Závody mužů (kon.) | Závody žen (kon.)
konec
Závody žen

Pondělí 30.07.2012, 13:10Olympijské hry - Jachting
Sledujte:
     
    Každopádně to je z dnešního jachtařského maratonu vše. Zítra se ve Waymouthu a Portlandu pokračuje hned 8 jachtařskými třídami, tak si to užijte. Děkujeme za pozornost, zítra na počtenou a dobrý večer. (19:18:45)
     
    Nutno poznamenat, že Portugalky dnes dvakrát nedokončily.
     
    E6m
    POŘADÍ TŘÍDY ELLIOT 6M PO 4 ROZJÍŽĎKÁCH:

    1. až 2. Rusko (Skudinovová, Siuzevová, Oblovová) - 4 body

    Austrálie (Priceová, Curtisová, Whittyová) - 4 body

    3. až 4. Španělsko (Echegoyenová Domingueová, Torová Prietová Pugaová, Pumariegová Menendezová) - 3 body

    Nizozemsko (Groeneveldová, Besová, Bos-Deová Koningová) - 4 body

    5. až 8. Finsko (Lehtinenová, Kanervaová, Wulffová) - 2 body

    V. Británie (Macgrerová, Lushová, Macgregorová) - 2 body

    Nový Zéland (Hazardová, Hansenová, Pyattová) - 2 body

    Spojené státy (Tunnicliffeová, Capozziová, O'Bryanová Vandemoermová)

    9. Francie (Leroyoá, Bertrandová, Riouová)

    10. až 13. Dánsko, Portugalsko, Švédsko - bez bodu

     
    E6m
    Podle očekávání Francouzky o 9 sekund v cíli dřív než Švédky.
     
    E6m
    V posledním dnešním souboji třídy E6m se posádka skippařky Leroyové (FRA) řítí do cíle. Švédky nemají šanci.
     
    E6m
    Australanky v cíli, nadělily Britkám 22 vteřin. A jsou na tom stejně jako Rusky (které už jsme dlouho neviděli a dnes už také neuvidíme), a totiž ze 4 jízd získaly 4 vítězství.
     
    E6m
    Na otáčce vedou Francouzky nad Švédkami o 5 vteřin. Švédky dnes ještě ani jednou nevyhrály.
     
    E6m
    Australské trio Priceová-Curtisová-Whittyová (AUS) závodí s domácí posádkou Velké Británie. Už se blíží do cíle a stále zvyšuje svůj náskok.
     
    E6m
    Tak se omlouvám, Nizozemky byly celou dobu ve vedení a také, že vyhrály.
     
    E6m
    Konečně se pustily do souboje Nizozemky a Finky. Na prvním úseku vedou Lehtinenová, Kanervová a Wulffová (FIN) o 10 vteřin.
     
    E6m
    Tak už je potvrzeno, že Australanky nad Spojenými státy vyhrály a vedle Ruska zůstávají jedinými neporaženými s bilancí 3:0.
     
    E6m
    Novozélanďanské trio hned v úvodu poodjelo Dánkám o 3 vteřiny a tento hubený náskok si udrželo až do cíle. Pro ostrovanky z Tichého oceánu je to tedy vyrovnání bilance proher a výher na 2:2
     
    E6m
    Portugalky začínají nenávidět vody poblíž kanálu La Manche. Již podruhé nedokončily. Teď z toho těží vítězství Britky. Byl to přitom dlouho vyrovnaný závod.
     
    E6m
    Tunnicliffová, Capozziová, O'bryan Vandemoerová (USA) se dlouho přetahovaly s Australankami, nakonec projely obě posádky cílem v identickém čase. I když jako vítězové označena sestava skipperky Priceové (AUS), bod získávají Američanky. Zvláštní. No, vrátíme se k tomu později, teď sledujme další závody Elliotu 6m, který se nám tu rozjel v plném proudu (a větru).
     
    E6m
    Stále čekáme, až se začne něco dít. Ale to nevadí, zatím sledujme mužské kategorie Star a Finn, tam se dějí zajímavé věci.
     
    E6m
    Starty dalších 3 dvojic pozdrženy. Nejvíce se budeme těšit hned na tu první - USA proti Austrálii. Austrálie sice odjela jen 2 jízdy, ale po Rusku je jediná, která má šanci zůstat v soutěži bez ztráty kytičky, jak se říká.
     
    E6m
    Neskutečné drama v podání nejlepších posádek v Elliotu! Trio Skudinová-Siuzevová-Oblovová (RUS) vedlo na první bójce o jedinou vteřinku, na druhém mezičase na Španělky zase vteřinu ztrácelo. Pak se ale Rusky dostaly zase do vedení a jak tomu bývá před cílem již zvykem, navýšily svůj náskok. Posádka skipperky Echegoyen Dominguezové prohrála o 12 vteřin. Tak máme tady jasné kandidátky na medaili, jsou jimi Rusky.
     
    E6m
    Mezitím vypuštěny do závodu plachetnice Nizozemek a Francouzek. Francouzky sice přišly v polovině závodu o luxusní třicetivteřinový náskok, ale nakonec si puntík v kolonce výher pohlídaly. Na "trati" rovněž Rusky se Španělkami. Zajímavý závod nejlepších posádek dne!
     
    E6m
    Finky si udržovaly konstantní náskok okolo 5 vteřin, v cíli ještě o něco Kjellbergové, Källströmové a Harryssonové (SWE) poodjely. Takže pro Finky ze 3. jízd druhé vítězství. Toho prvního dosáhly díky tomu, že Portugalky nedokončily jízdu.

    David Bohata

    Daniel Polách

    bahis siteleri