Přerov – K. Vary 1:6 (kon.)
konec
HC ZUBR Přerov
1:6 (0:3, 0:2, 1:1)
HC Energie Karlovy Vary
Čtvrtek 15.02.2024, 17:15 • ZS Přerov • Extraliga dorostu • O pořadí v play-off
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek z Přerova vše, přeji vám pěkný zbytek dne. (19:11:23)
     
    Utkání sledovalo 138 diváků.
     
    Ve třetí třetině se už zápas jen dohrával. Na 6:0 pro Karlovy Vary nejprve zvýšil důrazný David Poizl, čestný úspěch Přerova pak zaznamenal jeho kapitán Adam Dobřecký. Energie hru převážně bez výraznějších potíží kontrolovala a na Hané zaslouženě vítězí poměrem 6:1.
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Filip Vlk ještě s koncem utkání i přerovské přesilovky rozjel rychlou akci. V útočném pásmu zadovkou oslovil Adama Dobřeckého, který ještě přihrál před prázdnou bránu na Filipa Koudelu. Ten nicméně v klíčové chvíli promáchl a Zubrům se tak podruhé v duelu snížit nepovedlo.
     
    59:22
    Šimon Matyáš z pravého křídla nahodil kotouč do útočného pásma, za brankou Ondřeje Kadouna ho však poté Zubři vybojovat nedokázali.
     
    58:41
    Nyní Energie poslala puk až k Šejbovi, který odjel za svou bránu a rozehrál.
     
    58:11
    Hosté se po začátku oslabení rychle zmocnili kotouče a při kombinaci u vlastní branky šetří cenné vteřinky.
     
    58:06
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary:
    Filip Čermák – 2 min., faul kolenem.
     
    57:22
    Matěj Kováč mohl ve středním pásmu přihrát Adamu Dobřeckému, protože už byl však na ledě dlouho, raději jen přejel červenou čáru a nahodil puk někam k brance Energie.
     
    56:27
    Na levém křídle převzal dlouhý pas zapomenutý Petr Tomek, Adam Pohanka k němu ale rychle přistoupil a o kotouč jej obral.
     
    55:43
    Hra plyne rychle, kotouč drží na svých hokejkách převážně hosté, kteří mají velmi pohodlný náskok.
     
    54:56
    Domácí v plném počtu.
     
    54:33
    David Sedláček zakončil tahem z levé strany útočného pásma, Robin Šejba šel rychle do pokleku a kotouč vyrazil před sebe.
     
    52:56
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Petr Židlík – 2 min., podrážení.
     
    52:01
    K Tadeáši Palovi se odrazil kotouč na pravý kruh, Ondřej Kadoun jeho přízemní pokus zneškodnil betonem přitisknutým k tyči.
     
    51:21
    Karlovarské obraně ujel Filip Frnka a těsně před Kadounem volil přímou střelu. Tu karlovarský brankář vkleče svým tělem vytěsnil mimo branku.
     
    50:46
    Rána Josefa Zahradníčka od modré čáry nebyla vůbec přesná a zamířila spíše k bočnímu mantinelu, než na hostující bránu.
     
    50:05
    Přetahovanou o puk u modré čáry vyhráli Zubři, nicméně jen na chvíli. Kotouče se totiž rychle zbavili vyhozením a Energie tak má prostor na rozehrávku.
     
    48:37
    Jakub Kyncl předjel všechny Přerovany a ocitl se sám před Šejbou. Mířil mezi jeho betony, domácí brankář však kotouč dokázal udržet ještě před brankovou čárou.
     
    47:46
    Vratislav Švejcar se zmocnil volného kotouče a zleva projel nehlídaný před Kadouna. Toho chtěl překonat kličkou do bekhendu, Ondřej Kadoun ale puk pravým betonem skvěle usměrnil mimo branku.
     
    47:00
    Pavel Kůrka přejel osu hřiště a zleva vystřelil švihem. Kotouč o kousek minul levou tyč domácí branky.
    45:33 Adam DOBŘECKÝ - 1:6
     
    45:33
    5/5
    Přerov právě vstřelil branku!
    Ondřej Kadoun čisté konto v tomto duelu neudrží. Adam Pohanka dobře posunul kotouč na levý kruh k ADAMOVI DOBŘECKÉMU, jenž šikovným zakončením využil zakrytého výhledu hostujícího brankáře a maže nulu v kolonce vstřelených gólů domácího týmu. Asistence: Adam Pohanka.
    Dobřecký A., Pohanka A., Pala T., Kováč M., Židlík P.
    Gombár J., Kůrka P., Poizl D., Sedláček D., Vaníček J.
     
    45:12
    Energie nyní sevřela Zubry v jejich obranném pásmu, domácí se ubránili jen s vypětím všech sil.
     
    44:34
    David Poizl mohl přidat druhou trefu v utkání, když se k němu odrazil puk. Robin Šejba jeho střelu zápěstím vkleče dokázal vyrazit mimo branku.
    43:07 David POIZL - 0:6
     
    43:07
    5/5
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Hostujícímu celku se vyplatil důraz v předbrankovém prostoru. Střelu Petra Tomka ještě Robin Šejba vytěsnil před sebe, vzápětí se ale těsně před něj protáhl DAVID POIZL a přes padajícího brankáře Zubrů poslal kotouč do levého horního rohu branky. Asistence: Petr Tomek a David Sedláček.
    Poizl D., Tomek P., Sedláček D., Kůrka P., Gombár J.
    Pala T., Matyáš Š., Koudela F., Dobřecký A., Frnka F.
     
    42:57
    David Sedláček chtěl projet až před Šejbu, přerovská obrana mu to však nedovolila.
     
    41:23
    Z pravé strany vystřelil z voleje Jonáš Vaníček, Robin Šejba se přesunul a zkrotil jeho pokus na hrudi.
     
    40:54
    Vratislav Švejcar na chvíli získal puk ve středním pásmu, vzápětí jej jeden z hostů přitiskl k mantinelu.
     
    40:13
    Třetí část začíná zakázaným uvolněním domácího celku.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Třetí třetina začne zhruba v 18:40.
     
    Karlovy Vary v Přerově směřují za vítězstvím. Ve druhém dějství přidaly další dva góly a nad Zubry vedou poměrem 5:0. Ve 22. minutě se při vlastním oslabení trefil unikající Jakub Kyncl, krátce před polovinou utkání pak bekhendem našel volný prostor u bližší tyče David Sedláček. Rozhodně ale nejde o naprosto jednostranný duel. Přerov výrazně selhává v koncovce, i v prostřední třetině zahodil několik slibných příležitostí. Kadouna v bráně Energie nedokázal překonat při přečíslení Cífka, Dobřecký pak dvakrát mířil do tyče.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:55
    Petr Tomek byl u dlouhého pasu do útočného pásma první, takže zakázané uvolnění se Energii nepískalo. Tomek se ale dostal s kotoučem na holi už za úroveň brankové čáry, takže Šejbu v podstatě neměl jak ohrozit.
     
    39:01
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    37:55
    Povedenou střelu zápěstím lehce zprava nyní předvedl David Sedláček. Také za Šejbou se rozezvonila tyč.
     
    35:22
    Domácí teď měli hned tři vyložené šance. Nejprve Filip Vlk zpoza branky skvěle našel nepokrytého Filipa Koudelu, který dokázal Kadouna prostřelit, jeden z hostů ale svému brankáři kousek před brankovou čárou zachránil čisté konto. Poté jeli Zubři dokonce ve třech na nikoho, respektive na Kadouna. Ten však vleže betonem skvěle zastavil pokus Tadeáše Cífky zblízka. Do třetice se pak na bránu řítil v podstatě sám Adam Dobřecký a po fintě bekhendem trefil horní tyč karlovarské branky.
     
    33:54
    Energie zatlačila Zubry v jejich obranném pásmu. Jakub Staněk u levé tyče sklepl dlouhý pas za vzduchu, Šejba se ale stačil přemístit a zasáhl. Posléze střílel zprava k bližší tyčce David Sedláček, ani on si ale s domácím brankářem tentokrát neporadil.
     
    31:30
    Přerovským stadionem opět zazvonila tyčka. Tentokrát do ní zakončil z pravé strany útočného pásma útočník Zubrů Adam Dobřecký.
     
    29:01
    Do šance se nyní dostali také Hanáci. Mátlova rána z první se od zadního mantinelu odrazila k volnému Vratislavu Švejcarovi. Ten pořádně ani nevěděl, jak bruslí usměrnil kotouč do levé tyče Kadounovy branky. Od ní se puk odrazil zpátky do hřiště.
     
    28:40
    Už to mohlo být o šest branek. Teč Jonáše Vaníčka z bezprostřední blízkosti okopírovala brankovou čáru, následně kotouč naštěstí pro domácí opustil brankoviště.
    28:17 David SEDLÁČEK - 0:5
     
    28:17
    5/5
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Karlovy Vary kompletují pro Přerov nepěkného "bůra". DAVID SEDLÁČEK si při situaci dva na dva sjel na hranici levého kruhu blíže k brance a bekhendem nachytal Šejbu na bližší tyči. Asistence: Petr Tomek a Jiří Gombár.
    Sedláček D., Tomek P., Gombár J., Poizl D., Čermák F.
    Matyáš Š., Cífka T., Koudela F., Dobřecký A., Vlk F.
     
    26:50
    Vzápětí přišla velká šance na druhé straně hřiště. Přihrávku z pravého křídla dostal před bránu volný Jakub Kyncl, Robin Šejba jeho křížný pokus k tyči dobře vytáhl lapačkou na zadní mantinel.
     
    26:39
    O skrytou střelu zápěstím z osy hřiště se postaral David Miklas. Ondřeji Kadounovi pomohla horní tyčka, Přerov trefuje brankovou konstrukci podruhé v tomto zápase.
     
    26:13
    Zubři chtěli ve větším počtu hráčů proniknout do útočného pásma, Lukáš Mátl si ale nepohlídal přechod modré čáry a čárový rozhodčí domácímu celku píská ofsajd.
     
    25:31
    Matěj Pelikán tentokrát nahrával a před Šejbu se z levé strany protáhl David Poizl. Ten to zkusil na bližší tyč, do protipohybu domácího brankáře, Šejba ale letící kotouč horní částí svého těla zastavil.
     
    24:35
    Přízemní pokus Matěje Pelikána od levého mantinelu klečící Robin Šejba vytěsnil před sebe. Před brankou Zubrů se o dorážku pokoušeli hned dva hosté, vítězem situace se však stal přerovský brankář, který si našel volný kotouč a schoval ho pod lapačku.
     
    24:11
    Hosté v plném počtu.
     
    23:14
    Přerov nyní v klasické přesilovce dvakrát zakončil. Střelu Tadeáše Paly od modré čáry vyrazil Kadoun betonem k zadnímu mantinelu, pokus Adama Pohanky z mezikruží pak Karlovarští svými těly tečovali do ochranné sítě.
     
    22:22
    Gombár se vrací z trestné lavice, Karlovy Vary jsou ve čtyřech.
     
    22:11
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary:
    Šimon Šilhan – 2 min., hákování.
    21:27 Jakub KYNCL - 0:4
     
    21:27
    4/5
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Energie se prosazuje i při vlastním oslabení. Zubrům ujel JAKUB KYNCL a dokázal prostřelit Robina Šejbu na stranu lapačky. Západočeský celek jde tak na přerovském ledě do vedení o čtyři góly. Bez asistence.
    Kyncl J., Kváš M., Dyk K., Čermák F.
    Pala T., Pohanka A., Koudela F., Dobřecký A., Vlk F.
     
    21:18
    Tadeáš Pala rukavicí zachytil puk na útočné modré čáře a přihrál doprava Filipu Vlkovi, který bez přípravy vystřelil vedle pravé tyče karlovarské branky.
     
    20:36
    Přerov vyhrál buly v útočném pásmu a chvíli v něm kombinoval. Poté se ale hostům podařilo prudkou střelou vyhodit.
     
    20:22
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary:
    Jiří Gombár – 2 min., podrážení.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Druhá třetina začne zhruba v 17:59.
     
    První třetina z hlediska skóre jednoznačně patřila Karlovým Varům. V šesté minutě změnil bezgólový stav z přesilovky Petr Tomek, následně předvedl povedený individuální průnik přerovskou obranou Jakub Habla a na průběžných 3:0 pro Energii zvýšil v 15. minutě při početní výhodě pět na tři tečující Michal Kváš. Také Zubři měli své možnosti, ani jednu z nich ale nevyužili.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:35
    Filip Koudela v útočném pásmu místo střely volil otočku s pukem. Jeho spoluhráč Filip Vlk pak sice z pravé strany zakončil, vzdálenější dolní roh hostující branky nicméně minul.
     
    19:01
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    18:17
    Nepříjemný pokus Davida Miklase z levé strany Ondřej Kadoun hrudí vytěsnil pouze před sebe. Po dorážce se u pravé tyče sápal jeden z Miklasových spoluhráčů, byl však dobře zablokován karlovarským obráncem.
     
    17:00
    Samuel Vyroubal si najel do útočného pásma a vystřelil zápěstím zpoza hradby hostujících hráčů. Puk letěl vedle levé tyče Kadounovy branky, gólman Západočechů tak lapačkou nemusel zakročit.
     
    16:29
    Adam Dobřecký si vyměnil puk s Filipem Koudelou a zblízka mezi dvěma karlovarskými obránci ohrozil Kadouna. Ten si pomocí svých betonů poradil a následně hlavní rozhodčí přerušil hru.
     
    15:47
    Domácí v plném počtu.
    14:01 Michal KVÁŠ - 0:3
     
    14:01
    5/3
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Hosté přesilovku pět na tři pohotově využívají. Kryštof Dyk si počkal na příhodný moment na pas k levé tyči Šejbovy branky a MICHAL KVÁŠ z tohoto prostoru neměl problém usměrnit kotouč do sítě. Energie za necelou čtvrthodinu utkání získala vcelku komfortní náskok. Asistence: Kryštof Dyk a David Poizl.
    Kváš M., Dyk K., Poizl D., Vrzal T., Sedláček D.
    Matyáš Š., Cífka T., Švejcar V.
     
    13:47
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Filip Frnka – 2 min., nedovolený zásah do hlavy nebo krku.
     
    13:09
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Josef Zahradníček – 2 min., hákování.
    12:32 Jakub HABLA - 0:2
     
    12:32
    5/5
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Západočeši jdou do vedení o dva góly. JAKUB HABLA po Pelikánově přihrávce přebruslil díky své rychlosti všechny přerovské hráče, pronikl před Robina Šejbu a dokázal jej prostřelit mezi betony. Asistence: Matěj Pelikán.
    Habla J., Pelikán M., Staněk J., Šilhan Š., Kůrka P.
    Matyáš Š., Cífka T., Miklas D., Vyroubal S., Hilšer O.
     
    11:25
    Filip Frnka měl před sebou v útočné třetině posledního bránícího soupeře a rozhodl se střílet švihem. Hostující branku nicméně netrefil, mířil vedle levé tyče do zadního mantinelu.
     
    10:35
    Adam Dobřecký předal kotouč k modré čáře Josefu Zahradníčkovi a táhlé nahození přerovského obránce musel nataženým levým betonem zastavit Ondřej Kadoun v brance Energie.
     
    08:59
    Už po skončení hostující přesilovky to švihem od modré čáry vyzkoušel Kryštof Dyk. Kotouč prolétl vedle levé šibenice přerovské brány, Šejba zasahovat nemusel.
     
    08:55
    Domácí v plném počtu.
     
    07:56
    David Poizl si počkal na vhodnou chvíli ke střele z pravého kruhu a poté zapěstím zakončil mimo dosah Šejbova pravého betonu. Hlavní rozhodčí však tento gól Energie neuznal kvůli postavení jednoho z Poizlových spoluhráčů v brankovišti.
     
    06:55
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Robin Šejba – 2 min., podrážení, odpyká Otto Hilšer.
     
    06:10
    Tyčka zvoní také na druhé straně, ze střední vzdálenosti ji trefil Vratislav Švejcar. To byla zatím největší šance Přerova v dosavadním průběhu zápasu.
    05:56 Petr TOMEK - 0:1
     
    05:56
    5/4
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Hosté využívají přesilovou hru a dostávají se do vedení. Po přihrávce Kyncla střílel PETR TOMEK, jeho pokus rozezvonil tyčku za Šejbovými zády a následně zamířil do sítě. Asistence: Jakub Kyncl.
    Tomek P., Kyncl J., Vrzal T., Vaníček J., Gombár J.
    Matyáš Š., Cífka T., Vlk F., Švejcar V.
     
    05:29
    Volný Jakub Kyncl si od modré čáry najel až do prostoru mezi kruhy. Odtud už mohl střílet, místo toho ale ještě nahrál doprava na Jiřího Gombára. Jeho křížný pas na teč projel vedle levé tyče přerovské branky.
     
    05:14
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Samuel Vyroubal – 2 min., podrážení.
     
    04:21
    Zubři jen protečovali puk do útočného pásma, kde však ani jeden z nich neoperoval. Puku se tak zmocnil kapitán Západočechů Matěj Pelikán.
     
    03:29
    Filip Vlk se pokoušel zpracovat kotouč před hostující brankou, v osobním souboji si nicméně nedokázal poradit s obráncem Energie Gombárem.
     
    02:43
    Adam Pohanka od modré čáry nahodil kotouč na brankáře Karlových Varů Kadouna, který puk vyrážečkou nasměroval někam k bočnímu mantinelu.
     
    01:42
    A další velká šance Energie, která do utkání rozhodně vstoupila lépe. Hned dva hostující hráči se nacházeli před prázdnou domácí bránou, díky houževnatosti přerovské defenzívy do ní ale dorazit kotouč nedokázali.
     
    00:28
    Karlovy Vary začaly pěkně zostra. Petr Tomek bekhendem dorážel zblízka u levé tyče přerovské branky, skóre se mu ale otevřít nepodařilo. Šejba se stačil přesunout a zasáhl.
     
    00:01
    Úvodní buly zápasu vyhráli hosté.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Přerov nastoupí ve žlutomodrých dresech, Karlovy Vary v černých dresech.
     
    Úvodní sestavy:

    HC ZUBR Přerov: Šejba (J. Trnka) – Pala (A), Zahradníček, Pohanka, Matyáš, Kočara, Cífka – Miklas, Frnka, Hilšer – Švejcar, Kováč, Vyroubal – Vlk, L. Mátl, Koudela (A) – Židlík, Dobřecký (C).
    Trenér: David Kudělka

    HC Energie Karlovy Vary: Kadoun (Kašpar) – F. Čermák, Dyk (A), Pelikán (C), Kůrka, Gombár, Vrzal – Kváš, Staněk, Š. Šilhan – Poizl, D. Sedláček, Kyncl – Vaníček, Habla, Tomek.
    Trenér: Tomáš Andrys

    Rozhodčí: Pavel – Horák, Peluha.
     
    Předchozí vzájemný zápas

    6. ledna, 4. kolo nadstavby
    HC Energie Karlovy Vary – HC ZUBR Přerov 8:2 (4:0, 2:2, 2:0)

    Branky a nahrávky: 4. Sedláček (Blažek, Čermák), 6. Tomek (Wardas, Slavík), 10. Blažek (Tomek, Dyk), 14. Wardas (Tomek, Čermák), 22. Blažek (Tomek, Dyk), 28. Slavík (Sedláček, Pelikán), 41. Blažek (Dyk, Čermák), 42. Tomek – 30. Miklas (Matyáš, Frnka), 36. Švejcar (Koudela, Došlík).

    Karlovy Vary: Psohlavec – Čermák, Dyk, Magner, Pelikán, Postl, Bednář – Wardas, Sedláček, Slavík, Michalov, Šedivec, Habla, Tomek, Blažek.

    Přerov: Trnka (14. Šejba) – Pohanka, Zahradníček, Pala, Mozr, Matyáš, Kočara, Cífka – Miklas, Švejcar, Vyroubal, Došlík, Koudela, Židlík, Mátl, Frnka, Brovják, Vlk.
     
    HC ZUBR Přerov
    Přerov se dvěma body uzavírá pořadí nadstavby O pořadí v play-off. Zubry nicméně trápí výrazná marodka, a tak nasazují mladší hráče, kteří zažívají svůj první rok v dorostenecké kategorii. V únoru zatím Zubři odehráli jediné utkání, na ledě Pardubic v okleštěné sestavě prohráli 1:3. Předtím ukořistili dva body na tripu do Čech, když po šedesáti minutách remizovali jak se Slavií (nakonec 2:3p), tak s Motorem České Budějovice (3:4sn). Nejproduktivnějším hráčem celku hlavního trenéra Davida Kudělky je v nadstavbě momentálně obránce Tadeáš Cífka, jenž si připsal tři góly i asistence. Karlovým Varům mají Přerované co vracet, v prvním vzájemném duelu na ně nestačili vysoko 2:8.
     
    HC Energie Karlovy Vary
    Karlovy Vary aktuálně s 22 body vedou vyšší extraligovou nadstavbu. Svěřenci hlavního trenéra Tomáše Andryse nasbírali stejně bodů jako pražská Slavia, nicméně mají lepší průběžné skóre (Karlovy Vary +16, Slavia +8). Třetí Třinec na ně pak ztrácí dva body, ale odehrál o zápas méně, a čtvrtá Plzeň tři body. Energie si zatím připsala sedm výher, z toho šest v normální hrací době a jednu po samostatných nájezdech. V únoru před výjezdem do Přerova nastoupila do třech duelů, v nichž porazila Hradec Králové (4:2) a dvakrát těsně podlehla Mladé Boleslavi (6:7p, 4:5). Na čele kanadského bodování Západočechů v nadstavbě figuruje útočník Vlastimil Blažek (15+7).
     
    Hezký den z Přerova. V rámci nadstavbové skupiny O pořadí v play-off Extraligy dorostu se zde utkají týmy HC ZUBR Přerov a HC Energie Karlovy Vary.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:15.
    Marken.cz

    Petr Komárek

    Branky a nahrávky: 46. Dobřecký (Pohanka) – 6. Tomek (Kyncl), 13. Habla (Pelikán), 15. Kváš (Dyk, Poizl), 22. Kyncl, 29. D. Sedláček (Tomek, Gombár), 44. Poizl (Tomek, D. Sedláček)


    HC ZUBR Přerov: Šejba (J. Trnka) – Pala (A), Zahradníček, Pohanka, Matyáš, Kočara, Cífka – Miklas, Frnka, Hilšer – Švejcar, Kováč, Vyroubal – Vlk, L. Mátl, Koudela (A) – Židlík, Dobřecký (C).
    Trenér: David Kudělka

    HC Energie Karlovy Vary: Kadoun (Kašpar) – F. Čermák, Dyk (A), Pelikán (C), Kůrka, Gombár, Vrzal – Kváš, Staněk, Š. Šilhan – Poizl, D. Sedláček, Kyncl – Vaníček, Habla, Tomek.
    Trenér: Tomáš Andrys

    Rozhodčí: Pavel – Horák, Peluha

    Diváci: 138
    bahis siteleri