Česko – Finsko 8:5 (kon.) | Švédsko – USA 2:6 (kon.)
konec
Švédsko
2:6 (0:1, 2:2, 0:3)
USA
Pátek 05.01.2024, 19:30 • Scandinavium, Göteborg • Mistrovství světa do 20 let • Finále
Předzápasové kurzy
Partner:
    56:50 Rutger MCGROARTY - 2:6
     
    56:50
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Je to jasné, Američané sebevědomě míří za zlatými medailemi! Zásahem opuštěné švédské svatyně hostující vítězství pojišťuje RUTGER MCGROARTY, který svůj celek posílá do čtyřgólového vedení! Dramatický závěr se nekoná – 2:6! Asistence: Jimmy Snuggerud.
    56:12 Ryan LEONARD - 2:5
     
    56:12
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Dovolím si říct, že ve Scandinaviu máme rozhodnuto! Prapodivně laxního defenzivního výkonu domácích hráčů naplno využil RYAN LEONARD, jenž se po křídle přesunul před brankoviště a své sólo uzavřel zakončením mezi tři tyče – 2:5! Asistence: Gabe Perreault.
    41:19 Zeev BUIUM - 2:4
     
    41:19
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Ve Scandinaviu je znovu hrobové ticho, Spojené státy opět vedou o dvě branky! Krátce po vyhraném vhazování se ke kotouči dostal ZEEV BUIUM, který pak z prostoru mezi kruhy prostřelil vše, co mu stálo v cestě, a to včetně Hävelida – 2:4! Asistence: Will Smith, Gabe Perreault.
    39:55 Jonathan LEKKERIMÄKI - 2:3
     
    39:55
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Máme zaděláno na pořádné drama, Tre Kronor v samotném závěru stahují americký náskok na jediný zásah! První vážnější střelu v domácí přesilovce na Augustineho vyslal JONATHAN LEKKERIMÄKI, jehož prudké zakončení z velké vzdálenosti prošlo až do sítě – 2:3! Asistence: Axel Sandin-Pellikka, Noah Östlund.
    34:19 Isaac HOWARD - 1:3
     
    34:19
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Se švédskými nadějemi na zlato to začíná vypadat černě, hosté odskakují do dvougólového trháku! Podruhé se na střeleckou listinu zapisuje ISAAC HOWARD, jehož nahození z otočky z prostoru pro buly proklouzlo za přesouvajícího se Hävelida – 1:3! Asistence: Gavin Brindley.
    29:24 Isaac HOWARD - 1:2
     
    29:24
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Hosté se po pěkné individuální akci vrací zpět do vedení! Po Fortescueově přihrávce se podél mantinelu do útočného pásma vkradl ISAAC HOWARD, který rychle najel před Hävelida a nádherně puk uklidil mezi jeho betony – 1:2! Asistence: Drew Fortesuce.
    22:13 Otto STENBERG - 1:1
     
    22:13
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tři korunky se ovšem rychle probraly a rychlou kombinaci přetavily ve vyrovnávací trefu! Krátkou sérii přihrávek projektilem z modré čáry uzavřel Hävelid, jehož střelu cestou do sítě na mezikruží tečoval nepokrytý OTTO STENBERG – 1:1! Asistence: Mattias Hävelid, Elias Pettersson.
    16:56 Gabe PERREAULT - 0:1
     
    16:56
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Tak pozor, přesilovka se nekoná: USA totiž přetavilo ponechanou výhodu v úvodní trefu! Smith se opřel do kotouče u mantinelu a jeho ránu z hranice brankoviště mimo dosah Hävelida tečoval projíždějící GABE PERREAULT – 0:1! Asistence: Will Smith, Rutger McGroarty.
    Marken.cz

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 23. Stenberg (M. Hävelid, E. Pettersson), 40. Lekkerimäki (Sandin-Pellikka, Östlund) – 17. Perreault (Smith, McGroarty), 30. Howard (Fortescue), 35. Howard (Brindley), 42. Buium (Smith, Perreault), 57. Leonard (Perreault), 57. McGroarty (Snuggerud)


    Švédsko: H. Hävelid (Thelin) – E. Pettersson, M. Hävelid, Lindstein, Willander, Salomonsson (A), Sandin-Pellikka, Johansson – Wahlberg, Östlund, Lekkerimäki – Öhgren (C), Bystedt, O. Pettersson (A) – Stenberg, Edstrom, Unger Sörum – Born, F. Wagner, Forsfjäll – Rudslätt.
    Trenér: Magnus Hävelid.

    USA: Augustine (Fowler) – Hutson, Chesley (A), Fortescue, Casey, Buium, Rinzel, Pohlkamp – Moore, Gauthier (A), McGroarty (C) – Howard, Nazar, Brindley – Perreault, Smith, Leonard – Finley, D. Nelson, Snuggerud – Hayes.
    Trenér: David Carle.

    Rozhodčí: Hebeisen (SUI), Pearce (CAN) – Durmis (SVK), Gustafson (USA).

    Diváci: 11 512
    bahis siteleri