Novosibirsk – Novokuzněck 3:2 (po s.n.) | Viťaz – Lev 0:3 (kon.) | Čerepovec – Minsk 2:4 (kon.)
po s.n.
HC Sibir Novosibirsk
3:2 (0:1, 1:0, 1:1 - 0:0, 1:0)
Metallurg Novokuzněck
Úterý 31.01.2012, 13:00KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Novosibirsk poráží Novokuzněck a ukončuje tak sérii čtyř porážek za sebou. Navíc na čtvrtý pokus je zde první výhra Sibiru s Metallurgem v sezoně. Hosté se sice ujali vedení, pak ale převzali otěže zápasu domácí hokejisté a brankami Soloduchina a Švecova stav otočili. Přesně osm minut před koncem ale srovnal Medveděv a o vítězi rohodovaly samostatné nájezdy. Jediným úspěšným exekutorem byl opět Alexander Švecov a zajistil tak Sibiru výhru 3:2. Příjemné odpoledne vám přeje Tomáš Martínek. (15:23:40)
     
    Konec zápasu.
     
    65:00
    Sibir právě vstřelil branku!
    Kagarlickij to zkoušel podobně jako v prvním nájezdu Golovin jenže na Brücklera si nepřišel. Vítězná branka tak patří jedinému úspěšnému nájezdníkovi, kterým je ALEXANDER ŠVECOV. Novosibirsk vítězí po samostatných nájezdech.
     
    Blafák mu ale nevyšel tudíž hosty může ještě zachránit třetí nájezd Dmitrije Kagarlického.
     
    Alexej Kosurov na druhé straně neuspěl a Jurij Petrov může pro domácí přinést prémiový bod!
     
    1:0 - Alexander Švecov je prvním úspěšným střelcem a domácí jdou do vedení po přesné ráně na lapačku!
     
    Bernd Brückler se nenechává překvapit bekhendovým blafákem a vyrážečka zastavuje puk před cestou do branky.
     
    Na druhé straně pojede Alexander Golovin.
     
    Míří ale mimo branku a Alexander Lazušin začíná dobře.
     
    Prvním exekutorem je Alexander Suglobov z domácího celku.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    Brankář Alexander Lazušin se na ledě roztahuje a nejspíše nahradí v brance Teemu Lassilu!
     
    Po krátké úpravě ledu začnou samostatné nájezdy...
     
    Ani nastavených pět minut o vítězi nerozhodlo a proto jsou zde samostatné nájezdy. Bude to především o brankářích, jak Brückler tak Lassila dnes předvedli dobrý výkon.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    64:02
    Anton Malyšev objíždí bránu Metallurgu v době, kdy je do konce prodloužení necelá minuta. Puk letí do středního pásma.
     
    63:32
    Průnik domácího Jurije Petrova je zakončen nejen střelou, ale i pěknou dorážkou. Na ledě zůsává na druhé straně hřiště Kagarlickij a drží se za koleno...
     
    62:28
    Čas letí jako voda a po trochu hluchém místě v utkání se blíží samostatné nájezdy. U puku je za bránou Lassily obránce Vladimir Loginov.
     
    61:05
    S obránci hostí se rve i Alexander Suglobov ovšem po jeho střele končí puk jen na kalhotech Välivaary.
     
    60:26
    Po levé straně ujížděl Alexander Černikov jenže zadáci Novokuzněcku byli pozorní.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Po šedesáti minutách zápas svého vítěze nepoznal, proto o něm rozhodne buď prodloužení nebo samostatné nájezdy. Blíže měli k výhře domácí, ale Novokuzněck dokázal osm minut před koncem vyrovnat.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:52
    Závěrečný drtivý tlak Novosibirsku asi brankou neskončí. Přesto byl finiš svěřenců Dmitrije Sergejeviče Juškjeviče velice pěkný a domácí mají dobré vyhlídky do prodloužení.
     
    58:59
    Diváci se chytají za hlavu po dobré příležitosti Jonase Enlunda. Fin dobře zavezl puk do útočního pásma, ale jeho krajan Lassila jej perfektně vybruslil.
     
    58:22
    Hra vysokou holí a vhazuje se před Lassilou. To už jsou ale hosté v plném počtu, dokonce ke konci svého oslabení mohl dát vedoucí branku ekvlibristicky Dmitrij Kagarlickij.
     
    57:16
    Ještě padesát sekund přesilové hry pro Sibir. Hokejisté v domácích barvách si předávají puk, ale nestřílí. Následně přichází tři dělovky Tarasova a Zajceva, jenže Lassila chytá výborně.
     
    56:36
    Teemu Lassila si bere puk a odpaluje jej přes všechny čáry. Dobře teď pomohl zadákům hostí...
     
    56:08
    Šance pro Novosibirsk. Hlavní rozhodčí Viktor Gašilov ukazuje na hostujícího kapitána Sergeje Brylina, který podle jeho mínění podrazil protihráče.
     
    55:20
    Hosté jsou nyní aktivnější a již minutu drží Sibir v jejich obranném pásmu. Vladimir Loginov se odhodlal ke střele od modré čáry, jenže obráci prokázali svou obětavost při pádu do této rány.
     
    54:32
    Alexej Medveděv jen prověřil tvrdost plexiskla za bránou Bernda Brücklera. Nic nebezpečného pro domácí branku.
     
    53:59
    Po dlouhých úsecích hry se nám hra začíná kouskovat a nervy pracují především na straně kanadských hokejistů v dresu Novokuzněcku. Před chvílí si něco slovně vyřizoval Chris Simon, tentokrát museli rozhodčí odtahovat Randy Robitailla.
     
    53:22
    Tentokrát pěkný zákrok rodáka z Helsinek na druhé straně. Neúspěšným střelcem byl Enlund, ale bude se i nadále vhazovat před Teemu Lassilou.
     
    52:19
    Hra se teď přelévá z jedné strany na druhou, oba celky by ráda vstřelily třetí gól. Hra je přerušena po zákroku Brücklera jenž chytá nahození od modré Dmitrije Megalinského.
     
    51:32
    Metallurg Novokuzněck právě vstřelil branku!
    Přesilová hra je využita přesně po půl minutě. Z pravé strany překvapuje Lassilu člen prvního útoku ALEXEJ MEDVEDĚV a k radosti fanoušků hostí je zápas opět nerozhodný. Asistence: Alexander Golovin.
     
    51:02
    Po přerušené hře je zde další strkanice. Přesto si jde odpočinout za předchozí přehnanou aktivitu Artěm Voršilo, jenž nechal v soboji s Loginovem nataženou nohu a podrazil jej. Šance Metallurgu na vyrovnání.
     
    50:38
    Hostům se čas krátí a do konce třetí třetiny máme již jen něco málo přes devět minut. Na jejich hokejky se vkrádá mnoho nepřesností.
     
    49:40
    Novosibirsk i nadále tlačí, ale musí si dávat pozor na zadní vrátka. Po střele Kagarlického se musí tým v modrém osvobodit jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    48:19
    Sibir právě vstřelil branku!
    Přichází radost domácího publika po zásahu ALEXANDERA ŠVECOVA. Získal kotouč za brankou, vyjel si do dobré střelecké pozice a prostřelil Lassilu. Asistence: Jonas Enlund.
     
    47:33
    Brylin si kryje puk u mantinelu, ale střela zápěstím od Kuzmina se odráží od Brücklera do středního pásma.
     
    46:46
    Novokuzněcku přesilová hra také moc nevyšla, ale o průnik se teď pokouší Andrej Kuzmin. Na druhé straně hřiště zahrozil Vjačeslav Soloduchin.
     
    44:57
    Brückler toho přes masu těl příliš neviděl, ale poradil si na jedničku. Kotouč nakonec končí v jeho výstroji a přerušuje hru.
     
    44:22
    Podražení ve středním pásmu se dopustil Stěpan Sannikov a nabízí hostům početní převahu o jednoho muže navíc.
     
    43:39
    Boj o střední pásmo pokračuje. Puku se zmocnil Jonas Enlund a peláší směrem ke svatyni Lassily.
     
    42:12
    Buly před domácím Brücklerem. Vyhráli jej hráči Novosibirsku a uhánějí dopředu, na ledě je aktuálně třetí lajna vedená Arťomem Krjukovem.
     
    41:17
    Chris Simon je již na ledě a přesilovka Sibiru skončila. Domácí měli nohy asi ještě v šatně, proto přesilová hra nebyla moc úspěšná.
     
    40:01
    Zároveň pokračuje přesilová hra domácích, která ještě potrvá minutu a půl...
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Hlavní rozhodčí dnešního zápasu, Viktor Garšilov a Edvards Odinš za malou chvíli zahájí poslední část hry.
     
    Domácí Novosibirsk po zásluze vyrovnal díky přesnému zásahu Vjačeslava Soloduchina jenž prokázal důraz v předbrankovém prostoru. Sibir pak měl ještě několik dobrých šancí, ale Teemu Lassila prozatím chytá výborně. Poslední třetina by měla začít zhruba ve 14:30.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:55
    Krátká přesilovka Sibiru na konci druhé třetiny pomalu končí...
     
    39:37
    Na ledě leží v bolestech Arťom Krjukov, pravděpodobně dostal ránu do kolene. Vzápětí je tady další střet Chrise Simona s domácím Kirillem Safronovem a to už sudí trestá dvěmi minutami.
     
    38:34
    Artěm Nosov zaváží puk do středního pásma a Sibir se chvíli před koncem pokusí o nějakou kloudnou kombinaci. Zatím však bez úspěchu, ale po icingu Metallurgu se přesune hra zase před Lassilu.
     
    37:48
    Domácí tým je ve druhé třetině lepší a možná by si zasloužil i vedoucí branku. Novokuzněck jakoby přestal hrát.
     
    37:07
    Nahození Maxima Ignatoviče od modré Lassila viděl až na poslední chvílí. Stihl ale včas zasáhnout, dobře před ním stínil Artěm Voršilo.
     
    36:45
    Také pravé křídlo první lajny Sibiru Maxim Krivonožkin přidal na důrazu a jeho střela z kruhu končí v lapačce Teemu Lassily.
     
    35:36
    Hosté důrazně forčekují a jejich aktivita se vyplácí. Mají puk v útočním pásmu a míchají si to kolem mantinelů, prozatím bez střelby.
     
    34:23
    Artěm Voršilo se dostal s pukem do ofsajdu a bude se vhazovat ve středním pásmu.
     
    33:25
    Novokuzněck je v plném počtu a tlačí se do útočného pásma. Rána Andreje Kuzmina ale mezi tři tyče nemíří.
     
    32:48
    Anton Malyšev se neprobil po pravém křídle a s kotoučem ujíždí v oslabení dva hosté na jednoho obránce. Brückler sice chytá, ale po šťouchnutí do domácího brankáře se strhla malá mela.
     
    32:02
    Začíná minutová přesilovka Sibiru Novosibirsk.
     
    31:06
    Puk je u hokejky Lassily, ale sudí pískají faul Metallurgu. Randy Robitaille sekl svého protihráče a síly na ledě se vyrovnají.
     
    29:39
    Za podražení si jde na dvě minuty odpočinout domácí zadák Maxim Ignatovič. Brylina evidentně fauloval přímo před zraky rozhodčího.
     
    28:17
    Vzápětí další obrovská šance Novosibirsku, ale Jonas Enlund na Lassilu nevyzrál. Obránce dokonce odvezl finského gólmana úplně mimo brankoviště, ale pro hosty to nakonec dobře dopadlo.
     
    28:00
    Sibir právě vstřelil branku!
    Přeci jen se domácí tým prosazuje. V předbrankovém prostoru dobře pracoval VJAČESLAV SOLODUCHIN a po vyraženém puku Lassily dobře dorazil puk do prázdné brány. Asistence: Kirill Safronov.
     
    27:47
    Opět pěkná kombinace Petrova a zakončujícího Maxima Krivonožkina. Lassila se ovšem překonává a puk za svá záda nepouští.
     
    27:13
    Píská se hrubost na straně hostí. Provinilcem je Fin Jyrki Välivaara a Sibir může pokračovat v dobývání branky Teemu Lassily.
     
    26:22
    Opět to před Lassilou vře, ale hosté zuby nehty brání. Černikov s Krivonožkinem teď odvedli dobrou práci pro Novosibirsk, leč bez gólového efektu.
     
    25:24
    Domácí přesilovku nehrají špatně, ale střela Soloduchina z mezikruží jen vyprášila beton Lassily.
     
    24:34
    U mantinelu si počínal až moc důrazně Alexander Golovkin, který svým faulem nabídl domácím první přesilovou hru zápasu.
     
    23:25
    Nikita Zajcev rozjíždí útok Sibiru, který zlepšuje svou hru. Lassila musel několikrát zasahovat, ale branku prozatím domácí celek nevstřelil.
     
    22:10
    V zápase jsme prozatím viděli jen jedno vyloučení na to na domácí straně. Hráči nehrají tolik do těla s nasazením, z toho pramení poměrně čisté utkání bez faulů.
     
    21:05
    Alexander Suglobov měl obrovskou šanci! Nejdříve si najel před Lassilu a po své střele i dorážce obkroužil s pukem branku a málem zasunul kotouč do prázdé brány.
     
    20:37
    Domácí navazují na dobrý konec první třetiny a Teemu Lassilu prověřuje Alexander Černikov.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Za malou chvíli začne druhá třetina.
     
    Po úvodní části hry vede Metallurg 1:0 díky přesilovkové trefě Alexandera Mereškina. Bohužel to byla po hříchu jediná vážnější šance za celých dvacet minut, utkání se hraje sice bez zbytečných přerušení, ale chybí střely a nebezpečné šance. Druhá třetina bude zahájena zhruba ve 13:42.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:59
    Lassila vyráží střelu obránce Nosova a sekundu před koncem je jasné, že první část hry skončí lépe pro Novokuzněck.
     
    19:05
    Novokuzněck kontroluje puk a s přehledem si zatím drží vedení v zápase. Puk si opět bere do své moci kapitán hostů Sergej Brylin a nebezpečně střílí. Na druhé straně zahrozil z protiútoku Alexander Švecov.
     
    17:55
    Poslední momenty první třetiny se budou odehrávat před Brücklerem. Střelu Dmitrije Kagarlického domácí brankář chytá a čekáme na buly v obranném pásmu Sibiru.
     
    16:47
    Dobře si najel na nahozený kotouč novosibirský Černikov, jenže "nahazovaný" puk před bránu Lassily nikdo z jeho spoluhráčů nezachytil.
     
    15:20
    Střel je jako šafránu a nebýt přesilovky hostí, asi bychom žádnou brankovou šanci neviděli. Domácí Alexandar Švecov zavezl puk k Lassilovi, ale zadáci jeho střelu zblokovali.
     
    14:37
    Hostující hráči zatím dělají radost asi dvěma stovkám fanoušků Metallurgu, kteří vážili cestu do Novosibirsku. V tuto chvíli má kotouč na své holi obránce Jyrki Välivaara a vyváží puk směrem na branku Sibiru.
     
    13:23
    Přerušení zatím moc nevidíme, což je lvůli tempu hry jen dobře. Kotouče ovšem létají jen ve středním pásmu nebo je oba celky drží v rozích kluziště. Odsud se branky jen těžko dávají...
     
    12:10
    Bernd Brückler musel na zem po střele obránce Dmitrije Megalinského. Puk schoval v klíně a bude se vhazovat po Rakušanově levici.
     
    11:05
    Hráči Novosibirsku opět vystrkují růžky a do dobré šance se probil kapitán Sergej Brylin. Jeho rána ovšem přesná nebyla.
     
    10:14
    Utkání nějakou strhující podívanou zatím nenabízí, na obou straných chybí mnoho hokejistů ze stabilní sestavy...
     
    08:57
    Dlouho váhal útočník Sibiru Konstatnin Makarov se střelou a i když se dostal do ideálního střeleckého prostoru mezi kruhy, obránci jeho možnost snadno zpacifikovali.
     
    08:17
    S pukem je za bránou hostí obránce Zachar Arzamarcev a rozehrává puk na Mereškina. Ten ovšem puk v útočním pásmu ztrácí.
     
    06:59
    Domácí se teď snaží rychle stav utkání srovnat, ale snaha finského centra Jonase Enlunda je neúspěšná. Před komerční pauzou schoval puk do lapačky Teemu Lassila.
     
    05:17
    Metallurg Novokuzněck právě vstřelil branku!
    Brückler inkasuje na konci přesilové hry díky střely ALEXANDERA MEREŠKINA mezi jeho betony. Asistence: Dmitrij Kagarlickij, Randy Robitaille.
     
    04:29
    Domácí prozatím dobře brání. Další rozjezd útoku začíná u kanadského zadáka Brenta Sopela. Na oba brankáře snad ještě nešla jediná střela!
     
    03:32
    Zápas se hraje dlouhou dobu bez přerušení až rozhodčí utínají probíhající hru hlášeným vyloučením Jurije Petrova. Ten sekl svého protihráče a hosté si zahrají přesilovou hru.
     
    01:54
    Jurij Petrov míchá s pukem za brankou Lassily, ale jeho spoluhráči se mu před bránou Novokuzněcku neukázali.
     
    01:05
    Jako první zaútočili hráči Novkuzněcku, ale Brückler nemusel zasahovat.
     
    00:01
    V brance uvidíme souboj rakousko-finský. Respektive mezi třemi tyčemi stojí Bernd Brückler a Teemu Lassila.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Novosibirsk dnes oblékl modré dresy, Novokuzněck přijel do třetího největšího města Ruska v bílých úborech.
     
    Hokejisté obou táborů nastaupují na led potemnělé haly a po nástupu na modrou čáru si poslechnou hymnu Ruské federace.
     
    V letošní sezoně KHL se oba celky spolu utkaly třikrát a ve všech duelech by úspěšnější hostující Metallurg. Domácí pod vedení trenéra Juškjeviče prohráli poslední čtyři utkání a z toho dokonce hned tři byly na ledě domácího stadionu Ice Sports Palace Sibir. Proto si dnes před domácími fanoušky budou chtít hokejisté ze Sibiře napravit špatnou reputaci.
     
    V Novosibirsku se dnes zřejmě odehraje vyrovnaný souboj mezi dvěma celky ze spodní části Černyševovy divize. O něco lépe je na tom v současné době Novokuzněck, který sesbíral jednašedesát bodů. Jeho soupeř, domácí Sibir, má přesně o deset bodů méně. Na play-off již mohou oba celky reálně zapomenout, o to více může být dnešní utkání uvolněnější. Hostům chybí na play-off aktuálně deset bodů, domácí schází bodů dokonce dvacet.
     
    Úvodní sestavy:

    HK Sibir Novosibirsk: Brückler (Ključnikov) - Alexejev, Zajcev - Safronov, Tarasov - Ignatovič, Nosov - Karavajev - Černikov, Petrov, Krivonožkin - Sannikov, Enlund, Suglobov - Makarov, Krjukov, Švecov - Soloduchin, Malyšev, Voršilo. Trenér: Dmitrij Juškjevič.

    Metallurg Novokuzněck: Lassila (Lazušin) - Välivaara, Kuklev - Loginov, Sopel - Megalinskij, Metljuk - Arzamascev, Kanarskij - Golovin, Medveděv, Kosurov - Kagarlickij, Mereškin, Robitaille - Kuzmin, Brylin, Lazarev - Simon, Kurjopanov, Mitrjakov. Trenér: Anatolij Jemelin.

    Rozhodčí: Gašilov, Odinš - Spirin, Baturin.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

    Tomáš Martínek

    Branky a nahrávky: 28. Soloduchin (Safronov), 49. Švecov (Enlund), 65. Švecov - 6. Mereškin (Kagarlickij, Robitaille), 52. Medveděv (Golovin)


    HC Sibir Novosibirsk: Brückler (Ključnikov) - Alexejev, Zajcev - Safronov, Tarasov - Ignatovič, Nosov - Karavajev - Černikov, Petrov, Krivonožkin - Sannikov, Enlund, Suglobov - Makarov, Krjukov, Švecov - Soloduchin, Malyšev, Voršilo. Trenér: Dmitrij Juškjevič.
    Metallurg Novokuzněck: Lassila (Lazušin) - Välivaara, Kuklev - Loginov, Sopel - Megalinskij, Metljuk - Arzamascev, Kanarskij - Golovin, Medveděv, Kosurov - Kagarlickij, Mereškin, Robitaille - Kuzmin, Brylin, Lazarev - Simon, Kurjopanov, Mitrjakov. Trenér: Anatolij Jemelin.

    Rozhodčí: Gašilov, Odinš - Spirin, Baturin
    bahis siteleri