Mladá Boleslav – Litvínov 2:3 (kon.) | Vítkovice – Motor ČB 5:7 (kon.) | Olomouc – Sparta 2:4 (kon.)
Mountfield HK – Třinec 2:3 (kon.) | Kometa Brno – Kladno 2:3 (po pr.)
konec
Mountfield HK
2:3 (0:2, 2:1, 0:0)
HC Oceláři Třinec
Pátek 16.02.2024, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 45. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Krásný páteční večer z východočeské metropole! Dva dny po svátku všech zamilovaných, respektive také plesu místní univerzity, se pod Bílou věž opět vrací extraliga!

    Hradec čekají do konce základní části tři zápasy na domácím ledě a bitva s Třincem bude jedním z nich! Se čtrnáctibodovým náskokem je více než pravděpodobné, že Oceláři postoupí přímo do čtvrtfinále, u Lvů se naopak spíše čeká boj v předkole. Slezané navíc přijedou na východ Čech s impozantní formou. Papírově sice měli – až na střetnutí s Libercem – snažší los, i tak však 22 vstřelených gólů za čtyři zápasy něco značí.

    U Mountfieldu všechno vypadá rázem lépe. Všichni hráči z dopingové kauzy mohou již nastupovat, před reprezentační přestávkou schytal čtyřku Motor, dva body také Lvi dovezli z Litvínova, jenž byl donedávna nejlepším extraligovým týmem doma. Tři prohry v řadě jej však v této tabulce seslaly právě za Třinec.

    Utkání začíná v ČPP Aréně v 18:00, příjemnou zábavu!
     
    HC OCELÁŘI TŘINEC
    3. místo, 87 bodů, skóre 149:108, bilance 22-8-5-10

    Třinec v závěru základní části funguje a zejména v posledních deseti zápasech se dostal definitivně do první čtyřky. Jeho forma v tomto ohledu je druhá nejlepší, o bod více má pak jenom brněnská Kometa. Oceláři řádili především na domácím ledě, kde posledních pět duelů vyhráli se skóre 24:3, naposledy padli v jedné z nejmodernějších hokejových arén 26. prosince v derby s Vítkovicemi!

    Především čtyřmi výhrami za tři body v řadě se Slezané dostali na třetí místo, na němž mají 12 bodů polštář na čtvrtý Liberec, o dva více ještě pak na páté místo značící předkolo. S ohledem na formu by se však muselo stát něco nečekaného, aby Třinec nešel přímo do čtvrtfinále.
     
    MOUNTFIELD HK
    8. místo, 66 bodů, skóre 120:121, bilance 14-7-10-14

    Hradec zažívá poměrně turbulentní ročník. Kauza okolo Patrika Bartošáka, do toho ještě čekání na vyřešení dopingové situace. Zdá se však, že je všechno na dobré cestě, do toho ještě klub oznámil v dopoledních hodinách podepsaní smlouvy s talentem v podobě Adama Novotného, nejmladšího střelce extraligy. Pozitivní náladě v organizaci navíc přispívají poslední výkony a výsledky.

    Prodloužení a nájezdy byly sice jeden čas koloritem, to se však zdá, že je pryč. I když ne úplně. V Liberci po skvělém obratu z 0:3 získali Lvi dva body, poté sice prohráli v neoblíbené Mladé Boleslavi, na druhou stranu vynulovali doma Motor a v litvínovské divočině získali dva body po výhře 6:5 v prodloužení.
     
    -53
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Pařík (Lukáš) – Freibergs, Blain (A), Pavelka, Pláněk, Kalina, McCormack, Marcel – Perret, Tamáši, Okuliar – Šťastný, Miškář, Estephan – R. Pavlík, Kev. Klíma, Jergl (A) – Jasper, Lalancette, Eberle (C).
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – Smith, Marinčin, Nedomlel, Kundrátek, J. Jeřábek, Adámek, Polášek – Voženílek, Nestrašil, M. Růžička (A) – Daňo, L. Hudáček, Kurovský – M. Roman, Vrána (C), Hrehorčák – Dravecký (A), Čacho, Sikora.
    Trenér: Zdeněk Moták

    Rozhodčí: Jaroš, Květoň – Lhotský, Zíka.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:03
    Po 12 dnech se do Hradce vrací extraliga a začalo to pěkně zostra. Staří známí Voženílek s Okuliarem se už osekávali před úvodním buly, následné nahození na Paříka Voženílek dohrál mírným vjetím do Freibergse, jenž mu to vrátil.
     
    00:19
    Perret nepřetlačil na mantinelu Marinčina, přesto si ale v souboji počínal pozičně lépe a získal pro sebe puk. Přistrčil Okuliarovi, který z levého kruhu pálil, ale jenom do Mazance.
     
    00:47
    Dnešní utkání je 400. v extralize pro Radovana Pavlíka, hradeckého odchovance. Pro bitvu proti Třinci naskakuje ve třetí útočné formaci.
     
    01:26
    Velký závar před třineckou brankou! Všechno to spustil šikovnou kličkou nakrátko Šťastný, který se v pádu snažil zakončit za Mazance, ten však beton na ledě udržel, stejně tak jako puk před brankovou čárou. Následná nepřehledná situace gól nepřinesla, a tak se jede dále za stavu 0:0.
     
    02:26
    Lalancette se elegantně zbavil napadajícího Čacha a vyvezl puk až do útočného pásma, kde Hradec operoval především na modré. Třinci se však povedlo vyhodit alespoň do středního pásma.
     
    03:19
    Kundrátek i přes souboj s Marcelem na prknech dokázal píchnout kotouč na hranici brankoviště, kde byl nekrytý Růžička. Jeho nepříliš výrazná střela směřovala na zadní tyč, o pár centimetrů ji i těsně minula!
     
    03:46
    Voženílek za vlastní brankou seslal k ledu Estephana, dle rozhodčích to ale bylo zcela čisté. Z jeho práce pak těžil Daňo, který táhl puk středním pásmem a nahazoval, sražený kotouč však skončil v ochranné síti nad Paříkem.
     
    04:29
    Pavlík zastavil Daňa, načež na led mezitím naskočila kompletní formace a Kevin Klíma podržel hru u mantinelu.
     
    05:02
    Výborný tlak Hradce v pásmu rezultoval v zakončení Blaina od modré, ideální možnost na střelu však kanadský bek prováhal a trefoval jenom bloky.
     
    05:26
    Sikora napadal v pásmu i nadále pod signalizovaném ofsajdem, tudíž přišlo přerušení hry. Vhazování je tak ve středním pásmu.
     
    05:39
    Skvělé napadání Okuliara připravilo o kotouč Jeřábka a z prostoru od levého kruhu přišla křižná nahrávka na Marcela, který už si to na modré rychtoval na střelu. Ta rozduněla jenom zadní mantinel, Lvi ale stále drží pásmo.
     
    06:33
    Povedený vstup Hradce do utkání brzdí vyloučení. Domácí totiž špatně střídali, v ochranné zóně naskakující hráč již nebyl. Dvojku tak musí odsedět Giorgio Estephan.

    Ale to až po komerční přestávce. V ní se našlapaný domácí kotel prezentuje choreem, ve kterém vítá navrátilce po dopingové kauze.
     
    06:49
    Oslabení ale zahájili Hradečtí solidně. Radovan Pavlík hned dvakrát narušil rozehrávku, dvakrát vyvezl puk až do útočného pásma a Ocelářům to v přesilovce zatím dře.
     
    07:42
    Nakopnout motor zpátky ale mohou v přesilovce 5 na 3 trvající 51 sekund! Patrik Miškář (MHK) totiž u mantinelu podsekl rozjetého Marinčina a putuje na trestnou!
     
    07:56
    Po buly to Oceláři sehráli výborně, Růžička přehrával krosem na Nestrašila, kterému však střela nesedla a Pařík se mezitím stihl přesunout!
     
    08:34
    5/4
    Třinec právě vstřelil branku!
    Přesilovou hru 5 na 3 Třinec nevyužil, zatímco tu navazující už ano! Po vyhraném buly posunul Kundrátek puk nalevo pro MARTINA RŮŽIČKU, přičemž moc nechybělo, aby Perret nahrávku vypíchl. Jenže se tak nestalo, Růžička využil skvělé clony Voženílka na brankovišti a z jedničky vymetl šibenici Paříkovy branky – 0:1! Asistence: Tomáš Kundrátek, Andrej Nestrašil.
    Růžička M., Voženílek D., Hudáček L., Nestrašil A., Kundrátek T.
    Blain J., Perret J., Kalina P., Estephan G.
     
    08:34
    Situace se ještě řešila zdlouhavě na videu, zda gól padl již při hře 5 na 4. A asi moc nevím, co se řešilo, když gól padl v čase 8:34, zatímco vyloučení bylo v čase 6:33. Ať počítám jak počítám, je to 121 sekund...
     
    09:13
    Hradec hned po vyhraném buly zahrozil, respektive po sérii soubojů vyplaval kotouč u tyčky pro Estephana. Ten byl však ve velké tísni a nedokázal již zasunout puk za Mazancův beton!
     
    10:33
    Eberle dohrál na mantinelu Kundrátka a připravil jej o puk, načež Blain počkal na další pohyb spoluhráčů. Zkoušel to hrát středem pro Klímu, ale pas na něj byl zablokován.
     
    11:21
    5/5
    Třinec právě vstřelil branku!
    Deset egyptských ran to zatím není, ale dvě třinecké ano a pro Hradec je to nepříjemná situace! Oceláři podrželi puk v pásmu, až jej podél mantinelu dostali pro Voženílka, jenž se pohyboval za Paříkovou brankou. Počkal si na vhodný moment, kdy se hradeckým hráčům nepovedlo přebrat hráče a mezi kruhy zůstal MARTIN RŮŽIČKA zcela sám. A pro snajpra takového kalibru už to pak není moc složité – 0:2! Asistence: Daniel Voženílek, Andrej Nestrašil.
    Růžička M., Voženílek D., Marinčin M., Smith A., Nestrašil A.
    Perret J., Tamáši A., Okuliar O., Marcel P., Pavelka T.
     
    12:36
    Po komerční přestávce vyhráli Hradečtí buly v útočném pásmu a Blain pálil z první. Trefil jenom blokující hráče a puk sice propadl k Mazancovi, tam však nikdo z domácích nebyl.
     
    13:29
    Hradec přebral iniciativu a ostřeloval Mazance, ten na druhou stranu nemusel čelit žádné vyložené akci. Třinci se povedlo vyhodit alespoň do středního pásma, čímž tak mohl prostřídat.
     
    14:19
    Klíma vyjel napadat proti Smithovi, jenž střílel z modré. Hostující obránce to i tak ale zvládl a ještě došlo mezi kruhy k teči, která ale šla Paříkovi jenom do betonu.
     
    14:53
    O chvíli později Pařík raději přikryl nepříjemné nahození Čacha a bude se tak vhazovat po jeho levici.
     
    15:49
    Sikora odvedl po boku Draveckého a Čacha výbornou práci, navázal pohyb obránců a pustil puk slovenskému forvardovi, jenž je znám svou zálibou ve zdravém vaření. Ten se bekhendovou kličkou snažil zasunout za beton Paříka, ale neúspěšně.
     
    16:23
    Následně došlo ke střetu právě Sikory s Paříkem v brankovišti, což vyvolalo hned několik drobných strkanic. Jeden čas v ní byl nejaktivnější Petr Kalina, také mu bylo od hlavního rozhodčího domlouváno.
     
    17:08
    Voženílek nedal Okuliarovi ani chvilku prostoru, hned jej u mantinelu zavřel a Růžička mohl rozjet rychlý útok. Všechno ale ztroskotalo na nepřesné přihrávce, načež mohli domácí otočit hru.
     
    18:23
    Šťastný pronásledoval Poláška při cestě za vyhozeným kotoučem a povedlo se mu rozehrávku Ocelářům lehce ztížit, nakonec se ale hosté dostali tam, kam chtěli. Tedy před Paříka.
     
    18:49
    Růžička ještě na závěr střídání podržel puk na modré a prostrčil jej pro Nestrašila, který si udělal dva rychlé kroky napravo a střílel Paříkovi kamsi na masku. Od ní se kotouč vrátil mezi kruhy, tam už ale z Ocelářů nebyl nikdo, kdo by mohl dorážet.
     
    19:49
    Blain mohl rozjet poslední útok, puk mu ale sjel z hokejky, a tak je jasné, že se nic dalšího již nestane.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Prvních dvacet minut se hrálo v dosti solidním tempu, na jednu stranu je výsledek pro Hradec možná krutý, na druhou stranu předvedl Třinec svou kvalitu. Nejprve v přesilových hrách, tu pět na tři nevyužil, tu navazující již ano a Martin Růžička přesnou trefou do vinglu poslal Oceláře v polovině deváté minuty do vedení. Pro domácí bylo hůře o necelé tři minuty později, kdy chybu v přebírání hráčů potrestal znovu Martin Růžička. V emotivní první dvacce, po níž si asistent trenéra Peter Frühauf ještě cosi vysvětloval s rozhodčími, sice Lvi místy měli tlak a převahu, na gól ale zatím čekají.

    Střely na branku: 6 – 11
     
    Další třetina začne přibližně v 18:57.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:12
    Smith na dlouhou hokejku rozjížděl útok, až jej Perret zboku o držení připravil. Z toho vzešel brejk, který skončil tvrdou střelou do Mazancovy výstroje.
     
    20:52
    Dva ofsajdy během pár sekund lehce roztrhly tempo hry. A ten druhý byl navíc rovnou úmyslný, vhazuje se tak na opačném konci středního pásma. Tím hůře pro Hradec.
     
    21:29
    Klíma drží hru u mantinelu, povedlo se mu přejít přes Kundrátka, cesta byla ale hned u dalšího obránce zavřená. Hra na mantinelu ale pokračuje i nadále.
     
    22:12
    Nedomlel tvrdě na prknech seslal k ledu Radovana Pavlíka a celá tribuna za brankou Mazance povstala, hra ale pokračuje bez intervence rozhodčích.
     
    22:49
    Třinecká obrana propadla a McCormack měl v moci začátek přečíslení 3 na 2. Připravil celou situaci na střelu pro Jaspera, tomu ale pokus vůbec nesedl a letěl jenom do plexiskla.
     
    23:49
    Jeřábek si klepl o puk na modré, dostal jej a bez přípravy tlačil z úhlu puk na zadní tyč. Tam ale hrací předmět nedoletěl a domácí šli na zteč. Šťastný pouštěl v přechodu mezi kruhy puk za sebe, ale tam už nikoho neměl.
     
    24:28
    Patrik Miškář (MHK) jde podruhé v utkání na trestnou lavici. Tentokrát hasil potenciální šanci Třince a za hákování míří sedět maximálně na dvě minuty.
     
    24:59
    Přesilovka ale Třinci dlouho nehrála, Jakub Jeřábek (TRI) ve středním pásmu cíleně brzdil rozjetého Perreta a dostává dvojku za nedovolené bránění.
     
    25:19
    Třinci se na chvíli naskytla situace 3 na 2, místo toho však Marinčin podržel puk u vlastní střídačky a nechal naskočit nové spoluhráče.
     
    26:23
    Při hře v redukovaném počtu hráčů jsou hosté aktivnější, tentokrát se pokusil prostřelit Paříka z mezikruží Dravecký, kotouč však letěl přímo do vyrážečky domácího brankáře.
     
    27:02
    5/5
    Hradec právě vstřelil branku!
    Zasloužené snížení a tahle střela by letěla až do Jiráskových sadů za zimákem, kdyby to šlo! Výborný pohyb Hradeckých sevřel Oceláře v jejich vlastním pásmu, Lalancette napravo podržel hru, puk poslal na modrou pro Blaina, který posouval nalevo pro GIORGIA ESTEPHANA. Kanadskému snajprovi pokus neskutečně sedl, téměř protrhl vrchní síť. Tohle Mazanec mít prostě nemohl – 1:2! Asistence: Jeremie Blain, Christophe Lalancette.
    Estephan G., Blain J., Lalancette C., Pavlík R., Jasper E.
    Smith A., Vrána P., Jeřábek J., Čacho V., Nedomlel R.
     
    27:10
    Marian Adámek (TRI) navíc hned po buly podrazil Okuliara, který se přes něj pozvolna dostával. Proto mohou Lvi srovnat hned záhy.
     
    28:22
    5/4
    Hradec právě vstřelil branku!
    A to se také děje, síť v Mazancově kase dostala během necelé minuty a půl další pořádný test pružnosti! Hradečtí dlouho kombinovali v útočném pásmu, nevedlo to však k žádné vyložené šanci. A tak se to sehrálo na vrcholku třetiny, přes Blaina se dostal puk k TOMÁŠI PAVELKOVI, který z pravého kruhu nekompromisně propálil přesouvajícího se Mazance – 2:2! Asistence: Jeremie Blain, Giorgio Estephan.
    Pavelka T., Blain J., Estephan G., Miškář P., Okuliar O.
    Smith A., Marinčin M., Čacho V., Daňo M.
     
    29:08
    Daniel Voženílek to teď solidně schytal. Nestrašil bekhendem nahodil do brankoviště Paříkovi, který skryl kotouč v lapačce. Marcel pak dotírajícího Voženílka odstavil krosčekem do úrovně ramen a hostující forvard, jenž to nečekal, upadl na led.
     
    29:48
    Sražený pokus od modré zkoušel tečovat na hranici brankoviště opět Voženílek, místo toho ale trefil vyjetého Paříka. Hned se mu také dostalo masáže od Pláňka a tolik oblíbenému pokřiku na tribunách, že nemá pohlavní orgán. I přesto má však tři děti.
     
    30:59
    Polášek stínoval Estephana, až o něj přestal mít zájem. Kanadského snajpra si ale nikdo nepřebral a Estephan byl rázem sám před Mazancem. V tutové pozici ale přestřelil!
     
    32:19
    Klíma si prohodil Růžičku, zajel za kasu a házel puk pod sebe na Jergla, který byl v nadějné pozici, přes Adámka, jenž mu čistým způsobem bránil v pohybu, se ale do střelby nedostal.
     
    32:32
    Nahození na hradeckou branku raději Pařík přikryl v lapačce a následuje komerční přestávka.
     
    32:50
    Eberle byl blízko vedoucí trefě! Domácí roztáhli brejk 3 na 2 do krajů a Lalancette pustil puk právě kapitánovi, jenž útočí na 200. trefu v extralize. Nejistému Mazancovi kotouč propadl pod lapačkou a prošoural se těsně vedle tyče!
     
    33:59
    Šest minut před koncem třetiny přichází pro Hradec další oslabení. Lukáš Pařík (MHK) sáhl hokejkou po soupeři, který se snažil dostat na puk za brankou, za podrážení je tak vyloučen. Trest musí odsedět Okuliar.
     
    34:26
    Blain chtěl vyhazovat z jedničky, puk mu ale sklouzl po čepeli a dostal se k Pavlíkovi, který už to zvládl lépe.
     
    34:49
    Marcel podržel puk na mantinelu a po jeho hraně jej poslal až k Mazancovi. Ani tentokrát se zatím v přesilovce Třinci moc nedaří.
     
    35:37
    Hudáček si podržel puk na levém kruhu, mohl nahrávat, ale místo toho zvolil střelu krosem na zadní tyč. Pařík tam měl ale lapačku a efektním zákrokem zastavil hru.
     
    35:53
    5/4
    Třinec právě vstřelil branku!
    Napodruhé už ale vedoucí trefě Třince nezabránil. Hradec byl přitom blízko dalšímu vyhození, Vránu mezi kruhy obtěžovali rovnou dva hráči, ale vyhodit nedokázali. Kombinace Ocelářů tak pokračovala, Marinčin se neunáhlil, počkal si na vhodný moment, kdy poslat přesnou nahrávku proti na druhý kruh pro LIBORA HUDÁČKA. Pařík se tam sice přesouval, vyrážečku měl vysoko, slovenský útočník ale puk napasoval pod víko – 2:3! Asistence: Martin Marinčin.
    Kurovský D., Kundrátek T., Hudáček L., Marinčin M., Vrána P.
    Perret J., Tamáši A., McCormack G., Kalina P.
     
    36:52
    Blain převzal puk od rozehrávajícího Paříka a o mantinel vyslal do brejkové situace Klímu. Hraniční situace skončila odpískaným ofsajdem, navíc tak, že se hra stěhuje zpátky do útočného pásma Ocelářů.
     
    37:49
    Nestrašil nechával puk projet pod bruslemi v domnění, že za sebou má spoluhráče. Tam byl jenom čárový rozhodčí a Hradec tak uspíšil přechod do pásma.
     
    38:36
    Lalancette zvládl souboj na kruzích a vyneslo mu to možnost zakončení. Mazance zkoušel propálit na bližší tyči, ex-hradecký gólman ramenem zasáhl.
     
    39:12
    V signalizované výhodě domácích přestali Třinečtí naprosto hrát, najednou tak mohl faulovaný Perret přehrát kotouč na Blaina, jenž byl mezi kruhy naprosto sám. Se střelou vyčkával, v čisté pozici ale minul!
     
    39:13
    U mantinelu se totiž podrážení dopustil Petr Vrána (TRI) a i jeho tak čeká pobyt na trestné lavici.
     
    39:41
    Dobrý tlak Hradce skončil nepřesnou nahrávkou Estephana na Pavelku, načež došlo k vyhození až k Paříkovi. Výživný konec druhé třetiny tak už nic víc nenabídne.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina nabídla hodně emocí a celkem tři branky. Hradec byl střelecky aktivnější, mnohem více se tlačil do šancí a během 80 sekund se mu povedlo srovnat. Giorgio Estephan zaznamenal tvrdým pokusem 20. kanadský bod v Hradci, v čase 28:22 pak propálil Mazance v přesilovce Tomáš Pavelka. Výživnou třetinu však uzavřeli Oceláři taktéž v přesilovce gólově. Libor Hudáček využil přesné nahrávky Marinčina a Slezané tak stále vedou, tentokrát však jenom o jeden gól.

    Střely na branku: 18 – 20 (12 – 9)
     
    Další třetina začne přibližně v 19:58.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:03
    Hradec dohrává ještě přesilovou hru po dvojce pro Vránu. Vyhrál úvodní buly a vrhnul se hned dopředu, Mazancovi se ale povedlo vyhodit.
     
    40:49
    Blain stříleným nahozením od modré zkoušel spoluhráče na potenciální teč. Před brankou ale puk nikdo nezasáhl, tudíž přichází zásah Mazance a přerušení hry.
     
    41:16
    Estephan to s koncem přesilové hry zkusil podobně jako při první trefě. Jeho pokus tentokrát směřoval na bližší tyč, což si Mazanec pohlídal.
     
    41:16
    Současně s nástupem Vrány na led došlo k přerušení hry, které se drobně protáhlo. Lukáš Pařík totiž vyjel ke střídačce, aby si dojel pro novou hokejku.
     
    41:55
    Jordann Perret (MHK) zbytečně oslabil Hradec pro další dvě minuty. První souboj s Jeřábkem byl ještě v rámci pravidel, ten druhý, kdy ho vzal při snaze vstát hokejkou po helmě, již ne. Dvě minuty za hrubost.
     
    42:15
    Po hraničním zákroku z třinecké strany se nevylučovalo, v emotivní chvilce se povedlo Hradci situaci ubránit. Trenér Martinec žádal o vysvětlení, ale to se mu nedostalo.
     
    43:26
    Ocelářům se v přesilovce opětovně moc nedaří. Tentokrát vytvořili zakázané uvolnění. Jenže v početních výhodách skórovali dvakrát.
     
    43:46
    Třinec drží při vlastní přesilovce puk u branky a vyčkává. Hradec tak zřejmě důležitý moment ustojí a bude moci pokračovat v honbě za srovnáním.
     
    44:29
    Kalina prudce nahazoval do pásma, přitom napálil Čacha do kotníku, od nějž se puk odrazil do protipohybu. To lehce zmátlo Mazance, jenž však měl dost času na reakci.
     
    45:32
    Estephan se uvolnil na modré a nabídl se mezi kruhy zcela volný. Přihrávka také přišla, avšak kotouč podjel střelci první branky pod napřaženou holí.
     
    46:21
    Freibergs inkasoval tvrdý hit na mantinelu, kdy jej krosčekoval Hrehorčák tak, že lotyšský obránce letěl po hlavě do mantinelu. Za následek to mělo okamžitou strkanici a potyčku, trest je takřka téměř jistý. Otázka vlastně, jaký.
     
    46:21
    Místo vysvětlování kapitánům, proč Patrik Hrehorčák (TRI) za tento faul dostane dvě minuty, byli Vrána s Eberlem doslova od hlavního Květoně odehnáni s tím, že debaty jsou nepřípustné. Pak to je taky občas těžké...

    Jisté je však jedno. Na video se nejde, o výši trestu se taktéž debatovat nebude. Hrehorčák tak za vražení na hrazení schytává menší trest.
     
    47:12
    Kombinace mezi obránci měla chybku, Pavelkovi se sekl puk pod holí a přihrávka nešla již taková, jak by si nejen on přál. Třinec tak vyhazuje.
     
    47:46
    A vyhazuje opětovně, Hrehorčák tak zřejmě nastoupí na led za stavu 3:2 pro Oceláře.
     
    48:32
    Perret nabral rychlost a snažil se dostat přes dva obránce, byl ale čistě odzbrojen a Oceláři jenom vyhodili do středního pásma. To jim prozatím stačí.
     
    49:08
    Navíc zanedlouho přišlo zakázané uvolnění domácího týmu.
     
    49:43
    McCormack dostal puk do jízdy z druhé vlny a chtěl z pozice nad kruhy střílet, napálil však jenom Adámka před sebou. Slezané pak znovu vyhodili.
     
    50:32
    Blain zrychlil hru přesnou přihrávkou na Miškáře, který navíc s trochou štěstí projel za beky. V rychlosti se snažil puk cpát Mazancovi nad vyrážečku, ale neúspěšně.
     
    51:23
    Klíma si skvěle ve středním pásmu prohodil Voženílka, načež pustil puk mezi kruhy pro Jergla. Hbitý forvard z první pálil, Mazanec se vytáhl ramenem.
     
    52:12
    Freibergs nedoskočil vysoký puk, musel tak hrábnout vzad a podstoupit souboj s Hudáčkem. To se mu povedlo rovnou vítězně a Tamáši vysunul dopředu Okuliara s Perretem. Ti však nedojeli dále než na útočnou modrou.
     
    53:33
    Domácí podrželi hru u vlastní branky, Pláněk při rozjezdu útoku ale narazil do bránícího Kurovského. Puk se poté dostal na střídačku Hradce a je přerušena hra.
     
    54:33
    Miloš Roman (TRI) po komerční přestávce bude sledovat počínání svých spoluhráčů na trestné lavici. Rozjetému Šťastnému dal totiž takovou sekeru, že takový zásek kolikrát neudělají ani lesníci.
     
    54:37
    Sehrávka po vyhraném buly křížem přes kruhy neprošla, Třinci se povedlo vyhodit až k Paříkovi.
     
    55:09
    Další vyhození, tentokrát od Kurovského. Téměř 40 sekund přesilové hry je tak pryč, Hradec v ní zatím více nezahrozil.
     
    56:03
    Hradec na nic nečeká, Pařík startuje na střídačku a je to varianta šest na čtyři!
     
    56:33
    Za vyhozeným pukem sprintoval jeden z Třineckých a z ostrého úhlu jej střílel na McCormacka, který si jej mohl potenciálně srazit do prázdné. Situaci si však pohlídal, na druhou stranu ale vzniklo jeho riskantní rozehrou zakázané uvolnění.
     
    56:56
    Stejně však reagují i Oceláři. Domácí střídačka si zatím nebere oddechový čas.
     
    57:12
    Tamáši se tlačil za pukem, přes Marinčina ale neprojel. Voženílek poté zkoušel co nejdéle udržet hru na mantinelu poblíž Paříkovy kasy, ale neuspěl.
     
    58:13
    Pláněk za to vzal od prken, trefil jenom jednoho z obránců, od nějž se puk odrazil mimo nebezpečnou zónu. Třinec posléze opět vyhodil a Hradci se čas krátí.
     
    58:49
    Jergl se snažil jít do kličky, což nevyšlo a domácí musí bojovat o pásmo znovu. To už jede Pařík na střídačku!
     
    59:37
    Hosté vyhodili jenom k prázdné brance, kde byl první Freibergs. Otočil hru, ta byla následně přerušena a 23 sekund před sirénou se bude vhazovat před Mazancem. Hradec bere oddechový čas!
     
    59:41
    Blainova střela Mazancovi vypadla, obránci se ale postarali o bezpečí.
     
    59:56
    V závěru byl ještě velký závar před Mazancem, Třinec ale dotlačil puk alespoň do rohu a je tak hotovo!
     
    Konec zápasu.
     
    Pohledná bitva v Hradci končí a fakticky není důvod domácím hráčům za výkon nepoděkovat. Proti rozjetým Ocelářům odehráli skvělou partii, nutno však dodat, že Slezané ve třetí třetině ukázali opravdu velké kvality. Přestože totiž ve třetí třetině nevystřelili ani jednou na kasu, dokázali udržet Lvy na distanc a odvézt si domů tři body. Zvládli takticky i závěr, v němž nepustili Východočechy do enormního tlaku. Pátá výhra v řadě tak Třinci prakticky zajišťuje přímý postup do čtvrtfinále, Mountfield čeká teď velmi důležitý finiš základní části.

    Střely na branku: 30 – 20 (11 – 0) (20:37:55)
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 28. Estephan (Blain, Lalancette), 29. Pavelka (Blain, Estephan) – 9. M. Růžička (Kundrátek, Nestrašil), 12. M. Růžička (Voženílek, Nestrašil), 36. L. Hudáček (Marinčin)


    Mountfield HK: Pařík (Lukáš) – Freibergs, Blain (A), Pavelka, Pláněk, Kalina, McCormack, Marcel – Perret, Tamáši, Okuliar – Šťastný, Miškář, Estephan – R. Pavlík, Kev. Klíma, Jergl (A) – Jasper, Lalancette, Eberle (C).
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – Smith, Marinčin, Nedomlel, Kundrátek, J. Jeřábek, Adámek, Polášek – Voženílek, Nestrašil, M. Růžička (A) – Daňo, L. Hudáček, Kurovský – M. Roman, Vrána (C), Hrehorčák – Dravecký (A), Čacho, Sikora.
    Trenér: Zdeněk Moták

    Rozhodčí: Jaroš, Květoň – Lhotský, Zíka

    Diváci: 5 019
    bahis siteleri