Sparta B – Žižkov 2:1 (kon.) | Sokolov – Most 2:0 (kon.) | Táborsko – Hlučín 0:1 (kon.)
Zlín – Vlašim 1:1 (kon.)
konec
AC Sparta Praha B
2:1 (2:0)
FK Viktoria Žižkov
Sobota 30.04.2011, 10:15FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Předzápasové kurzy
     
    O dnešním zápase se ještě bude jistě mluvit minimálně několik dní, nicméně prozatím přeji z Horních Počernic příjemné prožití slunečného víkendu. (12:12:35)
     
    V Horních Počernicích končí utkání 24. kola druhé ligy, kterému nechybělo téměř nic. Viděli jsme tři branky, dvě červené karty, jedenáct žlutých, celou řadu vyhrocených soubojů na hřišti i v hledišti, hostujícího obránce Bodečka v roli zastupujícího brankáře závěrečnou čtvrthodinu. Nakonec Sparta B poráží Žižkov 2:1, o branky se v úvodu zápasu postarali Hušek a Skalák, po červených kartách největších žižkovských hvězd Vaclíka s Markovičem se pak přeci jen ještě prosadili i hosté, prostřednictvím Štastného z pokutového kopu už jen dokázali snížit na konečných 1:2 a proti nejhoršímu týmu jarní části soutěže si podstatně zkomplikovali své postupové vyhlídky.
     
    Konec zápasu.
     
    90
    Poslední střídání dnešního utkání, sparťanští fanoušci vyprovázejí potleskem ze hřiště střelce druhé branky Skaláka, nahrazuje jej Vladimír Švec.
     
    90
    Po následné rozehrávce hostů se v hlavičkovém souboji tvrdě střetli hlavami Procházka s Mošnou, oba hráči však budou schopni dohrát dnešní utkání.
     
    90
    Mošnovu přihrávku na Krajáka zastavil pomezní rozhodčí zdviženým praporkem na znamení ofsajdu.
     
    90
    Hlavní arbitr Bílek nastavuje nad rámec dnešních devadesáti dalších pět minut.
     
    90
    Domácí s přehledem rozehrávají a snaží se nepustit soupeře k míči.
     
    89
    Hra se stále kouskuje, tentokrát byl ve středu hřiště faulován Rada.
     
    87
    Okamžitě po proměnění pokutového kopu je oceněn další žlutou kartou brankář Švenger.
     
    86
    Žižkov právě vstřelil branku!
    MARCEL ŠŤASTNÝ se nemýlil, poslal brankáře Švengera na druhou stranu než míč a hosté i v devíti hráčích skórují kontaktní branku.
     
    85
    Žižkov bude zahrávat pokutový kop! Jiří Mošna se provinil ve vlastním pokutovém území proti pravidlům, vidí žlutou kartu a hosté dostávají příležitost ke snížení stavu.
     
    84
    Před chvílí vyloučený brankář Vaclík si našel svůj prostor u východu z tunelu mezi lavičkami a pustil se do slovní přestřelky se sparťanskými fanoušky na hlavní tribuně, načež musel být odveden do útrob stadiónu.
     
    82
    Okamžitě na druhé straně hřiště Miroslav Markovič zřejmě udeřil loktem do obličeje Martina Suse a od sudího Bílka okamžitě vidí další červenou kartu!
     
    81
    Po nějakých pěti minutách se opět konečně hraje fotbal, po standardní situaci Glasera domácí neuspěli.
     
    80
    Mezi tím byl za vstup do hřiště vykázán sudím Bílkem hostující trenér Pulpit na tribunu. Našel si svůj prostor však jen v těsné blízkosti žižkovské střídačky.
     
    79
    Komické situace v Horních Počernicích neberou konce, "brankář" Bodeček dostal dres s číslem patnáct, s nímž jej Bílek do branky opět nevpustil, jelikož stejné číslo má i Bořil, následný pokus se sedmadvacítkou již je pravidlově korektní.
     
    77
    Zatím došlo ke střídání ve sparťanském týmu, zraněného Doležala nahrazuje Mošna.
     
    77
    Hosté navíc mají již dostřídáno a do branky tak bude muset Lukáš Bodeček, zatím se ovšem čeká než dostane dres s číslem, neboť bez čísla jej sudí Bílek do hry nevpustil.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 3. Hušek, 14. Skalák - 86. Štastný

    Karty:   16. Abena (SPB), 40. Rada (SPB), 44. Sus (SPB), 59. Abena (SPB), 85. Mošna (SPB), 87. Švenger (SPB) - 34. Bořil (ZIZ), 36. Procházka (ZIZ), 45. Štastný (ZIZ), 52. Bodeček (ZIZ)   76. Vaclík (ZIZ), 82. Markovič (ZIZ)


    AC Sparta Praha B: Švenger - Sus, Doležal (77. Mošna), Hušek, Polom - Glaser, Hašek (27. Rada), Abena, Kraják - Skalák (90. Švec), Putz
    FK Viktoria Žižkov: Vaclík - Zawada, Bodeček, Procházka, Mójta (69. Kalod) - Bořil, Štastný, Súkenník (57. Novotný), Zapalač (34. Slodowy) - Markovič, Mašek

    Rozhodčí: Bílek - Jiřík, Pilný

    Diváci: 720
    bahis siteleri