Košice – Trnava 0:1 (kon.) | Prešov – Žilina 1:1 (kon.) | Trenčín – Ružomberok 2:1 (kon.)
Nitra – Zlaté Moravce 1:0 (kon.) | Dunajská Streda – B. Bystrica 1:2 (kon.)
konec
DAC 1904 Dunajská Streda
1:2 (1:2)
MFK Dukla Banská Bystrica
sk Sobota 31.03.2012, 17:30 • Mestský štadión v Dunajskej Strede • Niké liga
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:30.
     
    Na trhák 24. kola Corgoň ligy si našlo cestu na Pasienky iba 1500 fanúšikov. V nepriaznivom počasí si prítomní prišli na svoje najmä v druhom polčase. Slovan hral excelentne, no nedokázal výsledok otočiť a to aj zásluhou Kladrubského ktorý nepremenil penaltu. Kto stratil, a kto získal body na Pasienkoch sa ukáže až v samom závere súťažného ročníka. Remíza 2:2 v podstate nič nerieši, iba to že Slovan sa dotiahol na lídra súťaže MŠK Žilinu, ktorá má však dnešný duel v Prešove k dobru.
     
    Vitajte pri priamom textovom prenose stretnutia DAC Dunajská Streda vs Dukla Banská Bystrica, ktoré sa hra v termíne o 17,30 hod.
     
    Z dnešných duelov poznáme už dva výsledky 24. kola Corgoň ligy Trnava sa dostala po víťazstve 1:0 v Košiciach na tretie miesto ligovej tabuľky. Prešov, ktorý získal bod v uplynulý týždeň v Dunajskej Strede, "len" remizoval s MŠK Žilina 1:1.
     
    Najväčším nepriatelom, alebo ak chcete súperom v Dunajskej Strede bude silný vietor, ktorý si nechce dať pokoj a od Veľkého Blahova fúúúka ako o dušu.
     
    Nelichotivých osemnásť ligových prehrier, je na konte futbalistov domáceho DAC 1904 Dunajská Streda, nie je sa preto čomu čodvať, že okupuje poslednú priečku corgoňligovej tabuľky. Strata na posledný Prešov je päť bodov, ale toto stretnutie má Dunajská k dobru.
     
    Dukla Banská Bystrica okupuje 9 priačku ligovej tabuľky a ako sa hovorí pláva v pokojných ligových vodách. V uplynulom kole vyfasovala na domácej tráve vylágoš od Spartaka Trnava keď dokázala prehrať pred "budúcim" trénerom Vrbom o tri góly s Trnavským Spartakom.
     
    Na špici to bude ešte zdá sa veľmi zaujimavé, po dnešných dueloch si pripísala Žilina bod z Prešova poteší ale je to iba 47 bod v aktuálnom ročníku, čo zaručuje vedenie ligového pelotónu, na druhom mieste je Slovan, ktorý má bodov 46, za ním je už s rovnakým počtom bodov Trnava. Senica už zaostáva o štyri body, no tie najdôležitejšie stretnutia sú iba pred nami. V tom budúcom cestujú futbalisti Slovana do Žiliny, kde sa otvorí boj o zisk majstrovského titulu.
     
    Hracia plocha v Dunajskej Strede nám začína žiť, keď na ňu vybehli už brankári oboch mužstiev, aby sa dostali do prevádzkovej teploty.
     
    Delegátom dnešného stretnutia je Miroslav Bóc, delegát pozorovateľ je Zábranský Jaroslav.
     
    Náhradníci DUKLA B.Bystrica: 78 Belic, 11 Bažík, 22 Slančík, 24 Rejdovian, 28 Kupčík, 30 Ľupták, 34 Savič.
     
    Náhradným rozhodcom v dnešnom stretnutí je Smolák MIchal.
     
    Náhradníci DAC 1904 Dunajská Streda: 1 Kiss, 9 Kordič, 12 Hanták, 21 Urbánek, 24 Érsek, 23 Csolle, 33 Fodrek.
     
    Tú správu ste určite všetci, ktorí pozorne sledujete dianie vo futbale zachytili. V dnešnom stretnutí sa na lavičke objavil aj Branislav Fodrek, ktorý pôsobil okrem iného aj v Petržalke.
     
    Niečo viac ako štvrť hodinky nám zostáva do začiatku stretnutia 24. kola Corgoň ligy, ktorého svedkom budeme v Dunajskej Strede, kde súperom domácich bude Dukla Banská Bystrica.
     
    Nebudem sušiť zostavy oboch mužstiev, práve som ich dostal a tak nech sa páči tu sú.
     
    Úvodné zostavy:

    FK DAC Dunajská Streda: 30 Kučera, 2 Laštovka, 4 Marcin "K", 11 Matúš, 13 Hozl, 16 Kabele, 17 Delarge, 18 Boya, 20 Nikolič, 28 Huber, 44 Tchami. TRÉNER Lórant Werner.

    FK Dukla Banská Bystrica: 13 Boroš, 3 Hučko, 4 Poljovka "K", 6 Gyombér, 10 Považanec, 14 Pančík, 19 Turňa, 21 Brašeň, 25 Matúš Martin, 33 Hlinka, 39 Laksík. TRÉNER Štefan Zaťko

    Rozhodca: JAŠKA, Sluk R., Lieskovský.
     
    Pár minút pred stretnutím tribúny riadne preriedené, tribúny ktoré praskali v rekorných návštevach dnes sú prázdnejšie ako prázdne.
     
    Hlavný rozhodca Jaška spolu so svojími asistentmi privádza aktérov dnešného duelu na zelenajúci sa trávnatý koberec.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    1
    V prvej veľkej šanci sa ocitol domáci kanonier Delarge, no tento
    krát loptu za chrbát Boroša neodostal.
     
    3
    Lastovka tatoval pred hráčmi v červených dresoch, keď sa rozhodol pre malú domov Kučerovi.
     
    4
    Hosťujúci Martin Matúš sa dostal k lopte pred velkým vápnom na hranici odcentroval loptu do vápna tam ju Kučera pohľadkal a poslal do bezpečia. Bola to šanca na úvodný gól stretnutia.
     
    5
    Boya je ošetrovaný za postranou čiarou, bude však O.K hlási sa do hry, rozhodca ho púšťa na zelený trávnik.
     
    8
    Turňa bol na začiatku peknej akcii ktorá pokračovala cez Matúša Martina a jeho pekný center priamo na hlavu Jakuba Brašeňa, ktorý ju poslal smerom na bránu, tá len o milimetre minula bránu domáceho Kučeru.
     
    10
    Po tom čo bol ošetrovaný Boya, vrátil sa do hry v týchto chvíľach je odnášaný na nosidlách.
     
    12
    Šanca domáceho mužstva po ktorom sa ešte v týchto chvíľach trasie horné brvno Borošovej brány po strele Matúša a po nepresnej hlavičke Kabeleho.
     
    14
    Boroš na hranici veľkého vápna vyhlavičkoval loptu na niekoľko sekúnd do bezpečia, stav stretnutia sa ani v týchto chvíľach nemení a gól sme ešte nevideli. Šanca aké také boli.
     
    16
    Na začiatku druhej stvrťhodiny sa domáci tlačia pred Borošovú bránu a bystričania sú pod veľkým tlakom, Kordičov center zachytil Gyombér a poslal loptu do bezpečia.
     
    18
    Lakcíkov center do pokutového územia nenašiel adresáta aj keď autor hľadal hlavu Matúša Marek, Kučera dobre zasiahol.
     
    19
    Hučko poslal dlhý nákom priam do behu Matúšovi Martinovi, ten sa k lopte nedostal, tá je už na kopačkách domácich hráčov tradične oblečených v žlto-modrej kombinácii dresov.
     
    22
    V stredovom kruhu sa dostal k lopte Hozl, chel vysunúť Delargeho no lopta z jeho hlavy skončila mimo ihrisko a v týchto sekundách poslal na zem brankára Boroša, ktorý musel vytiahnúť zákrok proti jeho strele.
     
    24
    Gyombér predvádza v Dunajskej Strede, prečo padol do oka trénerovi Pavlovi Vrbovi v stretnutí Dukly s Trnavou.
     
    26
    Hráči Dukly sa predviedli v dobrom svetle, keď po ľavej strane zbehol Hučko zblízka vystrelil Kučera ešte stihol reagovať a loptu vyrazil no tá padla na nohu LAKSÍKA, ktorý prekonal Kučeru v domácej bráne.
     
    30
    Po faule na Kabeleho, ktorý sa na triko pripísal Považanec videli diváci v Dunajskej Strede Penaltu. Loptu si postavil Kordič, ten nedal šancu Borošovi a vyrovnáva stav stretnutia.
     
    30
    Považanec za faul na Kabeleho v pokutovom území videl od hlavního rozhodcu žlté napomenutie.
     
    33
    Považanec sa zdravo nahneval, po faule a penalte ktorú spôsobil tesne za stredovým kruhom z dobrých 30 metrov oproboval a čuduj sa svete lopta skončila v sieti Kučeru. Považancov gól vrátil Duklu do vedenia v stretnutí.
     
    39
    Rohový kop Dukly odchádza zahrávať Pančík loptu dostal za bránkvú čiaru dnes aktívny Matúš Martin, ktorý trafil Krnáča od ktprého sa lopta odrazila za brankovú čiaru.
     
    42
    V závere prvého polčasu sa domáci len sporadicky dostávajú pred pokutové územie Dukly, futbal sa pred koncom prvého polčasu z trávnika vytratil.
     
    44
    Pri rohovej zástavke súboj Kordiča Gyombérom dopadol v prospech hosťujúceho hráča, ktorý odvádza dobrú prácu v červenom drese.
     
    45
    Presýpacie hodiny ukazujú záverečnú minútu riadneho hracieho času, rozhodcovia budú nadstavovať 120 sekúnd.
     
    45+
    Hozlovej strele nebolo dopriate aby zakotvila v sieti Petra Boroša.
     
    45+
    Tutovku mal na svojich kopačkách v záverečných sekundách nastaveného času Matúš, netrafil loptu. Aj to sa stáva aj keby sa to stávať nemalo. Dukla vedie o jeden gól a dodajme že zaslúžene.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    Dukla vedie zaslúžene o ten jeden gólik je lepšia. Mužom prvého polčasu bol Jakub Považanec, ktorý faulom poslal v pokutovom území Kabeleho, nedovolene na trávnik, po ktorom nasledovala penalta, ktorú Kordič premenil. Krátko po vyrovnávajúcom góle sa zdravo nahneval a skúsil vystreliť z veľkej diaľky,na prekvapenie všetkých lopta sa zatrepotala v sieti domáceho brankára Kučeru, ktorý sa môže červeňat, pretože stál príliš vysunutý z brány.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    46
    Marcin na svojej polovici získal loptu no nedokázal ju odohrať a presne prihrať spoluhráčovi.
     
    47
    Šanca na domácich kopačkách Kordič pekne poslal loptu na Delargeho, ktorý v situácii jeden na jeden sklamal o loptu ho pripravil veľmi dobre hrajúci Gyombér.
     
    48
    Ďalšia možbosť domácich na vyrovnanie a zmenu stavu stretnutia Boroš bol proti, situáciu zaznamenáme ako šancu na vyrovnanie stavu stretnutia.
     
    50
    Akcia v podaní bystričanou končí pred pokutovým územím domácheho mužstva. Pančík potiahol po pravej strane, priťukol loptu Matúšovi, ten ju nedokázal spracovať.
     
    52
    Laksík ktorý sa ocitol na zelenom trávniku je odnášaný na nosidlách mimo hraciu plochu. Je však v poriadku a už je vpustený na hraciu plochu, kde pokračuje v hre.
     
    54
    Fanúšikovia videli v Dunajskej Strede vyrovnávajúci gól, ktorý zariadil po peknej prihrávke od Delargeho Kordič, rozhodca Jaška ho však neuznal pre postavenie mimo hry.
     
    57
    Hostujúci hráč Laksík videl ŽK
     
    59
    Pred stretnutím som avizoval prítomnosť na lavičke náhradníkov Branislava Fodreka, ktorý vystriedal Tchamiho.
     
    61
    Fodrekova prihrávka smerovala na Delargeho, ktorý ju nepochopitelným spôsobom chel spracovať v záklone a hlavou, pri lopte už hostia.
     
    62
    Kučera pozorný aj po strele Považanca z priameho kopu, ktorý mieril do pravého dolného rohu brány.
     
    63
    Werner Lórant strieda z hry sťahuje Matúša, do hry zasiahne Aleš Urbánek.
     
    67
    Kabeleho pätička nenašla adresáta v drese žlto-modrej kombinácii.
     
    68
    Hrá sa na jednej strane hracej plochy na tej Bystrickej, domáci sa tlačia pred Boroša ako v tejto chvíli Kordič, ktorý poslal strelu nad bránu hosťujúceho brankára.
     
    69
    Brašeňov pokus minul bránu Kučeru.
     
    70
    Dlhé autové vhadzovanie z rúk Urbánka skončilo na kopačkách hostí, ktorí sa ubránili aj tomuto pokusu o vyrovnanie stavu stretnutia.
     
    71
    Štefan Zaťko strieda, z hry sťahuje Považanca, ktorého nahradí Marek Bažík
     
    74
    Tutovka nepremenená! Loptu pekne rozhoral Hučko, ktorý ju poslal Bažíkovi ten videl a veľmi dobre postaveného Matúša, ktorý zočo-voči Kučerovi nepochodil. Pekná akcia so smutným koncom.
     
    76
    Laksíkov pokus spoza veľkého vápna mieril na bránu, lopta však nabrala kurz nebesá.
     
    79
    Šanca hosťujúceho mužstva keď z hranice šestnástky hlavou posunul loptu Matúš na Brašena ten dobrú prihrávku nezúžitkoval.
     
    82
    Lastovka dlhým pasom nenašiel Kabeleho rýchly odkop hosti a veľká šanca Pančíka zhostala iba v štádiu pokusu, keď dokázal obísť brankára Kučeru, no nedokázal trafiť do prázdnej brány.
     
    84
    Kabele nedokázal potvrdiť porekadlo nedáš - dostaneš,vo vyloženej šanci proti Borošovi zlyhal, keď loptu poslal iba do bočnej siete. Bola to šanca na vyrovnanie.
     
    87
    Striedanie v Bystrickom mužstve.
     
    90
    Šanca hostí na zvýraznenie viťaztva Rejdovanom proti bol brankár Kučera, ktorý chytil tutovú šancu hostí.
     
    90+
    Posledné striedanie Dukly v dnešnom stretnutí.
     
    90+
    Domáci natlačení pred Borošovou bránou, ešte vari jeden pokus pre Dac Boroš bol posledný ktorý sa dotkol lopty.
     
    Koniec zápasu. (19:20:14)

    Jozef Fajták

    Branky: 30. Kordič (pen.) - 26. Laksík, 33. Považanec

    Karty:   30. Považanec (BBY), 57. Laksík (BBY)


    DAC 1904 Dunajská Streda: 30 Kučera, 2 Laštovka, 4 Marcin "K", 11 Matúš, 13 Hozl, 16 Kabele, 17 Delarge, 18 Boya, 20 Nikolič, 28 Huber, 44 Tchami. TRÉNER Lórant Werner.
    MFK Dukla Banská Bystrica: 13 Boroš, 3 Hučko, 4 Poljovka "K", 6 Gyombér, 10 Považanec, 14 Pančík, 19 Turňa, 21 Brašeň, 25 Matúš Martin, 33 Hlinka, 39 Laksík. TRÉNER Štefan Zaťko

    Rozhodčí: JAŠKA, Sluk R., Lieskovský

    Diváci: 942
    bahis siteleri