Zaragoza – Santander 2:1 (kon.) | Ath. Bilbao – Getafe 0:0 (kon.) | Mallorca – Levante 1:0 (kon.)
Granada – Real Madrid 1:2 (kon.) | Sevilla – Rayo Vallecano 5:2 (kon.) | Barcelona – Espanyol 4:0 (kon.)
Gijón – Real Betis 2:1 (kon.) | Atlético – Malaga 2:1 (kon.) | Valencia – Villarreal 1:0 (kon.)
Osasuna – Real Sociedad 1:0 (kon.)
konec
Valencia CF
1:0 (0:0)
Villarreal CF
Sobota 05.05.2012, 21:00 • Mestalla, Valencia (ESP) • Španělská LaLiga
Předzápasové kurzy
     
    Dalším duelem 37. kola Primera División bude střetnutí domácí Valencie, která přivítá Žlutou ponorku z Villarrealu. Pro oba týmy bude toto utkání celkem důležité. Střetnutí na stadionu Mestalla začíná v 21:00.
     
    Domácí nezažívají příliš úspěšné jaro. Nebýt bodového zisku z podzimu, tak dnes mohli mít úplně jiné starosti. Valencia CF aktuálně okupuje třetí místo tabulky s tříbodovým náskokem na Málagu a svůj náskok by ráda uhájila.

    V 36. kole ovšem prohrála právě v Málaze 0:1. V dohrávaném 20. kole dokázala doma zlikvidovat Osasunu, kterou smetla čtyřmi brankami. Se svým soupeřem se ale natrápila. První branku vsítil až v 77. minutě Aduriz. Druhou branku přidal o šest minut později Jonas. Po čtyřech minutách se opět prosadil Aduriz a v 89. minutě dovršil finiš Valencie znovu Jonas.

    Manažer Pablo Emery po tomto ročníku pravděpodobně skončí na lavičce Valencie a po čtyřech letech zakončí svou práci, kterou by rád završil dobrým umístěním. Komplikací může být zranění Jeremyho Mathieua, kterého trápí achillovka. Otazník visí nad startem útočníka Soldada. Toho by měl nahradit Aritz Aduriz, autor dvou branek v utkání s Osasunou. Do sestavy se naopak vrací Sofiane Feghouli.
     
    Opačné problémy trápí Villarreal CF. Žlutá ponorka nechává své úspěšné roky v hloubi vzpomínek a strachuje se o záchranu. Hosté se nacházejí čtyři body nad sestupovým pásmem a rádi by si dnes zajistili místo v nejvyšší španělské soutěži.

    Villarrealu se ovšem v posledních zápasech celkem daří. Z posledních pěti zápasů neprohráli ani jednou a dvakrát slavili výhru. Naposledy si po třech remízách odvezli tři body ze hřiště Gijónu. V 19. minutě poslal hosty do vedení Gaspar. Ve 40. minutě se podařilo srovnat Lorovi, ale o tři minuty později vrátil vedení na stranu Villarrealu Senna, který se prosadil z pokutového kopu. V 56. minutě vstřelil vítěznou branku Pérez. Domácím se podařilo utkání zdramatizovat, když v 85. minutě snižoval Galvez. I přes nastavených šest minut, ve kterých padly čtyři žluté karty a jedna červená na straně hostů, se stav již neměnil.

    Miguel Ángel Lotina bude zřejmě postrádat Marcose Sennu, ke který se pravděpodobně přiřadí k dalšímu marodovi, Carlosu Marchenovi. Náhradní brankář César Sanchéz pyká za červenou kartu z Gijónu, kterou dostal jakožto hráč z lavičky.
     
    Poslední měření sil obou mužstev bylo k vidění v 18. kole. Na hřišti Villarrealu padly čtyři branky a zápas skončil remízou 2:2. Po skvělém začátku šli do vedení domácí, kteří se prosadili po čtrnácti minutách zásluhou Rubéna. O čtyři minuty později zvýšil vedení Rodríguez.

    Valencii se podařilo do konce poločasu snížit díky brance Feghouliho.Ve druhé půli domácí bránili jednobrankové vedení a hosté se drali za vyrovnáním. Toho se dočkali tři minuty před koncem po trefě Adurize. V utkání bylo rozdáno devět žlutých karet.
     
    Úvodní sestavy:

    Valencia CF: Guaita - Barragán, Rami, Ricardo Costa, Jordi Alba - Pablo, Albelda, Tíno Costa, Jonas, Piatti - Aduriz.

    Trenér: Pablo Emery.

    Villarreal CF: Diego Lopéz - Jaume Costa, Gonzalo, Zapata, Mario - Bruno, Musacchio, Wakaso - Marco Rubén, Valero, Hernán Pérez

    Trenér: Miguel Ángel Lotina.

    Rozhodčí: Delgado Ferreiro.
     
    Oba týmy jsou již na hrací ploše a vše je připraveno ke startu utkání.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Poprvé se s míčem potkali domácí hráči a pokusili se prosadit postupným útokem. Ten ovšem skončil u Jonase a hosté mohou jít dopředu.
     
    2
    Snaha Villarrealu skončila ofsajdem Bruna a ztrátou míče. Valencii se vzápětí nepodařilo přejít útočnou polovinu a v držení míče se oba týmy vystřídaly.
     
    3
    Další neúspěšný útok Valencie skončil faulem zhruba 30 metrů od vápna. Přímý kop Musacchia pouze zaplul do rukavic Guaita.
     
    4
    Opět nepřesná rozehrávka přerušila útočný výpad Valencie, po kterém skončil míč u Diega Lopéze. Villarreal drží míč.
     
    5
    Akce Žluté ponorky skončila nepřesnou přihrávkou a míč se dostal k moci Valencie, ta se může vydat do útoku.
     
    6
    Domácím se podařilo vybojovat první rohový kop, ze kterého ovšem nezapršelo. Centr odvrátila hostující obrana. Domácí stále u míče.
     
    7
    Kombinaci domácího týmu přerušil ofsajd nabíhajícího Adurize. Na druhé straně se zkoušel individuálně prosadit Marco Rubén, ale v souboji s dvěma hráči přišel o míč.
     
    8
    Valencia z protiútoku zahrozila a pobídka ze středu zálohy hledala Tíno Costu na zadní tyči. Pro toho byl ovšem míč příliš dlouhý a nezakončil přesně. Villarreal mohl zaútočit. Z jeho útoku vzešel faul domácích.
     
    9
    Útočný výpad Valencie skončil faulem Barragána, který uviděl žlutý kartonek.
     
    10
    Villarreal vzápětí přišel o míč a Valencia zakombinovala - neúspěšně.
     
    11
    Valencia kombinuje na polovině Villarrealu. Její snahu přerušily dva ofsajdy.
     
    12
    Pro faul si došel Aduriz a vedle velkého vápna mohli domácí zahrávat přímý kop. Ten skončil hlavičkou jednoho z domácích hráčů. Z následného rohu nezapršelo.
     
    14
    Oba týmy se vystřídaly v držení míče, ale hra se odehrávala spíše ve středu hřiště. K výraznému ohrožení branky se nedostal ani jeden z týmů. Za zmínku stojí snad jen slabá střela Bruna, kterou bez problémů zlikvidoval Guaita.
     
    15
    Velké problémy si přidělala Valencia zmatkem ve vlastním vápně. K míči se hosté dostali, ale vzápětí o něj přišli.
     
    16
    Ke střele se dostal opět Bruno. Jeho ránu z hranice vápna vytěsnil Guaita a hosté zahrávali rohový kop. Ten pouze proletěl velkým vápnem.
     
    17
    Valencia má velké problémy s přechodem do útoku a jeho založením vůbec. Zbytečné komplikace na své polovině drží domácí v kleštích. Hosté drží útočnou polovinu, přestože jsou u míče hráči Valencie.
     
    18
    Výstavní nůžky se pokoušel vystřihnout Hernán Pérez. Jeho pokus z hranice vápna mířil mimo a stav se tedy nemění. Valencia jde do útoku.
     
    19
    Po protiútoku si Valencia vybojovala faul a ze zajímavé pozice bude zahrávala přímý kop, který byl hostujícími hráči odvrácen.
     
    20
    Na druhé straně se pokoušel individuálně prosadit Wakaso. Jeho pokus skončil nepřesnou přihrávkou a ztrátou míče.
     
    21
    Možnost k útoku dostala Valencia. Při jejím útoku se ovšem Aduriz dopustil útočného faulu, kterého si Ferreiro všiml a odpískal faul.
     
    23
    Další neúspěšný pokus, tentokrát z dílny Villarrealu. Po jeho neúspěchu mohla zaútočit Valencia a Jordi Alba se dostal do zakončení. Po jeho ráně zaduněla pravá tyč. Před tím ovšem zazněla píšťalka kvůli ofsajdu domácího hráče.
     
    24
    Kombinace Valencie nadělala hostující obraně problémy. Hráči ve žlutých dresech museli sáhnout k faulu, který skončil standartkou pro domácí. Ti ovšem slibnou příležitost totálně zazdili.
     
    25
    Villarrealu se nedaří přejít na útočnou polovinu, protože domácí velmi dobře napadají hostující rozehrávku. Když už se dostane Villarreal na útočnou polovinu, tak to skončí nepřesnou přihrávkou.
     
    26
    Obrana Villarrealu byla úspěšná. Dokonce si při protiútoku hostující hráči vybojovali faul na polovině hřiště. Nic z něj nevytěžili a u míče jsou opět domácí.
     
    27
    Valencia zakombinovala, dostala se na útočnou polovinu a míč skončil na noze Jonase. Ten neotálel a vyslal střelu na Diega Lopéze. Brankář hostí musel vytěstni míč na roh. Z toho domácí neudeřili.
     
    28
    Přesto míč zůstal na obranné polovině Villarrealu. Valencia ovšem neudeřila. Hra byla navíc přerušena. Hostující brankář vyžadoval menší ošetřetní po jednom ze soubojů.
     
    30
    Hra pokračuje, přesněji řečeno v ní pokračovali domácí hráči a dokázali si dojít pro faul. Přímý kop Villarrealu byl zakroucen do vápna, ale odvrácen domácí obranou.
     
    31
    Přestože zůstali hosté u míče, tak nedokázali ohrozit Guaitu. Vzápětí musel na druhé straně zasahovat Diego Lopéz, pro kterého byl vzdušný míč třešničkou na dortu.
     
    32
    Valencia se pokusila o kombinace na levé straně hřiště a došla si pro faul. Standartní situace v podání Valencie nejsou ničím zázračným. Letící míč trefil pouze hráče stojícího ve zdi.
     
    33
    Valencia stále kombinuje na útočné polovině a drží míč v moci. Diego Lopéz je ovšem bez práce. Valencii chybí ta finální přímočarost.
     
    34
    Domácí byli nakonec vyhnáni až na svou polovinu, kde o míč dokonce přišli...
     
    35
    ... toho hosté využili a dlouhý nákop skončil rohovým kopem. Ten byl ovšem odvrácen bránícími hráči. Míč je opět v moci domácích.
     
    36
    Valencia opět zakombinovala, ale do vápna má dvířka zavřené. Nedaří se jí prokombinovat až k brance. Odkop od branky Villarrealu.
     
    37
    Domácí opět zakombinovali a dostali se do slibné situace, kterou se jim opětovně nepodařilo dotáhnout až do zakončení.
     
    38
    Další útok Valencie skončil celkem naivní střelou Jonase. Jeho vysoký lob skončil za brankou Žluté ponorky.
     
    39
    Valencia více drží míč, snaží se něco vymyslet, ale nedaří se jí dojít až k brance Diega Lopéze. Villarreal je směrem dopředu bezzubý, ale obranné úkoly si plní na jedničku.
     
    40
    Valencia sáhla k nakopávaným míčům. Jeden z nich skončil za brankou čárou.
     
    41
    Ve středu hřiště se dopustil tvrdého zákroku Rami. Nejdříve o míč přišel a když se ho pokusil získat zpět, tak to s tou snahou přehnal.
     
    42
    Villarreal opět nic nevymyslel a jen se zbavil míče. Nechává Valencii hrát. Té se ovšem stále nedaří najít recept na pozornou obranu Villarrealu.
     
    43
    Tentokrát udělala chybu Valencia a Villarreal šel do brejku. Z toho se si vybojoval faul, po kterém uviděl žlutou kartu Costa.
     
    44
    Po centru zahrával Villarreal rohový kop, po kterém se stav utkání nezměnil. U míče stále hosté.
     
    45
    Jejich další snaha končí ofsajdem.
     
    45+1
    Sudí Ferreiro nastavuje jednu minutu!
     
    45+1
    U míče byli v tu chvíli hosté, ale kromě dlouhého nákopu, který skončil za brankovou čárou nic jiného nestihli. Po odkopu nás čeká pravděpodobně konec prvního poločasu.
     
    První poločas skončil.
     
    Je to tak. První půle rozhodně nenabídla žádnou velkolepou podívanou. Dovolím si říci, že vidíme velmi průměrné utkání španělského fotbalu. Zatímco Villarreal se soustředí na pozornou obranu, domácí drží míč, ale nedaří se jim najít recept na soupeřův styl hryl. Druhý poločas začne přibližně ve 22:00.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    První akci druhé půle měli na svědomí domácí. Přes Guaita se dostali na útočnou polovinu po dlouhém nákopu a pokoušeli se zakombinovat. Jejich snahu přerušil obranným zákrokem Mario.
     
    47
    Další akce Valencie byla neúspěšná a také hosté se dostali k vápnu soupeře. Jejich střílený centr z levé strany tečovalo několik hráčů obou týmů, ale míč skončil v autu.
     
    48
    Po neúspěšném pokusu se do protiútoku dostali domácí. Piatti se skvěle prodral po levé straně a hledal centrem Jonase, pro kterého byl míč příliš dlouhý. Následně se míč vrátil opět do vápna, kde ho trefil Aduriz. Jeho dělovku musel likvidovat Diego Lopéz - uspěl.
     
    49
    Po několika přerušeních se dopředu dostali také hosté. O míč ovšem na útočné polovině přišli...
     
    50
    Přesto si domácí opět přidělali starosti svými nepřesnými přihrávkami a chvíli jim trvalo, než se jim podařilo dostat míč na útočnou polovinu hřiště. Aktuálně s ním kombinují na polovině Villarrealu.
     
    51
    Viděli jsme zřejmě největší šanci utkání. Po chvíli bez většího vzrušení šli do protiútoku domácí a dlouhý pas Albeldy našel Piattiho, který pelášil na branku Villarrealu s obráncem v zádech. Obstřelil vybíhajícího Diega Lopéze, jeho střela bohužel proletěla pouze vedle levé tyče.
     
    52
    Domácí si vybojovali roh, který letěl do vápna, kde byl prodloužen před vápno. Tam o míč domácí hráč přišel a následně byla hra přerušena.
     
    53
    Jeden z hráčů Valencie zůstal ležet na zemi, ale nic vážného to nebylo. Hráč v bílém může dále pokračovat ve hře.
     
    54
    Jonas velmi důrazně bojoval o míč a nakonec mávala nohama natolik, že trefil Maria do tváře. Čvrtá žlutá pro domácí tým.
     
    55
    Útočný faul Villarrealu přerušil další jeho útok. Hostům se sice podařilo vzápětí získat míč zpět do své moci, ale jejich další útok skončil přetaženým centrem, pro který si došel Guaita.
     
    57
    Po hluché části přišla další světlá chvíle domácího týmu. Další kombinace skončila na levé straně u Jonase, který si míč povytáhl na rohu vápna a vystřelil na branku Diega Lopéze. Pokus domácího záložníka letěl těsně nad branku.
     
    58
    Taktický faul Valencie při protiútoku Villarrealu skončil přímým kopem pro hosty. Těm se nepodařilo potrestat tento prohřešek Valencie.
     
    59
    Do přímého zakončení se dostal také Villarreal po individuální práci Valera. Pokus středního útočníka Villarrealu mířil bohužel pro jeho tým mimo.
     
    60
    Valencia připravuje první střídání a vypadá to na dvojici nových mužů na hřišti. Aktuálně se kope od branky Villarrealu po nepřesné kombinaci domácích.
     
    61
    A máme tu avizované změny. Jako první opustil hrací plochu Albelda a jeho místo zaujal Maduro.
     
    61
    Současně s nimi si prohodili svá místa Piatti a Feghouli.
     
    63
    Nadvakrát zblokovaný centr skončil rohovým kopem Valencie. Z toho nezapršelo. Přesto se domácí hráči dostali do šance, kterou ovšem zastavil praporek rozhodčího.
     
    64
    Velká šance Valencie. Přetažený centr z pravé strany skončil až u nabíhajícího Alby, který zpracoval míč a šel mezi tři hráče. O míč přišel a krátce poté se domácí dopustili faulu.
     
    66
    Villarrealu se opět nepodařilo zahrozit. Na druhé straně kombinuje Valencia, ale míč se stále drží ve středu hřiště. Oba brankáři jsou zatím bez práce.
     
    67
    Villarreal zachytil rozehrávku soupeře a mohl zaútočit. Jeho trpělivá série přihrávek skončila centrem bez efektu.
     
    68
    Na druhé straně si došla Valencia pro roh, který byl prodloužen na zadní tyč. Tam byl ovšem pozorný Jaume Costa. Pravý bek odvrátil míč do bezpečí.
     
    69
    Další centr, tentokrát z levé strany skončil na hlavě hostujících obránců. Valencia začíná vystrkovat drápky a hosté se zatahují do obranného bloku.
     
    70
    Přetažený centr z pravé strany skončil v autu a Villarreal drží kulatý nesmysl ve své moci. Bude se vhazovat na jeho polovině.
     
    71
    Valencia zajímavě kombinovala na útočné polovině a o míč přišla. Při brejku Villarrealu musel také Tiamo Costa sáhnout pro tvrdý faul, za který byl odměněn žlutým kartonkem.
     
    72
    Mezitím poprvé vystřídal také Villarreal. Hřiště opustil Wakaso a nahradil ho De Guzman.
     
    73
    Do zajímavé příležitosti se dostal Villarreal. Přímým kopem ze slibné pozice nic nevymyslel. Ani napodruhé se nedostali hosté do zakončení a u míče jsou opět domácí.
     
    74
    Valencia si dokázala vybojovat faul a přímý kop. Zatočený míč byl ovšem odvrácen hostující obranou.
     
    75
    Na druhé straně hosté zamotali domácímu týmu hlavu a dostali se k centru, který skončil v rukavicích Guaita, který si tuto situaci dokázal bez problémů pohlídat.
     
    76
    Hra se odehrává ve středu hřiště. Oba týmy mají problémy s přechodem do protiútoku a přechodem přes obranu soupeře.
     
    77
    Pro faul si došel jeden z hráčů Villarrealu na levé straně. Z přímého kopu vedle vápna nepřišlo ohrožení branky. Střela byla zblokována zdí a následně byl míč odkopnut daleko od branky.
     
    78
    Míč na kopačkách hráčů Valencie. Ti s ním kombinují na útočné polovině a čekají na okénka v obraně Villarrealu. Ty se zatím neobjevují.
     
    79
    Obrana Villarrealu cítí, že je blízko bodu a tentokrát získala míč po špatné rozehrávce Valencie. Z brejku nezahrozila a k míči se dostali opět domácí. Těm se nepodařilo ohrozit Diega Lopéze.
     
    80
    Další tvrdý zákrok Ricarda Costy na polovině hřiště končí faulem a menším zdržením, protože hráč Villarrealu byl zasažen do krku.
     
    81
    Valencia drží míč ve své moci a drží také útočnou polovinu. Hosté se ovšem zodpovědně zformovali a drží obrannou linii. Další střelecký pokus Adurize končí mimo.
     
    82
    Poslední střídání Valencie. Hřiště opustil Tíno Costa, kterého nahrazuje Topal.
     
    83
    Valencia se stále drží na útočné polovině, ale nedaří se jí dostat k přímému ohrožení branky. Poslední roh, který domácí vybojovali, rozehrála nakrátko a nakonec celá akce skončila centrem, na který nikdo nedosáhl.
     
    84
    Velká šance Valencie. Centr z pravé strany vracel na zadní tyči Ricardo Costa a míč se dostal k neobsazenému Adurizovi, kterému se ovšem míč zapletl pod nohy. Domácímu útočníkovi se již nepodařilo překonat Diega Lopéze.
     
    85
    Druhé střídání Villarrealu. Tentokrát opustil hřiště Hernán Pérez a jeho místo zaujal Camuňas.
     
    86
    Na polovině hřiště se dopustil faulu Rodríguez a uviděl žlutou karutu.
     
    87
    Obrovská šance Adurize. Útočník Valencie se zprava dostal do vápna a trefil pouze břevno Lopézovy branky!
     
    88
    Ke střele se dostal také Feghouli. Jeho pokus ovšem nezaplachtil mezi tři tyče. Stav utkání se nezměnil a domácí stále drží míč.
     
    89
    Po osobním souboji s Adurizem zůstal na zemi ležet Rodríguez a hra je přerušena. Hostující kapitán se zvedáním se příliš nepospíchá.
     
    90
    Taktické střídání Villarrealu. Hřiště opustil Rubén a jeho místo zaujal Martinuccio. Rychlost tohoto střídání se rovnala šnečímu sprintu.
     
    90
    Nastavují se dvě minuty!
     
    90+2
    Valencia právě vstřelila branku!
    Valencia se nakonec dočkala! Přestože po celý zápas nemohla najít recept na obranu, dlouhý centr zleva skončil na hlavě Adurize, který našel JONASE. Ten již neměl problém s usměrněním míče do sítě - 1:0!
     
    90+3
    Za protesty inkasuje žlutou kartu Valero.
     
    Konec zápasu.
     
    Přestože ve Valencii propukla obrovská radost, nutno říci, že dnešní utkání bylo obrovským zklamáním. Oba týmy téměř nic nepředvedly. Domácí se snažili, ale stále jim něco chybělo. Hosté se soustředili na obranu, což se jim nakonec nevyplatilo. Z mé strany je to pro dnešek vše. Přeji příjemný zbytek sobotního večera! (22:49:55)

    Daniel Ryl

    Branky: 90+2. Jonas

    Karty:   9. Barragán (VAL), 41. Rami (VAL), 43. Costa (VAL), 54. Jonas (VAL), 71. Costa T. (VAL) - 86. Rodríguez (VLR), 90+3. Valero (VLR)


    Valencia CF: Guaita - Barragán, Rami, Ricardo Costa, Jordi Alba - Pablo, Albelda (61. Maduro), Tíno Costa (82. Topal), Jonas, Piatti (61. Feghouli) - Aduriz
    Villarreal CF: Diego Lopéz - Zapata, Rodríguez, Musacchio, Costa - Gaspar, Wakaso (72. De Guzman), Bruno, Hernán Pérez (85. Camuňas) - Valero - Rubén

    Rozhodčí: Delgado Ferreiro
    bahis siteleri