Baku – Mura 0:0 (kon.) | Jyväskylä – Stabæk 2:0 (kon.) | Dacia Kišiněv – Celje 1:0 (kon.)
Kutaisi – Aktobe 1:1 (kon.) | MTK Budapešť – Senica 1:1 (kon.) | La Fiorita – FK Liepāja 0:2 (kon.)
Cliftonville – Kalmar 1:0 (kon.) | Crusaders – Rosenborg 0:3 (kon.) | Banja Luka – Čelik 2:2 (kon.)
konec
Dacia Kišiněv
1:0 (1:0)
NK Celje
Čtvrtek 05.07.2012, 18:30Zimbru Stadium, Kišiněv (Moldávie) - Dacia Kišiněv hraje na stadionu, který se začal budovat • Evropská liga (předkola)
Předzápasové kurzy
     
    Pěkný čtvrteční den. Vítáme vás u on-line přenosu z prvního zápasu prvního předkola Evropské Ligy, ve kterém se střetnou FC Dacia Kišiněv a NK Celje. Utkání začíná v 18:30.
     
    FC DACIA KIŠINĚV - Dacia je mladým klubem, který byl založen teprve v roce 1999. Za tu dobu stihl jeden z mnoha kišiněvských klubů dosáhnout na mistrovský titul, což se stalo v předminulé sezóně. V minulém ročníku skončila Dacia před slavnějším městským rivalem Zimbru na druhém místě a za suverénem posledních let Šerifem Tiraspol.
     
    Dacia v evropských pohárech zatím velkou díru do Evropy neudělala. V předkolech Evropské ligy v minulých letech došla maximálně do druhého předkola. V minulé sezóně si zahrála o Ligu mistrů, ale vypadla hned na první překážce.
     
    NK CELJE - Slovinský klub sice skončil v domácí lize na osmé místo, do předkola Evropské ligy se však dokázal kvalifikovat přes domácí pohár. V něm sice Celje podlehlo Mariboru, Ten se však pokusí proklouznout do Ligy mistrů, takže místo v Evropské lize připadlo právě Celje. Klub se nemůže chlubit mnoha úspěchy, je ovšem držitelem slovinského poháru ze sezóny 2004/05.
     
    Celje hrálo naposledy evropské poháry ještě v době Poháru UEFA v sezóně 2004/05. Ve zmíněném ročníku se nedostalo přes předkolo. Rok předtím došlo Celje do prvního kola, kde skončilo na Maccabi Haifě.
     
    SESTAVA DACIA KIŠINĚV (4-1-4-1): Matjugin (C) - Dimovski, dos Santos, Popovici, Mamah - Cojocari - Mihaljov, Guira, Krkotič, Caraus - Sow.
    TRENÉR: Igor Dobrovolski.
     
    SESTAVA NK CELJE (3-1-4-2): Kotnik - Žitko, Krajcer, Gobec (C) - Kolsi - Gaber, Močič, Vrhovec, Močivnik - Bajde, Bezjak.
    TRENÉR: Marjan Pušnik.
     
    ROZHODČÍ: Georgi Jordanov - Nikolaj Petrov, Georgi Slavov - Ahmed Ahmed (všichni BUL).
     
    LAVIČKA DACIA KIŠINĚV: Gaiduševiči (GK), Ilescu, Grosu, G.Orbu, Sali, Stjepanovič, Pavlov.
     
    LAVIČKA NK CELJE: Mujčinovič, Centrih, Ristovski, Vidmajer, Medved, Romih, Verbič.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Zápas se hraj za nepříliš příjemného počasí. Pro hráče obou týmů to nebude žádný med. Teplota dosahuje 32 stupňů, je dusno, nemůžeme tedy čekat nějaký fotbal nahoru dolů.
     
    4
    Začátek zápas není příliš záživný, oba týmy se oťukávají a nic z toho. Máme však teprve začátek zápasu.
     
    5
    Močivnik fauloval Dimovskiho u míče jsou tak domácí.
     
    6
    První rohový kop, který budou zahrávat domácí, poněvadž Kotnik schoval míč do rukavic už za čarou...
     
    7
    ...domácí sice roh nijak nezužitkovali, po chvíli se však dostal k míči švédský útočník Sow a rozvlnil síť, byl však zastaven praporkem pomezního rozhodčího - ofsajd.
     
    9
    Caraus měl dobrou střeleckou příležitost, jeho střela však olízla pouze brankovou konstrukci. Domácí ale mají v posledních minutách navrch.
     
    10
    Nyní si domácí zahrají standardku z velmi příjemné pozice...
     
    10
    Centr šel do ohně před branku Celje, hostující obrana si však poradila bez větších problémů.
     
    11
    Cojocari to zkusil z dálky, ale jeho střela byla ještě zblokována, rohový kop pro Daciu...
     
    12
    ...Domácí se neprosadili, přesto stále zůstávají u míče a zasypávají Celje centry do vápna.
     
    13
    Za chvíli bude odehrána čtvrthodina z dnešního utkání a můžeme konstatovat, že domácí Dacia Kišiněv má navrch.
     
    13
    Hosté si mohou odpočinout, faulem se totiž provinil Guira, který k zemi poslal Bezjaka. A nebylo to bez následků, Guira uviděl žlutou kartu.
     
    14
    Celje si tedy v horkém počasí na chvíli odfrklo, ale vzápětí opět předalo míč na kopačky domácího týmu.
     
    15
    Sow se rozhodl pro individuální akci a zakončoval z velké dálky, i proto neměla jeho střela gólovější ambice.
     
    16
    Na levém křídle se k míči dostal Krkotič a zdálo se, že bude centrovat. Domácí hráč to však zkusil přímo na bránu a Kotnik měl plné ruce práce, aby nebezpečnou střelu vyrazil.
     
    16
    Hosté v náznaku útočné akce, ale zůstalo opravdu jen u náznaku. Domácí obrana si zatím může užívat útočení, než toho hlavního co má v popisu práce.
     
    17
    Standardka pro Celje...
     
    18
    ...samotné rozehrání se trochu zdrželo a rozhodčí musel promluvit k chumlu hráčů ve vápně, který se nechoval tak, jak by si představoval. Následný centr ohrožení pro domácí nepřinesl.
     
    19
    Naopak Dacia mohla jít do rychlého protiútoku a za záchrannou brzdu musel zatáhnout Žižko a proti žluté kartě tak ani moc neprotestoval.
     
    20
    Celje vyrovnalo hru a více se tlačí před bránu, poziční převahu zatím získává převážně díky standardním situacím. Nyní zahrávali Slovinci roh, který ale neskončil úspěchem.
     
    21
    To je velká škoda pro domácí. Krkotič měl dostatek prostoru, aby rozjel zajímavou akci, či vystřelil. Ale dlouho váhal a navíc podklouzl.
     
    22
    Mihajlov se snažil poslat přihrávku za obranu přes bílou hostující vozbu těl a málem se mu to také podařilo. v tom případě by byl z Celje amén. Na poslední chvíli ale Celje nebezpečnou kolmici zastavilo.
     
    23
    Kolsi dostal dobrý míč, ale v nadějné pozici si nezpracoval ideálně míč a následně se k němu stačili stáhnout bránící hráči.
     
    24
    Minutový náznak slovinského tlaku skončil a tempo hry opět diktují domácí fotbalisté. Jejich nynější akce však skončila pouze v rukavicích brankáře Kotnika, který se zatím může nudit o něco málo, než jeho protějšek na druhé straně.
     
    25
    Papírovým favoritem tohoto dvojzápasu by měla být Dacia, ovšem hodně bude záviset na jejím dnešním výkonu. Pozice Celje rozhodně není beznadějná.
     
    26
    Sledujeme častou kombinaci ve středu hřiště, kterou se domácí snažili zrychlit rychlou kolmicí na pravé křídlo, pas byl však nepřesný.
     
    27
    Diváků na skoro jedenáctitisícovém stadiónu moc není, řekněme že je zaplněn tak ze třiceti procent.
     
    28
    Dobrá akce Dacia na levém křídle, centr do vápna ovšem opět nenašel hráče, který by dopravil míč do sítě.
     
    29
    Tentokrát centr Dacie z druhé strany, centrované míče ale prostě Sowa na hrotu útoku nenacházejí a nenacházejí. To je také důvod bezbrankového stavu.
     
    30
    Bezjak zkoušel kolmicí poslat do šance Močivnika, domácí obrana byla pozorná.
     
    31
    U míče na pravé straně Bajde, ale nedokázal se individuálně prosadit přes domácího protivníka.
     
    32
    Faul Slovinců těsně před pravým rohem velkého vápna...
     
    32
    Přímá střela Mihajlova postrádala jak přesnost, tak razanci. Ze nabízené možnosti se určitě dalo vytěžit mnohem více, o tom žádná.
     
    33
    Osman Sow nedosáhl na míč a ten předtím sebral brankář Celje Kotnik.
     
    34
    Diváci zatím nemají mnoho důvodů se bavit. Oběma týmům nelze upřít snaha, ale chybí tomu kvalita. Ale jak už jsem zmiňoval, počasí fotbalu opravdu nenahrává.
     
    35
    Po dlouhé době měl práci Matjugin, který musel sebrat míč před dotírajícím útočníkem hostů.
     
    36
    Celje v nadějném útoku, ale zastavila je hranice velkého vápna, dále jakoby se Slovinci neodvážili zajít.
     
    37
    Rohový kop pro Daciu...
     
    38
    ...po rohovém kopu se ke střele dostal Krkotič, jeho rána však byla zblokována na další roh a následnou akci utnul útočný faul domácích.
     
    39
    Daleký výkop brankáře Matjugina byl ještě prodloužen, ovšem pouze do území nikoho.
     
    40
    Osman Sow je na tom technicky z hráčů na hřišti takřka nejlépe, nyní si pěkně zpracoval dlouhý míč, obešel dva hráče a poslal do volného prostoru Krkotiče. Ten se rozhodl, že bude z pravé strany střílet, avšak pálil vysoko nad bránu.
     
    41
    Celje se nedaří dostat míč do vápna Dacie. Pokud nemají rohový kop, či jinou standardku je to beznadějné.
     
    42
    Kišiněv právě vstřelil branku!

    OSMAN SOW potvrdil má slova o jeho skvělé technice. Nyní předvedl perfektní individuální akci. Od pravé strany obešel několik hráčů, potáhl si míč ve vápně rovnoběžně podél brány a pak vypálil přesně k levé tyči.
     
    43
    Celje reaguje na inkasovaný gól prvním střídání. Ze hry odešel Močivnik a na jeho místo přišel Verbič. Je možné, že zatím mohou být i nějaké zdravotní problémy Močivnika.
     
    44
    Domácí se dostali do situace, do které chtěli. Vedoucí gól jim dá klid. Celje navíc bude muset více otevřít hru, i když tento výsledek ještě není pro domácí odvetu beznadějný.
     
    První poločas skončil.
     
    První půle nabídla pouze jednu branku. Ke konci poločasu se postaral o vedoucí gól Dacie Osman Sow svoji parádní akcí. Je nutno přidat, že domácí vedou zaslouženě, byli totiž v prvních pětačtyřiceti minutách lepším a aktivnějším týmem.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Druhý poločas zahájen a hosté se hned vrhli do útoku, ten však skončil dříve, než začal. O přestávce neproběhla žádná střídání. Už v závěru prvního poločasu nahradil Močivnika Verbič.
     
    47
    Domací fanoušci roztáhli v rohu stadiónu klubovou vlajku, zatím mají důvod slavit. Vedení 1:0 je však stále zrádné.
     
    48
    Cojocari zkusil své střelecké štěstí, ale bránu z větší dálky nedokázal trefit.
     
    49
    Domácí rozvíjí postupnou kombinaci od vlastní brány, ta však skončila už na půlce a do rychlého kontru šlo Celje. Na hranici velkého vápna přebíral míč Močič a následně se po střetu z domácím hráčem ocitl na zemi. Faul se nepískal.
     
    50
    Nebezpečný zpětný centr Celje před bránu, všichni hostující hráči však byli velmi dobře pokrytí. Nicméně Slovinci začínají vystrkovat drápky.
     
    51
    Rohový kop pro hosty z Celje...
     
    52
    ...centr byl zakroucen přímo do náruče brankáře Matjugina, ten chtěl založit rychlý protiútok, ale svým výhozem našel pouze hráče Celje.
     
    53
    Krkotič se mohl řítit do velké šance, ovšem situaci dobře přečetl brankář Celje Kotnik a včasným výběhem zamezil pro hosty nejhoršímu.
     
    54
    Opět Krkotič. Tentokrát už se ale dostal ke střele. Nebylo to však z ideální pozice, Krkotič pálilo z levé strany a jeho ostrou ránu Kotnik vyrazil.
     
    54
    Na druhé straně byl v obrovské šanci Krajcer, U levé tyče byli dva volní hráči Celje a centr Slovinců mířil právě tam. Krajcer však z bezprostřední blízkosti minul bránu.
     
    55
    Gaber poslal kousek od středu hřiště na trávník reprezentanta Burkiny Faso Guiru a vidí žlutou kartu.
     
    56
    Celje v útoku ve druhé půli náramně ožilo. Kolsi se dostal do vápna a už hledal komu adresoval finální přihrávku, nakonec byl jeho pas zblokován na roh...
     
    57
    ...Močičův centr nebezpečí pro branku Dacie neznamenal.
     
    58
    Hra ve druhé půli působí rozhodně daleko záživnějším dojmem, hraje se nahoru dolů a je k vidění opravdu atraktivní fotbal s mnoha zajímavými akcemi.
     
    59
    Teď to ukázal Kolsi, jeho střela z nadějně pozice však skončila mimo tři tyče.
     
    59
    Celje podruhé střídá. Do hry se zapojí místo Bajdeho Romih.
     
    60
    Guira táhl míč přes tři hráče, nahrát Sowovi už však nedokázal, protože byl faulován...
     
    61
    ...ještě před rozehráním standardky střídají domácí. Ze hry odchází Caraus a nahrazuje ho Orbu.
     
    61
    ...po střídání už se mohla zahrávat zmíněná standardka, ale ta běh utkání zásadně nezměnila.
     
    62
    Na druhé straně také standardka, ale i zde byl výsledek stejný.
     
    63
    Krkotič byl těsně před velkým vápnem hodně nevybíravě poslán na trávník kapitánem Gobecem a ten za to vidí po zásluze žlutou kartu...
     
    64
    ...Z dobré pozice se dalo i střílet, ale jelikož se k míči postavil Mihajlov bylo jasné, že se bude centrovat a s tím si hostující obrana poradila.
     
    65
    Nebezpečný centr do vápna Celje skončil hlavičkou nad bránu střídajícího Orbua.
     
    66
    Po dobrém začátku druhé půle je Celje nyní trochu v útlumu a hru ovládají domácí fotbalisté.
     
    66
    Domácí v poklidu kombinují na středu hřiště, hosté se do nějakého agresivního napadání nemají.
     
    67
    Z pozvolné kombinace Dacie se rozvinula akce po pravém křídle a centr před bránu, na který jen těsně hlavou nedosáhl Sow. Míč se však dostal na hranici vápna ke Krkotičovi a ten křižnou střelou těsně minul vzdálenější pravou tyč.
     
    68
    Vypadá to, že Dacia po rozpačitém začátku první půle opět srovnala svůj výkon a zatlačila soupeře do obrany.
     
    69
    Dlouhý pas na Verbiče, jinak to ani nešlo, protože záloha Slovinců je nyní směrem dopředu hodně odstavená. Verbič si však zpracovával míč už za pomezní čarou.
     
    70
    Kotnik poslal míč na hranici půlící čáry, ale jeden z hráčů Celje si opět zpracoval míč už v zámezí.
     
    71
    Verbič se řítil směrem k velkému vápnu a do prostoru mu nabíhal Bezjak, ten však dostal následně přihrávku na paty. Velká škoda pro hosty.
     
    72
    Celje si často při bránění pomáhá nedovolenými zákroky a narušuje tím plynulost domácích útočných akcí.
     
    73
    Hra nyní ze zajímavosti hodně ubrala, už delší dobu jsme neviděli nějakou šanci a vrátili jsme se tak v podstatě do stylu první půle.
     
    74
    Orbu spěchal za míčem, který se šoural pomalým tempem za čáru velkého vápna, kde na něj čekal brankář Kotnik. Bylo to opravdu o chlup a Kotnik sebral míč před Orbuem jen tak tak. Domácí hráč však akci dohrával skluzem, což nebyl dobrý nápad a uviděl žlutou kartu.
     
    75
    Hosté rozehrávali rohový kop, ale tato disciplína nepřináší kýžené ovoce ani jednomu týmu. Tento roh nebyl výjimkou.
     
    76
    Poslední trumf hostů vyčerpán. Do hry přichází Centrih a nahradí na hřišti Gabera.
     
    77
    Dnes hodně aktivní a agilní Krkotič pálil ze střední vzdálenosti. Nepřeje mu ale také štěstí, tento pokus skončila nad bránou.
     
    78
    Centr na Krkotiče, ten sice při hlavičkovém souboji míč pro sebe nezískal, ale vyvedl z míry svého strážce, takže Dacia zůstala u míče.
     
    79
    I po dlouhém autu do vápna Celje zůstane Dacia u míče a bude zahrávat rohový kop...
     
    79
    ...dva rohové kopy v krátkém sledu velké ohrožení neznamenaly. Ovšem akce po tom druhém už stojí za zmínku, Krkotič pálil už uvnitř velkého vápna a jeho střelu se ještě jeden z jeho spoluhráčů pokusil před Kotnikem tečovat. Teč nakonec neproběhla a Kotnik tak neměl se střelou Krkotiče mnoho práce.
     
    80
    Vzápětí střílel Cojocari, ale netrefil bránu.
     
    81
    Na hřiště přichází Stjepanovič a nahrazuje Mihajlova. Přichází také krátké občerstvení, které je určitě v horkém počasí výrazně vhod.
     
    82
    Celje už moc času na vyrovnání nezbývá a poslední chvíle ukazují, že k tomu mají hosté hodně daleko.
     
    83
    Kombinace Dimovski Orbu na pravé straně skončila neúspěchem, u míče tak hosté z Celje.
     
    84
    Domácí by samozřejmě neradi inkasovali, na druhou stranu by ale rádi přidali druhý gól. Vedení 1:0 do odvety je sice dobré, ale ne skvělé.
     
    85
    Orbu inkasoval druhou žlutou kartu a jako střídající hráč tak přinesl svému týmu do závěru ještě velké trable. Byla to totiž jeho druhá žlutá a to znamená jediné - červená a do sprch.
     
    86
    Orbu se stihl vyfaulovat za čtyřiadvacet minut a to je tedy hodně solidní počin. Na hřiště přišel v 61. minutě, užil si horka a v 85. minutě už se mohl jít zchladit.
     
    87
    Celje pochopitelně přesilovku využívá k okamžitému náporu. Dobrou střeleckou pozici si vytvářel Bezjak, ale se spoluhráčem se vzájemně pletli u míče a nakonec byla rána zblokována.
     
    88
    Verbič se dostával do šance, ale Matjugin dokázal včas a dobře zasáhnout.
     
    89
    Sow ukázal svoji třídu a zbavil se hned tři hráčů a získal tak pro svůj tým čas.
     
    90
    Poslední střídání domácích. Ze hřiště odchází autor jediného gólu Sow a na posledních pár vteřin se na trávníku objeví Sali.
     
    90+1
    Už jsme v nastaveném čase a závěrečný nápor hostů se zatím nekoná.
     
    90+2
    Celje se nemůže probít před domácí branku. Proto přišel dlouhý centr, který však ze vzduchu sebral brankáře Matjugin.
     
    90+3
    Standardku naopak zahrávali domácí a získali tak opět několik vteřin drahocenného času.
     
    90+4
    Od Bezjaka putuje míč do zámezí a je jasné, že Celje už nevyrovná.
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas tedy nakonec rozhodla jediná branka domácího Osmana Sowa z první půle. Celje bylo nejaktivnější hlavně na začátku druhé půle, pak už otěže utkání převzala Dacia. Mírné komplikace sice domácím nastali po vyloučení Orbua, ale s tím už favorit utkání poradil. Do odvety ve Slovinsku si tak nese Dacia Kišiněv nadějný výsledek 1:0, i když možná čekali domácí trochu větší brankový rozdíl.
     
    To je pro tuto chvíli vše, já se s vámi loučím a přeji pěkný zbytek svátečního dne, maratón zápasů Evropské ligy však nadále pokračuje v našich dalších on-line přenosech. (20:24:12)

    Zdeněk Plánka

    Branky: 42. Sow

    Karty:   13. Guira (KIS), 74. G.Orbu (KIS) - 19. Žitko (CLJ), 55. Gaber (CLJ), 63. Gobec (CLJ)   85. G.Orbu (KIS)


    Dacia Kišiněv: (4-1-4-1) - Matjugin (C) - Dimovski, dos Santos, Popovici, Mamah - Cojocari - Mihaljov (81. Stjepanovič), Guira, Krkotič, Caraus (61. G.Orbu) - Sow (90. Sali).
    Trenér: Igor Dobrovolski (RUS).

    NK Celje: (3-1-4-2) - Kotnik - Žitko, Krajcer, Gobec (C) - Kolsi - Gaber (76. Centrih), Močič, Vrhovec, Močivnik (43. Verbič) - Bajde (59. Romih), Bezjak. Trenér: Marjan Pušnik (SVN)

    Rozhodčí: Georgi Jordanov - Nikolaj Petrov, Georgi Slavov - Ahmed Ahmed (všichni BUL)
    bahis siteleri