Sparta B – Žižkov 2:1 (kon.) | Sokolov – Most 2:0 (kon.) | Táborsko – Hlučín 0:1 (kon.)
Zlín – Vlašim 1:1 (kon.)
konec
AC Sparta Praha B
2:1 (2:0)
FK Viktoria Žižkov
Sobota 30.04.2011, 10:15FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Předzápasové kurzy
     
    O dnešním zápase se ještě bude jistě mluvit minimálně několik dní, nicméně prozatím přeji z Horních Počernic příjemné prožití slunečného víkendu. (12:12:35)
     
    V Horních Počernicích končí utkání 24. kola druhé ligy, kterému nechybělo téměř nic. Viděli jsme tři branky, dvě červené karty, jedenáct žlutých, celou řadu vyhrocených soubojů na hřišti i v hledišti, hostujícího obránce Bodečka v roli zastupujícího brankáře závěrečnou čtvrthodinu. Nakonec Sparta B poráží Žižkov 2:1, o branky se v úvodu zápasu postarali Hušek a Skalák, po červených kartách největších žižkovských hvězd Vaclíka s Markovičem se pak přeci jen ještě prosadili i hosté, prostřednictvím Štastného z pokutového kopu už jen dokázali snížit na konečných 1:2 a proti nejhoršímu týmu jarní části soutěže si podstatně zkomplikovali své postupové vyhlídky.
     
    Konec zápasu.
     
    90
    Poslední střídání dnešního utkání, sparťanští fanoušci vyprovázejí potleskem ze hřiště střelce druhé branky Skaláka, nahrazuje jej Vladimír Švec.
     
    90
    Po následné rozehrávce hostů se v hlavičkovém souboji tvrdě střetli hlavami Procházka s Mošnou, oba hráči však budou schopni dohrát dnešní utkání.
     
    90
    Mošnovu přihrávku na Krajáka zastavil pomezní rozhodčí zdviženým praporkem na znamení ofsajdu.
     
    90
    Hlavní arbitr Bílek nastavuje nad rámec dnešních devadesáti dalších pět minut.
     
    90
    Domácí s přehledem rozehrávají a snaží se nepustit soupeře k míči.
     
    89
    Hra se stále kouskuje, tentokrát byl ve středu hřiště faulován Rada.
     
    87
    Okamžitě po proměnění pokutového kopu je oceněn další žlutou kartou brankář Švenger.
     
    86
    Žižkov právě vstřelil branku!
    MARCEL ŠŤASTNÝ se nemýlil, poslal brankáře Švengera na druhou stranu než míč a hosté i v devíti hráčích skórují kontaktní branku.
     
    85
    Žižkov bude zahrávat pokutový kop! Jiří Mošna se provinil ve vlastním pokutovém území proti pravidlům, vidí žlutou kartu a hosté dostávají příležitost ke snížení stavu.
     
    84
    Před chvílí vyloučený brankář Vaclík si našel svůj prostor u východu z tunelu mezi lavičkami a pustil se do slovní přestřelky se sparťanskými fanoušky na hlavní tribuně, načež musel být odveden do útrob stadiónu.
     
    82
    Okamžitě na druhé straně hřiště Miroslav Markovič zřejmě udeřil loktem do obličeje Martina Suse a od sudího Bílka okamžitě vidí další červenou kartu!
     
    81
    Po nějakých pěti minutách se opět konečně hraje fotbal, po standardní situaci Glasera domácí neuspěli.
     
    80
    Mezi tím byl za vstup do hřiště vykázán sudím Bílkem hostující trenér Pulpit na tribunu. Našel si svůj prostor však jen v těsné blízkosti žižkovské střídačky.
     
    79
    Komické situace v Horních Počernicích neberou konce, "brankář" Bodeček dostal dres s číslem patnáct, s nímž jej Bílek do branky opět nevpustil, jelikož stejné číslo má i Bořil, následný pokus se sedmadvacítkou již je pravidlově korektní.
     
    77
    Zatím došlo ke střídání ve sparťanském týmu, zraněného Doležala nahrazuje Mošna.
     
    77
    Hosté navíc mají již dostřídáno a do branky tak bude muset Lukáš Bodeček, zatím se ovšem čeká než dostane dres s číslem, neboť bez čísla jej sudí Bílek do hry nevpustil.
     
    76
    Další dramatická situace na hřišti, kdy si Putz třicet metrů od branky od branky posunul míč kolem daleko vyběhnuvšího brankáře Vaclíka, jenž následně poslal Putze k zemi a od sudího Bílka vidí červenou kartu!
     
    75
    Doležala postihly zřemě svalové potíže a domácí budou nějakou chvíli hrát v deseti.
     
    75
    Po souboji s Maškem zůstal na zemi ležet Doležal a v akci jsou opět nosítka.
     
    73
    Další akci Viktoriánů rozehrál Štastný pouze pasem do autu.
     
    72
    Na druhé straně závar před brankou Švengera končí útočným faulem hostů.
     
    71
    Kraják si našel svůj kus prostoru na levém křídle, následně však po "přešlapovačce" před Zawadou nedokázal žižkovského obránce obejít.
     
    71
    Dnešnímu pražskému derby v Horních Počernicích přihlíží 720 diváků.
     
    70
    Glaserův centr prodloužil Skalák hlavou do Vaclíkových rukavic.
     
    69
    Kalodovi přepouští svůj post Mójta, hosté tak budou hrát s třetím útočníkem, jenž přišel do hry místo levého obránce.
     
    68
    Do hry za pár chvil vstoupí poslední střídající hráč hostů, kterým bude Richard Kalod.
     
    67
    Mašek po odehrání míče Susem dohrál protihráče velmi nesportovně, sudí Bílek odpískal pouze faul hostujícího útočníka.
     
    66
    Polom poslal svůj pas Skalákovi do ofsajdového postavení, což neuniklo pozornosti pomezního Pilného.
     
    64
    Na druhém konci hřiště se Mašek u rohového praporku neprosadil přes Huška, vykopávat od své branky bude Švenger.
     
    62
    Abena výborným pasem uvolnil prostor na pravém křídle Susovi, před ním poté dokázal odehrál na rohový kop Mójta. Ze standardní situace se domácí již neprosadili.
     
    59
    Na hřišti se stále více přiostřuje, tvrdým skluzem byl zasažen Putz, jenž je odnášen na nosítkách za postranní čáru. Žlutou kartu v tomto případě inkasoval jen Abena za protesty k předchozí situaci a evidentnímu neodpískanému držení Slodowého.
     
    58
    Abenu v jeho akci přidržel za dres Slodowy a vyvolal další vlnu emocí v hledišti.
     
    57
    Ve stejné chvíli hosté střídají, Jan Novotný nahrazuje na hřišti Súkenníka.
     
    57
    Rada se s míčem otočil pětadvacet metrů od branky, poté jej však namířil do míst velmi podobných těm, které trefil před pár desítkami sekund.
     
    55
    Glaserův centr z pravého křídla nedolétl až na Krajáka, Rada poté poslal svoji velmi nepovedenou střelu dobrých pět metrů od žižkovské branky.
     
    52
    Skalák proběhl kolem Bodečka, jenž poté soupeři pomohl ustlat si na zemi a inkasuje další žlutou kartu dnešního zápasu.
     
    50
    Před sparťanskou brankou zůstal ležet evidentně otřesený Doležal a v akci jsou i nosítka.
     
    49
    Následný rohový kop Slodowého nejen, že přeletěl všechny hráče v pokutovém území, navíc poté doputoval až za brankovou čáru u protějšího rohového praporku.
     
    48
    Hosté vybojovali standardní situaci na útočné polovině, Slodowého centr na zadní tyč těsně promáchl Mašek a za branku poté odehrál míč Sus.
     
    46
    Do druhého poločasu vstupují oba celky beze změn v sestavách, tedy respektive v těch sestavách, v nichž dohrály první poločas, domácí s Radou místo zraněného Haška, hosté se Slodowym, ze hry již je Zapalač.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Především však po prvním poločase vede Sparta B nad Viktorií Žižkov 2:0, o branky se v úvodní čtvrthodině postarali Hušek se Skalákem. Domácí jsou výrazně lepším týmem a sami poté mohli ještě nějaké branky přidat, na druhé straně kontroval Markovič, jenž nechal vyniknout brankáře Švengera. Druhé dějství tak vzhledem k výsledku i velmi vyhrocenému průběhu ze strany hostujícího celku slibuje jistě zajímavou podívanou.
     
    45
    Sudí Bílek ukončil první poločas a odchod do šaten proběhl podobně vyhrocen jak druhá polovina prvního dějství, žlutou kartu za protesty inkasoval Marcel Štastný, uvidíme, zda budou rozhodčí nějak řešit i nesportovní chování hostujícího trenéra Pulpita, jenž se okamžitě po odpískání poločasu vydal do středového kruhu za trojicí rozhodčích a pustil si ústa na špacír.
     
    První poločas skončil.
     
    45
    Na další vynikající centr Mójty jen těsně nedosáhl Markovič.
     
    45
    Sudí Bílek nastavuje jednu minutu.
     
    44
    Další pozdvižení v Horních Počernicích, hosté se po souboji Suse s Maškem dožadovali odpískání pokutového kopu, sudí Bílek však nechal pokračovat ve hře, následně se Mašek slovně a takřka i fyzicky pustil právě do Suse s brankářem Švengerem, který musel zkušeného útočníka uklidňovat. Jediným žlutě napomenutým hráčem z této situace je však Martin Sus.
     
    42
    Mójtův povedený centr dokázal Markovič hlavou nasměrovat přesně k tyči Švengerovy branky a pouze díky vynikajícímu zákroku sparťanského brankáře drží domácí nulu na kontě inkasovaných branek! Vůbec první šance hostů v dosavadním průběhu utkání.
     
    41
    Glaser se úspěšně vydal mezi dvojici protihráčů, stáhnout k zemi jej musel Súkenník, tentokráte si sudí Bílek poradil bez karty.
     
    40
    Rada dal "kosu" zezadu Markovičovi a také je žlutě potrestaným hráčem.
     
    39
    Krajákův kvalitní centr stihl brankář Vaclík vyrazit do bezpečí.
     
    38
    Z něj se domácí neprosadili, ovšem v krátkém sledu dostávají ještě jednu možnost.
     
    37
    Glaserův centr po rychlé akci na pravém křídle srazil hlavou na rohový kop Mójta.
     
    36
    Přeci jen sudí Bílek začíná vytahovat karty ze své kapsy, dalším žlutě napomenutým hráčem je hostující kapitán Procházka za faul na Krajáka.
     
    34
    I hosté střídají, ze hry je stažen Zapalač, místo něj nastupuje Mateusz Slodowy.
     
    34
    Žlutou kartu za nesportovní chování inkasoval Bořil.
     
    33
    Hostující snaha o útočnou činnost, Zapalačův centr vytáhl před nabíhajícím Maškem brankář Švenger, následně Procházka neprostřelil hráz těl před sebou.
     
    31
    Utkání začíná být velmi vyhrocené, na hřišti dochází k celé řadě osobních soubojů, které přechází přes dovolenou mez a mají výraznou odezvu i v ochozech, ovšem sudí Bílek zatím nechává hře volnější průběh.
     
    29
    Zapalač však trefil pouze sparťanskou zed.
     
    28
    Bořil byl sražen k zemi před sparťanským pokutovým územím a hostům se tak nabízí možnost standardní situace z velmi dobré střelecké pozice.
     
    27
    Ivan Hašek nakonec není schopen ve hře pokračovat, na jeho místo ve středové formaci tak vyběhne Jakub Rada.
     
    27
    Hosté rychle rozehráli a získali možnost rohového kopu, Zapalačův centr však snadno odvrátil Abena.
     
    26
    Další standardní situace domácích, ze středu pole poslal kulatý nesmysl před branku Glaser a po odraženém míči jej Skalák z dvaceti metrů namířil tvrdou pumalicí nad branku.
     
    25
    Prudký Susův centr stačil před nabíhajícím Krajákem odvrátit Zawada.
     
    24
    Po delším ošetření se přeci jen i Hašek vrátil zpět do hry.
     
    22
    Dalším zraněným Sparťanem je Ivan Hašek, jenž musel odkulhat z hrací plochy, narozdíl od Glasera však podle všeho nebude schopný pokračovat ve hře.
     
    20
    Dlouhý nákop Doležala z vlastní poloviny prodloužil Skalák hlavou mimo žižkovskou branku.
     
    18
    Rudí se už opět usadili na útočné polovině, Sus si po autovém vhazování narazil míč se Skalákem, následný průnik do pokutového území hosté zastavili pouze za cenu rohového kopu. Po něm se domácí nijak neprosadili.
     
    16
    První žlutou kartu dnešního utkání inkasuje Martin Abena.
     
    14
    Sparta právě vstřelila branku!
    Velmi nepředpokládaný vývoj zatím vidíme v Horních Počernicích, neboť Sparťané velmi rychle zdvojnásobují svůj náskok! Haškovu střelu z hranice pokutového území ještě brankář Vaclík stihl vyrazit, ovšem pouze k nohám JIŘÍHO SKALÁKA, jenž neměl problém dopravit míč do opuštěné sítě!
     
    13
    U postranní čáry zůstal ležet na trávníku ve velmi nefotbalové pozici Petr Glaser a zřejmě bude muset být nějakou dobu ošetřen.
     
    11
    Sparťané v úvodu zápasu přehrávají favorizovaného soupeře ve všech směrech, Skalák mezi oběma hostujícími stopery vyslal Putze vstříc brankáři Vaclíkovi, sparťanský útočník jej sice obstřelil, ovšem jeho svatyni těsně minul.
     
    9
    Hosté se snažili o rychlou akci po levém křídle, ovšem souhra Mójty s Bořilem nejen, že neskončila úspěchem, ba naopak pomohla domácím k rychlému protiútoku, neboť nepřesnou přihrávku vystihl Sus a vydal se padesátimetrovým sprintem až před žižkovskou branku, kde předložil míč do střelecké pozice Krajákovi a jeho pumelice jen těsně minula pravou tyč Vaclíkovy branky!
     
    8
    Na druhé straně nevedl k úspěchu ani jeden ze dvou rohových kopů v těsném sledu.
     
    6
    Skalák byl sražen k zemi při zpracování míče na středové čáře, domácí dostali od sudího Bílka výhodu, již mohl zužitkovat Glaser kolmým vysunutím Putze za žižkovskou obranu, ovšem před ním výborně vyběhl brankář Vaclík a stihl v poslední chvíli odehrát míč do zámezí.
     
    5
    V souboji s Polomem si na hranici pokutového území pomohl nedovolenou hrou vysokou nohou Markovič.
     
    3
    Sparta právě vstřelila branku!
    A právě Glaserův přetažený centr vedl k prvnímu gólovému úspěchu dnešního utkání a poněkud překvapivě se prosazují Sparťané, neboť na zadní tyči propadl míč až k LUBOŠI HUŠKOVI, jenž jej namířil křižnou přízemní střelou za záda Tomáše Vaclíka!
     
    2
    Ti také hned získali možnost standardní situace v hloubi útočné poloviny, první možnost pro Petra Glasera, jak poslat míč před žižkovskou svatyni.
     
    2
    Zawada si narazil míč se Zapalačem zprvu úspěšně, pomeznímu sudímu Pilnému však neunikl jeho faul v souboji s Polomem, hrát tak od svého pokutového území budou domácí.
     
    1
    Hlavní tribuna počernického stadiónku je zcela zaplněná, i díky velmi povedenému počasí se tak zde objevuje jedna z nejvyšších návštěv, které "asistovaly" domácím zápasům sparťanské rezervy.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Vedeni trojicí sudích v čele s Jaroslavem Bílkem nastupují fotbalisté na hrací plochu, domácí v tradičním rudém, Viktoriáni museli pro dnešek obléknout čistě bílé dresy.
     
    Jedná se o poslední pražské druholigové derby v právě probíhající sezóně, úvodní vzájemný zápas pod žižkovskou televizní věží zvládli lépe domácí, kteří zvítězili 3:1 a jak jinak, především díky dvěma trefám srbského šutéra.
     
    Mladí Sparťané nastoupí i s posilou z A-týmu, kamerunským středopolařem Martinem Abenou, naopak chybí jeho český jmenovec Zeman. Chybí i zranění Jánoš či Kadeřábek. Na druhé straně se dnes musí Viktorka obejít bez pilíře zadních řad, Kropíka, jehož v sestavě nahrazuje Bodeček. Naopak trenéru Pulpitovi pochopitelně nechybí hlavní a pomalu až jediná úderná síla týmu, Miroslav Markovič, jež svými zásahy přispívá k jednomu vítězství za druhým v poslední době. Naposledy dvěma brankami "sejmul" na Žižkově fotbalisty Sezimova Ústí a jeho gólový účet se prozatím zastavil na sedmnácti úspěšných kouscích.
     
    Příjemné, takřka až letní, dopoledne z Horních Počernic, kde se v místním tréninkovém centru Viktorie Žižkov představí v utkánní 24. kola druhé nejvyšší fotbalové soutěže rezerva pražské Sparty proti "místní" Viktorii Žižkov.
     
    Úvodní sestavy:

    AC Sparta Praha B: Švenger - Sus, Doležal, Hušek, Polom - Glaser, Hašek, Abena, Kraják - Skalák, Putz

    FK Viktoria Žižkov: Vaclík - Zawada, Bodeček, Štastný, Mójta - Bořil, Procházka, Súkenník, Zapalač - Markovič, Mašek

    Rozhodčí: Bílek - Jiřík, Pilný.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 3. Hušek, 14. Skalák - 86. Štastný

    Karty:   16. Abena (SPB), 40. Rada (SPB), 44. Sus (SPB), 59. Abena (SPB), 85. Mošna (SPB), 87. Švenger (SPB) - 34. Bořil (ZIZ), 36. Procházka (ZIZ), 45. Štastný (ZIZ), 52. Bodeček (ZIZ)   76. Vaclík (ZIZ), 82. Markovič (ZIZ)


    AC Sparta Praha B: Švenger - Sus, Doležal (77. Mošna), Hušek, Polom - Glaser, Hašek (27. Rada), Abena, Kraják - Skalák (90. Švec), Putz
    FK Viktoria Žižkov: Vaclík - Zawada, Bodeček, Procházka, Mójta (69. Kalod) - Bořil, Štastný, Súkenník (57. Novotný), Zapalač (34. Slodowy) - Markovič, Mašek

    Rozhodčí: Bílek - Jiřík, Pilný

    Diváci: 720
    bahis siteleri