Sparta B – Žižkov 2:1 (kon.) | Sokolov – Most 2:0 (kon.) | Táborsko – Hlučín 0:1 (kon.)
Zlín – Vlašim 1:1 (kon.)
konec
AC Sparta Praha B
2:1 (2:0)
FK Viktoria Žižkov
Sobota 30.04.2011, 10:15FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Předzápasové kurzy
     
    90
    Poslední střídání dnešního utkání, sparťanští fanoušci vyprovázejí potleskem ze hřiště střelce druhé branky Skaláka, nahrazuje jej Vladimír Švec.
     
    87
    Okamžitě po proměnění pokutového kopu je oceněn další žlutou kartou brankář Švenger.
     
    86
    Žižkov právě vstřelil branku!
    MARCEL ŠŤASTNÝ se nemýlil, poslal brankáře Švengera na druhou stranu než míč a hosté i v devíti hráčích skórují kontaktní branku.
     
    85
    Žižkov bude zahrávat pokutový kop! Jiří Mošna se provinil ve vlastním pokutovém území proti pravidlům, vidí žlutou kartu a hosté dostávají příležitost ke snížení stavu.
     
    82
    Okamžitě na druhé straně hřiště Miroslav Markovič zřejmě udeřil loktem do obličeje Martina Suse a od sudího Bílka okamžitě vidí další červenou kartu!
     
    77
    Zatím došlo ke střídání ve sparťanském týmu, zraněného Doležala nahrazuje Mošna.
     
    76
    Další dramatická situace na hřišti, kdy si Putz třicet metrů od branky od branky posunul míč kolem daleko vyběhnuvšího brankáře Vaclíka, jenž následně poslal Putze k zemi a od sudího Bílka vidí červenou kartu!
     
    59
    Na hřišti se stále více přiostřuje, tvrdým skluzem byl zasažen Putz, jenž je odnášen na nosítkách za postranní čáru. Žlutou kartu v tomto případě inkasoval jen Abena za protesty k předchozí situaci a evidentnímu neodpískanému držení Slodowého.
     
    57
    Ve stejné chvíli hosté střídají, Jan Novotný nahrazuje na hřišti Súkenníka.
     
    52
    Skalák proběhl kolem Bodečka, jenž poté soupeři pomohl ustlat si na zemi a inkasuje další žlutou kartu dnešního zápasu.
     
    45
    Sudí Bílek ukončil první poločas a odchod do šaten proběhl podobně vyhrocen jak druhá polovina prvního dějství, žlutou kartu za protesty inkasoval Marcel Štastný, uvidíme, zda budou rozhodčí nějak řešit i nesportovní chování hostujícího trenéra Pulpita, jenž se okamžitě po odpískání poločasu vydal do středového kruhu za trojicí rozhodčích a pustil si ústa na špacír.
     
    44
    Další pozdvižení v Horních Počernicích, hosté se po souboji Suse s Maškem dožadovali odpískání pokutového kopu, sudí Bílek však nechal pokračovat ve hře, následně se Mašek slovně a takřka i fyzicky pustil právě do Suse s brankářem Švengerem, který musel zkušeného útočníka uklidňovat. Jediným žlutě napomenutým hráčem z této situace je však Martin Sus.
     
    42
    Mójtův povedený centr dokázal Markovič hlavou nasměrovat přesně k tyči Švengerovy branky a pouze díky vynikajícímu zákroku sparťanského brankáře drží domácí nulu na kontě inkasovaných branek! Vůbec první šance hostů v dosavadním průběhu utkání.
     
    40
    Rada dal "kosu" zezadu Markovičovi a také je žlutě potrestaným hráčem.
     
    36
    Přeci jen sudí Bílek začíná vytahovat karty ze své kapsy, dalším žlutě napomenutým hráčem je hostující kapitán Procházka za faul na Krajáka.
     
    34
    I hosté střídají, ze hry je stažen Zapalač, místo něj nastupuje Mateusz Slodowy.
     
    34
    Žlutou kartu za nesportovní chování inkasoval Bořil.
     
    27
    Ivan Hašek nakonec není schopen ve hře pokračovat, na jeho místo ve středové formaci tak vyběhne Jakub Rada.
     
    16
    První žlutou kartu dnešního utkání inkasuje Martin Abena.
     
    14
    Sparta právě vstřelila branku!
    Velmi nepředpokládaný vývoj zatím vidíme v Horních Počernicích, neboť Sparťané velmi rychle zdvojnásobují svůj náskok! Haškovu střelu z hranice pokutového území ještě brankář Vaclík stihl vyrazit, ovšem pouze k nohám JIŘÍHO SKALÁKA, jenž neměl problém dopravit míč do opuštěné sítě!
     
    11
    Sparťané v úvodu zápasu přehrávají favorizovaného soupeře ve všech směrech, Skalák mezi oběma hostujícími stopery vyslal Putze vstříc brankáři Vaclíkovi, sparťanský útočník jej sice obstřelil, ovšem jeho svatyni těsně minul.
     
    9
    Hosté se snažili o rychlou akci po levém křídle, ovšem souhra Mójty s Bořilem nejen, že neskončila úspěchem, ba naopak pomohla domácím k rychlému protiútoku, neboť nepřesnou přihrávku vystihl Sus a vydal se padesátimetrovým sprintem až před žižkovskou branku, kde předložil míč do střelecké pozice Krajákovi a jeho pumelice jen těsně minula pravou tyč Vaclíkovy branky!
     
    3
    Sparta právě vstřelila branku!
    A právě Glaserův přetažený centr vedl k prvnímu gólovému úspěchu dnešního utkání a poněkud překvapivě se prosazují Sparťané, neboť na zadní tyči propadl míč až k LUBOŠI HUŠKOVI, jenž jej namířil křižnou přízemní střelou za záda Tomáše Vaclíka!

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 3. Hušek, 14. Skalák - 86. Štastný

    Karty:   16. Abena (SPB), 40. Rada (SPB), 44. Sus (SPB), 59. Abena (SPB), 85. Mošna (SPB), 87. Švenger (SPB) - 34. Bořil (ZIZ), 36. Procházka (ZIZ), 45. Štastný (ZIZ), 52. Bodeček (ZIZ)   76. Vaclík (ZIZ), 82. Markovič (ZIZ)


    AC Sparta Praha B: Švenger - Sus, Doležal (77. Mošna), Hušek, Polom - Glaser, Hašek (27. Rada), Abena, Kraják - Skalák (90. Švec), Putz
    FK Viktoria Žižkov: Vaclík - Zawada, Bodeček, Procházka, Mójta (69. Kalod) - Bořil, Štastný, Súkenník (57. Novotný), Zapalač (34. Slodowy) - Markovič, Mašek

    Rozhodčí: Bílek - Jiřík, Pilný

    Diváci: 720
    bahis siteleri