se chtěl vytočit z bezprostřední blízkosti a zasunout mezi betony, dorážet mohl ještě Batherson, ten ale skákavý puk nezachytil.
     
    36:56
    OBROVSKÁ ŠANCE! Tarasenko dostal nabito přihrávkou přes brankoviště na pravou tyč, Alexandar Georgijev ale zasáhl betonem, a to hned dvakrát, možná třikrát. Následuje krátká potyčka, v té jde své parťáky bránit Jiří Smejkal.
     
    37:42
    Před bránou nyní operoval Smejkal, k regulérní dorážce se ale nedostal. Avs následně otáčejí hru.
     
    38:18
    Střely na branku ve 2. třetině: 9 – 22!
     
    38:18
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators:
    Parker Kelly – 2 min., sekání.
     
    38:21
    Ihned z buly vyhazují Sens přes všechny čáry. Postaral se o to obránce Jake Sanderson.
     
    38:54
    Claude Giroux v krátkém přečíslení při vlastním oslabení, rána je zablokována. I tak ale hosté ještě ušetří dost času.
     
    39:30
    Velké šance na obou stranách, Rantanen nejprve trefil tyčku, následně Tim Stützle z přečíslení minul bránu.
     
    39:44
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Tentokrát už se MIKKO RANTANEN prosazuje! Po ráně z levého kruhu se finský střelec dostal k dorážce z druhé strany útočného pásma a Joonas Korpisalo tady už nemohl pomoct. Bez asistence.
    39:44 Mikko RANTANEN - 3:4
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina byla v podání Sens výborná, hosté dokázali soupeře přehrávat, naopak Avs měli v určitě pasáži duelu problémy v defenzivě. Pro Ottawu každopádně velká škoda, že se nepodařilo udržet dvoubrankové vedení, domácí na ně s jistotou vletí.
     
    Střely na branku ve 2. třetině: 12 – 21
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    44:49
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators:
    Drake Batherson – 2 min., držení.
     
    46:14
    Colorado právě vstřelilo branku!
    NATHAN MACKINNON završuje hattrick a vyrovnává stav zápasu! Domácí hvězdný střelec nejprve zastavil nápřah, následně zamířil zápěstím a trefuje naprosto parádně – 4:4. Asistence: Devon Toews a Valerij Ničuškin.
    46:14 Nathan MACKINNON - 4:4
     
    46:14
    Hosté si podle všeho ještě vzali coach challenge, ta však není úspěšná.
     
    46:14
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators:
    HL – zdržování hry, neúspěšná trenérská výzva.
     
    47:10
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Další přesilovka a další gól! Domácí rozehráli výhodu rozvážně, následně přišlo zrychlení, MIKKO RANTANEN chtěl ještě přihrávat skrz brankoviště, Sens si ale kotouč sami srazili do sítě. Asistence: Nathan MacKinnon a Cale Makar.
    47:10 Mikko RANTANEN - 5:4
     
    48:32
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche:
    Josh Manson – 2 min., sekání.
     
    52:28
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche:
    Sam Malinski – 2 min., podrážení.
     
    55:55
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche:
    Josh Manson – 2 min., podrážení.
     
    59:37
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Čtvrtý gól NATHANA MACKINNONA znamená pojistku! Senátoři ještě zatlačili soupeře při power play, kotouč ale následně opustil útočnou třetinu. Nejlepší rychloat měl právě MacKinnon, jenž předjel obránce a zakončuje do prázdné. Asistence: Valerij Ničuškin.
    59:37 Nathan MACKINNON - 6:4
     
    Konec zápasu.
     
    Statistika
    Střely na bránu: 39 – 45 | Přesilová hra: 4/5 – 1/6 | Trestné minuty: 12 – 10

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Alexandar Georgijev (COL) – 41 zákroků, 4 OG, úspěšnost 91,1 %, odchytal 59:22
    Joonas Korpisalo (OTT) – 33 zákroků, 5 OG, úspěšnost 86,8 %, odchytal 59:23

    Česká a slovenská stopa
    Jiří Smejkal (OTT) – 0+1, +1 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 11:03
    Dominik Kubalík (OTT) – 0+1, +1 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 13:42

    Tři hvězdy utkání
    1. Nathan MacKinnon (COL) 4+1
    2. Mikko Rantanen (COL) 2+0
    3. Cale Makar (COL) 0+2
     
    To už je ode mne pro tuto chvíli vše. Děkuji Vám za pozornost, budu se opět těšit u dalších zápasů NHL a přeji Vám veselé Vánoce.

    Na shledanou. (07:05:18)

    Adam Čuba

    Branky a nahrávky: 3. MacKinnon (Drouin, Makar), 19. MacKinnon (Ničuškin), 40. Rantanen, 47. MacKinnon (Toews, Ničuškin), 48. Rantanen (MacKinnon, Makar), 60. MacKinnon (Ničuškin) – 16. Norris (Batherson), 16. Greig (Kubalík, Chychrun), 22. Bernard-Docker (Smejkal, Kastelic), 35. Batherson (Tarasenko, Zub)


    Colorado Avalanche: Georgijev (Prosvetov) – Toews, Makar, Manson, Byram, C. Jones, J. Johnson, Malinski – Ničuškin, MacKinnon, Rantanen – Wood, Colton, Drouin – Cogliano, R. Johansen, L. O'Connor – MacDermid, Meyers, Kiviranta.
    Ottawa Senators: A. Forsberg (Korpisalo) – Sanderson, Zub, Chychrun, Hamonic, Brännström, Bernard-Docker – B. Tkachuk, Stützle, Batherson – Tarasenko, Norris, Giroux – Kubalík, Greig, Crookshank – Smejkal, Kastelic, Kelly.
    bahis siteleri