Brno jun. – Ostrava B 1:1 (kon.) | Frýdek-Místek – Hulín 5:1 (kon.) | Líšeň – Kroměříž 1:1 (kon.)
HFK Olomouc – Hlučín 0:2 (kon.) | Břeclav – Zábřeh 0:0 (kon.)
konec
SK Líšeň 2019
1:1 (0:0)
SK Hanácká Slavia Kroměříž
Sobota 05.05.2012, 15:00 • hřišt ě v Líšni. • Moravskoslezská fotbalová liga
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Sportu zdar a fotbalu zvlášť. Dnes podruhé vítejte u sledování zápasu z brněnského stadionu, tentokrát z toho líšeňského. V zápase, kde půjde o hodně, se utká poslední Líšeň a předposlední Kroměříž. Pro domácí fotbalisty to bude nesmírně klíčový zápas. Pokud nebudou naplno bodovat, jejich situace v bojích o záchranu bude už hodně kritická.
     
    Kroměříž před jarní částí sezony hodně posílila a rozhodně nechce sestoupit. Dělá vše proto, aby se ve třetí nejvyšší soutěži udržela. Líšeň pro změnu hodně oslabila a jen sám zkušený voják v poli Richard Dostálek celý tým těžko dostáne z bláta. Ale brněnské mužstvo se chce prát a proto také vyměnilo kouče. Místo Zbyňka Zbořila jde ke trenélskému kormidlu Oldřich Janusicza.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Líšeň: Sedmidubský - Drábek, Čampa (K), Široký, Oprchal, Dostálek, Krejčí, Koudelka, Mičko, Skok, Malík.

    SK HS Kroměříž: Lovásik - Šilinger (K), Stojaník, Kovařík, Steiner, Klabal, Fiala, Janča, Havlík, Handl, Žůrek.

    Rozhodčí: Černý - Vostrejž, Šenkýř.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    4
    Hned z první akce se mohla radovat domácí Líšeň. Z dobré pozice pálil Richard Dostálek a míč jen těsně minul horní tyč Lovásikovy brány.
     
    7
    Domácí začali hrát velice dobře. Střelu z velkého vápna vyslal na Lovásika Oprchal, míč letěl jen těsně vedle levé tyče hostující brány.
     
    20
    Obrovská šance Líšně. Čampa potáhl míč po levé straně, nacentroval na velké vápno, kde byl připraven ke střele zkušený Richard Dostálek a Lovásik musel opět vytasit výborný zákrok.
     
    21
    Na druhé straně se hosté dostali do své první šance, ve které byl Handl, leč jeho střela mířila doprostřed brány, kde byl Sedmidubský připraven.
     
    25
    Sledujeme poměrně slušný fotbal, oba týmy se snaží hrát aktivně a hrozit ze stran, což se zatím příliš nedaří hlavně díky silnému větru, který v Brně panuje. Ale záchranářský souboj má říz a kvalitu.
     
    30
    Domácí dvakrát po sobě zahrozili z křídla, ale bohužel je trápí značná nepřesnost ve finální fázi. Vždy té přihrávce chybí přesnost a především kvalita.
     
    38
    Na druhé straně operoval kanonýr Libor Žůrek, který má bohaté zkušenost z první ligy, jeho střela těsně minula Sedmidubského bránu.
     
    42
    Blíží se závěr prvního poločasu. Je třeba říct, že domácí byli lepším týmem, ale potřebný gól nedokázali vsítit. Kromeříž se spoléhá na rychlé brejky a sem tam potrápí brněnskou obranu.
     
    45
    V závěru zkoušel své štěstí Koudelka, jeho rána byla zamířena vysoko nad. Koncovka domácích je zatím hodně špatná.
     
    První poločas skončil.
     
    Je za námi úvodní poločas, po kterém je nerozhodný stav 0:0. Jak již bylo řečeno, domácí byli lepším mužstvem, jenže selhávali v koncovce. Hosté občas zahrozili z rychlého brejku, ale do nějaké vyložené tutovky se dostat nedokázali. Bitva o poslední místo bude pokračovat kolem 16 hodiny.
     
    Statistiky prvního poločasu:
    Střely na bránu: 3:1, střely mimo: 5:4, rohy: 3:1, fauly: 5:5.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí lodivod Oldřich Janusczica se rozhodl do druhého poločasu střídat. Odešel Martin Drábek, na jehož místo jde Michal Šudoma.
     
    48
    Utkání sleduje 370 diváků.
     
    48
    Kroměříž právě vstřelila branku!

    Hosté jdou do vedení a rozhodně vstoupili do druhého poločasu lépe, jak do toho prvního. Kroměřížský Havlík zahrával rohový kop, na něj si nejlépe naskočil PETR JANČA a Sedmidubský neměl šanci reagovat. Útočník hostů se trefil přesně pod břevno a díky němu vede tým z Hanácka 1:0. Pro Líšeň tak nastává hodně těžká chvíle.
     
    51
    Další přímo tutovka Kroměříže. Na střílený centr si zaběhl znovu Janča a v obraně Líšně to pořádně hořelo. Nakonec si defenziva Brňanů dokázala poradit. Do druhého poločasu vstoupila Kroměříž hodně aktivně a naopak domácí působí hodně opařeně.
     
    58
    Líšeň právě vstřelila branku!

    Je vyrovnáno. Líšeň zahrávala standardku. Z velké dálky se ji ujal kapitán domácího týmu Čampa, po jeho centru míč propadl až na malé vápno, kde byl nepokrytý ZBYNĚK OPRCHAL a pro něj už to nebyla složitá úloha. Z jasné pozice zakončil do prázdné brány. Lovásik se sice snažil zasáhnout, jenže na dorážku střelce vyrovnávací branky byl již krátký.
     
    65
    Domácí se tlačí do útoku, potřebují vstřelit druhou branku, zatím se před obranu soupeře nemohou dostat.
     
    66
    Autor prvního domácího gólu Zbyněk Oprchal odchází ze hřiště, na zelený pažit nastupuje Martin Krejčí.
     
    75
    Dnes již potřetí byl v šanci domácí Richard Dostálek, jeho rána však končí mimo.
     
    75
    Registrujeme vůbec první žlutou kartu zápasu. Vidí ji domácí obránce Jan Krejčí.
     
    78
    Obrana Líšně zcela trestuhodně zapomněla na Stojaníka, jež se dostal na hranici velkého vápna, jenže vypálil slabě. Sedmidubský si tak připisuje úspěšný zákrok.
     
    79
    Z dobrých třiceti metrů zahrával hostující Steiner a míč těsně před Sedmidubským skočil, následně se ho snažil dorážet Žůrek, ale neuspěl. Velká šance hostů.
     
    80
    A také Líšeň byla ve dvou obrovských šancích. Z levé strany centroval Malík a Koudelka střílel těsně vedle tyče. Důležité bylo, že do rány Koudelky vložil ránu Klabal.
     
    Další šance Líšně a v ní byl opět Dostálek, který se dostal na malém vápně k hlavičce, jenže jeho pokus končí v rukavicích Lovásika.
     
    81
    Domácí trenér střídá, odešel Mičko, přišel Milotínský.
     
    81
    Střídají také hosté, pro dnešní den má dohráno autor jediné hostující trefy Janča, na jeho místo jde Radek Janoštík.
     
    81
    A je tu další výměna stráží. Místo Handla nastupuje Budín.
     
    84
    Na karty stejně jako na skóre máme vyrovnáno 1:1. Hostující Jiří Klabal fauloval a po zásluze je oceněn žlutou kartou.
     
    87
    Na domácícch fotbalistech je vidět, že chtějí rozhodnout, nyní to zkoušel Milotínský, Lovásik však chytá jeho slabší střelu do náruče.
     
    88
    Žlutou kartu inkasuje domácí brankář Tomáš Sedmidubský.
     
    89
    Ostrý skluz Janoštík znamená další žlutou kartu, tentokrát ji uděluje sudí Černý kroměřízskému hráči.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání končí nerozhodně a ta koncovka byla hodně nervózní a plná emocí. Především střídající Janoštík neudžel nervy na uzdě a provokoval domácí hráče a lavičku. Rozhodčí klidní vášně a ukončil duel.
     
    To je tedy pro dnešní bohatový fotbalový program z města Brna vše, budu se těšit opět zítra, kdy Zbrojovka hostí Spartu B. S konstatováním, že Líšeň remizovala 1:1 se z brněnské městské části Líšeň loučím a přeji hezkou sobotu. Na počtenou.
     
    Celková bilance zápasu:
    Střely na bránu: 6:4, střely mimo: 7:6, rohy: 8:4, fauly: 13:12. (16:51:13)

    Roman Zajíček

    Branky: 58. Oprchal - 48. Janča

    Karty:   75. Krejčí J. (LIS), 88. Sedmidubský (LIS) - 84. Klabal (KRO), 89. Janoštík (KRO)


    SK Líšeň 2019: Sedmidubský - Drábek (46. Šudoma), Čampa (K), Široký, Oprchal (66. Krejčí M.), Dostálek, Krejčí J., Koudelka, Mičko (81. Milotínský), Skok, Malík.
    SK Hanácká Slavia Kroměříž: Lovásik - Šilinger (K), Stojaník, Kovařík, Steiner, Klabal, Fiala, Janča (81. Janoštík), Havlík, Handl (81. Budín), Žůrek.

    Rozhodčí: Černý - Vostrejž, Šenkýř

    Diváci: 370
    bahis siteleri