Zlín – Skalica 7:6 (kon.) | Plzeň – Motor ČB 5:3 (kon.) | Ústí n/L – Litvínov 4:1 (kon.)
Frýdek-M. – Nový Jičín 2:6 (kon.) | Kometa Brno – Zvolen 1:1 (kon.) | Benátky n/J – Litoměřice 1:2 (po s.n.)
Kadaň – Beroun 2:0 (kon.) | Šumperk – Opava 5:2 (kon.) | Břeclav – SHK Hodonín 1:3 (pře.)
Karviná (Baník) – Val. Meziříčí 10:4 (kon.) | Poruba 2011 – Prostějov 2:4 (kon.)
konec
HC Slovan Ústí nad Labem
4:1 (2:1, 2:0, 0:0)
HC VERVA Litvínov
Čtvrtek 06.09.2012, 17:30 • Zlatopramen Arena, Masarykova 232, Ústí nad Labem-Bukov • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z Ústí nad Labem je to ode mě pro dnešek vše a těším se na Vás opět někdy přístě. Na shledanou. Zdeněk Kamínek ml. (19:41:26)
     
    V předposledním přípravném zápase změřil výběr Jaromíra Šindela síly s účastníkem nejvyšší tuzemské hokejové soutěže, Litvínovem. Severočeské derby nabídlo již v úvodu v rozmezí 99 sekund tři branky. Druhá třetina přinesla velmi pohledný pád čárového rozhočího Michala Biedermanna, ale i dvě branky žlutomodrých. Ve třetí dvacetiminutovce již gól nepadl, přestože Ústí nad Labem mělo k dispozici dvě minuty dlouhou dvojnásobnou přesilovou hru. Nepomohl ani time-out, který si Lvi před touto početní výhodou vzali. Dva přesné zásahy zaznamenal v tomto střetnutí Tomáš Rod.
     
    58:20
    Poživil měl na holi branku, ve finální fázi minul.
     
    57:59
    Francouz pokryl střelu Sýkory z mezikruží i dorážku Kloze.
     
    Dnešní utkání sleduje 883 diváků.
     
    56:36
    Oddechový čas pro domácí.
     
    56:36
    Lvi si zahrají dvě minuty dvojnásobnou přesilvoku. Vyloučeni hráči:

    Juraj Majdan (LIT) - menší trest za sekání;
    Karel Kubát (LIT) - menší trest za nedovolené bránění.

    Vyloučení celkem v zápase: 5:6.
     
    53:35
    Gól na holi měl po křižné přihrávce od Hübla Majdan! Výborný a rychlý přesun však předvedl brankář Ústí nad Labem, jenž nepřipustil kapitulovat podruhé v zápase.
     
    51:48
    Jedna z posledních šancí pro Vervu. Miloslav Čermák (UNL) vyfasoval menší trest za hákování.

    Vyloučení celkem v zápase: 5:4.
     
    46:12
    Šance pro Litvínov. Za prohřešek zvaný hákování usedává na dvě minuty na trestnou lavici Tomáš Sýkora (UNL).

    Vyloučení celkem v zápase: 4:4.
     
    45:25
    Rapáč odjel na střídačku po svých.
     
    45:25
    V obranné třetině domácích zůstal ležet Richard Rapáč, hlavní arbitr Martin Novák přerušil hru.
     
    42:44
    Přesilovka pro Slovan. Vyloučen na dvě minuty je Richard Jareš (LIT) za nedovolené bránění.

    Vyloučení celkem v zápase: 3:4.
     
    Prostřední dvacetiminutovka patřila Ústeckým Lvům, kteří dokázali svůj náskok zvýšit. Jako první v této části hry překonal Pavla Francouze Tomáš Rod, jenž zaznamenal druhou trefu v utkání. O necelé tři minuty později upravil skóre na aktuální stav 4:1 Tomáš Sýkora. Po čtyřiceti minutách tak mají k výhře blíž Lvi.
     
    Zásahy brankářů ve druhé dvacetiminutovce:

    Vladislav Koutský - 11;
    Pavel Francouz - 8.
     
    Statistiky druhého dějství:

    Vyloučení: 1:2.
    Využití: 1:0.
    V oslabení: 0:0.
    Zakázaná uvolnění: 1:1.
    Ofsajdy: 1:0.
    Vyhraná vhazování: 13:7.

    Další třetina začne přibližně v 19:07 h.
     
    33:57
    Početní výhoda pro hráče Vervy. Do boxu trestoměřičů míří na dvě minuty za sekání Miloslav Čermák (UNL).

    Vyloučení celkem v zápase: 3:3.
     
    31:57
    Aby si Vladislav Koutský nedošel pro noviny. V útočném pásmu opět strávili svěřenci Vladimíra Jeřábka a Petra Rosola více než minutu, ale bez střelecké aktivity. Černobílí by měli více střílet, jinak se neprosadí.
     
    30:29
    Efektivním semaforem a velmi pohledným zákrokem pro publikum se nyní prezentoval Pavel Francouz, jenž doslova vyčapal Ondřeje Holomka. Ústecký bek střílel z prostoru mezi kruhy.
     
    28:23
    Lvi budou mít další možnost, potrestán je někdejší ústecký hráč Robin Hanzl (LIT), kterému náleží dvě minuty za hákování.

    Vyloučení celkem v zápase: 2:3.
     
    27:12
    Lvi právě vstřelili branku!

    Využitá přesilovka! Střelecký pokus Petra Hořavy od hranice útočné třetiny lehce tečoval TOMÁŠ SÝKORA (v přípravě 4+4), jenž zároveň bránil Pavlu Francouzovi ve výhledu. Asistence: Petr Hořava (v přípravě 0+1).
     
    26:05
    Přesilová hra pro změnu pro Slovan. Za katr míří na dvě minuty Jiří Gula (LIT), a to za podražení.

    Vyloučení celkem v zápase: 2:2.
     
    25:49
    Další pohledná akce domácích gólem nekončí! Handlovský s Mataiem šli šami proti Francouzovi. První jmenovaný spálil tutovou šanci, když puk uklidil přesně do lapačky přesouvajícího se litvínovského brankáře. Výborný zákrok!
     
    24:38
    Lvi právě vstřelili branku!

    Dlouhý pas na TOMÁŠE RODA, který právě vyběhl ze dvířek trestné lavice, (v přípravě 4+5) vyslal David Tůma. Na Roda litvínovská defenziva pozapomněla, a tak měl autor dnešní druhé branky dostatek času na zakončení. Pavla Francouze po stahovačce nakonec překonal střelou mezi betony. Asistence: David Tůma (v přípravě 3+4).
     
    22:31
    Lvi hráli s šesti hráči, čehož si všiml pozorný čárový sudí Michal Biedermann. Hráčské lavici Ústí nad Labem udělen menší trest za příliš mnoho hráčů na ledě. Dvouminutový trest odpyká Tomáš Rod (UNL).

    Vyloučení celkem v zápase: 2:1.
     
    20:53
    Čárový rozhodčí Michal Biedermann na buly v útočném pásmu Litvínova upadl, stadion zahučel. Vhazování se bude opakovat, buly převezme kolega Jan Šerý.
     
    Pro zdravotní problémy dnes Vervě chybí hráči Jiří Zeman, Ján Brejčák, Ondřej Jurčík, Michal Trávníček a Martin Ručinský.
     
    Zásahy brankářů v úvodní dvacetiminutovce:

    Vladislav Koutský - 14;
    Pavel Francouz - 10.
     
    První část nabídla vyrovnaný hokej, všechny tři branky padly v rozmezí 99 sekund. Nejprve se za domácí prosadil Rod, za 75 vteřin vyrovnal exústecký Majdan. O zatím poslední trefu do černého se zasloužil Tůma. Po dvaceti minutách hry je stav 2:1.
     
    Statistiky úvodního dějství:

    Vyloučení: 1:1.
    Bez využití.
    V oslabení: 0:0.
    Zakázaná uvolnění: 1:1.
    Ofsajdy: 1:1.
    Vyhraná vhazování: 10:10.

    Další třetina začne přibližně v 18:18 h.
     
    16:05
    Početní výhodu si nyní zahrají i svěřenci Vladimíra Jeřábka. Hlavní rozhodčí Martin Novák odesílá na trestnou lavici Lukáše Špeldu (UNL) na dvě minuty za držení protihráče.

    Vyloučení celkem v zápase: 1:1.
     
    06:26
    Lvi právě vstřelili branku!

    Odveta bude pravděpodobně hodně bohatá na góly. Dnes se budou zřejmě diváci bavit, v minulém střetnutí shlédlo obecenstvo pouze dvě přesné trefy (1:1). O druhý zásah Lvů se zasloužil DAVID TŮMA (v přípravě 3+3), který se nejlépe zorientoval v předbrankovém prostoru a z bezpostřední blízkosti nedal litvínovskému strážci svatyně šanci. Asistence: Miloslav Čermák (v přípravě 2+4), Tomáš Sýkora (v přípravě 3+4).
     
    06:02
    Litvínov právě vstřelil branku!

    Rychlá odpověď v podání Litvínova! Marek Posmyk nalezl od pravého mantinelu nikým nehlídaného JURAJE MAJDANA (v dnešním utkání 1+0), který z mezikruží prostřelil Vladislava Koutského. Asistence: Marek Posmyk (v dnešním utkání 0+1).
     
    04:47
    Lvi právě vstřelili branku!

    Krátce po vypršení hostujícího trestu svěřenci Jaromíra Šindela udeřili. Nejprve od hranice útočného pásma vystřelil Zbyněk Sklenička, jehož ránu tečoval Lukáš Handlovský. K odraženému puku se následně jako první dostal TOMÁŠ ROD (v přípravě 3+5), jenž dokázal přízemní střelou překonat bezmocného Pavla Francouze. Asistence: Lukáš Handlovský (v přípravě 4+4), Zbyněk Sklenička (v přípravě 0+2).
     
    02:41
    Avizovaná přesilovka pro Ústecké Lvy. Dvouminutový trest za krosček náleží Matěji Stříteskému (LIT).

    Vyloučení celkem v zápase: 0:1.
     
    Dnešní zápas bude pikatní pro řadu hostujících hráčů, kteří v Ústí nad Labem v minulosti působili. Jedná se například o brankáře Pavla Francouze či hráče Robina Hanzla, Juraje Majdana, Romana Pšurného a další.
     
    V brankovišti týmů na začátku stanou:

    HC Slovan Ústečtí Lvi: Vladislav Koutský (v přípravě 4 zápasy; procentuální úspěšnost zákroků 93,65 %; průměr obdržených branek na zápas 2,01);

    HC Verva Litvínov: Pavel Francouz.
     
    V loňské přípravě měli žlutomodří v přípravě s Litvínovem nepříznivou bilanci. Na Zimním stadioně Ivana Hlinky padl Slovan poměrem 3:6.
     
    Ústeckému týmu se v loňské sezóně nepodařilo probojovat do baráže o českou nejvyšší hokejovou soutěž, cesta skončila Ústeckým Lvům v sedmém zápase finále play-off první hokejové ligy ČR. I pro Vervu byl uplynulý ročník zklamáním, Litvínovští bojovali o ligovou příslušnost v soutěži o umístění (play-out).
     
    Hokejisté Slovanu budou chtít navázat na předchozí dva souboje, kdy si poradili doma s Mostem (4:2) a následně i s Benátkami nad Jizerou (3:1). Ústečtí hokejisté mají v letošní přípravě bilanci čtyř výher, čtyř remíz a jedné prohry. Dnešní soupeř Lvů zvítězil při přátelských soubojích šestkrát, dvakrát remizoval a ve čtyřech případech padl.
     
    Příjemný čtvrteční podvečer ze severu Čech, kde v dalším přátelském zápase vyzvou Ústečtí Lvi tým Litvínova. Dnešní severočeské derby bude také ve znamení odvety, neboť oba celky už spolu své síly v přípravě změřily. První střetnutí bylo na programu 21. 8. 2012 na Zimním stadioně Ivana Hlinky. Zápas brankové hody nepřinesl, oba týmy se rozešly smírně, 1:1.

    Zdeněk Kamínek ml.

    Branky a nahrávky: 5. Rod (Handlovský, Sklenička), 7. Tůma (Čermák, Sýkora), 25. Rod (Tůma), 28. Sýkora (Hořava) - 7. Majdan (Posmyk)


    HC Slovan Ústí nad Labem: Koutský (Orct) - L. Poživil, K. Černý, Vl. Brož, Sklenička, Holomek, Vobořil, P. Hořava, Špelda - R. Kovář, Roubík, Ludvík - Matai, Rod, Handlovský - D. Tůma, T. Sýkora, M. Čermák - Kloz, Daniel Boháč, Laš. Trenéři: Jaromír Šindel, Jiří Mička, Tomáš Mareš.
    HC VERVA Litvínov: Francouz (Franěk) - Posmyk, Kubát, Stříteský, Havelka, Jareš, Kousalík, Gula - Majdan, V. Hübl, Lukeš - J. Černý, R. Hanzl, Martin Frolík - Bojer, Baláž, Gerhát - Martynek, Rapáč, R. Pšurný. Trenéři: Vladimír Jeřábek, Petr Rosol.

    Rozhodčí: Martin Novák - M. Biedermann, Šerý

    Diváci: 883
    bahis siteleri