Norsko – Slovensko 4:8 (kon.) | Lotyšsko – Finsko 0:4 (kon.) | Česko – USA cz 3:4 (1:2 po s.n.)
Kanada – Švédsko 0:2 (kon.)
konec
Lotyšsko
0:4 (0:2, 0:1, 0:1)
Finsko
Pátek 29.12.2023, 14:30 • Scandinavium, Göteborg • Mistrovství světa do 20 let • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je ode mě pro dnešek vše. Tímto Vám děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek dne. (17:17:14)
     
    Lotyšsko v samotném závěru utkání nakonec nevyužilo dvojnásobnou přesilovku, takže se prvního gólu na turnaji nedočkalo, zatímco Finsko konečně získalo první výhru! Na začátku poslední periody ještě osladil finské vítězství čtvrtým gólem Oiva Keskinen, takže Finové si dokráčeli pro zasloužené vítězství, které bylo podtrhnuto počtem střel a skvělým výkonem gólmana Noa Valiho.
     
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Lotyšsko přece jen konečně dostalo kotouč do sítě, Rainers Darzinš však kus gumy zahrál vysokou holí, takže rozhodčí okamžitě signalizuje, že gól nemůže platit.
     
    59:38
    Niks Fenenko to nyní zkoušel rovnou dvakrát, ale Lotyšům na tomto turnaji zatím není přáno. Noa Vali pokračuje ve skvělém výkonu a čisté konto má na dosah.
     
    59:09
    Dans Ločmelis už zase na sebe bral veškerou zodpovědnost, jeho projektil však tentokrát skončil na prvním protihráči v cestě. Ten navíc ihned vyhodil.
     
    58:39
    Oddechový čas pro Lotyšsko.
     
    58:39
    Další zmatek vyvolal střelecký pokus Nikse Fenenka, protože Noa Vali neudržel puk ve své výstroji. Finský brankář si ale poradil i s dorážkou.
     
    58:06
    Dans Ločmelis chtěl v dvojnásobné přesilovce co nejdříve protrhnout střeleckou smůlu, jeho střela švihem ale skončila pouze v lapačce gólmana.
     
    57:53
    Vyloučení v týmu Finsko:
    Jesse Pulkkinen – 2 min., podrážení,
    Aleksanteri Kaskimäki – 2 min., nedovolené bránění.
     
    57:14
    Dans Ločmelis vstoupil do pásma v moment, kdy se tam ještě nacházel jeho spoluhráč, takže se píská ofsajdové postavení.
     
    56:25
    Rainers Darzinš jen neúspěšně dobrusloval vlastní nahození, jeho spoluhráč však následně zachytil finské vyhození, takže Lotyši přece jen mohou útočit.
     
    55:18
    Další finský pokus byl přesný, ale pro změnu mířil přímo doprostřed, což znamenalo snadný zákrok pro Deivse Rolovse.
     
    55:05
    Jani Nyman chce svůj gól a svým bekhendem od toho nebyl daleko, branku ale nakonec o pár čísel minul.
     
    54:35
    Finsko zase mělo co dělat, aby postup soupeře nějakým způsobem zastavilo. Nakonec se ale zadařilo a může tedy samo zaútočit.
     
    53:35
    Nyní ale zase útočí Finové, kteří při kombinaci nikam nespěchají a spíše se snaží o to, aby duel dohrávali co nejdál od své klece.
     
    52:56
    V přibližujícím závěrem zápasu Lotyši začínají být aktivnější a finský gólman má spoustu práce. Třeba si Lotyšsko konečně připíše první gól na turnaji.
     
    52:10
    Rodžers Bukarts se nadějně otáčel kolem bránícího hráče, na kotouč ale nakonec nedosáhl, těsně ho předběhl finský gólman.
     
    51:08
    O kotouč se nyní bojuje ve finském pásmu, kde si Lotyši počínají velmi sympaticky. Díky tomu nakonec vypálil Kevins Strādnieks, Noa Vali však potvrdil čisté konto, pro které si úspěšně míří.
    Marken.cz

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 15. Lassila (Halttunen, Kulonummi), 16. Pulkkinen (Hämeenaho, Lassila), 29. Halttunen (Lassila, Nyman), 41. Keskinen (Lassila, Hemming)


    Lotyšsko: Rolovs (Feldbergs) – Fenenko (A), Bērziņš, Kurbaka, Bulans, Urbanovičs, Uljanskis, I. Ločmelis – Veckaktinš, D. Ločmelis (C), Vilmanis (A) – Darzinš, Borozinskis, Bukarts – Rullers, Mateiko, Strādnieks – Mots, Kruminš, Ozollapa – Vutkevičs.
    Trenér: Artis Abols.

    Finsko: Vali (Kokko) – Kulonummi, Pulkkinen, Salin (A), Pieniniemi, Kärki, Kangas, Väisänen – Lassila (C), Hämeenaho, Naukkarinen – Helenius, Kaskimäki, Nyman (A) – Keskinen, Halttunen, Männistö – Bau, Koskipirtti, Hemming – Kumpulainen.
    Trenér: Lauri Mikkola.

    Rozhodčí: Hinterdobler, Kohlmueller (oba GER) – Faucher (CAN), Rampír (CZE)
    bahis siteleri