Jihlava – Liberec 1:2 (kon.) | K. Vary – Třinec 4:3 (kon.) | Sparta – Vítkovice 6:3 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
1:2 (1:0, 0:2, 0:0)
Bílí Tygři Liberec
Pátek 16.02.2024, 16:00 • Veřejné sportoviště pro zimní sporty, Jihlava • DHL Extraliga juniorů • O pořadí v play-off
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u dalšího zápasu DHL extraligy juniorů. Skupina o pořadí v play off je sedm kol před koncem nadále hodně vyrovnaná a o další body bude usilovat HC Dukla Jihlava, která chce proklouznout do první čtyřky s postupem do čtvrtfinále proti týmu Bílí Tygři Liberec. Ti jsou na sedmém místě a na 99 % je čeká předkolo play off. Utkání začíná v Jihlavě od 16 hodin.
     
    HC Dukla Jihlava:
    I po tom, co se Dukle poměrně dost rozpadl tým a klíčoví hráči Ilarion Kuprijanov a Maxim Burkov zamířili do jiných klubů pomáhat se záchranou extraligy, patří Jihlava k příjemným překvapením soutěže. Dokázala se dostat do vyšší nadstavby a v ní, většinu času oslabená o výše uvedené hráče nebo hokejisty, kteří hrají v A-týmu, nehraje druhé housle. Ve 21 zápasech nasbírala 30 bodů a ztrácí jen 4 body na čtvrté Karlovy Vary. Právě čtvrté místo znamená začátek čtvrtfinále doma a vyhnutí se předkolu.
     
    Bílí Tygři Liberec:
    Liberečtí hokejisté dokázali vyhrát západní skupinu, kterou ovládli se ziskem 52 bodů a s náskokem 6 bodů před Mladou Boleslaví. V nadstavbové části už to z hlediska Tygrů tak velká sláva není. Bílí Tygři jsou v tabulce na sedmé pozici, když získali také ve 21 zápasech o šest bodů méně než Dukla, tedy 24. Na čtvrté místo ztrácí liberecká družina deset bodů a protože je ve hře ještě 21 bodů, patrně bude muset do předkola play off, kterého může pomalu vyhlížet ze spodní nadstavby.
     
    Zápasy v sezoně:
    Liberec – Dukla 0:3 (19. 1. 2024)
    Dukla – Liberec 3:2 (29. 12. 2023)
    Liberec – Dukla 2:0 (8. 12. 2023)
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Cinka (Sigmund) – Vovsík, Vildomec, Číhal (A), Vandas (C), Jeletz, Topol, Löffler – Báťa (A), Rauš, Klapica – Nosek, Modl, R. Váňa – Chlubna, Kudrna, Peš – Já. Jungwirth, Niederhafner, Coufal.

    Bílí Tygři Liberec: Schnattinger (Hambálek) – P. Průšek, Galvas, J. Ehrenberger (A), Pilíšek, Meisel, Jarabko – Jenčovský (C), Janata, Handl – Pekař, J. Pérez, Gajda – S. Jansa, Křížek, Hois (A) – Prokůpek, Kofroň, Liška.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:07
    Hned po sedmi sekundách byl pískán ofsajd. Následně je v první minutě více na puku Liberec.
     
    02:07
    Hosté byli v první velké šanci. Forvard Vojtěch Hois se prokličkoval až před Cinku, proti kterému zkusil forhendový blafák, ale pravý beton jihlavského brankáře byl na místě.
     
    03:42
    5/5
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava potvrzuje, že se jí proti Liberci daří. Po hezké kombinaci Rauše s Báťou poslal druhý jmenovaný přihrávku přesně mezi kruhy na MATĚJE VILDOMCE. Bek Dukly si připravil puk ke střele a ačkoliv si Schnattinger na kotouč sáhl lapačkou, nedokázal ho vytěsnit. Puk zapadl pod horní tyčku do sítě. Asistence: Šimon Báťa, Adam Rauš.
    Vildomec M., Báťa Š., Rauš A., Číhal L., Klapica A.
    Průšek P., Galvas T., Janata R., Handl R., Jenčovský M.
    03:42 Matěj VILDOMEC - 1:0
     
    04:47
    Další akci Dukly zastavuje ofsajd.
     
    05:23
    Boj o puk ve středním pásmu vyšel lépe pro Tygry, kteří se ale do útočného pásma nedostali.
     
    07:45
    Junioři Dukly se opět dostali do útočného pásma. Přes sérii přihrávek se ale ke střele nedostali.
     
    08:35
    Modl dobrým napadáním získal v útočném pásmu puk, neměl ale už čas vystřelit. Následný souboj za brankou vyhráli Liberečtí a vyváží kotouč na druhou stranu.
     
    09:01
    Hlavní sudí spolu s libereckým bekem Pavlem Průškem okusili v rohu za brankou Dukly jihlavský led. Oba se tomu zasmáli a hraje se dále.
     
    10:25
    Liberečtí vedli dobrý útok. Před branku si sjížděl Martin Liška, který očekával přihrávku na hokejku, ovšem k tomu, aby výrazně ohrozil branku Cinky, mu scházelo půl metru. Promáchl do ztracena.
     
    11:25
    Dukla ohrozila Schnattingera hned po buly, gólman Liberce si ale věděl rady a střelu z levého kruhu lapil.
     
    11:35
    Stejně tak jako nyní v podání Lukáše Číhala. Opět stejná akce – střela po vyhraném buly.
     
    11:50
    Hosté se po dalším buly hned dostali do útočného pásma a Radek Janata z pravého kruhu prověřil pozornost Cinky, jehož levý beton byl na místě.
     
    12:47
    Peš si hezkým manévrem na pravé straně ve středním pásmu poradil s obráncem a Dukla šla do situace dva na jednoho. Z pravého kruhu nevolil Peš střelu, naopak nahrával před branku na Chlubnu, kterému ale uskočil při zakončení puk od hole a napodruhé už byl velmi blízko Schnattingerovi, který zasáhl.
     
    13:06
    Liberečtí hrozí zejména rychlými kontry. Jeden takový nyní opět zneškodnil Cinka.
     
    13:25
    Petr Gajda měl na pravé straně mnoho volného prostoru. Sjel si proto na kruh a vyslal tvrdou ránu na vzdálenější tyčku. Cinka se po puku ohlédl a mohl si oddechnout, protože mířil těsně vedle.
     
    14:45
    Oboustranně velmi rychlý hokej pokračuje, ale ani jeden tým si není schopen vypracovat gólové šance.
     
    16:43
    Liberečtí jsou sice nyní více na puku, ale vůbec se nemohou usadit v útočném pásmu. Defenzíva Dukly funguje velmi pozorně.
     
    17:13
    V rohu za brankou Liberce došlo opět k souboji o puk, který vyšel lépe Dukle. Následná střela domácích byla zblokována do ochranné sítě.
     
    17:54
    Číhalova střela byla mezi kruhy sražena na hůl Báti, který tento odraz puku nečekal a nedostal se k rychlejšímu zakončení.
     
    18:20
    Kapitán Mikuláš Jenčovský se hodně diví, že právě on je prvním vyloučeným hráčem zápasu. Jde ven za podrážení a Liberec se bude bránit.
     
    18:28
    Jenže hned po buly posílají hosté kotouč ven z obranného pásma.
     
    18:43
    Nyní navíc nechybělo moc a Jaromír Pérez Lisa, rodák z Barcelony reprezentující ČR, se mohl dostat v oslabení na dostřel Cinky, ovšem na pravém kruhu přišel o puk.
     
    19:13
    Nepřesná rozehrávka Dukly končí zakázaným uvolněním.
     
    19:43
    David Cinka se nebál rozehrát hokejkou skákavý puk mířící k jeho brance. Inu, menší riziko poskakující pryže tam bylo, ovšem nutno pochválit práci s hokejkou jihlavského brankáře.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První dějství je za námi. K vidění je velmi pohledný hokej, což se jistě musí líbit i trenérovi reprezentační dvacítky Patriku Augustovi, jenž si našel cestu domů a zavítal na malý jihlavský zimáček vyhlížet adepty nově tvořené dvacítky. Předešlý tým pod jeho vedením získal na nedávném světovém šampionátu bronz.

    A mohl vidět velmi slušný a rychlý hokej, což by ale měla být na juniorskou kategorii samozřejmost. Jihlavští jsou o něco lepší a proto vedou po brance Matěje Vildomce ze čtvrté minuty 1:0. Domácím zatím velmi pomáhá i David Cinka, který se v prvním poločasu rozchytal k dobrému výkonu.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:44.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:02
    Jakub Ehrenberger si našel kotouč na modré. Vyslal střelu, na kterou měl čas se připravit, ale Cinka dobře viděl a kotouč našel na hrudi.
     
    21:12
    Po rychlém kontru Dukly vznikla před Schnattingerem menší rozmíška, ale nic závažného, aby se trestalo.
     
    22:40
    Liberečtí se přes zakázané uvolnění Dukly snadno dostávají do útočného pásma.
     
    23:15
    Ačkoliv gólman hostí Schnattinger vyjel z branky a myslel si, že jeho tým bude mít výhodu, opak je pravdou. Petr Gajda jde ven za sekání v útočném pásmu.
     
    23:39
    Bílí Tygři se krátce po buly osvobozují.
     
    23:54
    Jihlava se stále nemůže dostat do útočného pásma.
     
    25:15
    Jihlava druhou přesilovku také nevyužila a Tygři jsou v pěti.
     
    26:37
    Kevin Coufal se s pukem prokličkoval do útočného pásma. Ačkoliv následně přihrávkou nenašel nikoho ze svých spoluhráčů, Dukla se chvilku udržela v pásmu.
     
    28:18
    5/5
    Liberec právě vstřelil branku!
    Ani jeden z týmů nyní nedokázal déle udržet puk na svých holích. Kotouč poskakoval ve středním pásmu z hokejky na hokejku, až se jej chopil Galvas, který projel po levé straně a obkroužil branku Cinky. Následně našel přihrávkou na útočné modré MIKULÁŠE JENČOVSKÉHO a kapitán Bílých Tygrů z vrcholu levého kruhu využil špatného výhledu Cinky, který viděl kotouč až v síti. Asistence: Tomáš Galvas, Radim Handl.
    Jenčovský M., Galvas T., Handl R., Janata R., Průšek P.
    Topol A., Vildomec M., Modl J., Váňa R., Klapica A.
    28:18 Mikuláš JENČOVSKÝ - 1:1
     
    30:23
    V polovině zápasu začínáme od znova, Liberec má nyní menší psychickou výhodu na své straně.
     
    30:46
    Lukáš Číhal se u mantinelu vůbec nepáral s jedním z hráčů soupeře, kterého přimáčkl na mantinel. Hráč hostí nemohl hrát, jelikož mu následně spadla helma a musel rychle na střídačku.
     
    31:44
    5/5
    Liberec právě vstřelil branku!
    Hosté během tří a půl minuty otáčejí kormidlem zápasu. Opět u toho byl kapitán Mikuláš Jenčovský, jenž si po vyrovnávacím gólu nyní připisuje asistenci. Liberecká šestapadesátka projela do útočného pásma a na levé straně oklamala soupeře. Jenčovský poté zkusil střelu z kruhů, kterou Cinka sice vyrazil. Puk z něj ale vypadl a pohotový RADEK JANATA jen u levé tyče rychle doklepl do sítě. Asistence: Mikuláš Jenčovský, Radim Handl.
    Janata R., Jenčovský M., Handl R., Galvas T., Průšek P.
    Topol A., Vildomec M., Báťa Š., Klapica A., Rauš A.
    31:44 Radek JANATA - 1:2
     
    33:27
    Dukla nyní vypadla z rytmu. Na vrcholu levého kruhu se Průšek dostal přes Číhala k zakončení, svou střelou ale minul vzdálenější tyčku, kam však Cinka sahal lapačkou.
     
    34:31
    Jihlavští hokejisté zblokovali dlouhý pas soupeře na střídačku Liberce.
     
    35:05
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec:
    Daniel Pekař – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    35:07
    Už to vypadalo, že Liberec se i nyní hned po buly dostane z pásma, ale Dukla se dobrou prací Vovsíka s Klapicou udržela v pásmu.
     
    35:43
    Červenožlutí po vyhození Liberce založili rychlý kontr, na jehož konci byl Báťa, jenž si sjížděl před branku na přihrávku Rauše, ovšem žabičku nedokázal trefit a vzápětí poslali hosté puk do ochranné sítě.
     
    36:45
    Dukla je stále natlačena před brankou Schnattingera. Tygři se zuby nehty brání a i díky dobrému zákroku svého brankáře zvládnou i třetí oslabení.
     
    37:05
    Hraje se opět v pěti.
     
    37:36
    Topolovo nahození ze středního pásma nejrychleji dojel Nosek a vzápětí se strhla v útočném pásmu mela u mantinelu o puk, ve které byli úspěšnější hosté.
     
    38:23
    Janata na pravé straně udělal kličku Číhaovi a měl v útočném pásmu spoustu prostoru. Přihrál před branku na Jenčovského, který ale gólovou pozici neproměnil, zblízka ho totiž vychytal Cinka.
     
    38:46
    Úmyslný ofsajd ruší útok Liberce.
     
    39:00
    Ve druhé třetině je hrána poslední minuta.
     
    39:21
    Klapicova střela od modré před Schnattingerem nepříjemně skočila. Puk šel přesně do míst, kde měl liberecký brankář připravené betony.
     
    39:35
    Hra je přerušena pro ofsajd Liberce.
     
    40:00
    Tři sekundy před koncem přišlo naprosto zbytečné podrážení Vojtěcha Hoise, které vůbec nic neřešilo, navíc v rohu za brankou Dukly. Hosté půjdou do třetí třetiny s oslabením.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Hostům ve druhé třetině stačili tři minuty a pár sekund k tomu, aby otočili stav zápasu. Ve 29. minutě totiž střelou z vrcholu levého kruhu vyrovnal Mikuláš Jenčovský a stejný hráč za další tři a čtvrt minuty vystřelil z kruhů. Jeho střelu sice Cinka vyrazil, ale Radek Janata uspěl rychlou dorážkou – 1:2. Hosté tak jdou do kabin spokojenější, ovšem Dukla začne třetí část dvouminutovou přesilovkou.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:30.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:03
    Dukla vyhrála buly a může formovat útočné šiky v přesilovce.
     
    40:48
    Báťova střela z pravého kruhu byla zblokována, Dukla se ale stále drží na puku v útočném pásmu.
     
    41:20
    Neujal se ani Klapicův pokus a poté už se Liberec i s troškou štěstí osvobozuje.
     
    41:39
    Peš projel po levé straně do pásma a zkusil tvrdou střelu z levého kruhu. Schnattinger vyrazil puk betonem před sebe, kde byl u kotouče nejdříve jeden z hráčů Liberce.
     
    42:00
    Liberečtí jsou v pěti.
     
    42:55
    Löffler s Jungwirthem se snažili u mantinelu tak dlouho zastavit soupeře, až jej Dominik Löffler fauloval. Po jeho vysoké holi přichází první přesilovka pro Liberec.
     
    43:11
    Dukla se také krátce po zahájení oslabení osvobozuje.
     
    43:49
    Hosté půl minuty kombinovali v útočném pásmu, ale vůbec se nedostali ke střele.
     
    44:17
    Daniel Pekař si najel na levý kruh a pokoušel se o střelu, ale nechal kotouč pod hokejkou. I tak se hosté nadále drží v pásmu.
     
    44:47
    Nyní už nikoliv, protože Jakubu Ehrenbergerovi na modré utekl puk do středního pásma. Využití přesilovek dnes oboustranně vázne.
     
    46:42
    Dukla měla velkou možnost ke srovnání. Klapica po levé straně zavezl puk do pásma a dal ho na pravý kruh Raušovi. Ten mu před Schnattingerem přihrávku vrátil, ale slovenský forvard Andrej Klapica zblízka na brankáře Liberce nevyzrál.
     
    49:35
    Další jihlavský střelecký pokus od modré nebyl přesný a Schnattinger nemusel zasahovat.
     
    50:25
    Také ve druhé třetině vidíme velmi slušný hokej nahoru – dolu. Ani jeden z celků zároveň nechce udělat chybu. Liberec si drží vedení a Dukla se proti pozornému soupeři nemůže příliš dostat do šancí.
     
    Když už jsem zmínil Patrika Augustu, trenéra národního týmu do 20 let, musím zároveň dodat, že dnes na ledě může sledovat i svého syna, který je nejen bývalý hráč mládeže Dukly, ale hlavně velmi talentovaný čárový rozhodčí. Myslím, že o jménu Patrik Augusta jr. v českém "rozhodcovském" rybníčku ještě dost uslyšíme.
     
    52:28
    Pojďme zpět k hokeji. Liberečtí často velmi obětavě brání obrannou modrou před jihlavskými nájezdníky.
     
    53:02
    Adam Rauš zkoušel clonu před brankou, ale puk od modré na Schnattingera neprošel.
     
    53:23
    Andrej Klapica svírá hlavu v dlaních. Po dobrém tlaku Dukly totiž z levého kruhu dvakrát trefil soupeře a jeho následná zadovka před Schnattingerem neprošla k volnému Jeletzovi.
     
    54:32
    Cinka si pohlídal střelu z levého kruhu v podání Vojtěcha Plíška. Také hosté nyní zkusili definitivně rozhodnout zápas.
     
    56:17
    Po střele Jakuba Ehrenbergera z pravého kruhu byl možná kotouč lehce přizvednut, ovšem tak jako tak mířil přímo do tváře Václava Kudrny, který bude mít v obličeji velmi nepříjemný šrám. A dost možná i památku na tento zápas, jelikož všichni aktéři zápasu včetně ledařů hledají před brankou Dukly vyražený zub.
     
    56:32
    Střela Jana Jarabka od modré nebyla přesná, puk šel vedle branky.
     
    57:01
    Lukáš Číhal si nyní pořádně ulevil, protože po pravé straně projel do útočného pásma. Dostal se až před branku, ale bekhendem na Schnattingera neuspěl. Akce pokračovala střelou Dukly od modré, na kterou brankář hostí příliš neviděl, přesto stačil zasáhnout. Tou dobou již hrála Dukla bez Cinky, který vyjel směr střídačka.
     
    57:05
    Dukla skutečně po buly zkusí hru v šesti bez gólmana.
     
    58:05
    Domácí svírají soupeře v útočném pásmu, ovšem během jedné celé minuty zblokovali Liberečtí snad tři střely domácích.
     
    58:08
    Na další sraženou střelu už Schnattinger dosáhl a má puk v lapačce. Přerušuje hru a Jihlava si bere oddechový čas.
     
    58:11
    Buly před vlastní klecí vyhráli hosté a po prknech posílají puk na zakázané uvolnění.
     
    58:29
    Liberečtí mohli s pukem na hokejkách na obranné modré naložit lépe, nicméně pískán je další icing.
     
    58:34
    Vandas byl v souboji u odraženého puku rychleji než protihráč a Dukla má puk v obranném pásmu pod svou kontrolou.
     
    59:22
    Domácí zkusí od vlastní klece rozjet ještě jednu útočnou akci.
     
    59:38
    Do Číhalovy dělovky od modré nastavil pravou nohu Jaromír Pérez Lisa.
     
    59:56
    Dukla má po icingu Liberce poslední šanci na srovnání, 4,1 sekundy před koncem. Musela byl ale vyhrát buly a vystřelit.
     
    59:59
    To se ale nepodařilo a tři desetiny před koncem zápasu přichází ještě jedno přerušení hry, vše už je ale jasné.
     
    Konec zápasu. (18:03:08)

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 4. Vildomec (Báťa, Rauš) – 29. Jenčovský (Galvas, Handl), 32. Janata (Jenčovský, Handl)


    HC Dukla Jihlava: Cinka (Sigmund) – Vovsík, Vildomec, Číhal (A), Vandas (C), Jeletz, Topol, Löffler – Báťa (A), Rauš, Klapica – Nosek, Modl, R. Váňa – Chlubna, Kudrna, Peš – Já. Jungwirth, Niederhafner, Coufal.
    Trenér: Petr Svoboda

    Bílí Tygři Liberec: Schnattinger (Hambálek) – P. Průšek, Galvas, J. Ehrenberger (A), Pilíšek, Meisel, Jarabko – Jenčovský (C), Janata, Handl – Pekař, J. Pérez, Gajda – S. Jansa, Křížek, Hois (A) – Prokůpek, Kofroň, Liška.
    Trenér: Valdemar Jiruš

    Rozhodčí: Michal Kohoutek, Viktor Schenel – Ladislav Hrabal, Patrik Augusta

    Diváci: 98
    bahis siteleri