Mallorca – Girona 3:2 (kon.) | Ath. Bilbao – Barcelona 4:2 (po pr.)
po prodl.
Athletic Bilbao
4:2 (1:2)
FC Barcelona
Středa 24.01.2024, 21:30 • San Mamés Barria (Bilbao) • Španělský pohár • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    120+2
    Nico Williams si při oslavě sundal dres a za to ještě následuje žlutá karta.
    120+1. Nico WILLIAMS - 4:2
     
    120+1
    Bilbao právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto! Athletic zaútočil do rozhozené obrany soupeře. Na levém křídle zatáhl balón Oihan Sancet. Ten hledal zřejmě Iñakiho Williamse, ovšem míč prošel až k NICOVI WILLIAMSOVI, který podtrhl svůj dnešní výborný výkon střelou šajtlí ke vzdálenější tyči. Peña se jen ohlédl – 4:2.
     
    117
    Sergi Roberto musel zatáhnout za záchrannou brzdu v souboji s unikajícím Iñakim Williamsem. Za tahání za dres dostal žlutou kartu.
     
    115
    Hostující záložník Frenkie de Jong dostal žlutou kartu za protesty.
    113. Iñaki Williams mohl přidat další gól.
     
    113
    Mohlo být rozhodnuto! Centr z levé strany na zadní tyč si našel Iñaki Williams, který zakončoval podrážkou. Trefil do obličeje přesouvajícího se brankáře Iñakiho Peñu, který udržel Barcelonu v zápase!
     
    109
    Žlutou kartu za přistrčení Sergiho Roberta dostal domácí Ander Herrera.
     
    106
    Střídání v týmu FC Barcelona:
    ze hřiště odchází Lamine Yamal, přichází Marc Guiu.
    105+1. Iñaki WILLIAMS - 3:2
     
    105+1
    Bilbao právě vstřelilo branku!
    Euforie v hledišti San Mamés! Athletic skóruje v samotném závěru avizovaného nastavení. Přihrávka Asiera Villalibreho prošla až za obranu k IÑAKIMU WILLIAMSOVI. Ten tváří v tvář Peñovi trefil vzdálenější tyč. Míč se však odrazil zpátky k němu a pak už ho domácí útočník dokopl do prázdné brány – 3:2.
     
    105
    Střídání v týmu Athletic Bilbao:
    ze hřiště odchází Unai Gómez, přichází Mikel Jauregizar.
     
    99
    Střídání v týmu FC Barcelona:
    ze hřiště odchází Pedri, přichází Sergi Roberto.
     
    96
    Po sražené přihrávce Iñakiho si míč našel na levé straně pokutového území Nico Williams. Ten si ho srovnal na střelu, která by byla možná gólová. Ronald Araújo však svým obranným zákrokem vychýlil balón vedle bližší tyče!
     
    95
    Nico Williams je dnes výborný i při bránění. U pokutového území sebral míč Laminemu Yamalovi, který pak držel svého unikajícího protihráče za dres. Yamal dostává žlutou kartu.
     
    90
    Střídání v týmu Athletic Bilbao:
    ze hřiště odchází Beňat Prados, přichází Ander Herrera,
    ze hřiště odchází Iñigo Lekue, přichází Óscar de Marcos.
    86. Yamal sebral míč Paredesovi. Po kličce brankáři však netrefil prázdnou bránu.
     
    86
    Tahle neproměněná šance může hosty mrzet! Brankář Agirrezabala rozehrál na stopera Paredese, jenž se však ocitl pod tlakem napadajícího Lamineho Yamala. Ten mu míč sebral a utíkal sám na brankáře Bilbaa. Udělal mu kličku, ale pak netrefil již odkrytou bránu!
     
    84
    Nyní viděl žlutou kartu hostující Hector Fort.
     
    82
    Ferrán Torres zasáhl kopačkou do kotníku Beňata Pradose. Domácímu hráči se to nelíbilo a strčil do svého soupeře. Žlutou kartu viděli oba fotbalisté.
     
    80
    Příležitost domácích! Unai Gómez táhl situaci 3 na 3 středem hřiště. Pak míč předložil doprava Oihanovi Sancetovi, kterému však střela vůbec nesedla a skončila vysoko nad!
     
    78
    Střídání v týmu FC Barcelona:
    ze hřiště odchází Robert Lewandowski, přichází João Félix.
    74. Střele Nica Williamse opravdu nescházelo mnoho.
     
    74
    V hledišti to jen zahučelo! Nico Williams se dostal k odraženému míči. Na hranici šestnáctky si ho navedl na pravačku a jeho rána prosvištěla jen decimetry vedle levé tyče Peñovy brány!
     
    73
    Střídání v týmu Athletic Bilbao:
    ze hřiště odchází Gorka Guruzeta, přichází Asier Villalibre.
     
    70
    Hřiště nakonec neopouští Ronald Araújo, ale Andreas Christensen! Dánského stopera nahradil zmíněný Pau Cubarsí. V defenzivní linii Blaugranas je tak po Hectorovi Fortovi další sedmnáctiletý teenager.
    65. Yamalova šance.
     
    65
    Z ničeho nic velká šance Barcelony! Robert Lewandowski vysunul krásným pasem z poloviny hřiště Lamineho Yamala, který z levé strany postupoval na bránu Bilbaa. Míč dloubl kolem padajícího Julena Agirrezabaly, ovšem také ho poslal vedle vzdálenější tyče!
     
    60
    Střídání v týmu Athletic Bilbao:
    ze hřiště odchází Malcom Adu Ares, přichází Iñaki Williams.
    56. Gómez by velmi důsledný. Z jeho práce málem těžil Guruzeta.
     
    56
    Christensen chtěl pustit míč do zámezí před Unaiem Gómezem, ale stoper Barcelony situaci podcenil. Gómez balón stačil zahrát a posunul ho ke spoluhráči. Pak přišel centr, po němž hlavičkoval těsně nad Gorka Guruzeta!
    49. Oihan SANCET - 2:2
     
    49
    Bilbao právě vstřelilo branku!
    Je srovnáno! Athleticu vyšel nástup také do druhé půle. Na levé straně vyvezl míč dopředu Yuri Berchiche. Ten pak zapojil do hry Nica Williamse, který odcentroval a našel hlavu OIHANA SANCETA, jenž balón chytře usměrnil do protipohybu brankáře Peñi – 2:2.
     
    46
    Střídání v týmu Athletic Bilbao:
    ze hřiště odchází Mikel Vesga, přichází Unai Gómez.
     
    45+3
    Ještě akce Barcelony! Ránu Ferrána Torrese z hranice šestnáctky, která mířila k levé tyči, však dokázal vyrazit Julen Agirrezabala!
    43. Sancet trefil přímo prostor, kde stál Peña.
     
    43
    Po rohovém kopu se míč dostal k volnému Oihanovi Sancetovi. Iñaki Peña měl štěstí, že domácí hráč trefil přesně prostor, kde stál a barcelonský brankář tak stačil zasáhnout levou rukou!
     
    36
    Oihan Sancet dostal žlutou kartu za faul na Lewandowského.
    32. Lamine YAMAL - 1:2
     
    32
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Hosté otáčejí skóre! Na pravém křídle převzal míč LAMINE YAMAL. Ten si ho navedl více na střed, aby mohl střílet levačkou a na přízemní ránu na zadní tyč brankář Agirrezabala nedosáhl – 1:2.
    26. Robert LEWANDOWSKI - 1:1
     
    26
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Hosté srovnávají poměrně kuriózním gólem! Vše začal pěkný pas Andrease Christensena na levé křídlo, kde byl Ferrán Torres. Ten hledal do šestnáctky nabíhajícího Pedriho, jehož domácí zablokovali. Balón se odrazil k obránci Berchichemu, který při odkopu trefil jen ROBERTA LEWANDOWSKÉHO, jenž skvěle zareagoval, když do míče vědomě nastavil levou nohu, od které se hrací předmět odrazil do sítě.
     
    23
    Nepůjde to. Alejandro Balde kulhá ze hřiště a nahradí ho sedmnáctiletý Héctor Fort. Barcelonská marodka v defenzivě se zase rozšiřuje.
     
    17
    Andreas Christensen sundal kousek od střídaček Gorku Guruzetu a prohlédl si za to žlutou kartu. Na to emotivně reagoval jeho trenér Xavi, který byl také potrestán.
     
    5
    Další příležitost měl Gorka Guruzeta! Útočník Athleticu minul bránu relativně těsně!
    1. Gorka GURUZETA - 1:0
     
    1
    Bilbao právě vstřelilo branku!
    Domácí vstupují do utkání skvěle! Při své první akci dostali míč do pokutového území soupeře. Tam rozpoutali pořádný zmatek a několikrát odražený balón si nakonec našel GORKA GURUZETA, který ho poslal do horní části brány Barcelony.

    Martin Augustin

    Branky: 1. Guruzeta, 49. Sancet, 105+1. I. Williams, 120+1. N. Williams – 26. Lewandowski, 32. Yamal

    Karty:   36. Sancet (ATB), 82. Prados (ATB), 95. N. Williams (ATB), 109. A. Herrera (ATB), 120+2. N. Williams (ATB) – 17. Christensen (BAR), 17. Xavi (trenér) (BAR), 82. F. Torres (BAR), 84. Fort (BAR), 115. de Jong (BAR), 117. Roberto (BAR)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 8:2. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 6:2. Fauly: 18:10.
    Athletic Bilbao: Agirrezabala – Lekue (C) (90. de Marcos), Vivian, Paredes, Berchiche – Prados (90. A. Herrera), Vesga (46. Gómez, 105. Jauregizar) – Ares (60. I. Williams), Sancet, N. Williams – Guruzeta (73. Villalibre).
    Náhradníci: Simón – Nolaskoain, Muniain, Yeray, Raúl García.

    Trenér: Ernesto Valverde

    FC Barcelona: Peña – Koundé, Araújo (C), Christensen (70. Cubarsí), Balde (23. Fort) – de Jong, Gündoğan, Pedri (99. Roberto) – Yamal (106. Guiu), Lewandowski (78. Félix), F. Torres.
    Náhradníci: Yaakobishvilli, Astralaga – Cancelo, Romeu, Roque, F. López.

    Trenér: Xavi

    Rozhodčí: Sánchez – Rodríguez, López
    bahis siteleri