Senica – Trnava 4:0 (kon.) | Žilina – Zlaté Moravce 1:0 (kon.) | Slovan Bratislava – Košice 4:0 (kon.)
B. Bystrica – Dunajská Streda 2:0 (kon.) | Ružomberok – Prešov 0:1 (kon.) | Nitra – Dubnica 1:1 (kon.)
konec
MŠK Žilina
1:0 (0:0)
FC ViOn Zlaté Moravce
sk Sobota 19.03.2011, 15:30Niké liga
     
    Koniec zápasu. (17:17:54)
     
    90
    V samom závere tréner Pavel Hapal pristupuje aj k svojmu tretiemu striedaniu, ktorým potvrdzuje sústredenie na defenzívu. Ihrisko opúšťa Ivan Lietava a na jeho miesto nastupuje Patrik Mráz. Následne rozhodca predlžuje hru ešte o dve minúty, ale vyzerá to tak, že nič výrazné sa už neudeje, Žilinčania svoj náskok postrážia a získajú ďalšie tri body.
     
    89
    Riadny hrací čas sa nám pomaly napĺňa a Žilinčania už očividne sústredia všetky svoje sily na bránenie najtesnejšieho vedenia. Predsa len, aj za víťazstvo 1:0 sú všetky tri body, ktoré by zverencov Pavla Hapala opätovne katapultovali späť na vedúcu priečku tabuľky. To je v týchto chvíľach najdôležitejšie. V každom prípade, v hre uradujúceho slovenského šampióna sú stále rezervy.
     
    87
    Tri minúty pred koncom riadneho hracieho času realizuje svoje druhé striedanie. Z ihriska odchádza za potlesku tribún Arturs Zjuzins, pre ktorého je tento potlesk absolútne oprávnený. Lotyšský mladík na trávniku ukázal, že by mohol byť skvelou investíciou do budúcnosti a dôstojnou náhradou za Róberta Ježa. Jeho miesto v závere zaujme Michal Škvarka.
     
    86
    Druhý polčas sa nám pomaly, ale isto chýli ku koncu a hra je navyše momentálne na niekoľko desiatok sekúnd prerušená. Na trávniku sa po jednom zo súbojov ocitol Momodou Ceesay a súperil s bolesťou. Napokon sa však postavil na nohy a bude v hre pokračovať bez ošetrenia. Následne došlo k výmene názorov medzi Lietavom a jedným z hráčom hostí, ktorú ale rozhodcovia upokojili a nepotrestali ani kartou.
     
    84
    Tak to je neuveriteľné, čo teraz zahodili domáci futbalisti. Tomáš Majtán vysunul do šestnástky Ivana Lietavu, ktorý bol znovu sám zoči - voči Kuciakovi, ale ten aj tentokrát jeho pokus vyrazil. K odrazenej lopte sa však dostal Arturs Zjuzins,ktorý mal pred sebou odkrytú bránu, ale loptu približne z 15 metrov namieril len do brvna hosťujúcej brány.
     
    82
    Teraz ale obrovská príležitosť Zlatých Moraviec na vyrovnanie výsledku. Na center z ľavej strany si na vzdialenejšej žrdi veľmi dobre nabehol domáci odchovanec Adam Žilák, ale svoju strelu z voleja nedokázal usmerniť medzi tri žrde Kuciakovej brány. Lopta skončila vysoko nad bránou a domáci tak stále vyhrávajú najtesnejším rozdielom 1:0.
     
    80
    Čas sa stále viac kráti a do konca riadnej hracej doby ostáva už len desať minút. Dôležitým poznatkom je, že momentálne majú výraznejšie viac z hry domáci futbalisti, ktorí teraz svojho súpera nepúšťajú do šancí, ba práve naopak. Hrozia Martinovi Kuciakovi, ktorý je ale zatiaľ pozorný a s výnimkou Bellovej šance všetko chytá. Aj vďaka nemu majú hostia stále nádej na zisk bodov.
     
    78
    Žilinčania zvyšujú tempo a začínajú výraznejšie tlačiť. Skvelú rýchlosť predviedol Momodou Ceesay, ktorý sa zmocnil lopty takmer na polovici ihriska, rýchlym behom ale prešprintoval hráča súpera a z kraja sa dostával až do šestnástky. Proti jeho následnej tvrdej strele veľmi dobre vybehol Kuciak a dokázal ju vyboxovať mimo brány. Následne hosťujúci tréner strieda aj tretíkrát. Juraj Tomášik nahradí Petra Orávika.
     
    77
    Žilinčania teraz získali výhodu štandardnej situácie zo vzdialenosti približne 23 metrov od Kuciakovej brány. Loptu si postavil Zjuzins, ktorý zakončoval ľavačkou, ale nie presne a lopta skončila vedľa ľavej žrde. Zrejme však bola tečovaná, pretože rozhodca ukázal na rohový kop. Po jeho rozohrávke sa dostal k lopte Bello, ktorého pokus z uhla gólman hostí bez problémov zlikvidoval.
     
    75
    Do konca riadneho hracieho času ostáva už len pätnásť minút. Žilinčania vedú 1:0 a mali niekoľko ďalších dobrých šancí, ktoré sa ale gólmi neskončili a tak je stále všetko otvorené. Zverenci trénera Jarábka sa síce dokážu dostať na dostrel Dúbravkovej brány, ale chýba im dôraz vo finálnej fáze či schopnosť zakončiť zo strednej vzdialenosti.
     
    73
    Hneď na to po dobrej možnosti domáci strieda po prvýkrát v stretnutí aj tréner Pavel Hapal. Ihrisko opúšťa Roman Gergel, ktorý mal veľký podiel na jedinom góle domácich a na svojom kraji oplýval dobrou hrou a pripravoval lopty pre svojich spoluhráčov. Na jeho miesto nastupuje Tomáš Majtán, ktorý sa v poslednom období zabýval na pozícii krajného záložníka.
     
    72
    Svoj výborný ofenzívny talent teraz predviedol žilinský hráč Arturs Zjuzins, ktorý zachytil rozohrávku súpera a rútil sa do voľného priestoru k šestnástke. Na jej hranici si ešte zasekol loptu proti jednému zo súperových futbalistov, ale do strely už nedal dostatok razancie a brankár Kuciak preto nemal výraznejší problém zakročiť a loptu chytiť.
     
    70
    Žilinčania sa dostali do obrovskej príležitosti, keď sa za obranu súpera nečakane dostal Vladimír Leitner a rútil sa sám na Kuciaka. Zoči-voči gólmanovi hostí ale neuspel a zakončil loptu vysoko ponad bránu. Následne tréner hostí reaguje na vývoj hry ďalším striedaním a snaží sa poslať nové sily do ofenzívy. Ihrisko opúšťa Karol Pavelka, ktorého nahradí Andrej Brčák.
     
    69
    Do konca riadneho hracieho času zostáva už len niečo viac ako dvadsať minút. Žilinčania síce stále vedú 1:0, ale tento výsledok im zatiaľ vôbec nič nezaručuje. Zlatomoravčania bojujú a snažia sa s výsledkom niečo urobiť. Domáci akoby sa sústredili na hru zo zabezpečenej obrany a hlavne na cieľ neinkasovať. Až druhoradé je útočenie a snaha pridať nejaký ďalší gól.
     
    67
    Ivanovi Lietavovi dnes asi nie je súdené streliť gól. Po rohovom kope z ľavej strany sa vysoký žilinský útočník dostal v šestnástke k hlavičke, ale loptu poslal opäť len ponad brvno Kuciakovej brány. Následne mali domáci výhodu aj ďalšieho rohového kopu, tentokrát ale lopta mierená na bližšiu žrď žiadneho adresáta nenašla a tak sa stav stretnutia ani teraz nemení.
     
    65
    V posledných minútach tempo hry opäť miernejšie upadlo. Znovu sa hrá viac v strede poľa a medzi šestnástkami ako pred bránami. Domácich divákov sa z chladu a z letargie snažil trochu prebrať Momodou Ceesay, ktorý sa pokúsil o strelu zo 16 metrov, ale nenamieril presne a lopta skončila veľmi výrazne vedľa pravej žrde Kuciakovej svätyne.
     
    63
    Po viac ako hodine hry vidíme prvé striedanie v dnešnom dueli, ku ktorému sa odhodlal tréner Zlatých Moraviec Jarábek. Z ihriska sťahuje Martina Hruška, ktorý bol aktívny prevažne v úvode zápasu, ale neskôr sa do hry príliš nezapájal a nebol tak viditeľný. Na jeho miesto nastupuje Adrián Candrák, ktorý by mal priniesť novú krv do hry hostí.
     
    61
    Pred malou chvíľou rozhodca oznámil návštevnosť na štadióne pod Dubňom, ktorá je ale naozaj alarmujúca - 1665 divákov. O dôvodoch takejto nízke návštevy možno len polemizovať. V prvom rade nie je veľmi priaznivé počasie. Je pomerne chladno a mnohí zrejme uprednostňujú radšej víkend v teple domova. Na druhej strane, výkony domácich hráčov v jarnej časti sú zatiaľ sklamaní. Stále však sú Žilinčania lídrom a práve v takýchto situáciách by potrebovali podporiť asi najviac.
     
    59
    Na štadióne pod Dubňom je za nami takmer jedna hodina duelu. Žilinskí futbalisti vedú po presnom zásahu Bella z úvodu druhého polčasu 1:0. Hosťujúce Zlaté Moravce však nie sú odovzdaným súperom a nepôsobia len ako fackovací panák. Tréner Jarábek naordinoval zverencom útočnú hru a aj preto už niekoľkokrát jeho družina pohrozila Dúbravkovi, ktorý ale stále drží čisté konto. Do konca zápasu ale stále ostáva dostatok času na to, aby sa stav stretnutia zmenil.

    Andrej Kuzmány

    Branky: 49. Bello

    Karty:   38. Guldan (ZIL) - 19. Pavlovič (ZMO)


    MŠK Žilina: Martin Dúbravka - Stanislav Angelovič, Ľubomír Guldan, Ondřej Šourek, Vladimír Leitner - Zdeno Štrba (K) - Momodou Ceesay, Babatounde Issiaka Bello, Arturs Zjuzins, Roman Gergel - Ivan Lietava
    FC ViOn Zlaté Moravce: Martin Kuciak - Marek Janečka, Milan Pavlovič, Pavol Majerník, Martin Chren - Peter Orávik, Adam Žilák, Martin Babic, Peter Kuračka (K), Martin Hruška - Karol Pavelka

    Rozhodčí: Richard Trutz - Erik Weiss, Juraj Lieskovský

    Diváci: 1665
    bahis siteleri