Växjö – MODO 0:0 (*18:30) | MODO – Skellefteå 3:4 (kon.)
konec
MODO Örnsköldsvik
3:4 (0:1, 2:2, 1:1)
Skellefteå AIK
Neděle 11.12.2011, 18:30 • Fjällräven Center (7600 diváků) • Švédská Elitserien
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Střely na branku: 36:31 (6:14, 18:9, 12:6).
    Skellefteå po zásluze vyhrává dnešní duel na ledě v Örnsköldsviku a zůstává na vedoucí příčce Elitserien. MoDo celý zápas jen dotahovalo, ale ani odvolání Forsberga před koncem utkání srovnání skóre nepřineslo. Dobrým výkonem se především uvedl Andreas Hadelöv, který pokryl 33 střel soupeře. Krásný zbytek večera vám přeje Tomáš Martínek. (20:49:46)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:13
    Rob Schremp se pokusil srovnat skóre zápasu, ale Hadelöv za záda puk nepustil.
     
    59:04
    Domácí trenér Andersson odvolal Forsberga z branky. Máme tady power-play!
     
    58:02
    Obrovská šance Johana Forsberga, ale kotouč poskakující na brankové čáře zachytil jeho jmenovec Anton.
     
    57:32
    Střelecký pokus Fredrika Lindgrena, elitního zadáka hostů, k brance nevedl. Forsberg drží naděje domácích alespoň k vybojování prodloužení. Bude to ale ještě těžký úkol pro MoDo.
     
    56:31
    Vyloučení domácích. Freddy Meyer si odsedí dvě minuty za zdržování hry. Poslal puk přes plexisklo a to se trestá menším trestem.
     
    55:32
    MODO právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jen zdramatizování zápasu. Ritola byl v nevýhodné pozici před Hadelövem, proto posunul puk na DICKA AXELSSONA, který pálí bekhendem do černého. Asistence: Mattias Ritola, Björn Svensson.
     
    54:57
    Statisticky mají navrch hráči z Örnsköldsviku, vyslali již 34 střelu v zápase. Hadelöv je ale proti a střelu Axelssona chytá.
     
    53:41
    Aktivita domácích přichází pozdě. Jedenáctigólový Rob Schremp to napálil na Hadelöva z první ovšem skóre se nemění.
     
    53:24
    Hosté se nikam neženou, hrají co potřebují. U puku teď byla první formace Skellefteå a to jsou zkušení borci. Kotouč je ve středním pásmu.
     
    52:35
    Třetího gólu MoDo se nedočkal Thomas Pöck, o chvílí později ani Björn Svensson. Hlavně druhá střela neměla vůbec střelecké parametry, Hadelöv mohl být ledově klidný.
     
    50:21
    Skellefteå si hlídá dvoubrankový náskok. Domácí už asi s výsledkem nic neudělají, Hadelöv má formu a je pro hosty jistotou. Střely na branku jsou v poslední třetině zatím 8:5 pro domácí. Hraje se ale na góly, těch dali více hráči AIK.
     
    49:32
    Domácí ještě neskládají zbraně a rány Lehtivuoriho a Ritoly ukazují, že MoDo chce body proti lídrovi soutěže. Zatím ale tahá za kratší konec provazu...
     
    48:22
    Přesilová hra se sice domácím povedla, chybělo tomu ovšem to nejdůležitější - branka. Na druhé straně hrozil opět Rasmus Edström, ale Forsberg dobře zasáhl.
     
    47:37
    Přesilovka domácích se pomalu chýlí k závěru. Dva pokusy mířící na branku Skellefteå měl teď na svědomí Rob Schremp.
     
    46:20
    Niklas Danielsson, lídr MoDo Hockey, teď neuspěl proti Hadelövovi.
     
    45:54
    Po několika slibných pokusech MoDo, hlavně velké šanci Madsena, přichází zákonitě vyloučení hokejisty Skellefteå. Jimmie Ericsson odchází za katr kvůli hákování protihráče.
     
    45:05
    Hráč čtvrté formace hostujícáho AIK Martin Lundberg měl na hokejce pátý gól, ale skóre se nemění díky výbornému Forsbergovi.
     
    44:04
    Také MoDo se tlačí dopředu. Nicklas Danielsson mířil nepřesně, ale domácí u puku zůstali. Rakušan Thomas Pöck pak napřáhl mezi kruhy ovšem Hadelöv schoval kotouč do své lapačky.
     
    43:27
    Obraz hry nezměnil ani time-out. Hostující bek Petter Granberg otestoval pozornost Antona Forsberga, ale domácí brankář byl připraven.
     
    43:15
    Pěkný střelecký pokus hráče AIK Rasmuse Edströma. Po odpísání si bere domácí kouč Peter Andersson oddechový čas. Uvidíme, co vymyslí aby domácí dohnali dvoubrankové manko.
     
    42:48
    Moc zajímavého teď v Örnsköldsviku nevidíme. Mnoho nepřesností se vkrádá na hokejky obou celků.
     
    41:34
    Domácí se ještě snaží něco udělat se zkorigováním stavu, ale Dick Axelsson i Jens Westin mířili nepřesně.
     
    40:30
    Skellefteå právě vstřelila branku!
    Stejně jako ve druhé třetině střílí Skellefteå rychlý gól. Tentokrát v přesilovce zvyšuje na 2:4 CHRISTIAN SÖDERSTRÖM. Asistence: bez asistence.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Skellefteå bude hrát na začátku poslední třetiny 68 sekund v početní převaze.
     
    Střely na branku ve druhé třetině: 18:9.
    Zajímavá prostřední část hry nabídla nejprve rychlé odskočení Skellefteå již na rozdíl dvou branek. Poté domácí nejprve zásluhou Ritoly snížili a ve dvojnásobné přesilovce dokonce vyrovnali špílmachrem Danielssonem. O minutu později ale vedli hráči AIK znova když Bellemare udeřil v oslabení. Zda se domácím opět povede vyrovnat nebo jestli hosté už náskok udrží uvidíme v poslední třetině, která bude zahájena přibližně ve 20:14.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:53
    Dnešní utkání sleduje 6167 diváků.
     
    39:21
    Hosté si nejspíše schovají druhou minutu přesilovky na poslední třetinu zápasu...
     
    38:52
    Po vyrovnání nezvládá své emoce střelec druhé branky MoDo Nicklas Danielsson a jde si odpočinout na dvě minuty za sekání.
     
    38:44
    Skellefteå právě vstřelila branku!
    Rychá odpověď hostů přichází dokonce v oslabení. Gorenovou nabídkou nepohrdl PIERRE-EDOUARD BELLEMARE a zaznamenává jedenáctou branku v sezoně. Asistence: Lee Goren.
     
    37:36
    MODO právě vstřelilo branku!
    Branka na sebe nenechala dlouho čekat. Po pětadvaceti sekundách dvojnásobné převahy skóruje nejproduktivnější hráč Elitserien NICKLAS DANIELSSON a zápas "začíná od znova". Asistence: Rob Schremp, Dick Axelsson.
     
    37:21
    Domácí hala Fjällräven Center bude sledovat dokonce dvojnásobnou přesilovku. Hráčská lavice AIK inkasuje také dvě minuty...
     
    37:21
    Následuje vyloučení a přesilovka MoDo. Skröder se potkal s Lee Gorenem a hostující centr půjde na trestnou lavici za hrubost. Domácí tak mají šanci na vyrovnání ještě do konce druhé třetiny.
     
    36:56
    Na střely vedou domácí ve druhé části zápasu 14:8 a vyrovnání visí ve vzduchu. Další pokus Fredrica Anderssona končí ve výstroji Hadelöva.
     
    35:07
    Hosté nevyhodili a Dick Axlesson se pokusil vstřelit druhou branku MoDo Hockey. Střely ale létají z příliš velké vzdálenosti na to, aby Hadelöv některou z nich propustil do brány.
     
    35:55
    Také Američan Rob Schremp, hrající ve službách domácího MoDo, byl blízko vyrovnání. Hostující gólman si ale poctivě střádá další a další zásahy do statistik.
     
    33:10
    Örnsköldsvik je hnán domácím publikem za vyrovnáním. Dnes aktivní obránce Tollefsen se pokusil dvakrát během půl minuty propálit Hadelöva, leč neúspěšně.
     
    32:12
    Holloway je při střelecké chuti. Ke dvanáctému zásahu v sezoně mu ale chyběly centimetry, Forsberg měl dobrý výhled a nepustil puk za svá záda.
     
    30:01
    Mimo tři tyče teď letěl pokus George "Bud" Hollowaye, který je nejproduktivnějším hokejistou Skellefteå v sezoně.
     
    29:25
    Dvěma střeleckými pokusy se prezentoval Anders Söderberg, ale Anton Forsberg drží naděje domácích nad vodou.
     
    27:23
    Střelec první branky MoDo je při chuti a Ritola mohl i srovnat. Hadelöv vyráží a připisuje si další úspěšný zákrok v tomto zápase.
     
    26:39
    Morten Madsen se proháčkoval až za modrou. Střela sice šla do brankového prostoru, ale Andreas Hadelöv byl proti vyrovnání.
     
    25:43
    MODO právě vstřelilo branku!
    Střední útočník Örnskoldsviku MATTIAS RITOLA využil nabídku Nora Tollefsena a vykřesává naději na bodový úspěch v tomto zápase. Asistence: Ole-Kristian Tollefsen.
     
    25:00
    Obránce MoDo Fredy Mayer vyzkoušel pozornost Hadelöva v kleci AIK, ale ani následná střela Tollefsena úspěšná nebyla.
     
    23:42
    Skellefteå je jednoznačně lepší a MoDo nemůže najít recept na dobře sehraný celek trenéra Anderse Forsberga. Gerge Holloway měl přležitost, která ale brankou neskončila.
     
    22:39
    Obránce Tomas Skogs si najel mezi kruhy, ale střela byla nedůrazná. Forsberg dostal puk přímo na prsa a koutouč schoval do své výstroje. Přerušená hra.
     
    22:24
    Domácí jsou otřeseni rychlým gólem a Skellefteå může podnikat další ataky. Obránce Fredrik Lindgren pálil na Forsberga, leč neúspěšně.
     
    20:54
    Skellefteå právě vstřelila branku!
    Po čtyřiapadesáti sekundách druhé třetiny zvyšují hosté náskok na rozdíl dvou branek! Bellemare vyhrál buly na JOHANA FORSBERGA, který prostřelil Antona Forsberga. Asistence: Pierre-Edouard Bellemare.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku v první třetině: 6:14.
    Skellefteå přijela do Örnskoldsviku ve velké pohodě a po zásluze vede po první pauze 1:0. Úspěšným střelcem byl křídelník elitního útoku AIK Jimmie Ericsson. Domácí branku Hadelöva moc neohrozili, střelecké pokusy se týkaly převážně obránců. Druhá třetina začně zhruba v 19:20.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:08
    Do konce první třetiny nám zbývá asi minuta. Skellefteå měla šanci zvýšit vedení na dvě branky, to by ale museli Burström a poté i Karlsson lépe mířit.
     
    18:04
    Obránci MoDo dnes dohánějí střelecké manko domácího týmu. Američan Meyer vypustil projektyl od modré čáry, Hadelöv ale nemusel zasahovat, puk minul bránu asi o půl metru.
     
    17:56
    Domácí soubor teď potrápil Hadelöva. Dick Axelsson napřáhl a kotouč hostujícímu brankáři jen vypadl. Dorazit se pokoušel Svensson, ale Hadelöv byl připraven.
     
    17:19
    Skellefteå se opět usadila v pásmu MoDo. Bellemare našel volného Forsberga, ten ale pálil těsně vedle.
     
    16:20
    Martin Lundberg a chvíli po něm i Melker Karlsson ukazují, že ani hráči čtvrté lajny Skellefteå nejsou žádná ořezávátka. Forsberg měl plné ruce práce aby jejich nebezpečné střely zneškodnil.
     
    15:57
    Vedoucí tým tabulky si vedení v zápase zasloužil. Lépe bruslí a domácí obrana má s jejich útoky potíže.
     
    15:32
    Vyrovnat se před malou chvílí pokusil norský útočník Ole-Kristian Tollefsen, ale Hadelöv schoval kotouč do své lapačky.
     
    14:57
    Skellefteå právě vstřelila branku!
    Hostující "sedmý" zadák Jan-Axel Alavaara krásně našel v předbrankovém prostoru JIMMIEHO ERICSSONA a reprezentant Švédska věděl kam s pukem. Anton Forsberg byl bezmocný. Asistence: Jan-Axel Alavaara.
     
    13:39
    Je po domácí přesilovce a tempo hry trochu ochabuje. Kotouč se motá po rozích a nevidíme skoro žádnou střelu na bránu. Až teď pálí potřetí v zápase Westin, Andreas Hadelöv vyráží vyrážečkou do rohu svého obranného pásma.
     
    11:33
    MoDo se nemůže dostat do pásma. Teď se k ráně odhodlal Morten Madsen, ale k úspěchu to nevedelo. Hadelöv je zatím pozorný.
     
    10:21
    Střely sice vypadají hrozivě ve prospěch hostů (3:10), ale tuto statistiku hodně ovlivnila první přesilovka AIK, kde si Skellefteå hodně zastřílela.
     
    09:49
    Přesilovou hru si nyní zkusí hokejisté domácího MoDo. Johan Forsberg očividně podrazil obránce Örnsköldsviku a půjde na dvě minuty pykat.
     
    09:39
    Levé křídlo druhé formace Skellefteå Anders Söderberg potáhl kotouč po levé straně, ale Forsberg ukrývá puk po svými chrániči.
     
    09:27
    Na střelu si na modré čáře najel opět Jens Westin, ale jeho pumelici chyběla přesnost. Rána letěla mimo Hadelövovu branku.
     
    08:11
    Střely na branku jsou po osmi minutách 3:9 pro Skellefteå. Zápas to dnes bude bezesporu zajímavý, hosté by asi rádi udrželi vedoucí pozici v Elitserien.
     
    07:15
    Aktivnější jsou teď hráči MoDo Hockey, kteří zvýšili důraz a lépe bruslí. Jens Westin dokazuje, že zadáci "červených" dnes mají chuť střílet. K brance to ovšem nevedlo a gól jsme prozatím neviděli.
     
    06:40
    Domácí šutér Per-Age Skröder sice mířil mezi tři tyče, zkušený Hadelöv jej ale pěkně vybruslil.
     
    06:11
    Konečně se osmělil i celek z Örnsköldsviku. Obránce Ole-Kristian Tollefsen je autorem premiérové střely MoDo na branku, chvíli po něm se zkoušel prosadit Rakušan Thomas Pöck, ale domácí obránci neuspěli.
     
    04:37
    Na domácí branku se valí jeden útok za druhým. Centr první lajny Lee Goren měl zase našlápnuto, ale Anton Forsberg se překonává.
     
    04:12
    Franouzský forvard, kterého kdysi zkoušely i extraligové Vítkovice, Pierre-Edouard Bellemare teď mířil mimo tři tyče Forsberga a po dobře sehrané přesilové hře jsou domácí v pěti.
     
    03:09
    Po střeleckém pokusu Anderse Söderberga zasahoval Forsberg pouze vyražením kotouče. K němu se dostal "Bud" Holloway, ale skóre se nemění.
     
    02:46
    Kanaďan Lee Goren mohl poslat Skellefteå do vedení, ale Frosberg jej vychytal. Chvíli po něm neuspěl ani Christian Söderström.
     
    02:12
    Po vcelku ofenzivním začátku uvidíme první přesilovou hru. Domácí křídelník Morten Madsen přehnal svůj důraz a po krosčeku si půjde na dvě minuty schladit hlavu.
     
    01:51
    Další střelecký pokus hostů, Fredrik Hynning ale Forsberga nepřekovnal.
     
    01:23
    Domácí tým hrající v červených dresech zatím drží kotouč na svých hokejkách. Ke střele se ale jako první dostalo AIK díky George Holowayovi.
     
    00:01
    V brance domácího MoDo se objevil Anton Forsberg, za hosty ze Skellefteå bude chytat Andreas Hadelöv.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Za malou chvíli začne dnešní souboj mezi MoDo Hockey a Skellefteå AIK.
     
    Domácí MoDo Hockey se pomalu zvedá po velice špatném začátku soutěže a za posledních deset zápasů je nejlepším týmem Elitserien. Sestava zůstává oproti poslednímu zápasu ve Växjö (4:3 po sam.náj.) nezměněna. Nejproduktivnějším hráčem týmu i celé ligy je Nicklas Danielsson, který ke dvanácti brankám přidal šestnáct přihrávek.

    Dnes hostující tým Skellefteå AIK se drží na první pozici tabulky. Tým táhnou především body dvou krajánků - Kanaďana Geogre "Bud" Hollowaye a Francouze Pierre-Edouarda Bellemare. Desetigólový Oscar Möller dnes nastoupit nemůže kvůli otřesu mozku, ve třetí formaci jej nahradí Fredrik Hynning. Skellefteå vyhrála oba letošní vzájemné souboje s MoDo.
     
    Úvodní sestavy:

    MODO Örnsköldsvik: Tellqvist (Forsberg A.) - Tollefsen, Meyer - Lehtivuori, Pöck - Westin, Ahnelöv - Skröder, Sundström, Danielsson - Axelsson, Ritola, Svensson - Madsen, Schremp, Andersson - Hedman, Forsberg K., Westin. Trenér: Peter Andersson.

    Skellefteå AIK: Hadelöv (Eriksson) - Lindgren, Burström - Pikkarainen, Edström - Skogs, Granberg - Alavaara - Ericsson, Goren, Söderström - Söderberg, Bellemare, Forsberg J. - Hynning, Forssell, Holloway - Emanuelsson, Lundberg, Karlsson. Trenér: Anders Forsberg.

    Rozhodčí: Wolmer Edqvist, Niclas Johansson - Emil Yletyinen, Fredrik Carlman.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Tomáš Martínek

    Branky a nahrávky: 26. Ritola (Tollefsen), 38. Danielsson (Schremp, Axelsson), 56. Axelsson (Ritola, Svensson) - 15. Ericsson (Alavaara), 21. Forsberg J. (Bellemare), 39. Bellemare (Goren), 41. Söderström


    MODO Örnsköldsvik: Tellqvist (Forsberg A.) - Tollefsen, Meyer - Lehtivuori, Pöck - Westin, Ahnelöv - Skröder, Sundström, Danielsson - Axelsson, Ritola, Svensson - Madsen, Schremp, Andersson - Hedman, Forsberg K., Westin. Trenér: Peter Andersson.
    Skellefteå AIK: Hadelöv (Eriksson) - Lindgren, Burström - Pikkarainen, Edström - Skogs, Granberg - Alavaara - Ericsson, Goren, Söderström - Söderberg, Bellemare, Forsberg J. - Hynning, Forssell, Holloway - Emanuelsson, Lundberg, Karlsson. Trenér: Anders Forsberg.

    Rozhodčí: Edqvist, Johansson - Yletyinen, Carlman

    Diváci: 6167
    bahis siteleri