Česko – Polsko 1:0 (kon.) | Řecko – Rusko 1:0 (kon.)
konec
Řecko
1:0 (1:0)
Rusko
Sobota 16.06.2012, 20:45 • Národní stadion Varšava, Polsko - Základní kámen fotbalového svatostánku celého Polska byl postaven • Mistrovství Evropy
Předzápasové kurzy
     
    To je pro tuto chvíli vše. užijte si postup českých fotbalistů do čtvrtfinále, příjemnou sobotní noc a na počtenou. (22:51:27)
     
    SKUPINU A tedy nakonec vyhrálo ČESKO se šesti body, druzí jsou ŘEKOVÉ se čtyřmi body, stejně bodů mají i RUSOVÉ, ale na třetí pozici je odsunuje vzájemný zápase právě s Řeckem. Poslední končí domácí POLSKO, které získalo dva body.
     
    Karagunis sice vstřelil rozhodující gól, ale já bych za muže zápasu označil Samarase, který opravdu opět předvedl skvělý výkon a táhl řecký tým.
     
    STATISTIKY - Prakticky všechny statistiky ovládly Rusové. Držení míče 62%. Na střely zvítězili 25:5. Střely na bránu pak 10:2. I žlutých karet inkasovali Rusové více - 4, Řekové dvě. V nejdůležitější statistice však ruský tým díky gólu Karagunise prohrál.
     
    Je konec! A můžeme říct, že jsme zažili senzační večer. Řekové vyhráli nad Rusy a postupují, Rusko je naopak překvapivě mimo. Společně s Řeky postupuje český tým, který dokázal zvítězit nad Polskem a vyhrál skupinu. Parádní pozvánka na rozuzlení ostatních skupin.
     
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Holebas ještě dostal žlutou kartu. Zápas se blíží ke konci.
     
    90+4
    Ruský rohový kop, který Aršavin ale zahrál tragicky a hodně ho přetáhl. Ve Vratislavi dohráno, Rusy už může spasit jen to, že dají gól. Češi postupují.
     
    90+3
    Pogrebňak si zpracoval míč rukou a dostává žlutou kartu.
     
    90+2
    Žirkov centroval do vápna, ale nikdo z jeho spoluhráčů míč netrefil. Rusy může také spasit vyrovnání Polska v zápase s Českem, v takovém případě by postupovali právě na úkor českého týmu.
     
    90+1
    Rozhodčí nastaví čtyři minuty nad rámec základní hrací doby. To je ještě dostatek času minimálně na jednu šanci.
     
    90
    ...Rusové rozehráli nakrátko a pak se dostali k centru. Ten šel na zadní tyč, kdy si Rusové trochu nedali přednost a následná hlavička pak šla mimo bránu.
     
    90
    Ruský rohový kop...
     
    89
    Řečtí fanoušci oživují vzpomínky na ME 2004, kdy Řekové šokovali Evropu a stali se mistry. Tenkrát však ve skupině s Rusy prohráli, také to byl závěrečný zápas skupin.
     
    88
    Už je to zoufalá snaha Rusů o vyrovnání. Nyní už to bude opravdu silou vůle.
     
    87
    Řekové nespěchají ani při rozehrání odkopu a tak Dzagojev musel zafungovat jako podavač míčů.
     
    86
    Katsuranis ušetřil cenný čas a už je opět na nohách a připravený zasáhnout do hry. Opravdu překvapivé.
     
    85
    Katsuranis ležel na trávníku. Ruský útok však pokračoval. Řekové se zlobili, že Rusové nepřerušili hru. Dá se však očekávat, že polehávání Řeků bude přibývat.
     
    84
    A mohlo být vyrovnáno. Aršavin našel centrem parádně Dzagojeva, který poslal hlavičkou míč těsně vedle levé tyče. Chybělo opravdu málo. Sifakis by se natahoval marně.
    Internetový obchod Marken.cz vám přináší legendární sortiment Fanklubu defenzivního fotbalu! Pořiďte si originální šálu nebo triko a zařaďte se do skupiny fanoušků, která ví, že nejdůležitější jsou body.

    Zdeněk Plánka

    Branky: 45+2. Karagunis

    Karty:   61. Karagunis (GRE), 90+4. Holebas (GRE) - 65. Aňukov (RUS), 69. Žirkov (RUS), 71. Dzagojev (RUS), 90+3. Pogrebňak (RUS)


    Řecko: Sifakis - Torosidis, Papastathopulos, K. Papadopulos, Tzavelas - Katsuranis, Maniatis - Salpingidis (83. Ninis), Karagunis (C) (67. Makos), Samaras - Gekas (64. Holebas). Trenér: Fernando Santos.
    Rusko: Malafejev - Aňukov (81. Izmajlov), A. Berezuckij, Ignaševič, Žirkov - Širokov, Denisov, Glušakov (72. Pogrebňak) - Dzagojev, Keržakov (46. Pavljučenko), Aršavin (C). Trenér: Dick Advocaat.

    Rozhodčí: Jonas Eriksson - Stefan Wittberg, Mathias Klasenius (všichni SWE) - Hüseyin Göçek (TUR)
    bahis siteleri