Mostečtí Lvi – Děčín 3:4 (kon.) | Vyškov – Havířov 7:3 (kon.) | Příbram – Vrchlabí 3:2 (kon.)
Písek – Kralupy n. Vltavou 8:4 (kon.) | SHKM Hodonín – Šumperk 7:1 (kon.) | Havlíčkův Brod – Nový Jičín 3:1 (kon.)
Technika Brno – Opava 5:2 (kon.) | Vel. Meziříčí – Val. Meziříčí 0:4 (kon.) | Chomutov – Ústí n/L 6:1 (kon.)
Tábor – Letňany 5:2 (kon.) | Cheb – Kobra 3:2 (po pr.) | Řisuty – Benátky n/J 3:10 (kon.)
konec
HC Tábor
5:2 (1:0, 2:1, 2:1)
HC Letci Letňany
Sobota 02.03.2024, 18:00 • Zimní stadion Tábor • 2. liga skupina Západ • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    HC Tábor tak zvládá poslední utkání v nadstavbové části lépe a připisuje si šestou výhru v řadě. To však již nic nemění na tom, že v tabulce obsadí konečné druhé místo za Piráty z Chomutova. (20:14:39)
     
    To už je ale z dnešního utkání vše! Táborští si při přesilové hře ještě vypracovali jednu šanci, Zemanova střela ale orazítkovala tyč hostující svatyně.
     
    Konec zápasu.
     
    58:21
    V závěru utkání hrají prim emoce. Nejprve se usadili na trestnou lavici domácí Suchánek a hostující Turek po vzájemné potyčce, o pár sekund později doplnil svého spoluhráče v boxu pro vyloučené hostující Korčák.
     
    58:21
    Vyloučení v týmu HC Letci Letňany:
    Matěj Korčák – 2 min., napadení.
     
    57:44
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu HC Tábor:
    Jakub Suchánek – 2 min., nesportovní chování.

    Vyloučení v týmu HC Letci Letňany:
    Štěpán Turek – 2 min., napadení.
     
    56:46
    Další zajímavou akci vymysleli Kohouti v útočném pásmu soupeře. Po Zadražilově dobré práci v rohu kluziště se kotouč dostal k Hajičovi na modrou čáru a zatímco zbylých 8 hráčů v poli čekalo jeho střelu, posunul puk ještě na parťáka Hubatu, který měl před sebou úplně volnou cestu. Udělal tak ještě asi 4 kroky směrem k bráně a puk napálil na Němečka. Ten si s tímto projektilem poradil.
     
    55:45
    Hosté v plném počtu.
     
    54:30
    Rychlá souhra po ose Krliš – Jáchym – Zeman končí střelou posledního jmenovaného hráče. Brankář Němeček puk ukryl v náručí a přerušuje hru.
     
    53:45
    Vyloučení v týmu HC Letci Letňany:
    Pavel Mrňa – 2 min., držení hole.
     
    52:47
    To ale Dominik Arnošt neproměňuje! Snažil se zakončit mezi betony táborského maskovaného muže, ten si mezírku pohlídal.
     
    52:47
    Do samostatného úniku se dostal hostující kapitán Arnošt, kterého těsně před zakončení poslal k ledu David Gába ve snaze vypíchnout puk. Po tomto zákroku nařizuje rozhodčí trestné střílení!
    50:17 Lukáš PRÁŠEK - 5:2
     
    50:17
    Tábor právě vstřelil branku!
    Rychlá, přímočará akce Tábora končí gólem a domácí tak využívají druhou přesilovou hru v zápase. Do útočného pásma projel s pukem na holi Jan Duda, který vyslal střílenou přihrávku na najíždějícího LUKÁŠE PRÁŠKA. Ten pouze nastavil hůl a usměrnil kotouč do brány. Asistence: Jan Duda, Jiří Severa.
     
    49:55
    Vyloučení v týmu HC Letci Letňany:
    Dominik Němeček – 2 min., vysoká hůl.
    47:48 Pavel MRŇA - 4:2
     
    47:48
    Letňany právě vstřelily branku!
    Letňanští snižují na rozdíl dvou branek. PAVEL MRŇA se nejprve natlačil na Davida Gábu, který při zákroku přišel o masku, k odraženému puku se pak nejrychleji dostal právě hráč s číslem 69 a tentokrát již domácího gólmana překonal. Bez asistence.
    46:06 Ondřej ŠULEK - 4:1
     
    46:06
    Tábor právě vstřelil branku!
    Střelec předešlého gólu Petr Zíb tentokrát zavezl puk do útočného pásma, kde už poté nechal operovat ONDŘEJE ŠULKA. Ten šikovně ,,vykoupal'' obrannou dvojici Letců a následně střelou pod horní tyč prostřelil Josefa Němečka. Asistence: Petr Zíb, Jan Duda.
     
    45:49
    Tentokrát se výborným zákrokem prezentoval David Gába, který zlikvidoval velkou šanci jednoho z hostujících hráčů.
     
    44:24
    Povedenou přihrávku přes celé hřiště zpracoval na útočné modré Huna, který se dostal do samostatného úniku! Trestuhodně ale minul svatyni hostí.
     
    43:10
    Odražený kotouč se příhodně odrazil ještě v útočném pásmu na hůl Dudy, který hledal u pravé tyče stojícího Šulka. Dobře to pro hosty dopadlo a Němeček tentokrát nemusel zasahovat.
     
    42:03
    Nebezpečná situace před Němečkem. Domácí Nevšímal se natlačil na hranici brankoviště a kotouč, který se odrazil od jeho těla, nadělal bránícím hráčům velké potíže.
     
    41:15
    Také v úvodu třetí třetiny jsou aktivnější hráči v modro-bílém. Zatím se ale nedokázali dostat do zakončení.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:35
     
    Druhá třetina je minulostí a přestože to dlouho vypadalo, že na jejím konci bude skóre nerozhodné, opak je pravdou. Závěr utkání opanovali hráči Tábora a dvěma góly strhli vedení na svou stranu zásluhou gólů Václava Krliše, který využil přesilovou hru a následně Petra Zíba.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    39:34 Petr ZÍB - 3:1
     
    39:34
    Tábor právě vstřelil branku!
    Necelou půlminutu před druhou sirénou domácí odskakují na rozdíl dvou branek. Navrátilec do sestavy Tábora Jan Bárta našel svou přihrávkou před bránou operujícího PETRA ZÍBA, který backhandem překonal bezmocného Němečka. Asistence: Jan Bárta, Ondřej Šulek.
     
    38:41
    Tvrdá rána Hajiče od modré čáry trefila Němečka přímo do masky. Hostující brankář se okamžitě přihlásil a rozhodčí hru přerušuje.
    36:57 Václav KRLIŠ - 2:1
     
    36:57
    Tábor právě vstřelil branku!
    Také domácí si připisují využitou přesilovou hru a vrací vedení na svou stranu. VÁCLAV KRLIŠ si dobře počínal v předbrrankovém prostoru, kam nakonec také směřovala přihrávka Huny a domácí útočník kotouč uklidnil přesně tam, kam potřeboval. Asistence: Rudolf Huna, Adam Zeman.
     
    36:08
    Vyloučení v týmu HC Letci Letňany:
    Pavel Mrňa – 2 min., podrážení.
     
    35:56
    Arnoštova střela z pravého kruhu trefila Gábu do masky a kotouč následně končí v ochranné síti.
     
    35:00
    Po delší době pohledná akce v podání druhé formace Kohoutů. Huna nejprve zpracoval těžký kotouč v útočném pásmu, našel najíždějícího Zadražila, který ještě vylepšil pozici pro Práška. Domácí hráč s číslem 90 nakonec z bezprostředního blízkosti Němečka nepřekonal.
     
    32:02
    K ráně z první se dostal Šulek, který však byl mezi kruhy tísněn až třemi bránícími hráči a kotouč se tak nakonec odrazil od jednoho z nich.
     
    31:11
    Hosté v plném počtu.
     
    30:20
    Tentokrát to vzal na sebe Rudolf Huna, který prosvištěl kolem všech hráčů a pokoušel se puk zasunou za ležícího Němečka, leč neúspěšně.
     
    30:00
    Táborští se zatím nemohou usadit v útočném pásmu a vymyslet přesilovkovou kombinaci.
     
    29:11
    Vyloučení v týmu HC Letci Letňany:
    Zoran Fiala – 2 min., podrážení.
     
    29:00
    Situace 2 na 1, třetí vydání! I tentokrát v podání Letců, i tentokrát vyřešené střelou a i tentokrát úspěšný Gába na konci akce.
     
    27:43
    Domácí se snaží na obdržený gól okamžitě odpovědět a Němeček si v krátkém sledu připisuje 2 zákroky. Hunův backhand ještě bránu netrefil, následné střely Práška a Krliše už ale jeho pozornost prověřili.
    26:21 Štěpán TUREK - 1:1
     
    26:21
    Letňany právě vstřelily branku!
    Hosté rozehráli svou druhou přesilovou hru velmi dobře a po zásluze srovnávají na 1:1! Mezi střelce se zapisuje ŠTĚPÁN TUREK, který stál na konci celé akce a donutil Gábu poprvé kapitulovat. Asistence: Jakub Sklenář, Pavel Mrňa
     
    25:23
    Vyloučení v týmu HC Tábor:
    Tomáš Hajič – 2 min., hákování.
     
    24:48
    Dobré střídání své formace nyní zakončil ukrytou střelou Petr Poppel. Gába si ji nakonec přes clonící hráče našel a podržel kotouč do hvizdu rozhodčího.
     
    23:23
    Fiala si teď velmi dobře počínal v útočném pásmu, kde vybojoval puk na úkor Dudy. Všiml si také najíždějícího Arnošta, na kterého směřoval svou přihrávku. Ta ale na místo určení nedoputovala.
     
    22:32
    Hubata se s pukem na holi posouval po útočné modré čáře a nakonec vyslal na bránu lehký projektil, který se od bruslí jednoho ze spoluhráčů odrazil do ochranné sítě.
     
    20:55
    První vážnější akci druhé třetiny obstarala první formace domácích. Krliš přebral přihrávku na útočné modré, ale musel hodně zpomalit, aby skákavý puk neztratil. Předal jej nakonec Zemanovi, který celou akci dokončil střelou doprostřed brány.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:47.
     
    Úvodní dějství dnešního utkání je za námi a do šaten odchází spokojenější domácí hokejisté, kteří vedou 1:0. Po většinu času to byli právě hráči Tábora, kteří kontrolovali průběh utkání, avšak nedokázali si vytvořit více šancí, které by spadaly do kategorie tutových. Letňany spíše čekaly na chyby a několikrát dokázaly zahrozit z brejků a přečíslení. Zatím jim ale stojí v cestě minimálně stoprocentní Gába.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:40
    Poslední sekundy patří Letcům. Sklenářovu střelu však zblokoval Hubata.
     
    18:36
    Střelecky je dnes při chuť domácí kapitán Matušík. Jeho třetí střela v úvodní periodě znamenala další nebezpečí pro hráče v bílém. Brankář Němeček totiž puk zaregistroval ve chvíli, kdy proletěl skrze několik těl, která mu bránila ve výhledu a i tentokrát byla jeho vyrážečka úspěšná.
     
    17:46
    Domácí v plném počtu.
     
    16:50
    Hosté museli svůj útok založit až od vlastní brány, nakonec si i zakombinovali v útočném pásmu. Sklenář byl ,,zaparkovaný'' před Gábou a snažil se tečovat Chalupovo nahození. Kotouč ale nakonec nenasměřoval mezi tři tyče.
     
    15:46
    Vyloučení v týmu HC Tábor:
    Tomáš Hajič – 2 min., hrubost.
     
    15:46
    Další přečíslení 2 na 1 v podání Letců, které tentokrát zakončoval obránce Drtina! Gába opět připraven.
     
    14:00
    Letňanským zatím dělá problémy lepší pohyb Kohoutů. Hrozí tak především po chybách domácích hráčů. Tentokrát si při rozehrávce nerozuměli Suchánek s Dudou a je z toho zakázané uvolnění.
     
    12:40
    Krlišovu přihrávku přes osu hřiště napálil z první Matušík zhruba z hranice pravého kruhu. Tuhle ránu Němeček vytěsnil svou vyrážečkou mimo tři tyče.
    11:05 Jan NEVŠÍMAL - 1:0
     
    11:05
    Tábor právě vstřelil branku!
    Už to vypadalo, že se Letci postupně dostávají do zápasu, avšak jsou to domácí, kteří otevírají skóre. JAN NEVŠÍMAL přijal přihrávku osamocený před Němečkem a z otočky ho backhandem prostřelil na vzdálenější tyč. Asistence: Jan Duda, Jiří Severa.
     
    10:00
    Po delší době práce pro Davida Gábu a hned velice nebezpečná! Štěpán Turek dokázal ve středním pásmu vybojovat kotouč a dostal se se svým kolegou do přečíslení 2 na 1. Celé to nakonec vzal na sebe a poslal tvrdou střelu na domácího gólmana. Ten nechal vyniknout svou lapačku.
     
    08:33
    Hosté se nyní chvíli dostali na kotouč a Chalupa se pokoušel vymyslet, jak se dostat do útočného pásma. Na jeho nahození však nikdo ze spoluhráčů nereflektoval a píská se zakázané uvolnění.
     
    05:39
    Táborští však i nadále operují v útočném pásmu. Hajičovo nahození od modré čáry se před Němečkem snažili tečovat dva hráči v modrém, puk ale proskákal mimo jejich hole i mimo bránu.
     
    04:51
    Zadražilovu střelu z pravé strany schytal jeden z bránících hráčů. Kotouč se pak odrazil šťastně před Zíba, který si jej všiml až ve chvíli, kdy měl zablokovanou hůl.
     
    03:39
    Hosté v plném počtu.
     
    03:00
    Hosté se v oslabení ale zatím brání velmi dobře. Po dalším vyhození zavážel puk do útočného pásma Severa, ale jeden z jeho spoluhráčů byl rychlejší a píská se offside.
     
    02:06
    Matušík si vzal puk za svou bránou a projel s ním až do útočného pásma. Z pravého kruhu vyslal překvapivou, ale tvrdou střelu švihem, která rozezněla horní tyč!
     
    01:39
    Vyloučení v týmu HC Letci Letňany:
    Lukáš Chalupa – 2 min., sekání.
     
    01:30
    Domácí obránce Hubata si popotáhl puk na střed hřiště, jeho střelu ale zblokoval jeden z obránců do ochranné sítě.
     
    0:45
    V úvodním buly zápasu byli úspěšnější domácí hokejisté. Během prvních 30 sekund pak oba týmy stihly ,,pozdravit'' lehkými střelami oba brankáře.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Tábor: Gába (Žajdlík) – Jáchym, Gajdolín, Ondřej, Suchánek (A), Hajič, Hubata, Bačo – Krliš, Matušík (C), Zeman – L. Prášek, Zadražil, Huna – Nevšímal, J. Duda, Severa – Bárta, Zíb, Šulek – Šindelář.
    Trenér: Jakub Grof

    HC Letci Letňany: J. Němeček (Nečas) – Z. Fiala, L. Chalupa (A), D. Němeček, Háva, Drtina, Mácha – Korčák, Sklenář (A), Poppel – Mrňa, Arnošt (C), Š. Turek – Pšenička, Vacín, Kysela.
    Trenér: Jaroslav Nedvěd

    Rozhodčí: Šmika – Kettner, Goltsch.
     
    HC Letci Letňany již s jistotou zakončí tuto fázi sezony na 4. místě. S aktuálním počtem 79 bodů v tabulce nadstavby A mají totiž dostatečný náskok na 5. Vrchlabí a zároveň ztrácí 11 bodů na 3. Příbram. Na jih Čech tak přijíždí hokejisté z hlavního města s cílem co nejlépe se naladit na blížící se vyřazovací boje a vrátit se zpět na vítěznou vlnu. O tu totiž Letci přišli v předešlém utkání, kdy na svém ledě padli s Vrchlabím po 5 výhrách v řadě.

    HC Tábor má naopak ještě teoretickou šanci na prvenství ve skupině. Nemá však situaci plně ve svých rukách. K tomu, aby Kohouti obsadili konečnou 1. příčku totiž potřebují dnes naplno bodovat a zároveň doufat v zaváhání Pirátů z Chomutova v severočeském derby s Ústím. Jihočeši se však v závěru nadstavby prezentují povedenými výkony s aktuálně 5 výhrami v řadě. Naposled jejich sílu pocítila Příbram, která odjela z táborského zimního stadionu s nepořízenou po prohře 5:2.
     
    Hezký sobotní podvečer, vážení sportovní diváci a především pak fanoušci ledního hokeje. Nadstavbová část 2. ligy skupiny Západ dnes vyvrcholí posledními zápasy, po kterých přijde na řadu tolik očekávané play-off. Jedním ze šlágrů dnešního večera bude beze sporu utkání domácích HC Tábor, jenž u Jordánu přivítají neoblíbeného soupeře ze severního okraje Prahy HC Letci Letňany. Vítejte u jeho sledování.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Filip Hanousek

    Branky a nahrávky: 12. Nevšímal (J. Duda, Severa), 37. Krliš (Huna, Zeman), 40. Zíb (Bárta, Šulek), 47. Šulek (Zíb, J. Duda), 51. L. Prášek (J. Duda, Severa) – 27. Š. Turek (Sklenář, Mrňa), 48. Mrňa


    HC Tábor: Gába (Žajdlík) – Jáchym, Gajdolín, Ondřej, Suchánek (A), Hajič, Hubata, Bačo – Krliš, Matušík (C), Zeman – L. Prášek, Zadražil, Huna – Nevšímal, J. Duda, Severa – Bárta, Zíb, Šulek – Šindelář.
    Trenér: Jakub Grof

    HC Letci Letňany: J. Němeček (Nečas) – Z. Fiala, L. Chalupa (A), D. Němeček, Háva, Drtina, Mácha – Korčák, Sklenář (A), Poppel – Mrňa, Arnošt (C), Š. Turek – Pšenička, Vacín, Kysela.
    Trenér: Jaroslav Nedvěd

    Rozhodčí: Šmika – Kettner, Goltsch

    Diváci: 1542
    bahis siteleri