Havlíčkův Brod – Třebíč 6:3 (kon.) | Havířov – Třinec 6:7 (kon.) | Jihlava – Motor ČB 3:4 (kon.)
Chomutov – Ústí n/L 7:5 (kon.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
6:3 (3:2, 1:1, 2:0)
SK Horácká Slavia Třebíč
Čtvrtek 16.02.2012, 15:00 • Kotlina • ELIOD extraliga mladšího dorostu
Partner:
     
    Rebelové tedy vítězí a musím napsat, že po zásluze. O svém triumfu museli však rozhodnout až ve třetí třetině, kdy se prosadil Mäki a po něm ještě dovršil skóre Bancíř. Právě dvougólový muž Matias Mäki je dnes vyhlášen hvězdou zápasu z domácí strany. Na druhé strabě hrál velmi dobře a obětavě Vojtěch Maštera, který vybojoval také první branku svého týmu.

    To je od nás z komentátorského stanoviště v havlíčkobrodské Kotlině vše. Já se s vámi loučím a zase někdy Napočtenou! (17:01:52)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:47
    Zápas se již jen dohrává za brankou soupeře. Třebíč se pokouší odvolat gólmana, ale to již asi na body stačit nebude..
     
    58:55
    Nejprve se k tvrdé střele dostal Mäki, který však nepokořil Svobodu. Ten následně musel čelit akci, kterou založil Semrád zachycení kotouče. Domácí hráč však nedokázal nahrát přesně na Mäkiho, jemuž nebylo hattricku dopřáno.
     
    57:25
    Polák nahrál na brankoviště na Málka, který z blízka trefil pouze nastavené betony brankáře Davida Svobody!
     
    56:52
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Troufám si napsat, že je v Kotlině rozhodnuto! Rebelové si zahráli škatulata, škatulata hýbejte se a puk putoval po ose Matias Mäki - Tomáš Nguyen na modrou čáru, kde se do něj opřel MAREK BANCÍŘ a svým tvrdým pokusem rozvlnil síťku za zády Svobody. Asistence: Matias Mäki a Tomáš Nguyen.
     
    56:15
    Hra je nyní jako bez ducha. Hosté se přestávají snažit něco s výsledkem udělat. Na vině je možná také fyzické vyčerpání, jelikož domácí je nutí stále bruslit.
     
    54:57
    Rebelové snaží hrát více na krásu a jejich kombinace mnohdy končí na holích soupeře. Vala se však nyní prezentoval dobrou střelou z mezikruží, ale Svoboda své betony sklapl a puk za čáru nepustil.
     
    53:45
    Polák si na pravém křídle sjel na kruh, odkud vystřelil jen do ramene gólmana Svobody, který tak stále drží šance hostů v přijatelné výšce. Hezký hokejový moment v podání obou aktérů.
     
    53:00
    I Třebíč ukázala po delší době své útočné choutky. Jejich kombinace však ke střele nevedla a domácí se dostali k puku. O ten ve střední třetině zásluhou Oburky přišli. Sám Oburka se dostal ke střele, kterou si polaskal Vaněček ve svém náručí.
     
    51:34
    Rebelové jsou aktivní jak kybernetická myš. Brankář Svoboda musí zasahovat s železnou pravidelností, zatím co jeho kolega na druhé straně si může stěžovat na nedostatečné vytížení. Nyní se hosté osovobozují jen za cenu icingu.
     
    50:28
    Rebelové mají drtivý tlak na brankovišti pálili osamocení Kolouch a po něm i Polák, ale proti oběma pokusům stál připravený Svoboda. Ten musel záhy řešit ošemetnou situaci při akci 3 na 2, když opět z předbrankového prostoru zakončoval Suchý, ale trefil jen betony strážce hostující svatyně!
     
    49:42
    Nguyen nabral ve střední třetině rychlost a rychlostí blesku se dostal až mezi kruhy, kde zadovkou přiťukl puk na Martina Poláka, jehož tvrdý projektil byl zblokován, a tak jej gólman snadno odehrál holí za bránu.
     
    48:31
    Rebelové se opět dostávají do útočné třetiny, kde jim puk opět utíká na hole soupeře, který jej odpaluje celkem zbrkle na zakázané uvolnění.
     
    47:50
    Rebelové se snaží talčit do útoku, ale zatím se jim nedaří ohrozit vážněji bránu. Hostující tým se osvobozuje jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    46:22
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Rebelové využívají chyby svého soupeře a dostávají se do dvougólového vedení! MATIAS MÄKI zastavil střelu Oburky vlastními chrániči a ujel sám do samostatného nájezdu, kde si parádně pohrál se Svobodou a zakončil nudnou pasáž hry tvrdou ranou do jeho protipohybu! Bez asistence.
     
    44:53
    Až po pšti minutách se dostal některý z týmů k přímému ohrožení branky. Z pravého kruhu se prezentoval střelou doprostřed brány Nguyen, jehož vychytal Svoboda.
     
    42:55
    Puk se nyní nachází za bránou hostů. Na holích ho mají střídavě domácí hokejisté a hokejisté Třebíče. Avšak chybí hlavní věc - tempo. Hra má zatím nepříliš slaný spád a šancí je poskrovnu. Respektive žádná.
     
    41:50
    Až nyní registrujeme první střelecký pokus třetí třetiny. Od modré vypálil ostře Vacek, ale jeho střelu zblokovali hosté nad bránu.
     
    41:06
    Třebíč má puk na svých hokejkách, ale nedostává se s ním dál než do středního pásma.
     
    40:23
    Hosté jsou v plném počtu. Domácím ani nedovolili se dostat do útočné třetiny.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Oba týmy jsou již na ledové ploše. Závěrečná třetina každou chvíli začne.
     
    Další třetina začne zhruba v 16:34.
     
    Ve druhé třetině jsme viděli celkem dvě branky. Nejprve vyrovnal hostující Ferda a po něm vrátil rebelům vedené krásnou střelou Polák. Již nyní můžeme říci, že zatím vidíme na branky nejbohatší zápas ze všech dosavadních letošních střetnutí.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:57
    Bláhovu střelu od modré zblokoval soupeř do ochranné sítě. Po buly se k nahrávce od modré odhodlal opět Bláha, ale zachyboval a hosté se osvobozují.
     
    39:21
    Po střele od modré, kterou Svoboda neudržel vznikla trma vrma před bránou, kde byli hodně aktivní Oburka (TRE) za držení protihráče a Polák (HBR) za hrubost.
     
    38:23
    Třebíč bude hrát v oslabení. Vyloučen je Kajnar (TRE) za podražení. Tento hoch byl zřejmě velmi zaskočen, jelikož se dožadoval otevření domácí trestné lavice.
     
    37:55
    Od modré se dobrým pokusem prezentoval Hort, ale trefil jen betony brankáře Vaněčka.
     
    37:26
    Domácím se nevyvedla kombinace a je odpískáno zakázané uvolnění. Rebelové nemohli dostřídat a vystřídavší jsou vraceni na led.
     
    36:14
    Třebíč v plném počtu zvládla oslabení bez úhony a na výbornou.
     
    35:48
    Po vyhození soupeře se ke dvoum střeleckým pokusům dostal Bláha, ale nejprve trefil jen nastavené Svobodovy betony a posléze neprostřelil klubko hráčů před sebou.
     
    34:37
    Vala střílel z mezikruží, ale střela se mu nepovedla a skončila na brankáři hostů. Třebíč se následně osvobozuje.
     
    34:14
    Caha (TRE) vyloučen za nedovolené bránění.
     
    33:43
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Rebelové lámou nápor soupeře a odskakují na rozdíl jedné branky! Nguyen vysunul do dobré pozice MARTINA POLÁKA, který se ocitl zcela sám před brankou a bez váhání si vybral místo ve vzdálenějším dolním rohu branky, kam puk přesně poslal. Hostující obrana si vybrala neplacené volno a dostala za něj velmi tvrdě zaplaceno. Asistence: Tomáš Nguyen.
     
    32:51
    Opět se Horácká Slavie dostala do velké šance na brankovišti byl zcela volný Urban, jehož však parádně vytáhl Vaněček. Na druhé straně ujížděl Málek, ale opět trefil jen gólmanův beton!
     
    31:53
    Všetečka, hostující kapitán, se po přesilovkové kombinaci dostal v meziktuží ke střele, kterou však parádně vytáhl Vaněček, který si proti němu vyjel a zachytil puk na hrudi.
     
    31:20
    Třebíč přejela přes modrou a mohla se dostat do čisté gólovky, kterou zkazil čustě taktickým faulem Mendl (HBR), který tak bude za nedovolené bránění sledovat oslabení 5 na 3 dlouhé 55 vteřin.
     
    31:12
    Rebelové vyhazují puk ke Svobodově svatyni.
     
    30:46
    Opět aktivní Maštera se dostal v závaru na brankovišti k puku, který poslal na bránu. Brankář Vaněček se však roztáhl a parádně puk pokryl lapačkou!
     
    30:15
    Třebíč je aktivní a bude hrát přesilovku. Za podražení si posedí na trestné lavici Málek (HBR).
     
    28:40
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!

    Rychlý brejk hostů znamená vyrovnání! Třebíč vyhrála vhazovaní a po ukázakové akci se dostala dopředu, kde Urban nasrvíroval puk RADIMU FERDOVI, jehož střela prošla Vaněčkovi do brány! Asistence: Ondřej Urban.
     
    28:30
    Matias Mäki dnes hýří aktivitou, jako penězi v Monte Carlu. Nyní se dostal na levém kruhu ke tvrdé střele, kterou gólman pouze vyrazil před sebe, ale následně parádně zasáhl proti dorážejícímu Málkovi, který mířil do odkryté poloviny klece!
     
    27:36
    Třebíč je již v plném počtu, ale stále se musí bránit domácí ofenzivě. Ke střele se dostal Vala, který tvrdým pokusem ohrozil jen mantinel postavený za bránou Svobody.
     
    26:43
    Rebelové rozjeli přesilovkovou kombinaci, na jejímž konci mohl být Polák, jehož však odstavil z trestné se vracející Maštera. Následně nahodil Krajcigr a Svoboda měl s tímto pukem problémy.
     
    26:03
    Rebelové jsou v plném počtu, ale osté dvakrát po sobě vyhodili, a tak přesilovku 5 na 3 začnou ze své třetiny.
     
    25:21
    42 vteřin se bude hrát 4 na 3. Bancířova jedovka se odrazila poze od tyčky. Následně je vyloučen Všetečka (TRE) za zdržování hry.
     
    24:58
    Třebíč vyváží puk až před Vaněčka, kde se jej opět chopili domácí.
     
    24:31
    Bude se hrát 4 na 4. Vyloučen byl hráč Horácké Slavie Maštera (HBR).
     
    24:14
    Rebelové rychle vyvezli puk do útočné třetiny, kde se dostali k ohrožení brány, ale přes ležícího Svobodu puk za brankovou čáru nedostali.
     
    24:03
    Rebelové dostali puk jen do středního pásma, kde se k černé gumě dostal Caha, který se na modré odhodlal ke tvrdé střele, kterou pokryl v náručí Vaněček. Následně vyloučen Mäki (HBR) za hákování.
     
    23:04
    Jako průvan v domácím obranném pásmu nyní působila dvojka Caha - Maštěra. Druhý jmenovaný zachytil puk a přiťukl si se svým kolegou. Následně však Maštěra puk nezpracoval a Vaněček jej pokryl pod svou lapačkou před dotírajícím soupeřem.
     
    22:36
    Třebíč se brání Rebelům jen za cenu zakázaného uvolnění. Vhazování před Svobodou.
     
    21:38
    Z levé strany dostal mezi kruhy puk Kolouch, který měl dostatek prostoru, ale nezakončil, jelikož mu podjela brusle. Následně byl dohrán u mantinelu a odjíždí v bolestech na střídačku mezi své kamarády.
     
    20:47
    Bláha nabral rychlost, dostal se do mezikruží, blíže k levému kruhu, odkud tvrdé vypálil po zemi, ale Svoboda si stihl včas kleknout a uhasit požár.
     
    20:16
    Rebelové začali aktivně, ale jejich rozlet zastavuje asistent rozhodčího, který píská ofsajd.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Hráči už se sjíždějí na led. První třetina nabídla pět branek, uvidíme, kolik jich nabídne ta další.
     
    Další třetina začne zhruba v 15:47.
     
    První a poslední skolo této části měli Třebíčtí. Ti se nejprve dostali do vedení zásluhou Cahy. Domácí však díky brankám Nguyena, Valy a Mäkiho dokázali zápas otočit a vybudovat si násko dvou branek. Ten však smazal 38 vteřin před koncem Ferda a stav je tak 3:2 pro domácí.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:22
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!

    Třebíč svou přesilovku také využívá a snižuje na rozdl jediné branky! Urban poslal puk na hokejku Matova, který puk posílal hned dál přímo do prostoru brankoviště, kde RADIM FERDA ukázal šikovné ruce, stejně jako jeho kreslený kolega ze známé pohádky o šikovném mravencovi, a prostrčil puk pod betony Vaněčka do sítě! Asistence: Patrik Matov a Ondřej Urban.
     
    19:01
    Rebelové, po nahození puku soupeřem do pásma, opět dostávají touš na své hole a vyváží jej dopředu. Ohlášena je poslední minuta této hrací části.
     
    18:44
    Domácí vyhráli buly a vyvážejí puk za Svobodovu bránu, kde jej také drží.
     
    18:23
    Útočný výpad Třebíče končí vyloučením domácího Vacka (HBR) za podražení. Třebíč má dnes první přesilovku.
     
    17:52
    Nejprve se na brankovišti nedostal k pulu Kolouch, ale následně koutouč dojel a naservíroval jej na modrou, kde se do něj opřel Krajcigr a tvrdým pokusem jen provětral betony gólmana Svobody.
     
    16:45
    Suchý si nyní dovolil zariskovat a ve svém obranném pásmu si chtěl zakličkovat, ale o puk jej obral Maštěra, který jej hned cpal před bránu, ale Vaněček byl u své pravé tyče přitisknut pevně, a tak puk skončil za jeho bránou.
     
    15:30
    Třebíč se pokouší s výsledkem něco udělat a dere se do pásma, ale jejich střelecký pokus nebyl přesný na to, aby Vaněčka ohorzil. Ten se však musí mít na pozoru, jelikož domácí zahrávají na zakázané uvolnění a bude se vhazovat právě před jeho brankou.
     
    14:30
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Rebelové odskakují na dvougólový rozdíl! Pochvalu si zaslouží snad celá pětka. Bancíř nahrál Bláhovi na modré puk. Bláha poslal hrací gumu na pravý kruh, čímž se mu povedlo vyšachovat všechny bránící hráče a připravit pozici pro MATIASE MÄKIHO, který z blízka poslal puk za záda bezmocného gólmana! Asistence: Marek ancíř a Lukáš Bláha.
     
    13:53
    Rebelové již rozjeli přesilovkový ťukec, na jehož konci byl z pravého kruhu střílející Vala, který však nepochodil se svou šancí, kterou nasměřoval na vyrážečku Svobody.
     
    13:15
    Domácí se pokusili, po rychlém přechodu do pásma, o tvrdou střelu, která razancí přkypovala, ale přesnost postrádala. Nakonec se Třebíč osvobozuje.
     
    12:44
    Třebíč se rychle vymaňuje z domácího klinče výhozem k Vaněčkovi.
     
    12:30
    A Rebelové mají další šanci na vstřelení branky. Domácí útočník se dostával dopředu a do cesty mu své koleno nastavil Oburka (TRE), za což byl Kopečkem vykázán na dvě minuty z ledu.
     
    11:51
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Rebelové otáčejí vývoj zápasu a dostávají se do vedení! Domácí družina udělala na brankovišti závar, v němž se nejlépe zorientoval na patce levého kruhu stojící LUKÁŠ VALA, který poslal puk mezi nohy hostujícího gólmana. Bez asistence.
     
    10:55
    V útočné třetině se snaží kouzlit také Třebíč, ale ani jejich kouzlení není efektivní, a tak je ve stejné situaci jako Svoboda i domácí brankář Vaněček.
     
    09:54
    Rebelové jsou nyní o něco více aktivnější, ale svou aktivitu nedoprovázejí střeleckými pokusy, a tak je brankář Svoboda zatím bez práce.
     
    08:49
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Rebelové po rychlé akci vyrovnávají! Třebíč se tlačila dopředu, ale domácí jim puk odebrali a založili rychlý brejk. Na pravém kruhu poslal Daniel Kolouch rychlou křižnou nahrávku na druhou stranu, kde stál TOMÁŠ NGUYEN a střelou pod víko nedal Svobodovi jedinou šanci na zásah! Asistence: Daniel Kolouch.
     
    08:15
    Nejprve Maštěra z pravého kruhu trefil pouze pohotový beton Vaněčka a na druhé straně se mohl prosadit Semrád, který svůl pokus nasměroval nad bránu.
     
    07:36
    Třebíč je již v plém počtu, ale domácí měli velkou šanci na vyrovnání! Bláhova tvrdá střela z kruhu prosvištěla přes chumel hráčů, ale Svoboda měl i trochu štěstí, že jej puk trefil do výstroje.
     
    07:20
    A puk opět míří až za bránu Vítka Vaněčka.
     
    06:27
    Rebelové nedokázali nic kloudného vymyslet a Třebíč se osvobozuje dlouhým výhozem.
     
    06:02
    Rebelové ostřelují bránu, jako u Verdunu, ale spíše střílí nepřesně. Bancíř tvrdou ranou od modré minul bránu a následně se z kruhu snažil prosadit Mäki, který však trefil jen Svobodovy betony.
     
    05:27
    Rebelové se natlačili rychle dopředu a Málek z těžké pozice nepropálil Svobodu. Následně se však provinil nedovoleně hákováním Radim Ferda (TRE), který tak pyká na trestné lavici.
     
    04:57
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!

    Třebíč otevírá skóre zápasu! Horáci se dostali rychle až do blízkosti domácí branky, kde Maštěra nahodil puk na bránu. Na brankovišti puk perfektně tečoval FILIP CAHA, který ze dvou kroků přehodil lapačku bezmocného strážce domácí svatyně! Asistence: Vojtěch Maštěra.
     
    04:05
    Nejprve Nguyen nezpracoval puk a rozhodčí odpískal úmyslný ofsajd. Rebelové následně založili rychlý výpad ze své třetiny a na kruhu se uvolnil Nguyen, který si sjel před Svobodu, ale po ledě jej nepřekonal. Následně nepochodil ani s dorážkou, kterou se snažil nacpat mezi gólmanovi betony.
     
    03:13
    Dopředu se dostává i Třebíč. Nejprve uháněli 2 na 1, ale Maštěra nestihl přihrát včas a domácí se stihli vrátit. Následně vypálil nepříliš prudkou střelu Hort, který však natrefil jen na připraveného Vaněčka.
     
    02:24
    Hra má stále stejné tempo a nese se v duchu domácího dobývání branky soupeře. Hru nyní opět přerušil Svoboda, který pokryl puk odražený ze souboje na modré čáře.
     
    01:33
    Po souboji o puk mezi kruhy, kde byl velmi aktivní Polák, raději přerušuje gólman Svoboda hru, když schoval pod svou lapačku touš, který z klubka na kruhu vyklouzal ven.
     
    00:41
    Začátek utkání je velmi vlažný. Kotouč mají na hokejkách především domácí hráči, kteří však nedokáží přejiít přes modrou čáru. Nejblíže byl Mäki, ale dostal se do postavení mimo hru a musel vyklidit pásmo.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Na ledové ploše již krouží všichni aktéři dnešního střetnutí, které tedy každou chvílí začne.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod: Vaněček (Brož) - Vacek, Bláha "A", Krajcigr "C", Bušek, Bancíř - Polák "A", Vala, Nguyen, Málek, Jelínek, Suchý, Cejpek, Mendl, Kraučuk, Semrád, Kolouch, Abbrent, Mäki.

    SK Horácká Slavia Třebíč: Svoboda (Šoustal) - Sysel, Veškrna, Šimka, Hort, Oburka "A" - Matov, Všetečka "C", Kajnar, Caha, Březka, Pokorný, Ferda, Michálek, Maštěra, Urban.

    Rozhodčí: Svatopluk Kopeček - Jan Kubát, Jan Bláha.
     
    Přeji krásné odpoledne z havlíčkobrodské Kotliny. Dnes je před námi další z řady regionálních derby. Dnes se proti sobě postaví Havlíčkův Brod a Třebíč. Hosté jsou zatím beznadějně poslední a na svém kontě mají pouze osm bodů. Zajímavé je však to, že je všechny získala proti regionálním rivalům. O pět bodů obrali jejich dnešního soupeře a další tři body uhráli za vysoké vítězství 7:1 nad Jihlavou. Dnešní zápas bude mít zajímavý náboj. V brance Třebíče dnes chybí mládežnický reprezentant Karel Vejmelka.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Richard Wagner

    Branky a nahrávky: 9. Nguyen (Kolouch), 12. Vala, 15. Mäki (Bláha, Bancíř), 34. Polák (Nguyen), 47. Mäki, 57. Bancíř (Nguyen, Mäki) - 5. Caha (Maštěra), 20. Ferda (Matov, Urban), 29. Ferda (Urban)


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Vaněček (Brož) - Vacek, Bláha "A", Krajcigr "C", Bušek, Bancíř - Polák "A", Vala, Nguyen, Málek, Jelínek, Suchý, Cejpek, Mendl, Kraučuk, Semrád, Kolouch, Abbrent, Mäki.
    SK Horácká Slavia Třebíč: Svoboda (Šoustal) - Sysel, Veškrna, Šimka, Hort, Oburka "A" - Matov, Všetečka "C", Kajnar, Caha, Březka, Pokorný, Ferda, Michálek, Maštěra, Urban.

    Rozhodčí: Svatopluk Kopeček - Jan Kubát, Jan Bláha
    bahis siteleri