Mali – Burkina Faso 2:1 (kon.) | Maroko – Jihoafr. republika 0:2 (kon.)
konec
Mali
2:1 (1:0)
Burkina Faso
Úterý 30.01.2024, 18:00Africký pohár národů • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Burkina Faso

    Burkina Faso na turnaji působila v základní skupině D. Ve třech utkáních vybojovala čtyři body a slavila postup z druhého místa za sedmibodovou Angolou. Na úvod totiž dokázala přehrál 1:0 Mauritánii. Ve druhém duelu uhrála remízu 2:2 s Alžírskem. Na závěr přišlo měření sil v utkání s Angolou, v němž právě Angola dokázala zvítězit 2:0.
     
    Mali

    Mali vstupuje do dnešního souboje v roli mírného favorita. V základní skupině E získalo Mali celkem pět bodů, což stačilo na první pozici před Jihoafrickou republikou. Na úvod Mali zvítězilo 2:0 právě nad svým pronásledovatelem. Následně přišla na scénu remíza 1:1 s Tuniskem a působení v základní skupině zakončilo Mali bezbrankovou dělbou bodů s Namíbií.
     
    Úvodní sestavy:

    Mali: Diarra – H. Traore, Kouyate, Niakate, Sacko – Camara, Coulibaly, Haidara, A. Traoré – Sinayoko, Doumbia
    Náhradníci: Bissouma, Diabate, Diarra, Diawara, Dieng, Fofana, Koita, Nene, Niakate, Samassekou, Sissiko, B. Traoré

    Burkina Faso: Koffi – Kabore, Dayo, E. Tapsoba, Yago – Ouedraogo, Sangare, Toure – Traoré, Konaté, A. Tapsoba
    Náhradníci: Aziz, Badolo, Bangre, Banse, Djiga, Guiebre, Konaté, Nagalo, Nikiema, Ouattara, Salou.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Mali obstaralo výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Hráči v zeleném se ihned vydali vpřed, nicméně míč proskákal do autu.
     
    2
    Yago nakopl míč na polovinu Mali, kde v hlavičkovém souboji uspěl dobře postavený obránce Niakate. K odraženému míči se však probili hosté.
     
    3
    Mali právě vstřelilo branku! Mali se už ve třetí minutě dnešního souboje dostává do vedení! Po centru z pravé strany hlavičkoval dobíhající Doumbia pouze do tyče. Odražený míč si pak pod břevno nešťastně srazil EDMOND TAPSOBA!
    3. Edmond TAPSOBA - 1:0
     
    5
    Hostující celek se ihned vydal vpřed se snahou o bleskovou odpověď, jenže přenesení na levé křídlo skončilo v zámezí. Vhazovat bude Mali.
     
    6
    Další ofenzivní výpad Burkina Faso zastavil výborně načasovaným skluzem obránce Kouyate. Vhazovat budou fotbalisté v zelených dresech.
     
    7
    Traoré zahrával přímý kop. Jeho centr z pravé strany se snesl na malé vápno, kam si pro míč došel Diarra, který byl navíc faulován Abdoulem Tapsobou.
     
    8
    Hra je přerušena! Brankář Diarra zůstává po předchozím střetu ležet na trávníku a potřebuje ošetření.
     
    9
    Po krátkém přerušení se znovu pokračuje ve hře. Sudí viděl ve středovém kruhu faul jednoho z hráčů Burkina Faso. Rozehrávat ze zadních řad bude Mali.
     
    11
    Stopeři Mali kombinují s míčem na vlastní polovině a nikam se neženou. Ani soupeři v zelených dresech kombinaci soupeře neatakují.
     
    12
    Brankář Koffi přenesl hru na pravou stranu hrací plochy, jenže tam si míč nedokázal zpracovat Kabore, jemuž balón odskočil do zámezí.
     
    13
    Dayo si pohlídal přihrávku na polovinu soupeře a pomohl si malou domů. Po bleskovém úvodu utkání tempo hry poněkud opadlo.
     
    14
    Edmond Tapsoba našel krásnou přihrávkou Bertranda Traorého, jenže křídelník hostujícího celku nedokázal kličkou obejít Sacka.
     
    15
    Mali mohlo přidat druhou branku! Po krásném průniku Haidary se do odraženého míče opřel Adama Traoré, jehož rána skončila nad břevnem.
     
    16
    Stopeři Mali kombinují s míčem na vlastní polovině a nikam se neženou. Nikdo v zeleném dresu jejich aktivitu neatakuje.
     
    19
    Edmond Tapsoba to v souboji na vlastní polovině přehnal s důrazem a trefil soupeře loktem.
     
    20
    Hosté se vydali vpřed, jenže Dayo centrem z levé strany trefil prvního stopera.
     
    21
    Další centr před branky Mali bez větších problémů odhlavičkoval do bezpečí obránce Kouyate.
     
    22
    Burkina Faso v posledních minutách zvýšila aktivitu, jenže hráči v zelené m se stále nemohou dostat do zakončení.
     
    24
    Po delší době se vpřed vydalo Mali, nicméně kombinace hráčů v bílém se odehrává daleko od šestnáctky. Pokračuje boj o střed hracího pole.
     
    25
    Další obrovská šance Mali! Do pokutového území se dostal Doumbia, který zakončoval placírkou, ale brankář Koffi vytáhl výborný zákrok!
     
    26
    Hráči Mali se po pádu jednoho z útočníků ve vápně dožadovali odpískání pokutového kopu, ale rozhodčí ještě před nedovoleným zákrokem signalizoval ofsajd.
     
    27
    Předchozí situaci ještě několik desítek sekund zkoumal VAR, který nakonec potvrdil verdikt z hrací plochy. Ofsajd!
     
    28
    Žlutá karta pro tým Burkina Faso (A. Tapsoba).
     
    29
    Camara dostal přihrávku na levou stranu, jenže si nepotykal se zpracováním a musel si pomoci rozehrávkou do zadních řad.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního osmifinále a Mali zatím potvrzuje roli mírného favorita. Naopak soupeř stále čeká na svou úvodní možnost.
     
    31
    Skvělou práci při napadání soupeřovy rozehrávky odvedl Haidara, který se dokonce uvolnil k odcentrování, ale trefil jen obránce.
     
    32
    Rozhodčí nařídil krátkou přestávku na osvěžení.
     
    33
    Ihned po skončení krátké přestávky se do zakončení dostal Haidara, jehož přízemní zakončení těsně minulo branku!
    33. Haidarova akce
     
    34
    Právě aktivní Haidara byl znovu hlavním aktérem další akce. Tentokrát si skvěle pokryl míč a byl faulován ve středu pole.
     
    36
    Mali v posledních minutách zahazuje jednu šanci za druhou! Doumbia dostal přihrávku proti noze, ale Koffi neskutečným přesunem zamezil druhému gólu!
     
    37
    Sinayoko se dostal do zakončení z ostrého úhlu, ale jeho nepovedenou střelu brankář pohledem jen kontroloval.
     
    38
    Po delší době se do zakončení dostali také hráči v zeleném, jenže vzrušení před svatyní bylo zbytečné, neboť asistent rozhodčího odmával ofsajd.
     
    39
    Bala Touré zůstává po souboji ležet na vlastní polovině a podle všeho bude potřebovat ošetření.
     
    40
    Otřesený hráč Burkiny Faso už je zpátky na nohou a bude schopen nadále pokračovat ve hře. V první půli je k vidění řada tvrdých zákroků.
     
    41
    Kouyate podpořil ofenzivu Mali náběhem po pravém křídle, jenže jeho přízemní centr dokázal do bezpečí odvráti hned první obránce.
     
    42
    Burkina Faso zahrávala přímý kop na polovině Mali. Centrovaný míč přiletěl na přední tyč, kde hlavou zasáhl obránce Camara.
     
    43
    Tapsoba sprintoval za přihrávkou na levé křídlo, ale dobře postavený obránce Mali si jeho pohyb nabral a nechal míč propadnout do zámezí.
     
    44
    Do rozehrávky Burkiny Faso se musel zapojit brankář Koffi. Jeho přihrávka směřovala na levé křídlo, ale nikdo v zeleném míč nevybojoval.
     
    45
    Na opačné straně zkusil štěstí z úctyhodné vzdálenosti Haidara, který pálil ze záklonu a jeho rána skončila několik metrů nad břevnem.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje 4 minuty.
     
    45+2
    Mali rozehrávalo přímý kop na polovině soupeře. Místo centru favorizovaný celek zvolil jen rozehrávku do kombinace a snaží se držet míč.
     
    45+4
    Brankář Mali si v závěru nastavení dokonce dovolil kličku ve vlastním vápně, za což sklidil ovace fanoušků.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce může být s vývojem dnešního souboje spokojenější favorizované Mali. To se do vedení dostalo hned v úvodu, kdy si vlastní branku vstřelil Edmond Tapsoba. Po čtvrthodině hry měl další možnost Adama Traoré, ale minul branku. O deset minut později pak střílel Doumbia, jehož ránu Koffi zastavil. Ve 33. minutě se individuálním průnikem blýskl Haidara, ale jeho ráně scházela přesnost.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Burkina Faso obstarala výkop do druhého poločasu dnešního souboje. Hráči v zeleném se ihned vydali vpřed, ale nákop si pohlídala defenziva Mali.
     
    47
    Na pravé straně získal odražený míč Camara, potáhl jej vpřed, ale Dayo k němu skvěle přistoupil a nenechal hráče Mali projít do vápna.
     
    48
    Mali právě vstřelilo branku! Mali krátce po změně stran přidává druhou branku a výrazně se přibližuje k postupu do čtvrtfinále! LASSINE SINAYOKO prošel z pravé strany do vápna, navedl si míč na levačku a obstřelil bezmocného brankáře!
    48. Lassine SINAYOKO - 2:0
     
    50
    Mali je po vstřelení druhé branky pořádně na koni a soupeře prakticky k ničemu nepouští. Burkina Faso musí své síly vrhnout do ofenzivy.
     
    51
    Konaté na opačné straně hrací plochy vyskočil na centr z pravé strany, jenže jeho hlavička zády k brance skončila vysoko nad břevnem.
     
    52
    Mali uklidňuje rozehrávku kombinací mezi stopery. Nikdo v zeleném dresu Burkiny Faso soupeřovu akci zatím neatakuje.
     
    53
    Agilní Konaté spěchal za další přihrávkou na pravou stranu, ale Kouyate se k němu výborně stáhl a odstavil hostujícího útočníka od míče.
     
    54
    Brankář Koffi měl obrovské problémy s napadajícím soupeřem a rozehrál na pravou stranu. Míč ale okamžitě získalo Mali.
     
    55
    Hosté po centru z pravé strany reklamují nedovolený zákrok v pokutovém území, jehož se měl dopustit brankář Diarra. Sudí zatím penaltu nepíská.
     
    55
    Rozhodčí se nakonec jde podívat na video!
     
    56
    Burkina Faso bude kopat penaltu!
     
    57
    Burkina Faso právě vstřelila branku! Je sníženo! K exekuci pokutového kopu se postavil BERTRAND TRAORÉ, který penaltu s přehledem proměnil!
    57. Bertrand TRAORÉ - 2:1
     
    59
    Dění na hrací ploše je rázem mnohem zajímavější. Hráči v zeleném jsou mnohem aktivnější a snaží se drát vpřed za vyrovnáním.
     
    60
    Je za námi hodina hry a Mali nadále drží postupový výsledek. Ofenzivní hráče v bílých dresech ale v posledních minutách není vidět.
     
    61
    Bertrand Traoré bojoval o míč u rohového praporku tak usilovně, až se jeho obětí stal právě praporek.
     
    63
    Dayo fauloval soupeře na vlastní polovině a může být rád, že si nevykoledoval žlutou kartu.
     
    64
    Mali následně zahrávalo standardní situaci. Ve vápně se do odraženého míče opřel Camara, ale branku soupeře přestřelil.
     
    65
    Další zakončení na straně Mali. Sinayoko si navedl míč do blízkosti velkého vápna, ale jeho rána mířila jen do míst, kde stál připravený gólman.
     
    66
    Další akce Mali vyústila příliš prudkou přihrávkou, kterou nikdo v bílém dresu nedohnal na trávníku. Rozehrávat se bude od branky Burkiny Faso.
     
    67
    Hra je přerušena! Jeden z hráčů Mali zůstává po souboji ležet otřesený na trávníku.
     
    69
    Střídání v týmu Burkina Faso:
    ze hřiště odchází Ouedraogo, přichází Bansé.
     
    70
    Do konce utkání zbývá posledních dvacet minut a tempo hry v posledních minutách pořádně opadlo. K vidění jsou hlavně souboje ve středu pole.
     
    71
    Hra je znovu přerušena! Na trávníku opět zůstává ležet jeden z fotbalistů Mali, který se drží za levou nohu.
     
    72
    Po krátkém přerušení se znovu pokračuje ve hře. Jeden z hráčů Burkiny Faso vlétl do souboje na malém vápně, kde fauloval brankáře.
     
    73
    Žlutá karta pro tým Burkina Faso (Badolo).
     
    74
    Střídání v týmu Mali:
    ze hřiště odchází Haidara, přichází Koita,
    ze hřiště odchází A. Traoré, přichází Diabaté.
     
    76
    Mali podniklo rychlý výpad po pravém křídle, po němž se jeden z hráčů v bílém dostal do zakončení, ale netrefil branku.
     
    78
    Střídání v týmu Burkina Faso:
    ze hřiště odchází B. Traoré, přichází Ouattara.
     
    79
    Mali v posledních minutách soupeře prakticky nepouští před svou branku. Fotbalisté v bílých dresech jsou o krok dříve u odražených míčů.
     
    80
    Mali se dralo vpřed po levém křídle, ale Dayo na hranici velkého vápna odhlavičkoval míč mimo nebezpečný prostor.
     
    81
    Střídající Ouattara mohl odcentrovat z levé strany do pokutového území, ale nakonec míč poslal na střed, kde přišel blok defenzivního valu Mali.
     
    82
    Žlutá karta pro tým Burkina Faso (E. Tapsoba).
     
    84
    Výbornou práci odvedl Camara, který na pravé straně získal volný míč a okamžitě jej odehrál na polovinu soupeře.
     
    85
    Střídající Koita si výborně pokryl míč na polovině hrací plochy a byl faulován. Hosté potřebují zvýšit aktivitu směrem vpřed.
     
    86
    Mali mělo k dispozici standardní situaci. Centr se snesl na malé vápno, kde zasáhl obránce v zeleném dresu.
     
    87
    Střídání v týmu Burkina Faso:
    ze hřiště odchází Sangaré, přichází Aziz.
     
    88
    Kouyate uspěl v hlavičkovém souboji před brankou Mali a bez problémů míč odehrál mimo šestnáctku.
     
    89
    Hosté vysunuli presink na polovinu soupeře, kde se na chvíli dostali k míči, jenže místo zakončení si dávali přednost a nechali se o míč obrat.
     
    90
    Burkina Faso zahrávala přímý kop na polovině soupeře. Hosté sice dopravili míč do sítě, ale praporek asistenta rozhodčího okamžitě vyletěl nahoru!
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje 8 minut.
     
    90+2
    Mali se dostalo do protiútoku, jenže nikdo v bílém dresu nakonec nedokázal zakončit.
     
    90+3
    Střídání v týmu Mali:
    ze hřiště odchází Camara, přichází Fofana,
    ze hřiště odchází Sinayoko, přichází B. Traoré.
     
    90+4
    Tapsoba nakopl míč na pravé křídlo, kde v hlavičkovém souboji uspěl jen obránce v dresu Mali.
     
    90+5
    Mali ubránilo další rohový kop soupeře. Hráči v bílém se poté dokonce dostali za půlící čáru.
     
    90+7
    Mali se dostalo do pokutového území, ale střídajícímu Fofanovi míč v poslední chvíli uskočil přímo k nohám obránce.
     
    90+8
    Konaté upadl na hranici velkého vápna a dožadoval se odpískání nedovoleného zákroku, ale sudí mu gestem dává najevo, aby rychle pokračoval.
     
    90+8
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Mali nakonec potvrdilo roli favorita a po vítězství 2:1 postupuje do čtvrtfinále. Mali se do vedení dostalo hned v úvodu, kdy si vlastní branku vstřelil Edmond Tapsoba. Po čtvrthodině hry měl další možnost Adama Traoré, ale minul branku. O deset minut později pak střílel Doumbia, jehož ránu Koffi zastavil. Ve 33. minutě se individuálním průnikem blýskl Haidara, ale jeho ráně scházela přesnost. Krátce po změně stran přidal druhou branku Lassine Sinayoko. Hosté se ale vrátili do hry proměněnou penaltou Betranda Traorého. Na víc už ale Burkina Faso neměla.
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 8:4. Rohy: 1:2. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 19:18. (20:01:31)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 3. Tapsoba (vla.), 48. Sinayoko – 57. Traoré (pen.)

    Karty:   28. A. Tapsoba (BFA), 73. Badolo (BFA), 82. E. Tapsoba (BFA)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 8:4. Rohy: 1:2. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 19:18.
    Mali: Diarra – H. Traore, Kouyate, Niakate, Sacko – Camara (90+3. Fofana), Coulibaly, Haidara (74. Diabaté), A. Traoré (74. Koita) – Sinayoko (90+3. B. Traoré), Doumbia
    Náhradníci: Bissouma, Diabate, Diarra, Diawara, Dieng, Fofana, Koita, Nene, Niakate, Samassekou, Sissiko, B. Traoré

    Burkina Faso: Koffi – Kabore, Dayo, E. Tapsoba, Yago – Ouedraogo (69. Banse), Sangare (87. Aziz), Toure – Traoré (78. Ouattara), Konaté, A. Tapsoba
    Náhradníci: Aziz, Badolo, Bangre, Banse, Djiga, Guiebre, Konaté, Nagalo, Nikiema, Ouattara, Salou
    bahis siteleri