Vítkovice – Plzeň 1:0 (kon.) | K. Vary – Třinec 4:5 (kon.) | Kladno – Mladá Boleslav 0:5 (kon.)
Olomouc – Kometa Brno 3:4 (3:4 po s.n.) | Pardubice – Mountfield HK 3:2 (po pr.)
konec
HC Energie Karlovy Vary
4:5 (2:4, 2:0, 0:1)
HC Oceláři Třinec
Pátek 23.02.2024, 17:30 • KV Arena, Karlovy Vary • Tipsport extraliga • 48. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:41
    5/5
    Třinec právě vstřelil branku! Vladislav Habal si vybral slabou chvilku, když za svá záda pustil nahození od mantinelu JAKUBA JEŘÁBKA, který opět posílá Oceláře do vedení. Bez asistence.
    Jeřábek J., Adámek M., Nestrašil A., Voženílek D., Růžička M.
    Stříteský M., Kangasniemi I., Procházka O., Gríger D., McFadden G.
     
    54:03
    Vladislav Habal si připsal zákrok zápasu, když obrana pustila do úniku Daniela Voženílka, který však na karlovarského brankáře recept nenašel.
     
    53:10
    Nádherná souhra Energie, kterou zakončil střelou Hladonik. Karlovarští se ještě pokoušeli propasírovat kotouč za záda Marka Mazance, a však marně. Při přerušení se z trestné lavice vrací Dlapa s Daněm a po komerční přestávce se budou moci zapojit do hry.
     
    50:44
    Dvě minuty si odpykají Ondřej Dlapa (KVA) za krosček a Marko Daňo (TRI) za hrubost.
     
    49:03
    Ihned po vyhraném vhazování pálil Ondřej Beránek.
     
    45:26
    Mikyska poslal kotouč na Jana Hladonika, poté se ještě o dorážku z předbrankového prostoru snažil Jiří Černoch.
     
    45:14
    Tomáš Redlich jel sám na branku, když jej dobrusil jeden z beků Třince, přesto se rozhodl pro střelu na vrcholu kruhu, která zavítala až do ochranné sítě.
     
    43:18
    Jan Hladonik si najel ke střele do mezikruží, ale jeho tečovaná střela minula Mazancovu klec.
     
    38:10
    Domácí jsou však velice při chuti a také umí zadělat Mazancovi na pořádné problémy. Z předbrankového prostoru zakončoval Dávid Gríger, který těsně minul místo pod horní tyčkou.
     
    35:59
    5/5
    Karlovy Vary právě vstřelily branku! A Energie je zpět! JIŘÍ ČERNOCH téměř totožným gólem jako Stříteský zaskočil Marka Mazance a Karlovy Vary dotáhly dvoubrankové manko. Asistence: Joona Huttula, Jan Hladonik.
    Černoch J., Huttula J., Hladonik J., Plutnar M., Beránek O.
    Dravecký V., Kundrátek T., Nedomlel R., Spěváček V., Čacho V.
     
    32:58
    5/4
    Karlovy Vary právě vstřelily branku! Obránce MATĚJ STŘÍTESKÝ vrací Energii naděje na bodový zisk, když využívá už druhou přesilovou hru dnešního zápasu. Stříteský si sjel pro dorážku, kterou vymetl pavučiny v horním rohu. Asistence: Jiří Černoch, Tomáš Bartejs.
    Stříteský M., Černoch J., Bartejs T., Jiskra V., Beránek O.
    Jeřábek J., Vrána P., Marinčin M., Čacho V.
     
    31:36
    Vladimír Dravecký (TRI) se provinil zákrokem na Víta Jiskru, který byl zkoumán také na videu a nakonec se sudí rozhodli pro dvouminutový trest za hrubost.
     
    29:17
    Tomáš Rachůnek měl na hokejce snižovací branku. Zbytečně však objel branku, pak se vrátil a promarnil obrovskou šanci vrátit svůj tým do zápasu, když Mazanec nebyl ve svém postavení.
     
    24:05
    Tomáš Kundrátek mohl poslat Oceláře do tříbrankového vedení. Střela mu sice z nesedla, a však přesto těsně proletěla kolem brankové čáry, až se někteří třinečtí hráči začali radovat. Gól však nepadl a Habal drží naděje Energie.
     
    23:58
    Radim Mrtka projel skrze obránce Karlových Varů a střelou z kruhu nijak nerozhodil Vladislava Habala.
     
    17:33
    5/4
    Karlovy Vary právě vstřelily branku! Karlovarští využili přesilovou hru a snižují na rozdíl dvou branek. Mikyskovu střelu nasměroval do třinecké sítě IIKKA KANGASNIEMI, jenž využil přesilovou hru a snížil gólové manko Energie. Asistence: Dalimil Mikyska, Tomáš Rachůnek.
    Kangasniemi I., Mikyska D., Rachůnek T., Procházka O., Gríger D.
    Dravecký V., Čacho V., Nedomlel R., Jeřábek J.
     
    16:47
    Energie má vhodnou pozici snížit. Marian Adámek se provinil hákováním a domácí mají početní převahu.
     
    16:46
    Po čtvrté inkasované brance došlo ke střídání brankářů na straně Energie. Odstoupil Dominik Frodl, jehož nahradil Vladislav Habal.
     
    16:46
    5/5
    Třinec právě vstřelil branku! A rošáda draků pokračuje. Matěj Stříteský zachytil kotouč, který dělil od brankové čáry jen milimetry, a však namazoval pouze ANDREJI NESTRAŠILOVI, před kterým byl už jednoduchý úkol a vyhnal Dominika Frodla z branky.
    Nestrašil A., Adámek M., Jeřábek J., Voženílek D., Růžička M.
    Stříteský M., Redlich T., Kofroň D., McFadden G., Koffer F.
     
    16:09
    5/5
    Třinec právě vstřelil branku! Hosté vedou o dvě branky. Pavučiny v horním rohu Frodlovy svatyně vymetl MARTIN RŮŽIČKA poté, co si objel s kotoučem branku a dostal se do dobré pozice v levém kruhu.
    Růžička M., Dravecký V., Nedomlel R., Čacho V., Kundrátek T.
    Kangasniemi I., Gríger D., Bartejs T., Mikyska D., Procházka O.
     
    11:21
    5/5
    Třinec právě vstřelil branku! Hosté jdou znovu do vedení. Jeřábkovy nahrávky před branku se ujal DANIEL KUROVSKÝ, který zakončil mimo dosah karlovarského brankáře a vrátil Ocelářům těsný náskok. Asistence: Jakub Jeřábek a Marko Daňo.
    Kurovský D., Jeřábek J., Daňo M., Hudáček L., Adámek M.
    Kangasniemi I., Procházka O., Dlapa O., Gríger D., Plutnar M.
     
    08:31
    Oceláři byli přistiženi při hře se šesti hráči v poli, a tak inkasovala hráčská lavice dvouminutový trest, který odpyká Vojtěch Spěváček (TRI).
     
    06:20
    Aktivní hru domácích zastavuje faul. Na trestnou lavici usedl Ondřej Dlapa (KVA), jenž se provinil sekáním soupeře. Po komerční přestávce si Oceláři zahrají první přesilovou hru v zápase.
     
    05:22
    Iikka Kangasniemi předvedl své šikovné ruce, dostal Mazance mimo bránu, a však byl bráněn a nedokázal zakončit ideálně. Za ním se ještě zmocnil kotouče Michal Plutnar, jehož pokus gólman Ocelářů stačil zastavit.
     
    03:55
    Hezká akce energetiků. Kružík plácl do kotouče, který se odrazil směrem na Jiskru, kterého od vstřelení branky dělilo několik málo centimetrů.
     
    01:14
    5/5
    Karlovy Vary právě vstřelily branku! Odpověď energetiků na sebe nenechala dlouho čekat a v KV Aréně se hraje od začátku. Po souhře Černocha s ONDŘEJEM BERÁNEK druhý jmenovaný nekompromisní střelou nedal Mazancovi žádnou šanci a ten tak loví kotouč ve své svatyni. Asistence: Jiří Černoch.
    Beránek O., Černoch J., Mikyska D., Hladonik J., Bartejs T.
    Jeřábek J., Roman M., Vrána P., Hrehorčák P., Adámek M.
     
    00:13
    5/5
    Třinec právě vstřelil branku! Po úvodním vhazování se kotouče zmocnili hosté. Na útočné modré čáře doputoval kotouč k ANDREJI NESTRAŠILOVI, jenž přelstil karlovarskou obranu a zavěsil pod víko Frodlovy svatyně. Asistence: Martin Marinčin a Adam Polášek.
    Nestrašil A., Marinčin M., Polášek A., Růžička M., Voženílek D.
    Jiskra V., Plutnar M., Huttula J., Rachůnek T., Kružík D.
    Marken.cz

    Kamila Stříteská Ströer

    Branky a nahrávky: 2. O. Beránek (Černoch), 18. Kangasniemi (Mikyska, Rachůnek), 33. Stříteský (Černoch, Bartejs), 36. Černoch (Huttula, Hladonik) – 1. Nestrašil (Marinčin, Polášek), 12. Kurovský (J. Jeřábek, Daňo), 17. M. Růžička, 17. Nestrašil, 58. J. Jeřábek


    HC Energie Karlovy Vary: Frodl (17. Habal) – Plutnar, Huttula, McFadden, Stříteský, Bartejs, Mikyska, Dlapa – Rachůnek (A), Jiskra, Kružík – Kangasniemi, Gríger, O. Procházka – Hladonik, Černoch (C), O. Beránek (A) – Redlich, Kofroň, Koffer.
    Trenér: Václav Eismann

    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – Polášek, Marinčin, Nedomlel, Kundrátek, J. Jeřábek, Adámek, Mrtka – Voženílek, Nestrašil, M. Růžička (A) – Daňo, L. Hudáček, Kurovský – M. Roman, Vrána (C), Spěváček – Dravecký (A), Čacho, Hrehorčák.
    Trenér: Zdeněk Moták

    Rozhodčí: Šír, Mejzlík – Hlavatý, Gerát

    Diváci: 3053