Varnsdorf – Liberec B 6:1 (kon.) | Hr. Králové – KF Gostivar 1:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Budućnost Podgorica 2:0 (kon.)
Dinamo Tbilisi – Bohemians 1905 0:3 (kon.) | Widzew – Liberec 0:2 (kon.) | Olomouc – Ludogorec 1:3 (kon.)
Sereď – Petržalka 0:3 (kon.)
konec
FC Hradec Králové
1:1 (1:1)
KF Gostivar
Středa 31.01.2024, 12:30 • Susesi Sports Center, Belek (TUR) • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to tímto vše. Mějte krásný zbytek dne a někdy příště se budu u fotbalu z Hradce těšit na počtenou! (14:20:05)
     
    A to opravdu doslova. Hned záhy totiž rozhodčí ukončil duel a Hradec tak v přípravě zůstává stále neporažen. Výsledek ale pro něj bude možná zklamáním. Ve druhé půlce byl dominantní, Milan Knobloch, který vystřídal Patrika Vízka, neměl v brance prakticky žádnou vážnější situaci na řešení. Na druhou stranu, ani Abazi nemusel řešit nějaká zásadnější dramata ve vlastním vápně. Převaha Hradce mohla být korunována gólem z přímáku v 89. minutě, Čmelíkův šikovný pokus ale nohou ještě zachránil před čárou Abazi, a tak se oba týmy rozchází remízou.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    Obstřelem podél zdi po zemi to vzal Čmelík, Abazi skákal k tyči. V poslední chvíli se mu ale povedlo nohou vykopnout míč směřující doprostřed a udržet remízový stav!
     
    87
    A pozor, tohle může být ještě zajímavé! Drzý průnik Dancáka hasil jednoznačným faulem Abdulla a zhruba na 20 metrů přímo naproti brance mají Hradečtí zajímavý přímák!
     
    86
    Další ze série strkanic, kdy se do sebe za lajnou pustili dva hráči, rozhodčí to řešil udělením žlutých karet. Pomalu však spějeme do konečného remízového stavu.
     
    85
    Taktickým faulem přibrzdil Dancák zajímavě se rozjíždějící akci Gostivaru. Navíc to udělal tak šikovně, že ani nebyla nutnost v podobě udělení žluté karty.
     
    83
    Votroci to zkusili po pravé straně, kdy dostával Šašinka míč do vápna. Centr byl ale o něco delší a sebral jej jako první Abazi.
     
    82
    Klíma po rychlé rozehrávce posílal míč na Čmelíka, přihrávku ale zastavil Zuka. Vhazování se tak bude opakovat, jenom o pár metrů dále.
     
    79
    Střídání v týmu FC Hradec Králové:
    ze hřiště odchází Hais, přichází Šašinka.
     
    79
    Fišnik Zuka (GOS) dostal žlutou kartu poté, co se v běžeckém souboji se Čmelíkem ohnal po soupeři a trefil jej loktem do obličeje.
     
    78
    Z rozehrávky faulu ale hosté nevytěžili nic, na druhé straně skončila snaha Hradce signalizovaným ofsajdem.
     
    77
    Al Hassan byl na útočné půlce seslán k zemi a je pískán faul. Hosté pak chtěli rychle rozehrát, rozhodčí ale hru zastavil, neboť středopolař Gostivaru bude potřebovat ošetření.
     
    75
    Jenže Gostivar toho dopředu příliš nevymyslel. Jenom z toho byla ztráta míče po dlouhé přihrávce na levou stranu.
     
    74
    Neúspěšný centr na Juliše odvrátila obrana hostů a podržela si míč u vlastní šestnáctky. Do hry se dostal i Abazi.
     
    71
    Jasná dominance v držení míče zatím kýženou trefu Hradci nepřináší. Hosté se po delší době dokázali dostat na útočnou půlku, jak jinak, než dlouhým nakopávaným míčem. Ale Kehinde neměl absolutně žádnou podporu a sám proti dvěma toho moc nemohl vymyslet.
     
    69
    Podruhé to zprava zkoušel opět Čmelík, noha mu ale po míči sjela a nepovedený centr letěl pouze do plotu za Abaziho brankou.
     
    68
    Leibl si narazil se Čmelíkem, čímž se už dostal až moc k brankové lajně. Snažil se ještě rychle odcentrovat, ale už to šlo zpoza lajny, tudíž bude rozehrávat Gostivar.
     
    67
    Na malém prostoru se dokázali Votroci dostat z tlaku a znovu tak diktují tempo na útočné půlce.
     
    66
    Hradečtí si tak připravili trojí střídání, právě Čmelík se dostal jako první hned do zápasu, když na něj šel centr k lajně. Ten prodloužil za sebe, navíc došlo k faulu na něj.
     
    65
    Střídání v týmu FC Hradec Králové:
    ze hřiště odchází Harazim, přichází Čmelík,
    ze hřiště odchází Kodeš, přichází Leibl,
    ze hřiště odchází Koubek, přichází Juliš.
     
    64
    Hradečtí to zkoušeli sehrát variací, jakou předvedla Slavia proti Pekingu v přípravě, k Harazimovi se ale míč tak šikovně na volej nedostal.
     
    63
    Střídání v týmu KF Gostivar:
    ze hřiště odchází Bilali, přichází Kirovski,
    ze hřiště odchází Ajdini, přichází Jusúfi.
     
    63
    Dobré dvě minuty se ještě nehrálo, hosté pak ale hned po rozehrávce propadli na středu hřiště a valil se na jejich kasu brejk. Ten zachránili alespoň na rohový kop.
     
    61
    Po delší době byli souvisle na míči hosté, ale to skončilo na půlce, kdy došlo k odpískání faulu a další strkanici na středovém kruhu. Rozhodčí to řešil žlutými kartami, ale těžko z dostupných záběrů soudit, kdo byl tím trestaným.
     
    60
    K rozehrávce přímého kopu se postavil Rada a zahrával jej na zadní tyč, dobře proti míči ale vystoupil Abdulla a odvrátil potenciální nebezpečí.
     
    59
    Poté ale předvedl slušně zpackanou rozehrávku, kdy fakticky nahrál Dancákovi, jenž chtěl okamžitě rozvíjet hru dopředu. Na první dobrou se mu to nepovedlo, následně byl navíc faulován Kodeš.
     
    58
    Zakončení z druhé vlny šlo ale vysoko nad branku, Abazi nemusel míč ani kontrolovat.
     
    57
    Gostivaru vázne mezihra a ztráty míče jsou voda na hradecký mlýn. Po další nepřesnosti si Votroci vybojovali rohový kop.
     
    55
    Za poměrně silného větru pokračuje přípravné utkání, v němž mají posledními minutami navrch Hradečtí. Ve vápně se nabízel pro balon Koubek, pomohl si k němu ale útočným faulem.
     
    54
    Ten byl ale posléze zastaven odpískáním útočného faulu. Na míči však makedonský celek dlouho nevydržel, vysoký presink Hradce značil ve finále i lacinou ztrátu z jejich strany.
     
    53
    Roh sehráli Hradečtí na bližší tyč, jenže celou situaci si Gostivar pohlídal. Zukovi se povedlo dostat balon alespoň na polovinu, nápor Východočechů ale pokračuje.
     
    51
    Votroci dlouho kombinovali na vlastní polovině, až na dvě přihrávky přešli před vlastní šestnáctku. Klíma pak vybojoval nastřelením míče do obránce rohový kop.
     
    50
    Jonus neuspěl v souboji jeden na jednoho přes Kodeše u vlastní střídačky, a tak budou vhazovat domácí.
     
    48
    Na levé straně se pokoušel za míčem dostat Krejčí a Bilaliho chtěl přetlačit tělem, to však obránce Gostivaru nedovolil. Na řadě je tak odkop Abaziho.
     
    46
    Střídání v týmu FC Hradec Králové:
    ze hřiště odchází Vízek, přichází Knobloch.
     
    46
    Střídání v týmu FC Hradec Králové:
    ze hřiště odchází Kaštánek, přichází Čihák.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    A nic dalšího se již v poměrně unylé první půli nestalo. Více na míči byl sice Hradec, jeho první trefa v šesté minutě ale neplatila kvůli ofsajdu, načež Gostivar udeřil prakticky z první příležitosti, kdy se vybojoval penaltu a Lanre Kehinde jí proměnil. Celek hrající makedonskou nejvyšší soutěž zahrozil i z rohového kopu v 26. minutě, to se výborně vytáhl Vízek.

    Převaha v držení míče nakonec Votrokům vynesla srovnání v samotném, poměrně emocemi nabitém, závěru, kdy penaltu proměnil Jakub Rada a srovnal tak na 1:1.
     
    45+1
    První poločas skončil.
    44. RADA - 1:1
     
    44
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    A kapitán JAKUB RADA to proměnil se štěstím! Zvolil zakončení po zemi k tyči na pravou stranu, stejnou stranu ale trefil Abazi. Míč konečky prstů sice srazil směrem na tyčku, pokus byl však tak razantní, že jej nelapil – 1:1!
     
    43
    A také penalta pro Hradec! Na malém vápně došlo k souboji, po němž přišel verdikt v podobě penalty. Makedonští hráči se hodně zlobí, míč si ale bere na puntík Koubek!
     
    42
    Krejčí si dvakrát narazil s Koubkem, napotřetí už to ale zastavili obránci Gostivaru. Tím je tak na programu vhazování.
     
    41
    Hradečtí zkusili projít do šestnáctky po zemi, museli se však spokojit jenom se soupeřovým odkopem na půlku.
     
    39
    I Votroci to zkusili rozehrát vzduchem, respektive po pravé straně šel míč na Koubka, ten ale zachytil jako první Abazi. A aby nezůstali pozadu hosté, tak zvolili úplně stejné řešení, ale bez efektu.
     
    36
    Znovu je přerušena hra, tentokrát po zákroku na středu pole, kdy to vypadalo, že bude Al Hassan potřebovat ošetření. Proto Hradečtí zakopli míč do zámezí, Gostivarští jej ale po rozehrávce férově navrátili.
     
    35
    Hra se tak vrátila zpět do normálu a Hradec byl v útočné fázi, míč ale přes zhuštěný střed neprotlačil, a tak se do hry po delší době zapojil i brankář hostí Abazi.
     
    33
    Rozhodčímu se povedlo situaci uklidnit i bez karet a Vízek tak bude míčem arbitra rozehrávat od vlastní kasy.
     
    32
    Další dlouhý nákop dopředu z hostující strany sebral Vízek, mezitím se ale přerušila hra, neboť se hráči z neznámého důvodu začali postrkovat mezi sebou.
     
    31
    Přenesení hry křížem na levou stranu vyneslo Hradci rychlý přechod dopředu, načež Krejčí vracel zase míč zpět napravo. Tam už si ale obránci Gostivaru hráče přebrali a připravili je o balon.
     
    29
    Vízek pod tlakem odkopával jenom na půlící čáru, kde byli v přesile hráči Gostivaru, a tak rychle otočili hru. Timovski to pak zkoušel z dálky lobem, neměl ale šanci, Vízek byl již dávno zpět na své pozici.
     
    27
    Další dva rohové kopy už domácí obrana přečkala, přesto je ale pod poměrně slušným náporem.
     
    26
    A z něj už to bylo zajímavé! Balon totiž propadl k Jonusovi, který jej tlačil střelou na zadní tyč. Blok jednoho z hradeckých obránců ale výrazně změnil dráhu letu, až musel Vízek reflexivním zákrokem vytáhnout míč nad břevno!
     
    26
    Nadějná standardka skončila odvrácením na rohový kop.
     
    25
    Centr Timovského zprava odhlavičkoval Harazim, ale přímo do stejného prostoru, kde obránce Gostivaru operoval. Podruhé se již sice k centru nedostal. vybojoval ale na sebe faul.
     
    23
    Harazim chtěl po vhazování poslat míč do středu, kde si nabíhal do volného prostoru Koubek, dobře však proti němu vystoupil Al Hassan a srazil nahrávku sobě pod nohy.
     
    21
    Další přerušení hry, tentokrát se k míči připletl rozhodčí, který zblokoval přihrávku Gostivaru. Hra tedy bude pokračovat volným navázáním na předešlou situaci.
     
    20
    Po sérii soubojů na útočné polovině Votroků je nakonec pískán faul právě celku hrajícímu v zářivých žlutých dresech.
     
    19
    Gostivar to hraje především skrze dlouhé nákopy na útočníky, vyjma jednoho, který vedl k penaltě, tomu ale chybí výraznější přesnost. Další takový nákop sebral do rukavic Vízek.
     
    18
    Po vhazování to zkusil aktuálně pátý tým makedonské ligy hrát přes střed vzduchem, chyběla tomu ale přesnost již od prvního momentu. Proto se k míči snadno dostává Hradec.
     
    15
    Hradečtí to na levé straně vykombinovali skvěle, Harazim prostrčil do volného prostoru na Krejčího, jenž pálil z kroku. Zakončení mu ale nesedlo a šlo vysoko nad břevno.
    13. KEHINDE - 0:1
     
    13
    Tým KF Gostivar právě vstřelil branku!
    Po určité prodlevě se k penaltě postavil sám faulovaný, tedy LANRE KEHINDE. A nařízenou desítku proměnil bez problémů, Vízka poslal na opačnou stranu a zakončil k levé tyči – 0:1!
     
    12
    A protože Petr Kodeš byl tím, kdo nastalou situaci hasil, navíc byl posledním hráčem před Vízkem, tak dostává červenou kartu! Tím pádem by měl ze hřiště odejít, na hradecké straně se i střídání chystalo, rozhodčí však ponechal východočeského bojovníka na hřišti.
     
    11
    Penalta pro Gostivar! Z hloubi pole přišel nákop do vápna, kde sváděl souboj Kehinde. Těsně před zakončením ale šel k zemi a rozhodčí píská jednoznačně!
     
    9
    Z druhého rohového kopu za sebou se už urodilo, hlavička jednoho z domácích prodlužující centr ale skončila jenom na vrchní síti branky.
     
    8
    Kodeš byl pod tlakem napadajícího Kehindeho, musel proto hned hrát zpátky k vlastnímu brankáři, aby mu míč mohl vrátit do volného prostoru. To přineslo ovoce, v rychlosti se totiž hra dostala na druhou stranu a Hradec vybojoval roh.
     
    6
    Zmatků ve vápně hostí využil Hais, když k němu byl přistrčený míč a prudkou střelou z úhlu napasoval balon Abazimu pod břevno. Jenže se do hry zapojil z ofsajdu, tudíž branka nemůže platit!
     
    5
    Navíc hned rozehrál, tudíž měl Gostivar jakousi variaci kontru, Takaharovi ale střela zpoza šestnáctky nesedla. Pokus ze záklonu letěl vysoko nad.
     
    5
    Krejčí znovu v akci, tentokrát vytáhl hru po lajně do pozice, ze které mohl centrovat do šestnáctky. Nákop směřující na zadní tyč ale sebral ze vzduchu hostující gólman Abazi.
     
    4
    Rozehrávku od vlastní branky se Hradec snažil hrát po zemi a napadání Gostivaru mu situaci rozhodně neulehčilo, Krejčí však vybojoval zkušeně vhazování.
     
    2
    Po faulu na půlce si Gostivarští předávali míč mezi sebou na obranné půlce, až přišel dlouhý nákop na Kehindeho. Přetažený míč však v klidu sebral Vízek do rukavic.
     
    1
    Timovski však nahrávkou do středu pole vystavil spoluhráče pod tlak, načež Klíma získal míč a hned jej hrál do šestnáctky, Koubek byl však dobře zdvojen.
     
    1
    První snahou přejít dopředu po pravé lajně ale míč ztratili a Gostivar stáhl hru k vlastní brance.
     
    1
    S drobným zpožděním začíná další přípravné utkání v Beleku! Výkop mají Votroci, hrající ve žlutých dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    -21
    Úvodní sestavy:

    FC Hradec Králové: Vízek – Kaštánek, Krejčí, Pudhorocký, Dancák, Klíma, Hais, Harazim, Kodeš (C), Rada, Koubek
    Náhradníci: Knobloch, Zadražil – Čech, Čihák, Hlaváč, Leibl, Čmelík, Horák, Kučera, Pilař, Juliš, Šašinka, Vašulín
    Trenér: Václav Kotal

    KF Gostivar: Abazi – Bilali, Abdulla, Timovski, Zuka, Djurdjević, Al Hassan, Jonus, Ivanovski, Takahara, Kehinde
    Náhradníci: Erten, Andrej, Anid, Rinor, Jusúfi, Rejjan, Thomas, Petar
    Trenér: Ismail Atalan.
     
    Krásné středeční poledne při sledování přípravného zápasu! V tradiční destinaci pro přípravné zápasy, tedy tureckém Beleku, se odehraje další přípravný zápas Hradce. V něm by měl být favoritem, zvláště když bude stát proti aktuálně pátému celku makedonské ligy.

    Gostivar má v lize naprosto vyrovnanou kombinaci, až ďábelskou. Šest výher, šest remíz a šest proher. Program má v Turecku opravdu našláplý, bude to pro něj už čtvrté utkání v Beleku. Zatím to ale pro něj není tolik povedený pobyt, vyhrál jenom nad třetiligovým Yozgatsporem 2:0. Poslední duel proti Ružomberoku nezvládl a prohrál 1:4.

    Pokud u Votroků naopak vyškrtneme modelové utkání s českou jednadvacítkou, ti zůstávají v přípravě po celou sezonu neporaženi! Na maltském Tipsport Cupu skončil druhý, druhý blok přípravy v Turecku zahájil výhrou 2:0 nad znovuzrozeným kyjevským Oboloněm.

    Duel v Beleku začíná ve středečních 12:30, příjemnou zábavu!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.

    Tomáš Kalas

    Branky: 44. Rada (pen.) – 13. Kehinde (pen.)

    Karty:   79. Zuka (GOST)


    FC Hradec Králové: Vízek (46. Knobloch) – Kaštánek (46. Čihák), Krejčí, Pudhorocký, Dancák, Klíma, Hais (79. Šašinka), Harazim (65. Čmelík), Kodeš (65. Leibl), Rada (C), Koubek (65. Juliš)
    Náhradníci: Knobloch, Zadražil – Čech, Čihák, Hlaváč, Leibl, Čmelík, Horák, Kučera, Pilař, Juliš, Šašinka, Vašulín

    Trenér: Václav Kotal

    KF Gostivar: Abazi – Bilali (63. Kirovski), Abdulla, Timovski, Zuka, Djurdjević, Al Hassan, Jonus, Ivanovski, Takahara, Kehinde
    Náhradníci: Erten, Andrej, Anid, Rinor, Jusúfi, Rejjan, Thomas, Petar

    Trenér: Ismail Atalan
    bahis siteleri