NY Islanders – NY Rangers 5:6 (po pr.) | Colorado – Arizona 4:3 (kon.) | Pittsburgh – Los Angeles 1:2 (kon.)
Buffalo – Anaheim 3:4 (kon.) | St. Louis – Toronto 2:4 (kon.) | Boston – Dallas 4:3 (2:1 po s.n.)
Minnesota – Vancouver 10:7 (kon.) | Seattle – Detroit 3:4 (po pr.) | San Jose – Vegas 0:4 (kon.)
Arizona – Edmonton 3:6 (kon.) | Calgary – Winnipeg 6:3 (kon.)
konec
Minnesota Wild
10:7 (1:2, 2:3, 7:2)
Vancouver Canucks
Pondělí 19.02.2024, 20:00 • Xcel Energy Center, St. Paul • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Hezký pondělní večer! Nabitý program nabízí netradičně našlapaný program NHL v příznivé časy, kdy se od 20:00 proti sobě postaví Minnesota s Vancouverem.
     
    V souboji dvou týmů se slušnou formou bude chtít Minnesota urvat další potřebné body ve stíhací jízdě do play-off. Domácí bodovali pětkrát v řadě, přičemž poslední porážkou v Buffalu 2:3 po prodloužení skončila jejich série čtyř vítězství v řadě. Mužstvo však v těžké Centrální divizi ztrácí i díky nepovedenému lednu na postupovou čtvrtou příčku pět bodů.

    Vancouver vládne NHL, patří k příjemným překvapením soutěže a rozhodně se bude řadit mezi favority play-off! S Winnipegem však přišel o sérii tří výher, přičemž se bude spoléhat na velmi slušné přesilovky. Do karet mu hrají i čísla, jelikož Minnesota je třetím nejhorším týmem na oslabení.
     
    Oba týmy se utkají už potřetí v sezoně, a to podruhé v řadě na ledě Wild. Minnesota ovládla poslední utkání po 2:1 po nájezdech, před čímž prohrála v prosinci na ledě Canucks neskórovala a prohrála 0:2. Oba duely tak potvrdily trend, že v posledních vzájemných zápasech příliš gólů nepadá – čtyřikrát v řadě padly maximálně tři.
     
    Úvodní sestavy:

    Minnesota Wild: Gustavsson (M. Fleury) – Faber, Middleton, Bogosian, Brodin (A), Chisholm, Merrill – Boldy, Eriksson Ek (A), Kaprizov (A) – Zuccarello, Rossi, M. Johansson – F. Gaudreau, Dewar, Duhaime – Lettieri, Hartman, Lucchini.
    Trenér: J. Hynes

    Vancouver Canucks: DeSmith (Demko) – Hronek, Q. Hughes, T. Myers, Cole, Juulsen, Zadorov – E. Pettersson, E. Lindholm, Höglander – Boeser, J. Miller, P. Suter – Garland, Blueger, Michejev – Lafferty, Aman, Di Giuseppe.
    Trenér: R. Tocchet

    Rozhodčí: Mclsaac, Lambert – Baker, Murray.
     
    Tak jdeme pomalu na věc!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:36
    Úvodní ofenzivní akci zápasu předvedli domácím, kterým se podařilo dostat soupeře pod tlak. Eriksson Ek si najel mezi kruhy, kam dostal přihrávku z rohu, ale trefil jen blok hráčů před sebou.
     
    01:09
    Velmi povedený začátek Wild! Nepříjemné nahození od mantinelu srazil clonící Rossi, načež z otočky poslal puk na branku, kde měl DeSmith plno práce. Kotouč totiž nešťastně tečoval obránce mezi jeho betony, které na štěstí pro hosty sklepl včas.
     
    02:04
    Na ofenzivní výlet se vydal poprvé také Vancouver, leč hrál jen po mantinelu a zády k brance, tudíž se k žádné střelecké příležitosti nedostal. Minnesotě pro změnu nevyšel brejk, proto mohou Canucks rozehrávat zpoza branky.
     
    02:51
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Na krásu se ale nehraje. Vancouver dobře zavřel domácí v jejich pásmu, kde dostal IAN COLE puk na modrou čáru. Místo zmatků však počkal, hezky si vybruslil do pravého kruhu, a když uviděl prostor na střelu, poslal kotouč k pravé tyčce – DeSmith nemohl nic vidět. Asistence: Tyler Myers, Pius Suter.
    02:51 Ian COLE - 0:1
     
    03:37
    Vydařený domácí nástup je zapomenut, Minnesota musí dohánět manko a tentokrát s útokem neuspěla. Rossi vyhrál vhazování, čímž se Wild drží na puku.
     
    04:04
    Emoce přichází bleskově. Menší trest za vysokou hůl dostává Conor Garland (VAN), neshody mezi Matsem Zuccarellem (MNS) a Noahem Juulsenem (VAN) končí menším trestem pro oba borce.
     
    04:25
    Vancouver se musí bránit oslabení a má potíže! Rozhodčí díky jeho slušnému pohybu zvedá pravici, což znamená, že hosté půjdou do tří!
     
    04:37
    Elias Lindholm (VAN) nesmyslně dohrál u mantinelu soupeře po souboji, tudíž dostává menší trest za krosček.
     
    05:23
    Krušné chvíle v obranném pásmu Canucks! Skvělý DeSmith však kryje pokus Boldyho, který se ocitl tváří v tvář hostujícímu brankáři. Vzápětí gólman Vancouveru pokryl i pokus Hartmana, načež Eriksson pálí mimo branku.
     
    05:45
    Ukrytou střelu Boldyho si DeSmith skvěle našel a svým jistým zákrokem přerušuje hru! Důležité pro Vancouver, který může prostřídat.
     
    06:08
    Obrovská šance Minnesoty! Před brankou zůstali tři domácí hráči na jediného soupeře a DeSmitha, načež Hartman na zadní tyči mohl doklepnout puk do prázdné branky, jenže v pokleku netrefil letící puk ideálně.
     
    06:49
    Vancouver kritickou situaci ustál bez úhony, a to i díky skvělému DeSmithovi, přesto se musí nadále bránit. Ačkoliv domácí neskórovali, díky přesilovkám se dostali do tempa a v posledních minutách mají herně navrch.
     
    07:31
    Zatím však bez efektu. Když už se některý z domácích hráčů dostane k blízkosti branky, obránci Canucks mu nedovolí zakončit, případně rozjet rozsáhlejší kombinaci v útočném pásmu.
     
    08:02
    Zajímavý pokus vyslal ze své hokejky Middleton, ale bohužel pro domácí fanoušky pouze minul branku DeSmitha!
     
    08:42
    Do statistik se po protiútoku po pravé straně zapsal také Di Giuseppe, jehož střelu ze strany kryje Gustavsson. Následuje první komerční přestávka.
     
    09:07
    Ofenzivní brejk Vancouveru zastavuje hvizd sudího, jelikož si hráči v bílých dresech nepohlídali ofsajdové postavení. Vhazování ve středním pásmu vyhrála Minnesota, která tak může rozehrávat.
     
    09:29
    Rozehrávku si však sama zkomplikovala nepřesnými přihrávkami, a přestože nakonec zaútočila, modrou čáru tentokrát rychleji překročil Hartman – ofsajd.
     
    10:22
    Už jsme ve druhé polovině první části, která ukazuje, že proti sobě hrají slušně rozjeté týmy. Tempo je velmi dobré, tak uvidíme, co nám přinese. V posledních desítkách vteřin se však nedaří ofenzivní výpady ani jednomu z mužstev.
     
    10:32
    Čekání na střelecký pokus ukončil domácí Duhaime, jehož střelu od mantinelu dokázal DeSmith najít a vyrazit do strany.
     
    11:34
    Už se zdálo, že Minnesota půjde do zajímavého protiútoku, jenže domácí odjeli střídat a Johansson zůstal na útočné modré proti přesile soupeřů – logicky ztratil kotouč.
     
    12:23
    Velmi dobrá pasáž Minnesoty! Zuccarello parádně našel Kaprizova, který však v dobré pozici pálil mimo tři tyčky. Vzápětí proti Merillovi zasáhl DeSmith.
     
    12:51
    Domácí borec neuspěl ani v dalších dvou pokusech, které nedokázal usměrnit do brankové konstrukce.
     
    13:21
    Vancouver právě vstřelil branku!
    To je pro domácí kruté! Vancouver proměňuje i druhou střelu v utkání, když se nastřelený puk od modré čáry odrazil od zadního mantinelu k levé tyčce, kde stál nehlídaný J. MILLER a zavěsil do odkryté branky. Asistence: Noah Juulsen.
    13:21 J. T. Miller - 0:2
     
    14:18
    Minnesota je opět na útočné polovině, hraje více, ale co naplat, když se jí nedaří prosadit a po dvou pokusech soupeře prohrává o dva góly.
     
    15:09
    Dvě střely Bogosiana od modré čáry letí jen mimo branku, tudíž se stav stále nemění.
     
    15:23
    Útočný výpad Vancouveru zastavuje ofsajdové postavení, které posílá utkání do druhé komerční přestávky.
     
    15:52
    Kotouč opustil v útočném pásmu Canucks hrací plochu, tudíž se bude vhazovat po Gustavssonově pravici. Tempo hry trošku upadlo, protože je hra rozkouskovaná.
     
    16:43
    Šancí ubylo, oba týmy se střídají v držení kotouče, ale nedaří se jim prosadit na útočné polovině. Šance prozatím nepřichází.
     
    17:48
    Minnesota se přeci jen dobře natlačila k DeSmithově brance, ale oba střelecké pokusy míří jen mimo konstrukci. Wild musí v koncovce přidat, Canucks nemají s jejich bráněním problémy.
     
    18:26
    Domácí se však nevzdávají a v závěru třetiny se ještě pokouší natlačit před branku Vancouveru a ideálně zahrozit.
     
    19:10
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Wild se dočkávají snížení, které domácí aréna náležitě slaví! Boldy na levém kruhu neustál souboj se soupeřem, ale v pádu ještě bekhendem pošťouchl puk před branku, kde JOEL ERIKSSON EK dobrzdil souboj s obráncem a v rámci pravidel usměrnil kotouč bruslí do sítě. Asistence: Matthew Boldy, Kirill Kaprizov.
    19:10 Joel Eriksson Ek - 1:2
     
    19:36
    Vancouver se snaží odpovědět ofenzivní aktivitou, ale domácí gólman pokus ze strany úspěšně kryje!
     
    19:58
    Gustavsson si musel v závěru prvního dějství připsat další zákrok, po němž se strhla menší strkanice před brankou – nic velkého.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Třetina končí, a přestože do ní jdou výsledkově spokojenější hosté, Minnesota nemusí sklápět hlavu! V prvním dějství byla aktivnější, ale pálila převážně mimo branku, a když bylo potřeba, DeSmith dokázal zejména ve dvojnásobném oslabení svému týmu udržet těsné vedení.

    To ještě před tresty zařídil Ian Cole z první střely Canucks. Ty ustály zmíněné oslabení, načež se radovaly i ze druhého pokusu v utkání, a to díky J.T. Millerovi. Minnesota byla trošku dole, přesto se v závěru třetiny dokázala sebrat a gólem Joela Erikssona Eka se vrátila zpátky do zápasu.
     
    Střely na branku po 1. třetině: 9 – 4
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:39
    Minnesota špatně vyhodila kotouč, což mohl potrestat Hughes, ale jeho střela tahem z levého kruhu letí jen vedle branky!
     
    20:47
    Komplikace pro Wild, jelikož Joel Eriksson Ek (MNS) neustál u mantinelu souboj s Höglanderem, kterého vzápětí podrazil.
     
    21:18
    Brodin se krátce po vhazování dostává ke kotouči a okamžitě vyhazuje puk, což se Minnesotě daří i podruhé.
     
    21:37
    A znovu! Statistiky se prozatím nepotvrzují, jelikož Canucks nemohou udržet pásmo a Wild se dobře brání.
     
    22:06
    A další vyhozený puk z domácích hokejek. Canucks už jsou ve druhé polovině početní výhody, kterou hrají mizerně.
     
    22:31
    Ale jak je v hokeji zvykem, stačí málo. Michejev si krásně najel mezi kruhy, kam dostal puk, načež svůj bekhend poslal jen do pravého betonu pohotového Gustavssona – pěkná akce i hezký zákrok.
     
    23:09
    Ve velmi zajímavé pozici se ocitl Hronek, který v prostoru před brankou zakončoval tahem, ale trefil jen chumel tří hráčů v brankovišti.
     
    23:40
    Fanoušci Wild si oddechli, protože v Gustavssonově oblasti vznikl závar typický pro NHL, ale útočníci Canucks nakonec kotouč do branky nedotlačili.
     
    24:23
    Millerova střela z voleje od levého mantinelu míří jen mimo domácí branku!
     
    24:48
    Skvělá akce Vancouveru gólem nekončí! Miller se na levé straně ocitl ve velkém úhlu a těžké pozici, ale parádní zadovkou našel před brankou Sutera, jehož zakončení i dorážku Gustavsson skvěle pokryl!
     
    25:23
    Vydařená pasáž Canucks však pokračuje. Kanadský celek zavřel svého soupeře na jeho polovině a snaží se dostat do zakončení.
     
    25:37
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Canucks jdou do dvougólového vedení. Höglander zamíchal s pukem v pravém rohu, odkud našel obránci nehlídaného ELIASE PETTERSSONA, jenž si najel do pravého kruhu a povedenou střelou trefil protější horní růžek branky. Asistence: Nils Höglander, Elias Lindholm.
    25:37 Elias PETTERSSON - 1:3
     
    26:20
    Minnesota se svým útokem po pravé straně neuspěla, přesto vzápětí odráží hostující pokus o brejk středem hřiště.
     
    26:58
    Ke střele ze strany se dostává pro změnu Zadorov, jehož pokus Gustavsson dobře viděl a ukryl ho do své lapačky – komerční přestávka.
     
    27:44
    Krátce po vhazování se Minnesota vydala do útoku, jenže Hartmanova střela od pravého mantinelu byla sražena hodně vedle branky.
     
    28:09
    Minnesota utahuje šrouby a tlačí hosty víc a víc, jenže zajímavé střelecké pokusy stále nepřichází.
     
    28:22
    Ani nepřijdou, jelikož Ryan Hartman (MNS) na útočné modré zablokoval soupeře při útočné akci svého parťáka, za což dostává menší trest za nedovolené bránění.
     
    28:47
    Pettersson se vřítil do útočného pásma po pravé straně, načež prověřil Gustavssona, jenž zasáhl svou vyrážečkou.
     
    29:05
    Na druhé straně se hnal za nahozeným puk Eriksson Ek, ale jeho pokus z levého kruhu DeSmith bez potíží kryje.
     
    29:24
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Tentokrát už Canucks využily přesilovky mnohem lépe. J.T. MILLER dostal puk na modré čáře, najel si na osu hřiště, a když viděl, že Gustavsson je zacloněný, šikovně poslal tahem puk k pravé tyčce. Asistence: Quinn Hughes, Brock Boeser.
    29:24 J. T. Miller - 1:4
     
    30:34
    Vancouver navíc nadále pokračuje ve své ofenzivní aktivitě kolem domácí branky, ale další výraznější šance nepřichází.
     
    31:00
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Wild reagují ideálním způsobem! Eriksson Ek se dostal k puku ve vlastní třetině, a když viděl rozjetého MATTHEWA BOLDYHO, jen poslal puk o mantinel právě na rozjetého parťáka, který tváří v tvář DeSmithovi zavěsil do horního růžku. Asistence: Joel Eriksson Ek, Jon Merill.
    31:00 Matthew BOLDY - 2:4
     
    31:22
    Krátce po vhazování se domácí vydali do útoku, ale střela Erikssona Eka tentokrát míří jen mimo branku Canucks.
     
    31:34
    Nutno přiznat, že třígólové manko bylo pro Minnesotu kruté, jelikož nehraje vůbec špatně. Druhý gól ji však vrací zpátky do hry, která však po přerušení míří do komerční přestávky.
     
    32:07
    Zajímavý protiútok Wild po levé straně zakončil pro změnu Kaprizov, jehož střelu příklepem z levého kruhu dokázal DeSmith udržet na pravém rameni!
     
    33:11
    Oba týmy se střídají v útočných výpadech, ale další střelecké pokusy prozatím nepřichází. I tak sledujeme slušné utkání.
     
    34:30
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Z ničeho tu máme sedmý gól, a to ne ledajaký, jelikož J.T. MILLER završuje HATTRICK! Útočník Canucks se natlačil do ofenzivy podél pravého mantinelu, načež bekhendovým zakončením zaskočil Gustavssona povedenou trefou do horního růžku. Asistence: Pius Suter.
    34:30 J. T. Miller - 2:5
     
    35:04
    Minnesota pokračuje v tlaku kolem branky Canucks, přičemž v levém kruhu leží jeden z hostujících hráčů, který zřejmě dostal nepříjemný zásah.
     
    35:18
    Canucks nepříjemný tlak ustály, načež vyhodily kotouč na zakázané uvolnění. Raněným borcem je Garland, který se vrhl přímo do Erikssonovy střely z voleje, jenž trefila jeho koleno. Útočník Canucks nevypadá po nepěkné ráně vůbec dobře, z ledu mu pomáhá lékař.
     
    35:43
    Minnesota se nevzdává, tlačí se do ofenzivy, ale její střelecké pokusy DeSmith dobře vidí. Canucks hrají ve velké pohodě, zatímco Wild se v koncovce docela trápí. Herně to však není špatné.
     
    36:17
    A tohle navíc byla pěkná hokejová akce! Duhaime dostal nabito v pravém kruhu, ale z voleje ještě zkoušel najít svého parťáka na zadní tyčce – neúspěšně.
     
    36:56
    Tlak Wild přinesl dvě zablokované střely a následné dva zákroky DeSmitha, kterého naposledy prověřil Duhaime. Gólman Vancouveru tak svým zákrokem uklidňuje hustou atmosféru kolem branky. Komerční přestávka.
     
    37:57
    Minnesota se může v závěru třetiny opět dostat na rozdíl dvou tref, a to poté, co si Nikita Zadorov (VAN) pomohl v souboji držením.
     
    38:27
    Minnesota musela krátce po vhazování pro kotouč ke své brance, ale už je usazena v pásmu Canucks. Zatím bez střelby.
     
    38:48
    Šance nepřichází, ale máme tu další zkrácenou dvojnásobnou přesilovku Wild! Boldy dostal v rohu kluziště hokejkou Teddy Bluegera (VAN), který tak posílá svůj tým podruhé v utkání do tří.
     
    38:48
    Minnesota si bere oddechový čas. Dá se to pochopit, sledujeme možná zlomový okamžik utkání! Wild mohou při dobře sehrané přesilovce stáhnout manko na rozdíl jediné trefy.
     
    38:53
    Okamžitě po vhazování pálil z osy Boldy, ale jeho rána z voleje byla sražena do ochranné sítě. Vhazuje se před DeSmithem.
     
    39:09
    Vancouver okamžitě vyhazuje kotouč až do pásma Wild, což se mu daří i podruhé v krátkém sledu.
     
    39:27
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Obrovská radost v Xcel Energy Center! MATS ZUCCARELLO dostal v rohu přihrávku zpoza branky, načež zkoušel nastřeleným pukem hledat na zadní tyčce Kaprizova, jenže kotouč se cestou odrazil od brusle obránce i gólmana DeSmithe do branky. Asistence: Kirill Kaprizov, Joel Eriksson Ek.
    39:27 Mats ZUCCARELLO - 3:5
     
    39:51
    Krutá rána pro Wild! Domácí se radovali z další branky, když po pěkné akci Fabera dokázal z mezikruží zakončit do odkryté branky Kaprizov, jehož gól sudí nejprve uznal, ačkoliv byla branka venku ze svého zakotvení. Kotouč však zřejmě neprojel mezi tyčkami, tudíž po zásahu videa nemohl být uznán.
     
    39:51
    Elias Pettersson (VAN) však při zakončení zahákoval Kaprizova, tudíž bude dvojnásobná přesilovka domácích pokračovat!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Uf, tak tu máme dramatický závěr druhého dějství, v němž se Minnesota dostala opět do dvougólového manka. Ačkoliv domácí nehrají vůbec špatně, nejsou tolik efektivní. Když už skórují, hosté najdou odpověď, což má na svědomí zejména autor hattricku J.T. Miller.

    Minnesota se ale v závěru třetiny dočkala druhé zkrácené přesilovky proti třem, kterou rychle využila, a přestože její čtvrtý gól nebyl uznán, do třetího dějství jde psychicky povzbuzena a v pokračující dvojnásobné přesilovce. Slibný příslib pro zbytek zápasu!
     
    Střely na branku po 2. třetině: 15 – 16
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    V brance Minnesoty se objevil Marc-André Fleury! Těžko říct, zda se jedná o zranění Filipa Gustavssona anebo jen impulz domácí střídačky.
     
    40:29
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Ideální vstup, jaký si Minnesota přála! Zuccarello si na pravém kruhu narazil s Hartmanem, načež našel před brankou JOELA ERIKSSONA EKA, který usměrnil puk do sítě. Asistence: Mats Zuccarello, Ryan Hartman.
    40:29 Joel Eriksson Ek - 4:5
     
    40:48
    Tohle je naprostá šílenost! J.T. Miller (VAN) vyhodil puk na tribunu a posílá svůj tým znovu do tří, a to už počtvrté v utkání. Neuvěřitelná věc, která dává Minnesotě ideální příležitost otočit zápas.
     
    41:23
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Neuvěřitelné, domácí vyrovnávají! V brankovišti puk do branky nedotlačili, ale nakonec ho dokázali vytáhnout zpátky a po pěkné akci dostal v pravém kruhu nabito KIRILL KAPRIZOV, který propálil brankáře Vancouveru! Asistence: Mats Zuccarello, Matthew Boldy.
    41:23 Kirill KAPRIZOV - 5:5
     
    41:44
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Wow, wow, wow! Naprostá šílenost v Minnesotě pokračuje, když JOEL ERIKSSON EK dostal krátce po vhazování kotouč na osu a přesnou dělovkou završil hattrick, čímž otáčí vývoj zápasu. Tohle je hokej, tohle je NHL. Neskutečné. Asistence: Mats Zuccarello, Kirill Kaprizov.
    41:44 Joel Eriksson Ek - 6:5
     
    42:26
    Nálada v domácí aréně je samozřejmě úplně jiná, než tomu bylo ještě na konci druhé třetiny. Vancouver se však snaží odpovědět aktivitou.
     
    43:21
    Zkušený gólman Wild ustál nepříjemný tlak kolem své branky, kterou Canucks neúspěšně obstřelují z různých pozic.
     
    44:13
    Tempo zápasu se zase o něco navýšilo, tentokrát musí dotahovat lídr NHL, kterému se zápas doslova rozsypal pod rukama.
     
    44:48
    Minnesota právě vstřelila branku!
    A je ještě hůř, jelikož Minnesota přidává čtvrtou branku ve třetí části! MARCO ROSSI dobře zabojoval před brankou, kde tečoval kotouč do branky a dává Wild slibnou naději na vítězství. Asistence: Jake Lucchini, Vinni Lettieri.
    44:48 Marco ROSSI - 7:5
     
    45:12
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Viděl jsem hodně, ale tohle asi ještě ne. Vancouver je úplně rozsypaný, Boldy vlétl do obrany po levé straně, načež objel branku a předložil puk KIRILLU KAPRIZOVOVI, který propálil gólmana Canucks. Toho je mi až líto, defenziva hostů se úplně rozložila. Asistence: Matthew Boldy.
    45:12 Kirill KAPRIZOV - 8:5
     
    45:46
    Na druhé straně si vysloužil potlesk Fleury, jenž po lehkém zákroku proti střele od mantinelu uklidnil hru.
     
    46:32
    Tohle je pro hosty tvrdá rána, ale nutno říct, že Minnesota si takový obrat zasloužila. Chyběly jí opravdu jen góly, protože herně byla vyrovnaným soupeřem.
     
    47:02
    Na tahu je tentokrát pro změnu Vancouver, který musí dohánět třígólové manko, a přestože se snaží tlačit do ofenzivy, v pohodě hrající Wild mu nic nedovolují.
     
    47:33
    Boldy tentokrát pálí jen mimo branku, načež se do útoku dostávají Canucks.
     
    48:11
    Petterssonova střela od mantinelu byla sražena do ochranné sítě. Komerční přestávka.
     
    48:26
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Já se radši zmůžu jen na konstatování holých faktů, protože dneska je možné asi všechno. NIKITA ZADOROV stál na konci povedené pasáže Canucks, načež střelou z levého kruhu trefil horní růžek a dostává svůj tým do dvougólového manka. Asistence: J.T. Miller, Pius Suter.
    48:26 Nikita ZADOROV - 8:6
     
    49:22
    Minnesota odpovídá útočnou aktivitou, ale defenziva Canucks tentokrát nájezdy domácích borců úspěšně odráží.
     
    50:08
    Oba týmy už se trošku uklidnily, rozehrávky jsou důslednější a tempo zápasu je zase na běžné úrovni. Šílenost je za námi, takže jdeme do posledních deseti minut, které budou ještě sakra dramatické!
     
    51:01
    Minnesota se svým útočným výpadem neuspěla, jelikož nedokázala udržet pásmo a ohrozit hostující branku.
     
    51:46
    Velmi povedený úsek Canucks nadělal domácím potíže! Vrcholem byla povedená střela Juulsena od modré čáry, kterou musel Fleury vyrazit svým betonem.
     
    52:26
    Na druhé straně se předvedl pro změnu DeSmith, a to proti střele z pravého kruhu. Uspěl, tudíž mohou Canucks opět zaútočit.
     
    53:18
    Vancouver se nevzdává, tentokrát na sebe upozornil – doposud téměř neviditelný – Lindholm, ale jeho střelu ze strany Fleury úspěšně kryje. Komerční přestávka.
     
    53:35
    K ráně se odhodlal pro změnu Hronek, ale jeho střela byla sražena bránícím hráčem.
     
    54:17
    Vancouver se však nevzdává, je v ofenzivě aktivní a Minnesotu čeká ještě hodně práce. Canucks však zatím chybí střelba.
     
    54:56
    Jake Middleton (MNS) si při obraně Boesera pomohl faulem a dostává menší trest za podrážení.
     
    55:16
    Miller míjí branku, střelu Petterssona dokázal Fleury pokrýt a Minnesota se dvakrát v krátkém sledu osvobozuje.
     
    56:13
    Velmi dobré oslabení v podání Wild pokračuje! Domácí nedovolují hostům otevřít ideální střelecké pozice a Fleury tak nijak složitě zasahovat nemusel.
     
    56:56
    Kotouč je opět ve středním pásmu a Middleton se vrací na hrací plochu, kde nás čekají poslední tři minutky základní hrací doby.
     
    57:40
    Kotouč po souboji ve středním pásmu získaly Canucks, které se dostávají až před Fleuryho – kotouč však končí v hledišti.
     
    57:40
    DeSmith už je venku z branky! Vancouver zkusí hru v šesti.
     
    57:52
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Možná si tu vodu na kafe běžte radši postavit, anebo si to další pivko otevřete, protože možná tu ještě chvíli budeme. Vancouver zavřel Minnesotu kolem její branky, načež dostal v levém kruhu nabito BROCK BOESER, který po Hughesově asistenci vrací svůj tým na dostřel. Asistence: Quinn Hughes, Filip Hronek.
    57:52 Brock BOESER - 8:7
     
    58:40
    Tlak Canucks pokračuje! Nepříjemnou střelu od modré musel Fleury pokrýt a poradit si také s následnou dorážkou, což nakonec zvládl znamenitě.
     
    58:53
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Že by bylo hotovo? Vancouver pokračoval v šesti, tudíž JONAS BRODIN v rohu obranného pásma nezaváhal a poslal kotouč do prázdné branky Canucks. Asistence: Joel Eriksson Ek.
    58:53 Jonas BRODIN - 9:7
     
    59:12
    Canucks se samozřejmě stále nevzdávají, ještě to opět zkouší bez gólmana, ale čas se jim krátí.
     
    59:36
    Vyhozený kotouč jednoho z obránců nakonec branku těsně míjí, proto se hra vrací zpátky před Fleuryho.
     
    59:58
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Střely Vancouveru létaly jen mimo branku, načež se Minnesotě podařilo dostat do středního pásma a KIRILL KAPRIZOV se díky trefě od levého mantinelu stává třetím hráčem, který v dnešním utkání dovršil HATTRICK! Bez asistence.
    59:58 Kirill KAPRIZOV - 10:7
     
    Konec zápasu.
     
    Fantastická show. Neuvěřitelná podívaná. Reklama na hokej. Prostě NHL v nejlepším možném vydání. Co se stalo v Minnesotě, to se zapíše mezi nejpamátnější zápasy aktuální hokejové sezony po celém světě.

    Když v závěru druhého dějství Minnesota ve druhé přesilovce proti třem snížila na 3:5, nikdo nečekal, co přijde po přestávce. Snížení, další oslabení Canucks ve třech, po němž bylo vyrovnáno. Bleskový obrat Wild nakonec skončil vedením 8:5 a přestřelka se zastavila "desítkou" v síti Canucks, když se tři hráči dočkali hattricku – J.T. Miller, Joel Eriksson Ek a Kirill Kaprizov.
    10 gólů - nový klubový rekord Wild!
     
    Statistika
    Střely na bránu: 27 – 24 | Přesilová hra: 4/7 – 1/4 | Trestné minuty: 8 – 14

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Filip Gustavsson (MNS) – 11 zákroků, 5 OG, úspěšnost 68,8 %, odchytal 39:47
    Marc-André Fleury (MNS) – 6 zákroků, 2 OG, úspěšnost 75,0 %, odchytal 20:00
    Casey DeSmith (VAN) – 17 zákroků, 8 OG, úspěšnost 68,0 %, odchytal 58:10

    Česká a slovenská stopa
    Filip Hronek (VAN) – 0+1, -2 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 22:40

    Tři hvězdy utkání
    1. Joel Eriksson Ek (MNS) 3+3
    2. Kirill Kaprizov (MNS) 3+3
    3. J.T. Miller (VAN) 3+1
     
    O hvězdách zápasu tak není sporu. Joel Eriksson Ek a Kirill Kaprizov při senzačním obratu zazářili šesti body za hattrick a tři asistence, přičemž za hattrick si bronzovou příčku zasloužil také čtyřbodový J.T. Miller.
     
    Tímto se s vámi loučím, děkuji za pozornost a těším se na vás u dalších parádních zápasů NHL! (23:10:37)

    Daniel Ryl

    Branky a nahrávky: 20. Eriksson Ek (Boldy, Kaprizov), 31. Boldy (Eriksson Ek, Merrill), 40. Zuccarello (Kaprizov, Eriksson Ek), 41. Eriksson Ek (Zuccarello, Hartman), 42. Kaprizov (Zuccarello, Boldy), 42. Eriksson Ek (Zuccarello, Kaprizov), 45. Rossi (Lucchini, Lettieri), 46. Kaprizov (Boldy), 59. Brodin (Eriksson Ek), 60. Kaprizov – 3. Cole (T. Myers, P. Suter), 14. J. Miller (Juulsen), 26. E. Pettersson (Höglander, E. Lindholm), 30. J. Miller (Q. Hughes, Boeser), 35. J. Miller (P. Suter), 49. Zadorov (J. Miller, P. Suter), 58. Boeser (Q. Hughes, Hronek)


    Minnesota Wild: Gustavsson (41. M. Fleury) – Faber, Middleton, Bogosian, Brodin (A), Chisholm, Merrill – Boldy, Eriksson Ek (A), Kaprizov (A) – Zuccarello, Rossi, M. Johansson – F. Gaudreau, Dewar, Duhaime – Lettieri, Hartman, Lucchini.
    Trenér: J. Hynes

    Vancouver Canucks: DeSmith (Demko) – Hronek, Q. Hughes, T. Myers, Cole, Juulsen, Zadorov – E. Pettersson, E. Lindholm, Höglander – Boeser, J. Miller, P. Suter – Garland, Blueger, Michejev – Lafferty, Aman, Di Giuseppe.
    Trenér: R. Tocchet

    Rozhodčí: Mclsaac, Lambert – Baker, Murray

    Diváci: 19 024
    bahis siteleri