Le Havre – Rennes 0:1 (kon.) | Clermont Foot – Brest 1:1 (kon.) | Lorient – Remeš 2:0 (kon.)
Toulouse – Nantes 1:2 (kon.) | Montpellier – Lyon 1:2 (kon.) | Nice – Monaco 2:3 (kon.)
konec
Montpellier HSC
1:2 (1:0)
Olympique Lyon
Neděle 11.02.2024, 17:05 • Stade de la Mosson, Montpellier • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Sedmdesát minut byl Montpellier lepším celkem a nic nenaznačovalo tomu, že by dnes neměl bodovat. Ovšem ve čtyřiasedmdesáté minutě dostal hodně prostoru Alexandre Lacazette, jenž s instinktem střeleckého zabijáka vyrovnal. Tento moment zlomil osud střetnutí i obrazu hry. Lyonští najednou více tlačili na pilu a obrat skóre jim zajistil Maxence Caqueret, jehož nechytatelný pokus zamířil do břevna a následně za čáru. Olympique tak zvládl těžké utkání a odskakuje svému dnešnímu soupeři na tři body.

    Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek nedělního večera, jenž můžete strávit ještě u jednoho přenosu z Ligue 1 Uber Eats. (19:01:15)
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Na centr z volného kopu si na první tyči naskočil Léo Leroy, jehož hlavička jen proletěla kolem branky. Střídající hráč mohl být hrdinou, jelikož by znovu vyrovnal.
     
    90+4
    VAR situaci velmi rychle přezkoumal, ovšem penaltu pro Lyon nenařídil. A tak sledujeme akci domácích, kteří u postranní lajny vybojovali standardní situaci.
     
    90+3
    V šestnáctce se nacházel Rayan Cherki, kterého skluzem trefil Boubakar Kouyaté. Myslím si, že se k situaci vrátí VAR, protože šlo dost o drsný zákrok.
     
    90+1
    K přímému kopu se postavil Rayan Cherki, jehož pokus mířil vysoko nad branku.
     
    90
    Tvrdý zákrok vytáhl Jordan Ferri (Montpellier), po kterém vystartoval faulovaný Gift Orban (Lyon). Hlavní rozhodčí oba odměnil žlutou kartu.
     
    90
    Orel Mangala přihrával do pokutového území, kde se rychle otočil Gift Orban, jenž zblízka trefil soupeře. Hostující útočník se vrátil k míči a za vápnem byl faulovaný.
     
    89
    Střídání v týmu Olympique Lyon:
    ze hřiště odchází Alexandre Lacazette, přichází Gift Orban.
     
    88
    Střídání v týmu Montpellier HSC:
    ze hřiště odchází Téji Savanier, přichází Wahbí Chazrí,
    ze hřiště odchází Modibo Sagnan, přichází Léo Leroy.
     
    87
    Do rychlé protiakce vyrazil střídající Malick Fofana, jehož přihrávka byla obráncem sražená k brankáři. Domácímu mužstvu se čas už rychle krátí.
     
    85
    Přihrávka mířila zprava před branku, odkud chtěl patičkou zakončit Akor Adams. Ovšem v dobré pozici míč munul, a tak míč odehrál Clinton Mata.
    83. Maxence CAQUERET - 1:2
     
    83
    Lyon právě vstřelil branku!
    Po rohovém kopu se k balonu dostal Jake O'Brien, jehož pokus brankář ještě vyrazil. Obrana míč odvrátila za vápno, odkud výstavní střelu předvedl MAXENCE CAQUERET. Lyonský středopolař levou nohou nasměřoval balon do břevna, od něhož se odrazil za brankovou čáru – 1:2.
     
    82
    Do šestnáctky vnikl Rayan Cherki, jenž už si rovnal míč ke střele. Ale trvalo mu to příliš dlouho, a tak jeho zakončení zablokoval ve skluzu Boubakar Kouyaté.
     
    81
    Olympique může být rád, že znovu neinkasoval, protože se znovu nestíhal vrátit. Jordan Ferri odcentroval na pravou stranu vápna, odkud slabou hlavičku vyslal Enzo Tchato.
     
    80
    Dlouhý centr prodloužil na hranici pokutového území Boubakar Kouyaté. Z branky se pro balon vydal Anthony Lopes, který navíc rychle výhozem rozehrál.
     
    79
    Devět zápasů, devět gólů! To je bilance hostujícího kapitána. Pokud se Lyon může na něco spolehnout, je to na Alexandra Lacazetta.
     
    78
    Zleva chtěl odcentrovat Maxence Caqueret, jenž trefil soupeře a vybojoval rohový kop. Ten byl rychle rozehraný, avšak Rayan Cherki z úhlu branku minul.

    Michal Luxa

    Branky: 23. Nordin (I. Sylla) – 74. Lacazette (Tagliafico), 83. Caqueret

    Karty:   90. Ferri (MON) – 28. Tagliafico (LYO), 90. Orban (LYO)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 8:5. Střely mimo: 4:10. Rohy: 1:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:11.
    Montpellier HSC: Lecomte – Omeragić, Kouyaté, Sagnan (88. Leroy) – Hefti (67. Tchato), Ferri, Savanier (C) (88. Chazrí), Chotard, I. Sylla – Adams, Nordin (64. Karamoh).
    Náhradníci: Dizdarević – Mincarelli Davin, Sacko, Delaye, T. Coulibaly.

    Trenér: Der Zakarian

    Olympique Lyon: Lopes – Maitland-Niles (57. Mata), O'Brien, Ćaleta-Car, Tagliafico – Caqueret, Matić, Tolisso (45. Mangala) – Nuamah (57. M. Fofana), Lacazette (C) (89. Orban), Benrahma (57. Cherki).
    Náhradníci: Perri – Akouokou, Kumbedi, Adryelson.

    Trenér: Sagé

    Rozhodčí: Gaillouste – Auger, Aubé
    bahis siteleri