Linköping – TPS 4:1 (kon.) | Färjestad – Frölunda 1:4 (kon.) | HV71 – Kuopio 0:4 (kon.)
Liberec – Eisbären 4:5 (kon.) | Mannheim – Slavia 3:5 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
4:5 (2:1, 1:3, 1:1)
Eisbären Berlín
Neděle 04.09.2011, 17:00European Trophy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Příjemný nedělní podvečer z Liberce, kde je dnes na programu další duel turnaje European Trophy. Domácí Bílí Tygři Liberec změří síly s celkem Eisbären Berlín.
     
    Zatímco český celek si včerejší prohrou uzavřel cestu na finálový turnaj do Salzburgu, naděje Berlína na postup stále žije. Hosté však dnes musí vyhrát za tři body.
     
    Dnes se dá v liberecké aréně očekávat slušná divácká kulisa. Do haly totiž dorazilo také velké množství fanoušků z Berlína, kteří za zápasem pod Ještěd vážili z německé metropole až tři stovky kilometrů dlouhou cestu.
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Vošvrda (Pinc) - Výtisk, Čakajík, Pavlů, Štich, Kajínek, Holub, Ulrych - Kudrna, Nedvěd, Klimenta - Bortňák, Bulíř, Špaček - Bárta, Tomáš Urban, Dušek - Krejčík, Vak, Víšek - Patrik Urban.

    EHC Eisbären Berlin: Nastiuk (Zepp) - Hördler, Angell, Baxmann, Sharrow, Bielke, Braun, Felski - Rankel, Ustorf, Mulock TJ - Busch, Talbot, Tallackson - Tyson Mulock, Weiss, Christensen - Ritter, Pohl, Braun.

    Rozhodčí: Homola, Hribik - Barvíř, Kiss.
     
    Do začátku duelu zbývá zhruba pět minut, početná skupina německých příznivců o sobě dává již v úvodu hlasitě vědět.
     
    Týmy vstupují na ledovou plochu. Hosté v červeném, domácí se oblékli do modrých dresů.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    0:37
    První liberecká formace ihned po úvodním vhazování přitlačila soupeře v obranném pásmu. Po sérii přihrávek střílel od modré čáry Výtisk, jeho pokus byl zblokovaný do ochranné sítě.
     
    1:54
    Christensen na druhé straně operoval před Vošvrdou, ale ke střele se nedostal. Vzápětí gólman Nastiuk před atakujícím Tomášem Urbanem raději přerušuje hru.
     
    3:09
    Čakajík vybojoval kotouč u mantinelu a bez váhání jej poslal na soupeřovu klec. Před brankovištěm směr letícího kotouče změnil Kudrna, jeho teč skončila těsně vedle.
     
    3:16
    Talbot vyhodil puk přes hrazení a dostává menší trest za zdržování hry, Liberec si zahraje první přesilovku v zápase.
     
    4:02
    Bílí Tygři v náporu, Klimenta před malým okamžikem spálil velkou příležitost. Liberecký útočník převzal pas od Nedvěda a ocitl se na okamžik nekrytý před německou klecí. Jeho střelu ovšem likviduje Nastiuk.
     
    4:58
    Berlín vyhazuje a střídá.
     
    5:15
    V samém závěru početní převahy ještě zahrozil Bortňák, hostující muž s maskou byl připraven. Puk schoval pod výstrojí a přerušuje hru.
     
    6:07
    První útočná letka hostů operovala s kotoučem v blízkosti Vošvrdova teritoria, domácí brankář si ale těžší zákrok nepřipsal.
     
    6:58
    Další přesilovka pro český tým. Tyson Mulock jde na trestnou lavici, když vyhodil puk přes mantinel. Hosté dostávají za stejný přestupek již druhý trest.
     
    7:28
    Úvod další přesilovky ale Severočeši málem nezvládli, liberecké zadáky totiž přebruslil TJ Mulock a z vrcholu kruhu tvrdě vypálil. Vošvrda reflexním zákrokem vyráží.
     
    8:04
    Tygrům se tentokrát početní převaha příliš nedaří, nyní dokonce poslali kotouč na zakázané uvolnění.
     
    8:58
    Eisbären hraje v plném počtu.
     
    9:03
    Hosté vystrkují růžky, po Baxmannově pokusu musel Vošvrda opět do rozkleku. Lehkou střelu si ale pohlídal, puk zastavil na hrudi.
     
    9:18
    Proti čtyřem si zahrají také hosté, Nedvěd obdržel menší trest za hákování.
     
    9:40
    Bude se ovšem pokračovat ve čtyřech na obou stranách, TJ Mulock jde pykat za nedovolené bránění.
     
    10:30
    Liberec právě vstřelil branku!

    Bílí Tygři se dostávají do vedení. Tomáš Urban přisunul kotouč v přečíslení dvou proti jednomu MICHALU BÁRTOVI, který z pravého kruhu propálil Nastiuka dobře mířenou střelou k tyči. Asistence: Tomáš Urban - 1:0.
     
    11:10
    Liberečtí jsou zatím v útoku jednoznačně nebezpečnější, ihned po vstřelené brance se znovu nasunuli před soupeřovu klec. Nastiuk tentokrát všechny střelecké pokusy lapil.
     
    11:40
    Oba týmy hrají v plném počtu.
     
    12:26
    Další nadějná šance Liberce! Kudrna zprava vybídl k zakončení na levém kruhu volného Nedvěda. Ten střílel z první, německou svatyni minul jen o malý kousek.
     
    13:45
    Eisbären je v útoku poněkud bezradný, domácí defenziva zatím pracuje na výbornou. Z dálky zkoušel štěstí Pohl, jeho pokus byl zblokovaný vysoko nad branku.
     
    15:10
    Vak se dostal s pukem do útočné třetiny, ale svoji přihrávkou našel pouze hůl protihráče.
     
    15:17
    Ofsajd brzdí útočnou akci hostujícího celku, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    16:05
    S aktivitou první liberecké formace má německý tým velké problémy. Kudrna znovu prosvištěl až před Nastiuka a přihrávkou hledal u brankoviště lépe postaveného Klimentu. Ten se natlačil do brankoviště, kotouč ovšem do sítě neusměrnil.
     
    16:35
    Liberec právě vstřelil branku!

    Domácí vedou již o dvě branky. Nedvěd si nabruslil až před brankáře a snažil se puk do sítě protlačil svým důrazem, to se mu však nepodařilo. Kotouč posléze doputoval až na modrou čáru, odkud svoji tvrdou ranou propálil dezorientovaného Nastiuka DAVID KÁJÍNEK. Asistence: Petr Nedvěd, Dalibor Bortňák - 2:0.
     
    17:28
    Florian Busch mohl vzápětí snížit, z bezprostřední blízkosti ovšem trefil pouze přesouvajícího se Vošvrdu. Hosté se ovšem nadále drží v pásmu.
     
    18:21
    Hostující aktivita vyústila v liberecké vyloučení. Ulrych dostává menší trest za držení, Eisbären hraje přesilovku.
     
    19:27
    Ve Vošvrdově brankovišti se po přerušení strhla drobná strkanice. Tallackson dostává dvě minuty za hrubost. Štich obdržel stejný trest + další dvě minuty za krosček. Suma sumárum, Berlín si zahraje v závěru první části v pěti proti třem!
     
    20:00
    Eisbären právě vstřelil branku!

    Hokejisté Berlína skórují přesně se zvukem sirény, jež oznamuje konec první třetiny. Sudí nakonec po kratší poradě branku uznávají. Úspěšným střelcem je ANDRÉ RANKEL, který trefil z mezikruží přesně pod břevno. Asistence: Mulock TJ - 2:1.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou dvacet minut zajímavé podávané. Liberec byl v útoku nebezpečnější a zaslouženě se dostal do dvoubrankového vedení. Hosté ovšem nic nevzdali a v poslední možné chvíli při dvojnásobné početní převaze snížili.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:37
    Eisbären právě vstřelil branku!

    Je vyrovnáno! Hosté využívají početní převahu, kterou dohrávali z předcházející třetiny. Eisbären se nastěhoval před Vošvrdu a Talbot vypálil z nadějné pozice, liberecký brankář jeho střelu vytěsnil. Na dorážku ANDRÉ RANKELA byl však krátký. Asistence: Talbot, Mulock TJ - 2:2.
     
    22:06
    Hosté jsou rázem při chuti, Vošvrda má plné ruce práce. V těsné blízkosti jeho brankoviště nebezpečně operoval s pukem Tallackson. Rozdílovou trefu však přidat nedokázal.
     
    23:20
    Ožil také početný kotel německých příznivců v hledišti, kteří byli při dvoubrankovém vedení Tygrů lehce zamlklí.
     
    23:55
    Eisbären právě vstřelil branku!

    Tak to je obrat, Berlín po přestávce viditelně změnil svůj herní projev, což přináší ovoce. Hosté jdou totiž poprvé v zápase do vedení, aktivní Rankel se natlačil před Vošvrdu, který jeho šanci výborným zákrokem zneškodnil. Přijíždějící SVEN FELSKI se ovšem z dorážky nemýlil. Asistence: André Rankel - 2:3.
     
    26:00
    Liberec právě vstřelil branku!

    Bílí Tygři ale nedarují svoji kůži lacino, zanedlouho se jím totiž podařilo vyrovnat a k vítězství mají oba celky znovu stejně blízko. Odraženou Kajínkovu střelu přesměroval do sítě TOMÁŠ URBAN. Asistence: David Kajínek - 3:3.
     
    27:08
    Sledujeme parádní hokej plný šancí, Sharrow mohl vzápětí strhnout vedení opět na stranu svého celku. Z pravé strany ale Vošvrdu svoji dobře mířenou ranou nepropálil.
     
    28:17
    Tygři si zahrají přesilovku, Tyson Mulock si jde odpočinout na trestnou lavici. Provinil se podražením.
     
    29:02
    Domácím se v přesilovce zatím nikterak nedaří, ze středního pásma zkoušel před malým okamžikem překvapit německého brankáře Čakajík, Nastiuk si s jeho pokusem poradil.
     
    30:02
    Až v posledních vteřinkách přesilové hry se útočné komando vedené kapitánem Nedvědem dostalo do náporu. Finální střelu si připsal právě domácí kapitán. Jeho pokus byl však zblokovaný.
     
    30:20
    Eisbären právě vstřelil branku!

    Berlín jde znovu do vedení! Hosté přečkali soupeřovu přesilovku bez úhony, vystartovali kupředu a kotouč se rázem znovu zatřepal v liberecké síti. Střela TYSONA MULOCKA propadla Vošvrdovi výstrojí a se štěstím se došourala za brankovou čáru. Asistence: Frank Hördler, Mads Christensen - 3:4.
     
    30:20
    Ihned po čtvrtém zásahu německého družstva se dostal Hördler do potyčky se Štichem. Hostující zadák dostává dvě minuty za hrubost, liberecký hráč obdržel ke stejnému trestu také trest desetiminutový.
     
    33:17
    Hra se trošku uklidnila, zajímavých momentů ubylo. V těchto minutách se bojuje spíše ve středním pásmu.
     
    34:56
    Nedvědova formace se na malý okamžik nastěhovala před Nastiuka, Kudrna se snažil dorážet z blízka. Nebyl ale úspěšný.
     
    35:22
    Braun obdržel menší trest za hrubost, stejný trest dostává také domácí Kajínek. Pokračuje se ve čtyřech na obou stranách.
     
    36:41
    Pavlů z vlastní třetiny prokličkoval přes celé hřiště až před soupeřovu svatyni. Nastiuka se snažil překvapit z úhlu, ten však odolal. K dorážce se ovšem dostal mladík Patrik Urban, v nadějné příležitosti ale selhal.
     
    37:22
    Oba týmy hrají v plném počtu.
     
    37:41
    Kajínek chvilku po návratu z trestné lavice vyzkoušel svůj příklep od modré čáry, Nastiuk schoval letící puk do lapačky.
     
    38:49
    Dlouhán Tomáš Urban vzápětí důrazně dotíral před německým územím, Nastiuk byl připraven. Vhazovat se bude po levici hostujícího gólmana.
     
    39:46
    Úmyslný ofsajd Berlína, hra se čtrnáct vteřin před koncem druhé části stěhuje opět do útočné třetiny Bílých Tygrů.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá perioda je minulostí, viděli jsme čtyři branky a spoustu šancí. Eisbären byl mírně aktivnější a své šance dokázal proměnit, hosté tak před závěrečnou dvacetiminutovkou vedou nejtěsnějším možným rozdílem.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:14
    Závěrečná třetina začíná v poklidu, brankáři ještě nemuseli zasahovat.
     
    41:26
    Berlínu nevyšla rozehrávka - zakázané uvolnění. Buly po pravici Nastiuka.
     
    42:51
    Čtvrtá liberecká formace se díky svému aktivnímu napadání dostala do velké příležitosti. Po Vakově pasu trestuhodně nepřestřelil položenou brankářovu hůl Krejčík, vzápětí dorážel ještě prvně jmenovaný. Ani on ale Nastiuka nepokořil.
     
    43:14
    Liberec právě vstřelil branku!

    Když to nejde z těsné blízkosti, vyzkoušel JAN HOLUB svůj příklep až od modré čáry. Domácí obránce tvrdou střelou propálil vše, co mu stálo v cestě. Je vyrovnáno! Asistence: Michal Pavlů, Jaroslav Kudrna - 4:4.
     
    45:26
    Po souboji u hrazení vyskočila černá pryž za mantinel, bude se vhazovat ve středovém kruhu.
     
    46:31
    TJ Mulock s kotoučem nalepeným na své čepeli operoval v těsné blízkosti Vošvrdova teritoria, liberecký brankář si s jeho nebezpečnými nájezdy poradil.
     
    47:12
    Talbot vzápětí proskočil skrz severočeskou defenzivu a snažil se důrazně dotlačit puk do brány. To se mu však nepodařilo, Vošvrda byl připraven a puk včas zalehl.
     
    48:16
    Eisbären se nyní delší čas drží v útočném pásmu, Vošvrda musel znovu zasahovat. Tentokrát jej prověřila Buschova střela z dálky.
     
    49:12
    Po souboji v rohu kluziště ztratili sudí puk z dohledu, a tak raději přerušili hru. Vhazovat se bude po levé ruce brankáře Nastiuka.
     
    50:02
    Nastiuk zalehl puk v brankovišti, Špaček jej však dokázal vyšťourat a přiťukl na pravý kruh volnému Kudrnovi. Ten ovšem v nadějné příležitosti neuspěl.
     
    51:08
    Na druhé straně musel být v pozoru znovu Vošvrda, kterého prověřil pokus Felskiho. Domácí brankář reflexivně zasáhl lapačkou, čímž si vysloužil potlesk publika.
     
    51:58
    Dnešní utkání sleduje přímo v Tipsport areně 2 824 diváků.
     
    53:29
    Holub ve středním pásmu přišpendlil k mantinelu protivníka, hosté ovšem posléze kotouč přeci jen získali. Vošvrda ale zasahovat nemusel.
     
    53:48
    Eisbären právě vstřelil branku!

    Hosté jdou znovu do vedení, osm minut před koncem základní hrací doby se tak přibližují k vítězství. FRANK HÖRDLER prosvištěl do útočné třetiny a z pravého kruhu prostřelil Vošvrdu. Asistence: André Rankel - 4:5.
     
    56:21
    Špaček se proti přesile protihráčů neprosadil, vzápětí se ale ke střele dostal Bulíř. Jeho pokus blokuje obrana německého celku.
     
    57:20
    Liberec se snaží o vyrovnání, v útočném pásmu si ovšem zatím neví rady. Hosté v těchto chvílích nepouští soupeře do těsné blízkosti vlastní klece.
     
    58:51
    Rankel naopak na druhé straně znovu zaměstnal Vošvrdu střelou z mezikruží, domácí muž s maskou odolal.
     
    59:10
    Bílí Tygři ještě mají šanci! Baxmann totiž dostává menší trest, trenér Kalous si ve stejném čase vyžádal oddechový čas.
     
    59:10
    Vhazovat se bude před Nastiukem, domácí brána je prázdná. Liberec hraje v šesti proti čtyřem!
     
    59:17
    Hosté vyhráli vhazování, Hördler ovšem vyhodit nedokázal.
     
    59:38
    Kuriozní situace, Eisbären vyhodil puk přes všechny čáry. Sudí odpískali zakázané uvolnění, hosté ovšem hrají v oslabení. Německá střídačka se zlobí, rozhodčí se omlouvají za svoje chybné rozhodnutí. Vhazovat se bude ve středu hřiště.
     
    59:57
    Hosté v závěru kontrolují hru.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Nejlepším hráčem zápasu vyhlášen André Rankel, druhý je David Kajínek. Jako třetí si pro cenu přijíždí TJ Malock.
     
    Je konec, viděli jsme krásný zápas plný branek a napínavých zvratů. Šťastnější jsou nakonec hosté, kteří z dnešního klání vydolovali plný počet bodů. Děkuji za pozornost a u dalších online přenosů z Tipsport areny se těším na počtenou. (19:24:44)

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 11. Bárta (Tomáš Urban), 17. Kajínek (Nedvěd, Bortňák), 26. Tomáš Urban (Kajínek), 44. Holub (Pavlů, Kudrna) - 20. Rankel (Mulock TJ), 21. Rankel (Talbot, Mulock TJ), 24. Felski (Rankel), 31. Tyson Mulock (Hördler, Christensen), 54. Hördler (Rankel)


    Bílí Tygři Liberec: Vošvrda (Pinc) - Výtisk, Čakajík, Pavlů, Štich, Kajínek, Holub, Ulrych - Kudrna "A", Nedvěd "C", Klimenta - Bortňák, Bulíř, Špaček - Bárta, Tomáš Urban, Dušek - Krejčík, Vak, Víšek - Patrik Urban.
    Eisbären Berlín: Nastiuk (Zepp) - Hördler, Angell, Baxmann, Sharrow, Bielke, Braun, Felski - Rankel, Ustorf, Mulock TJ - Busch, Talbot, Tallackson - Tyson Mulock, Weiss, Christensen - Ritter, Pohl, Braun.

    Rozhodčí: Homola, Hribik - Barvíř, Kiss.
    bahis siteleri