Finsko – Česko 3:2 (kon.) | Švédsko – Švýcarsko 6:1 (kon.) | Kanada – Německo 11:0 (kon.)
konec
Finsko
3:2 (0:1, 1:1, 2:0)
Česko
Sobota 06.01.2024, 12:00 • Arena Zug • Mistrovství světa žen do 18 let • Skupina A
Partner:
    58:06 EKOLUOMAOVÁ - 3:2
     
    58:06
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tohle je studená sprcha pro české reprezentantky. Chtěly samy rozhodnout, místo toho ale inkasují. Finky ujely po levém křídle a EMMA EKOLUOMAOVÁ čistým hattrickem otáčí skóre! Asistence: Abigail Byskataová, Jennika Ojalaová.
     
    57:46
    Trenér Dušan Andrašovský (CZE) si před přesilovou hrou vyžádal oddechový čas.
     
    57:46
    Češky se držely na kotouči, už se ale nikam bezhlavě nehnaly, aby neudělaly zbytečnou chybu. Tu naopak vyrobily Finky, Emmi Leponenová (FIN) se provinila podrážením.
     
    48:36
    Češky teď čekají pravděpodobně perné chvilky. Veronika Hujová (CZE) je vyloučena na dvě minuty za krosček. Finky už dvakrát ukázaly, jak umí s přesilovou hrou naložit.
     
    45:59
    Vyloučení v týmu Finsko:
    Tapaniová – 2 min., držení.
    44:58 EKOLUOMAOVÁ - 2:2
     
    44:58
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Seveřanky využívají druhou přesilovou hru a znovu se o to postarala EMMA EKOLUOMAOVÁ. Julia Kuusistová přihrála zpoza brány do pravého kruhu právě Ekoluomaové, která se znovu trefila neomylně pod horní tyč, tentokrát nad vyrážečku české brankářky. Asistence: Julia Kuusistová, Tuuli Tallilenová.
     
    43:03
    Vyloučení v týmu Česko:
    Šapovalivová – 2 min., nedovolené bránění.
    36:28 EKOLUOMAOVÁ - 1:2
     
    36:28
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Hokejistky ze země tisíce jezer tentokrát přesilovku využily a snižují na rozdíl jediné branky. EMMA EKOLUOMAOVÁ dostala přihrávku do pravého kruhu, odkud chirurgicky přesně trefila bližší horní roh brány nad lapačku české brankářky. Asistence: Abigail Byskataová, Julia Kuusistová.
     
    35:44
    Vyloučení v týmu Česko:
    Felcmanová – 2 min., hákování.
     
    31:12
    Vyloučení v týmu Finsko:
    Leponenová – 2 min., nedovolený zásah tělem (ženy).
     
    30:56
    Tinja Tapaniová se natlačila za obranu. Na zádech jí sice visela obránkyně Česka, přesto dokázala nebezpečně zakončit. Aneta Šenková předvedla důležitý zákrok.
     
    27:22
    Vyloučení v týmu Finsko:
    Ekoluomaová – 2 min., podrážení.
     
    24:43
    Vyloučení v týmu Česko:
    Jebousková – 2 min., hákování.
    20:35 ŠAPOVALIVOVÁ - 0:2
     
    20:35
    Česko právě vstřelilo branku!
    České reprezentantky jdou do dvoubrankového vedení! Střela Anety Paroubkové od modré čáry byla sice zablokována, k puku se ale mezi kruhy dostala ADÉLA ŠAPOVALIVOVÁ, která nekompromisně zavěsila do růžku nad lapačku bezmocné finské brankářky. Asistence: Aneta Paroubková, Tereza Plosová.
     
    18:48
    Nádherný ťukec, na jehož konci hledala Tereza Plosová Anežku Čabelovou, která mohla zamést puk za přesouvající se Kuja-Halkolaovou, puk ale netrefila podle svých představ a o kousek netrefila bránu.
     
    13:26
    Vyloučení v týmu Česko:
    Paroubková – 2 min., nedovolené bránění.
    06:52 ŠAPOVALIVOVÁ - 0:1
     
    06:52
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češky měly velkou šanci po akci Adély Šapovalivové z pravé strany, kterou zakončila Adéla Fromová do betonů. Naše hokejistky se ovšem udržely na kotouči a napodruhé už to ADÉLE ŠAPOVALIVOVÉ vyšlo! Asistence: Anežka Čabelová, Adéla Fromová.
     
    06:04
    Češky vybojovaly první přesilovou hru. Vilma Nurmistová (FIN) je vyloučena na dvě minuty za držení, faulu se dopustila ve středním pásmu. Následuje komerční přestávka.
     
    02:53
    Kotouč končí ve finské síti! Češky se ale z gólu radovat nemohou. Před brankovištěm byly až příliš agresivní a jsou vykázány do středního pásma za postavení útočící hráčky v brankovišti.

    Milan Sochor

    Branky a nahrávky: 37. Ekoluomaová (Byskataová, Kuusistová), 45. Ekoluomaová (Kuusistová, Tallilenová), 59. Ekoluomaová (Byskataová, Ojalaová) – 7. Šapovalivová (Čabelová, Fromová), 21. Šapovalivová (Paroubková, Plosová)


    Finsko: Kuja-Halkolaová (Huovinenová) – Tallilenová (C), Ojalaová, Palinová, Pohjanahová, Anderssonová, Homlbergová, Timonenová – Ekoluomaová (A), Byskataová (A), Kuusistová – Lehikoinenová, Leponenová, Tapaniová – Kankkunenová, Nurmistová, Stenová – Siekkinenová, Sivonenová, Julkunenová – Lambergová
    Trenér: Mira Kuismaová

    Česko: Šenková (Ševčíková) – Slavíčková, Paroubková, Velinská, Hujová, Fromová, Tischler, Jarabková, Chladová – Čabelová, Šapovalivová (C), Plosová (A) – Vocetková, Gildainová, Juříčková (A) – Jebousková, Pánková, Felcmanová – Jílková, Skořepová
    Trenér: Dušan Andrašovský

    Rozhodčí: Manthaová (CAN), Neenanová (GBR) – Greenenová (USA), Moleková (SVK)
    bahis siteleri