Humenné – Spišská N. Ves 6:3 (kon.) | Košice – Michalovce 1:2 (kon.) | Nové Zámky – Nitra 3:2 (po pr.)
Trenčín – HC Slovan 5:1 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Poprad 1:2 (kon.) | Banská Bystrica – Zvolen 3:2 (3:1 po s.n.)
konec
HC 19 Humenné
6:3 (1:1, 2:2, 3:0)
HK Spišská Nová Ves
sk Pátek 22.12.2023, 17:00Tipos Extraliga (SR) • 28. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Vitajte pri sledovaní 28. kola Tipos Extraligy, v ktorom nás čaká z hľadiska tabuľkového postavenia zaujímavý súboj posledného s prvým, v ktorom Humenné privíta Spišskú Novú Ves. Domáci sú stále na chvoste tabuľky, aj keď v poslednom období striedajú lepšie momenty s horšími a to sa potvrdilo aj naposledy, keď po hladkom domácom víťazstve nad Zvolenom schytali šesťgólový debakel v Poprade. Hostia sú síce na líderskej pozícii s náskokom piatich bodov, ale nedarí sa im v zápasoch na ľade súperov, keďže prehrali aj v posledných dvoch prípadoch vonku v Michalovciach a Zvolene.
     
    Úvodné zostavy:

    HC 19 Humenné: Galimov(Kozel) – Glazkov, Novický, Meliško, Sergienko, Novota, Diakov, Jacko – Lapšanský, Linet, Šoltés – Faith, Krajňák, Handlovský – Horvát, Lačný, Thomka – Borov, Havadej, Ragan
    Tréner: M. Štrba

    HK Spišská Nová Ves: Melicherčík(Varša) – Ališauskas, Merezhko, Žiak, Valach, Romaňák, Björkung, Groch, Šuty – Bakoš, Nellis, Archambault – Majdan, Kerbashian, Burgess – Džugan, Myklukha, Vandas – Zöld, Bortňák, Drábek
    Tréner: V. Wojnar

    Rozhodca: Krajčík, Štefik – Tichý, Stanzel.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:21
    Prvé nastrelenie hosťom vôbec nič neprinieslo, pretože sa píska zakázané uvoľnenie.
     
    00:46
    Na opačnej strane tiež nedorozumenie pri rozohrávke domácich, ktoré výustilo už do druhého zakázaného uvoľnenia v úvodnej minúte.
     
    02:38
    Zatiaľ najvážnejšia situácia v zápase, keď Galimov musel zlikvidovať celkom nebezpečné zakončenie z ľavej strany, ale domáci brankár predviedol istý zákrok.
     
    03:15
    Domáci sa dostali v obrannom pásme pod tlak, preto radšej vyhodili puk cez všetky čiary.
     
    04:37
    Hra je opäť prerušená po zákroku domáceho brankára Galimova, ktorý si poradil so strelou Björkunga z pravého kruhu.
     
    05:47
    Pekná individuálna akcia Valacha, ktorý veľmi jednoducho prešiel po pravej strane a opäť prinútil Galimova zasiahnuť.
     
    06:20
    Archambault stratil puk v útočnom pásme a domáci sa ihneď dostali do prečíslenia dvoch proti jednému. Lapšanský zobral zodpovednosť na seba, ale Melicherčíka vo vyloženej šanci neprekonal.
     
    06:53
    Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
    Bakoš – 2 min., hákovanie.
     
    10:24
    Veľmi dobrá pasáž v podaní domácich, ktorí síce nevyužili prvú presilovú hru, ale vo viacerých situáciach dostali hostí do úzkych a napokon sa domáci dopustili zbytočného zakázaného uvoľnenia.
     
    11:10
    Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
    Merezhko – 2 min., hákovanie.
     
    11:28
    Humenné dáva gól! Domáci už využívajú druhú presilovú hru na úvodný gól, aj keď Glazkovovi vôbec nevyšlo zakončenie, tak Melicherčík bol rozhodený a najlepšie sa zorientoval Linet, ktorý posunul puk na LUKÁŠA HANDLOVSKÉHO a ten už trafil poloprázdnu hosťujúcu bránku! Asistencia: Linet
     
    14:51
    Spišská Nová Ves dala gól! Hostia reagujú celkom rýchlo vyrovnávajúcim gólom, keď im v tejto situácii prialo aj šťastie, keďže OLIVIER ARCHAMBAULT si možno aj neúmyselne narazil puk od pravého betónu Galimova a dorážku už mal celkom jednoduchú! Asistencia: Nellis
     
    17:41
    Blížime sa k záveru prvej tretiny, tentokrát bola hra prerušená po postavení mimo hry na strane hostí.
     
    18:20
    Veľká príležitosť pre hostí, keď domáca defenzíva pri prečíslení síce zblokovala prihrávku, ale z druhej vlny zakončoval Merezhko, ktorého pokus tesne vedľa pravej tyčky vytlačil skvelým zákrokom Galimov.
     
    19:46
    Tak ešte jedno prerušenie hry a vhadzovať sa bude po pravici Galimova, čo dáva nádej hosťom na možné zakončenie.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Úvodná tretina medzi Humenným a Spišskou Novou Vsou priniesla zaujímavý hokej a po jednom góle padlo na oboch stranách, keď domáci najprv otvorili skóre v presilovej hre zásluhou Handlovského, ale líder tabuľky odpovedal vyrovnávajúcim zásahom Archambaulta. Druhá tretina sa začne približne o 17:50.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    21:24
    Prvýkrát je hra prerušená v druhej tretine, keď domáci vyhodili puk mimo hraciu plochu.
     
    21:36
    Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
    Burgess – 2 min., hákovanie.
     
    21:53
    Tvrdá rana Handlovského z ľavej strany, ktorú Melicherčík neudržal, ale Linet nedokázal najrýchlejšie zareagovať a nedotlačil puk do hosťujúcej brány.
     
    22:59
    Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
    Vandas – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou.
     
    24:02
    Domáci vôbec nezohrali dobre krátku presilovku piatich proti trom, keďže poriadne v nej nepreverili Melicherčíka, ktorý musel zakročiť až v tejto chvíli lapačkou proti strele od modrej čiary.
     
    25:07
    Humenné dáva gól! Domáci síce nevyužili ani ďalšiu presilovku, ale dostávajú sa do vedenia, keď už boli hostia v plnom počte a po prihrávke Lineta sa presadil KRISTIÁN HORVÁT, keďže sa mu podarilo z uhla z pravej strany prekvapiť Melicherčíka, ktorý si zrazil puk za svoj chrbát! Asistencia: Linet
     
    26:30
    Hostia zvýšili obrátky v útočnom pásme a poriadne zavarili domácim, ale Burgessove zakončenie z prvej vyrazil Galimov.
     
    26:57
    Na opačnej strane sa po krásnej dlhej prihrávke dostal do úniku Šoltés, ale jeho strelu dokázal vyraziť ramenom Melicherčík a neuspel ani dorážajúci Linet.
     
    28:06
    Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
    Archambault – 2+2, sekanie.
     
    30:37
    Spišská Nová Ves dala gól! Tak sa na to pozrite, domáci mali šancu navýšiť vedenie v dlhej štvorminútovej početnej výhode, ale namiesto toho hostia vyrovnávajú po tom, čo Merezhko narysoval prihrávku na TODDA BURGESSA, ktorý využil otvorenú domácu obranu a z pravej strany prestrelil Galimova! Asistencia: Merezhko
     
    30:53
    Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
    Merezhko – 2 min., krosček.
     
    31:47
    Humenné dáva gól! Hostia sú však potrestaný za svoju nedisciplinovanosť tretím inkasovaným gólom a domáci už v tejto chvíli využívajú presilovú hru piatich proti trom, keď boli trpezliví a nakoniec DÁVID ŠOLTÉS trafil presne do ľavého horného rohu, takže Melicherčík bol bez šance! Asistencia: Handlovský
     
    33:10
    Melicherčík radšej prerušil hru a po jednoduchom nahodení od modrej čiary udržal puk v lapačke.
     
    34:18
    Hostia tak opäť musia doťahovať a teraz bola krížna prihrávka domácou defenzívou zblokovaná mimo hraciu plochu.
     
    34:55
    Vylúčenie v tíme HC 19 Humenné:
    Handlovský – 2 min., vrazenie na mantinel.
     
    35:40
    Zaujímavý pokus Borova, ktorý sa zapojil do útoku v oslabení a jeho rana letela len tesne nad bránu hostí.
     
    36:38
    Na opačnej strane už bolo takmer vyrovnané, keď domáci nedostali puk z obranného pásma a Kerbashian zakončoval z blízkosti, lenže Galimova zachránila horná žrď.
     
    37:01
    Vylúčenie v tíme HC 19 Humenné:
    Galimov – 2 min., podrazenie.
     
    37:10
    Spišská Nová Ves dala gól! Hostia predsa len po tretíkrát v zápase vyrovnávajú, keď veľmi rýchlo zúžitkovali ďalšiu početnú výhodu a hostia využili skrumáže pred Galimov, napokon ANTHONY NELLIS puk dopravil do domácej brány! Asistencia: Myklukha, Archambault
     
    39:10
    Vylúčenie v tíme HC 19 Humenné:
    Novota – 2 min., sekanie.
     
    39:43
    Hostia sa ešte pokúsili využiť pred záverom druhej tretiny aj ďalšiu presilovú hru, ale Burgessove nebezpečné zakončenie z pravej strany vytlačil Galimov nad bránu.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V druhej tretine v zápase medzi Humenným a Spišskou Novou Vsou pokračoval vynikajúci hokej a síce sa domáci opäť dostali dvakrát do vedenia po presných zásahoch Horváta a Šoltésa, tak hostia vždy gólovo reagovali vďaka Burgessovi a Nellisovi. Napriek tomu domáci podávajú vynikajúci výkon a vôbec nie je vidno, že ide z pohľadu tabuľky o súboj posledného s prvým. Tetia tretina sa začne približne o 18:50.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    41:46
    Hostia boli v úvode tretej tretiny aj vďaka presilovej hre celkom blízko k streleniu vedúceho gólu, ale domáci prežili ťažké chvíle a radšej vyhodili puk na zakázané uvoľnenie.
     
    42:30
    Žiak s veľkou chybou v obrannom pásme daroval obrovskú príležitosť Faithovi, ktorého však vychytal Melicherčík.
     
    46:08
    Domáci si nechcú situáciu komplikovať a opäť vyhadzujú puk cez všetky čiary, keďže hostia majú v posledných momentoch herne navrch.
     
    49:01
    Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
    Ališauskas – 2 min., krosček.
     
    49:11
    Humenné dáva gól! Hosťujúca denzíva teraz zaspala a nechala na strede voľných dvoch domácich hráčov, puk sa dostal práve na Handlovského, ktorý ešte nezištne prihral JAKUBOVI LINETOVI a preňho to už bolo jednoduché zakončenie do odkrytej hosťujúcej brány, keďže Melicherčík nestihol zareagovať! Asistencie: Handlovský, Horvát
     
    50:12
    Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
    Nellis – 2 min., nešportové správanie.
     
    51:29
    Humenné dáva gól! Domáci sa výrazne približujú k trom bodom po využití ďalšej presilovky, keď Krajňák nabil na modrú čiaru IVANOVI GLAZKOVOVI, ktorý aj s nechceným tečom Vandasa prekonal po piatykrát Melichečíka! Asistencia: Krajňák
     
    53:07
    Mohutný nápor hostí, ale Ališauskas neuspel pri dorážke vďaka vynikajúcemu zákroku betónom od Galimova a domáci vyhodili len na zakázané uvoľnenie.
     
    54:09
    Vylúčenie v tíme HC 19 Humenné:
    Horvát – 2 min., hákovanie.
     
    55:36
    Hostia už musia strieľať častejšie, ale Galimov zatiaľ v oslabení drží aj proti nevydarenému zakončenu Myklukhu z ľavej strany.
     
    58:10
    Hostia to už skúšajú s hrou bez brankára, ale zatiaľ sa nevedia dostať do útočného pásma.
     
    59:31
    Humenné dáva gól! O troch bodoch pre domácich je definitvíne rozhodnuté, keďže DAMIÁN NOVICKÝ z obranného pásma trafil prázdnu bránu hostí aj vďaka štastnému odrazu od mantinelu!
     
    Koniec zápasu.
     
    Posledné Humenné zaslúžene zdolalo lídra Spišskú Novú Ves v domácom prostredí 6:3 po húževnatom výkone, keď im pomohla aj veľká nedisciplinovanosť na strane hostí a ponúknuté presilové hry využili v poslednej tretine Linet a Glazkov, do prázdnej brány už len spečatil triumf domácich Novický. Spišiaci tak opäť len potvrdili katastrofálnu formu v zápasoch vonku, ale napriek tomu aj po dnešku zostanú na čele tabuľky. To je odo mnňa z tohto zápasu všetko, ďakujem za pozornosť a teším sa pri hokejových prenosoch znova nabudúce! (19:29:41)

    Filip Kosnáč

    Branky a nahrávky: 12. Handlovský (Linet), 26. Horvát (Linet), 32. Šoltés (Handlovský), 50. Linet (Handlovský, Horvát), 52. Glazkov (Krajňák), 60. Novický – 15. Archambault (Nellis), 31. Burgess (Merezhko), 38. Nellis (Myklukha, Archambault)


    HC 19 Humenné: Galimov(Kozel) – Glazkov, Novický, Meliško, Sergienko, Novota, Diakov, Jacko – Lapšanský, Linet, Šoltés – Faith, Krajňák, Handlovský – Horvát, Lačný, Thomka – Borov, Havadej, Ragan
    Trenér: M. Štrba

    HK Spišská Nová Ves: Melicherčík(Varša) – Ališauskas, Merezhko, Žiak, Valach, Romaňák, Björkung, Groch, Šuty – Bakoš, Nellis, Archambault – Majdan, Kerbashian, Burgess – Džugan, Myklukha, Vandas – Zöld, Bortňák, Drábek
    Trenér: V. Wojnar

    Rozhodčí: Krajčík, Štefik – Tichý, Stanzel
    bahis siteleri