Závody mužů (kon.) | Závody žen (kon.)
konec
Závody mužů

Pondělí 30.07.2012, 13:00Olympijské hry - Jachting
Sledujte:
     
    Finn
    Michal Maier nakonec desátý ve 4. jízdě.
     
    Finn
    Michael Maier chytl druhý dech, vyhoupl se na 9. místo.
     
    Finn
    S trochou ironie můžeme prohlásit, že osmačtyřicetileý Maier je nyní nejlepším závodníkem ze země, která nemá přístup k moři.
     
    Finn
    Pořadí vypadá stále stejně. Fin Tapio Nirkko má náskok necelou půlminutu před Lobertem (FRA), pak tam jsou za sebou těsně Daniel Birgmark (SWE), Trujillo Villar (ESP) a za nimi trošku díra. Michal Maier se nám v polovině závodu propadl až na 15. místo. Škoda, škoda.
     
    Finn
    Mezitím, co jsme sledovaly ženy, tu máme posun na další mezičas u pánů. Nirkko (FIN) si stále drží první místo, druhý stále Švéd Birgmark. Nic se nezměnilo, jen na 4. příčku se posunul Řek Mitakis. Michael Maier ztratil jednu příčku, momentálně je 9.
     
    Finn
    Ano, první Tapio Nirkko (FIN) a ten teď chytl slinu, respektive vítr a pádí si to jako po másle. Druhý Švéd, pak tam byli Trujillo Villar (ESP), Estonec Karpak, Francouz Lobert, Vasilij Zbogar (SLO) no a Michael Maier osmý na první bójce. Tak jsem se zas tak moc nemýlil. Škoda toho nájezdu, kdyby nejel tak stranou, mohlo to být lepší.
     
    Finn
    Vypadá to na Fina Nirkka, jestli dobře vidím. Za ním švédská vlajka, Michael Maier jede trochu stranou od vedoucí skupinky, ale mohl by dojet do nějakého šestého sedmého místa.
     
    Finn
    Pánové nám rozjeli dnes poslední čtvrtou jízdu kategorie Finn v dnešním programu. Zatím je to hezký obrázek: Od úvodu je v čele vidět plachta s českou vlajkou! Ale to samozřejmě ještě vůbec nic neznamená.
     
    Finn
    Maier se ve 3. jízdě na mezičasech postupně propadl ze 12. příčky až na 21. To je momentálně i jeho pozice v průběžném hodnocení kategorie Finn. Vedení drží i přes druhé místo v této jízdě Jonas Hogh-Christensen (DEN). Největšími skokany Dan Slater (NZL), jenž po minulé 11. příčce nynějším prvenstvím poskočil na 6. místo, a Řek Ioannis Mitakis, jenž se po 21. místě dočkal 10. času a na tomto místě se také průběžně nachází.
     
    Finn
    Michael Maier se bohužel propadl o pět míst na sedmnáctou pozici a aktuálně jede se ztrátou minuty a patnácti sekund.
     
    Finn
    Máme první časy Finnu: Michael Maier po prvním i druhém měření na dvanáctém místě se ztrátou třiceti šesti sekund, vede Slater (NZL) s časem 23:49. Druhý je o osm vteřin Mitakis (GRE) a třetí o třináct sekund Postma (NED).
     
    Laser
    Viktora Teplého nakonec od vítězného Australana na 27. místě dělily tři minuty a dvacet devět sekund.
     
    Laser
    Na čas Viktora Teplého stále čekáme.
     
    Laser
    Viktor Teplý se propadl o jedno místo na 26. pozici a na vedoucího Australana ztrácí tři minuty a jednu vteřinu.
     
    Finn
    Začala třetí jízda mužů třídy Finn s Michaelem Maierem.
     
    Laser
    Viktor Teplý si polepšil o čtyři místa na pětadvacáté, momentálně je minutu a čtyřicet jedna vteřin za vedoucím Australanem.
     
    Laser
    Viktor Teplý byl po prvním měření 27., po tom druhém spadl o dvě místa níže.
     
    Laser
    Nakonec se to nepodařilo, naopak se před Teplého dostal ještě Lisovenko (RUS). První olympijskou jízdu v životě tak Viktor Teplý zakončil na 29. místě se ztrátou 2:25. Šance na vylepšení by měla přijít v půl třetí.
     
    Laser
    Viktor Teplý je kousek před cílem osmadvacátý se ztrátou 2 minut a 24 sekund. Ještě je šance na to, aby v cíli předstihl Shiho (CHN).
     
    Laser
    Maegli Aguero (GUA) nadále drží prvenství, při poslední značce před cílem měl čas 56:10. Druhý Slingsby (NZL) zaostává za jednatřicet sekund, třetí Bernaz (FRA) jednačtyřicet.
     
    Laser
    Viktor Teplý se posunul alespoň před van Schaardenburga (NED) a je s odstupem 2:19 na čelo dvaatřicátý. Nadále se ale drží v těsném kontaktu s Cranem (USA) a Lindforsem (FIN).
     
    Laser
    Bohužel, Viktor Teplý se propadl o čtyři místa na třiatřicáté. Na 32. van Schaardenburga (NED) má ale ztráta jediné vteřiny, na vedoucího Guatemalce již dvě minuty a dvě sekundy.
     
    Laser
    Viktor Teplý je nadále na 29. místě, jeho ztráta se navýšila o čtyřicet osm vteřin, takže je momentálně o 112 sekund za vedoucím reprezentantem Guatemaly.
     
    Laser
    Viktor Teplý je devětadvacátý se ztrátou 1:04 na vedoucího Guatemalce.
     
    Laser
    Začala nám již také kategorie Laser s českým reprezentantem Viktorem Teplým.
     
    Druhým želízkem v ohni je Michael Maier ve třídě Finn. Osmačtyřicetiletý rodák z Roudnice nad Labem je mnohem zkušenější, neboť je to pro něj již páté vystoupení na Olympijských hrách. Maier je v současnosti zřejmě nejlepším českým jachtařem - vždyť anketu Jachtař roku vyhrál třikrát po sobě a právem tak na něj jsou upřeny přísné pohledy z jeho domoviny.
     
    Česká republika bude mít v jachtingu dnes dva zástupce. Prvním bude Viktor Teplý. Student ekonomie na Masarykově univerzitě se do Weymouthu kvalifikoval na květnovém mistrovství světa v německém Boltenghamu. Podle jeho vlastních slov by pro něj bylo úspěchem umístění do patnáctého místa.

    David Bohata

    Daniel Polách

    bahis siteleri