Kortrijk – Anderlecht 1:1 (kon.) | Club Bruggy – Waasland-Beveren 3:1 (kon.) | Beerschot – Lokeren 2:4 (kon.)
konec
KV Kortrijk
1:1 (1:0)
RSC Anderlecht
Sobota 28.07.2012, 18:00Belgická Jupiler Pro League
Předzápasové kurzy
     
    90+1
    A byli to oslabení domácí, kteří mohli rozhodnout! Koussalouka ale z hranice pokutového území v nadějné pozici minul branku.
     
    89
    Poslední střídání domácích. Ze hry je za potlesku fanoušků stažen Thomas Matton, nahrazuje jej Blanstel Koussalouka.
     
    88
    Do Jakovenkova centru se pořádně opřel De Sutter a Keet bravurním zákrokem udržel bodové naděje Kortrijku!
     
    84
    Anderlecht dostává možnost velmi nadějné standardní situace poté, co Tambe ostře sestřelil Jakovenka a vidí za své počínání žlutou kartu.
     
    81
    Anderlecht právě vstřelil branku!
    Po následném rohovém kopu míč propadl ke zkušenému obránci OLIVIERU DESCHACHTOVI, jenž prostřelil vše co mu stálo v cestě do sítě a je vyrovnáno!
     
    75
    A okamžitě to hořelo na druhé straně! Ve vlastním pokutovém území nepochopitelně ztratil míč Zukanovič, De Sutter přihrál Mbokaniho před takřka odkrytou branku, její ochránce Keet už ležel na zemi, ovšem Mbokaniho ránu dokázal zblokovat Baptiste Martin jako poslední instance v cestě míče za brankovou čáru!
     
    74
    Obrovská šance domácích! Nfor si posunul míč z křídla do pokutového území a jeho razantní projektil k tyči s námahou vyráží brankář Proto před sebe, tam byl naštěstí pro hosty dorážejícím hráčům odpískán ofsajd.
     
    66
    Akci Ernesta Nfora zastavil faulem Marcin Wasilewski a je čtvrtým žlutě napomenutým fotbalistou Anderlechtu.
     
    63
    Celý stadión bouří radostí! Náhradní brankář Keet chytá Dieumerci Mbokanimu pokutový kop!
     
    62
    Je jím Landry Mulemo, místo nějž vbíhá do branky Darren Keet a Mbokani už dostane šanci vyrovnat.
     
    60
    Mbokani padá v pokutovém území a hosté budou zahrávat pokutový kop! Navíc brankář Van Hout je vyloučen!
     
    57
    Nyní přichází zmíněné dvojité střídání a viděl jsem správně. Tom De Sutter nahrazuje Reynalda, Alexander Jakovenko Milana Jovanoviče. Výrazná změna v ofenzivě Anderlechtu. Na lavičce čeká na svoji letošní premiérovou účast i Lukáš Mareček, jeho šance na účast v dnešním zápase teď výrazně poklesly.
     
    54
    Jimmyho Kamghaina určitě nemůžeme podezřívat ze simulování při zákroku z 51. minuty, neboť určitě už ve hře nebude pokračovat. Do hry vstoupil Brecht Dejaegere a Kamghain vedle střídačky leduje svůj kotník.
     
    53
    Ernest Nfor si nedovoleně vyšlápl na Bigliu a je potrestán žlutou kartou.
     
    50
    Hosté na několik sekund uzamkli svého soupeře v pokutovém území a po Mbokaniho centru nebezpečně hlavičkoval Kanu, jeho prudká hlavička ale proletěla těsně nad břevnem domácí branky.
     
    48
    Domácí podnikli rychlý přechod do útoku, který musel za cenu nedovoleného zákroku zastavit Gillet a stává se třetím žlutě napomenutým fotbalistou Anderlechtu.
     
    42
    Safariho centr si v těžké pozici nádherně zpracoval Reynaldo, ovšem nedokázal míč propasírovat přes skrumáž těl před brankovou čárou!
     
    35
    Hostující kapitán nasměroval svojí razantní střelu pod břevno, ovšem naneštěstí na střed branky, kde situaci jistil brankář Van Hout.
     
    27
    Behrand Safari podkopl Alassane Tambého a za své počínání je druhým žlutým hříšníkem v dresu Anderlechtu. Žlutou kartu mají oba krajní obránci hostů.
     
    22
    Kortrijk právě vstřelil branku!
    Domácí se senzačně ujímají vedení! Po zmiňované hře rukou Deschachta rozehráli domácí po zemi do křídla Caponovi, po jehož přízemním centru před branku se ve skrumáži nejlépe orientoval bosenský obránce ERVIN ZUKANOVIČ a doklepl míč do sítě!
     
    17
    Při rychlém přechodu Kortrijku do ofenzivy si dle sudího Odoi pomohl v souboji s Kamghainem nad rámec pravidel a je za to potrestán žlutou kartou. Nutno podotknout, že velmi přísně.
     
    15
    Reynaldo se opřel do míče z dvaceti metrů a jeho tečovaná rána jen těsně prolétla kolem horního rohu domácí branky! Snaha Anderlechtu bude pokračovat rohovým kopem.
     
    9
    Na Odoiův povedený centr si naskočil Mbokani a razantní hlavičku nasměroval jen těsně vedle tyče domácí branky.
     
    3
    První vyložená šance domácích! Jimmy Kamghain dostal přesnou přihrávku za obranu Anderlechtu a řítil se vstříc brankáři Protovi, ten ale včasným vyběhnutím mu dokázal vypíchnout míč od kopačky!

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 22. Zukanovič - 81. Deschacht

    Karty:   53. Nfor (KRT), 84. També (KRT) - 17. Odoi (AND), 27. Safari (AND), 48. Gillet (AND), 66. Wasilewski (AND)   60. Van Hout (KRT)


    KV Kortrijk: Van Hout - Tambe, Martin, Zukanovič, Mulemo (61. Keet) - Pavlovič, De Mets, Nfor - Matton (89. Koussalouka), Kamghain (54. Dejaegere), Capon
    RSC Anderlecht: Proto - Odoi, Wasilewski, Deschacht, Safari - Gillet, Biglia, Kanu - Reynaldo (57. De Sutter), Mbokani, Jovanovič (57. Jakovenko)

    Rozhodčí: Christof Dierick
    bahis siteleri