Dánsko – Švýcarsko 0:8 (kon.) | Lotyšsko – Švédsko 2:7 (kon.) | Kanada – Finsko 5:3 (kon.)
Německo – Polsko 4:2 (kon.) | Česko – Velká Británie cz 4:1 (kon.) | Francie – Slovensko 2:4 (kon.)
konec
Lotyšsko
2:7 (0:2, 2:4, 0:1)
Švédsko
Sobota 18.05.2024, 12:20 • Ostrava Arena • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:51 Marcus JOHANSSON - 2:7
     
    58:51
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tak omyl, máme tu gól Švédska. Po poklidném přechodu přes střední pásmo se za obranu Lotyšů dostal MARCUS JOHANSSON a křížnou ranou trefil horní růžek Vitolsovy branky – 2:7. Asistence: Pontus Holmberg, Lukas Bengtsson.
     
    57:14
    Ještě se nám vylučuje na obou stranách a Lotyši mají přesilovku pět na čtyři. Tady je souhrn trestů. Victor Hedman a Ralfs Freibergs obdrželi po dvou minutách za hrubost, Joel Eriksson Ek navíc dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    53:11
    No a Lotyši jdou do tří. Při bránění se vysoké hole dopustil Rodrigo Abols a má to dokonce na 2+2 minuty.
     
    52:21
    Ještě jedna přesilovka pro Švédy, dvě minuty za hákování si odsedí Rihards Bukarts.
     
    46:57
    Obrana ale byla s faulem a Oskars Batna vyfasoval dvě minuty za hákování.
     
    45:22
    Je po přesilovce, neboť Švédi hráli v šesti! Dvě minuty za příliš mnoho hráčů na ledě odsedí Marcus Sörensen.
     
    44:19
    Přesilovka pro Švédsko. Dvě minuty za držení si od rozhodčího vyslechl Robert Mamčics.
     
    37:34
    Je tu přesilovka pro Lotyšsko. Na videu se kontroloval zákrok Marcuse Johanssona, zda to nebylo na udělení vyššího trestu, nakonec z toho jsou dvě minuty za sekání.
     
    36:57
    Na druhé straně byl blizoučko snížení Indrašis, jeho prudký pokus trefil Gustavssonovo břevno!
     
    35:36
    V brance Lotyšska dochází ke změně, Elvise Merzļikinse nahrazuje Eriks Vitols.
    35:36 Marcus PETTERSSON - 2:6
     
    35:36
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Už to začíná připomínat debakl... Švédové opět rozjeli svou útočnou mašinu, od mantinelu přihrál na modrou čáru Burakovsky, MARCUS PETTERSSON si sjel ke kruhům a umístěnou střelou poslal Lotyšům šestý gólový pozdrav – 2:6. Asistence: André Burakovsky, Lucas Raymond.
     
    33:25
    Lavička Lotyšska si bere oddechový čas, potřebuje zastavit valící se švédskou lavinu.
    33:25 Joel Eriksson Ek - 2:5
     
    33:25
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Na ledě se dějí neuvěřitelné věci... Ještě před chvílí platil vyrovnaný stav a nyní už je to o tři branky. Po rychlém přechodu do útočného pásma dostal pas na levou stranu JOEL ERIKSSON EK a z kruhu překonal bezmocného Merzļikinse – 2:5. Asistence: Marcus Johansson, Tim Heed.
    33:16 Fabian ZETTERLUND - 2:4
     
    33:16
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    A další gól! Švédská lajna zůstala na ledě, využila chyby soupeře v rozehrávce, na modré čáře se puku zmocnil opět FABIAN ZETTERLUND a z mezikruží se trefil pod horní tyčku Merzļikinsovy branky – 2:4. Bez asistence.
    32:59 Fabian ZETTERLUND - 2:3
     
    32:59
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Stačila však jedna akce a je vše jinak. Švédové se vydali do celkem nenápadného útoku, po přechodu přes modrou čáru vystřelil přes obránce FABIAN ZETTERLUND a nedal Merzļikinsovi šanci na zákrok, když jej překonal ranou na vyrážečku – 2:3! Asistence: Isac Lundeström, Erik Karlsson.
     
    26:39
    Aby toho nebylo málo, tak Rasmus Dahlin vyfasoval ještě dvě minuty za hrubost, tento trest odpyká Victor Olofsson.
     
    26:39
    Vylučovalo se ale i na opačné straně, Karlis Čukste si vyslechl trest na dvě minuty za hrubost.
     
    26:39
    Kontrola trvala celkem dlouho, ale je jasno, Rasmus Dahlin obdržel za napadení trest na 5 minut plus do konce utkání! Tento trest odsedí Marcus Sörensen.
     
    26:39
    Začátek celé situace, tedy vražení soupeře na mantinel se ještě zkoumá na videu, ve hře je vyšší trest.
     
    24:43
    Vylučuje se na straně Lotyšska, dvě minuty za hákování si odsedí Renars Krastenbergs.
    23:17 Robert MAMČICS - 2:2
     
    23:17
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    A už je dokonce srovnáno! Lotyšsko se opět usadilo v útočném pásmu, vyhrálo další buly a po krátké akci vystřelil z vrcholu kruhu ROBERT MAMČICS. Jeho pokus mířil do chumlu před brankou, kde se puk odrazil od Brodinovy brusle a skončil v síti – 2:2! Asistence: Mārtiņš Dzierkals, Oskars Batna.
    22:54 Kaspars DAUGAVINŠ - 1:2
     
    22:54
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Lotyśi se dočkali gólu a snížili! Po vyhraném buly se puk dostal na modrou ćáru, tečované nahození ještě zvládl Gustavsson vyrazit, ale pouze na hůl KASPARSE DAUGAVINŚE a ten z ostrého úhlu zamířil přesně pod horní tyčku švédské branky – 1:2! Asistence: Markuss Komuls, Rihards Bukarts.
     
    19:37
    Nyní se už Švédové po tvrdé ráně od modré čáry radovali a gól nejprve ukazoval i hlavní rozhodčí, puk ale letěl těsně vedle tyčky a skončil na boční síťce.
     
    19:00
    Tak se nám ještě bude vylučovat a vůbec první přesilovku zápasu si zahraje Švédsko. Dvě minuty za nedovolené bránění si vyslechl Mārtiņš Dzierkals.
     
    12:41
    Málem to bylo o tři. Lotyši nechali zcela opomenutého Karlssona, ten si sjel z modré čáry na přihrávku z rohu, zblízka ale Merzļikinse nepřekonal!
     
    08:48
    Objetí vlastní branky ještě Gustavsson zvládl pokrýt, puk se pak dostal na modrou, odkud golfákem vystřelil Jaks a jeho dělovka skončila na tyči! Zatím největší možnost Lotyšska!
    06:57 Jonas BRODIN - 0:2
     
    06:57
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    A je to o dvě branky. Švédové se hravě dostali do útočného pásma, M. Johansson mohl sám zakončovat, rozhodl se ale z levého kruhu přihrát do druhé vlny na nepokrytého MARCUSE JOHANSSONA a ten prostřelil vše, co mu stálo v cestě – 0:2. Asistence: Marcus Johansson, Adrian Kempe.
    04:50 Rasmus DAHLIN - 0:1
     
    04:50
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Je tu úvodní branka zápasu. Po kolotoči v útočném pásmu ještě Dahlin svou štiplavou ranou neuspěl, ale akce pokračovala, Olofsson přihrál na pravý kruh a odtud prostřelil Merzļikinse právě RASMUS DAHLIN – 0:1. Asisence. Victor Olofsson.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Aleš Pur

    Branky a nahrávky: 23. Daugavinš (Komuls, Ri. Bukarts), 24. Mamčics (Dzierkals, Batna) – 5. Dahlin (Olofsson), 7. Brodin (M. Johansson, Kempe), 33. Zetterlund (Lundeström, Karlsson), 34. Zetterlund, 34. Eriksson Ek (M. Johansson, Heed), 36. Pettersson (Burakovsky, Raymond), 59. M. Johansson (Holmberg, Bengtsson)


    Lotyšsko: Merzļikins (36. Vitols) – Čukste, Jaks, Cibulskis, Freibergs, Komuls, Mamčics, Zile, Bergmanis – Daugavinš (C), Abols (A), Ri. Bukarts – Ro. Bukarts (A), Batna, Dzierkals – Indrašis, Ločmelis, Krastenbergs – Tralmaks, Egle, Gavars.
    Trenér: Harijs Vitolinš

    Švédsko: Gustavsson (Ersson) – Karlsson (C), Pettersson, Heed, Hedman (A), Dahlin, Brodin, Bengtsson – Kempe, Eriksson Ek, M. Johansson – Burakovsky, Holmberg, Raymond (A) – Zetterlund, Lundeström, Olofsson – Frödén, L. Johansson, Grundström – Sörensen.
    Trenér: Sam Hallam

    Rozhodčí: Campbell (CAN), Hronský (SVK) – Durmis (SVK), Gustafson (USA)

    Diváci: 9 109