Malaga – Levante 3:1 (kon.) | Valencia – Celta Vigo 2:1 (kon.) | Getafe – Barcelona 1:4 (kon.)
Sevilla – Real Madrid 1:0 (kon.)
konec
Sevilla FC
1:0 (1:0)
Real Madrid
Sobota 15.09.2012, 22:00 • Stadion Ramona Sancheze Pizjuana • Španělská LaLiga
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 22:00.
     
    Příjemný večer při sledování atraktivního přenosu ze čtvrtého kola španělské Primera Division, v němž Sevilla přivítá obhájce mistrovského titulu Real Madrid.

    Domácí vstoupili do sezóny výhrou nad Getafe 2:1, na níž navázali dvěma remízami na hřištích soupeřů, nerozhodné výsledky na hřišti Granady, resp. Vallecana však byly pro ambiciózní klub a nedávného účastníka Ligy mistrů zklamáním.

    Real Madrid rozehrál sezónu slušně řečeno nedobře. V úvodních dvou zápasech získal jediný bod za domácí remízu s Valencií, poté v malém madridském derby i přes poločasové vedení podlehl Getafe. Z vítězství se tak svěřenci Jose Mourinha mohli radovat až v třetím ligovém duelu proti Granadě. O tříbrankovou výhru se dvěma trefami zasloužil zejména Cristiano Ronaldo, třetí branku přidal Higuaín. Pro Real Madrid je dnešní duel generálkou na náročný zahajovací zápas Ligy mistrů, v němž v úterý přivítá anglického šampióna Manchester City.

    Vzájemné zápasy přináší řadu branek a často také vítězství "Bílého baletu". To se konalo také ve všech ze sedmi posledních případů. Dvakrát ze tří nejnovějších pak Real zvítězil nepříliš často vídaným výsledkem 6:2.
     
    Úvodní sestavy:

    Sevilla FC: Palop - Cicinho, Botía, Spahič, Navarro - Maduro, Medel - Jesús Navas, Rakitič, Trochowski - Negredo

    Real Madrid: Casillas - Arbeloa, Pepe, Ramos, Marcelo - Khedira, Xabi Alonso - Di María, Özil, Ronaldo - Higuaín

    Rozhodčí: Alberto Undiano Mallenco.
     
    Sudí Undiano Mallenco už přivedl hlavní aktéry dnešního zápasu na hrací plochu, Sevilla hraje v bílých dresech, Real Madrid premiérově v zelených.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Botía po deseti sekundách hry okamžitě nakopl míč až k útočnému rohovému praporku, kde Negredo v obklíčení tří protihráčů vybojoval autové vhazování.
     
    2
    Sevilla právě vstřelila branku!
    Fantastický úvod domácích! Vraťme se ještě do úvodní minuty, kdy ve čtyřicáté sekundě Rakitič před pokutovým územím zastavil míč přímo do nohy Trochowskému, jehož ránu vyrazil Casillas pouze přímo před sebe a poté měl plné ruce práce, aby zlikvidoval i dorážku Negreda.

    Ze situace rezultoval rohový kop domácích, který rozehrál Rakitič a obrana Realu přímo ve středu vlastního pokutového území naprosto zapomněla na osamoceného PIOTRA TROCHOWSKÉHO, jenž razantní ránou pod břevno otevřel skóre zápasu!
     
    4
    Od úvodních sekund to na hřišti pořádně vře. U postranní čáry Higuaín byl ubráněn třemi protihráči a v návalu zlosti mimo hru kopl do paty Fernanda Navarra, čímž si říkal minimálně o žlutou kartu, ovšem sudím tento prohřešek naprosto unikl. Na hřišti se okamžitě spustila vlna menších potyček.
     
    5
    Sudí Undiano Mallenco situaci vyhodnotil nejlépe možně pro Real, tedy v podobě standardní situace ve prospěch hostů. Míč načechral do pokutového území Mesut Özil, ovšem nenašel před brankou žádného ze svých spoluhráčů a balón doplachtil vedle domácí branky.
     
    7
    Nejen díky skvělému vstupu Sevilly do zápasu panuje na stadiónu Ramona Sancheze Pizjuana skvělá fotbalová atmosféra. Dnešní zápas slibuje vzrušující zážitek.
     
    8
    Domácí se řítili do přečíslení ve třech proti dvěma, Jesús Navas zakombinoval na pravém křídle s Negredem, následná přihrávka před branku na Trochowského byla příliš krátká pro německého fotbalistu s polskými předky.
     
    9
    Poprvé v akci Cristiano Ronaldo, vybojoval si faul nedaleko pokutového území Sevilly, což slibuje zajímavou střeleckou pozici pro portugalského mága.
     
    10
    Ronaldova následná rána tradičně nepříjemně zaplavala, Andres Palop si s ní však dokázal poradit a vytěsnit z bezprostředního dosahu své branky.
     
    10
    Ronaldo z dobrých třiceti metrů napřáhl k další ráně, tentokrát přízemní k tyči a Andres Palop ji opět vyráží.
     
    11
    Na Marcelův pas na pravé křídlo si zabíhal Pepe, míč už ale nedokázal zkrotit na hrací ploše a odkopávat od své svatyně bude Palop.
     
    12
    Po souboji s Botíou zůstal ve středovém kruhu ležet Higuaín a je pískáno proti domácím.
     
    13
    Di Mariův milimetrově přesný pas na levé křídlo si překvapivě s obtížemí zpracoval Marcelo a sám se tím vyautoval z ideální útočné pozice. Poté nepřesnou přihrávkou, směřovanou Özilovi na hranici pokutového území, o míč přišel.
     
    15
    Už potřetí se do míče pořádně opřel Cristiano Ronaldo, tentokrát jeho rána prosvištěla vedle domácí branky.
     
    16
    Aktivitu Realu se domácím podařilo ziskem míče ve středu pole utlumit, což obecenstvo kvituje s povděkem.
     
    17
    Během celé sedmnácté minuty se z tribun nese potlesk na vyjádření úcty Antoniu Puertovi. Někdejšímu obránci Sevilly, jenž před pěti lety tragicky zemřel přímo během zápasu proti Getafe a nosil právě číslo sedmnáct.
     
    19
    Navarro nakopl míč z vlastní poloviny k pokutovému území hostů a Casillas musel vyběhnout pořádně daleko od své branky a zahrát si falešného stopera, aby stačil míč odhlavičkovat před nebezpečně nabíhajícími útočníky Sevilly.
     
    20
    V samém závěru úvodní dvacetiminutovky si Real vypracoval první vyloženou příležitost! Mesut Özil kolmicí do pokutového území vybídl k akci Higuaína, jenž se s míčem otočil kolem Spahiče, objevil se před Palopem, v klíčové fázi ale nezvládl koncovku a v obrovské šanci nasměroval míč výrazně mimo domácí branku.
     
    22
    Další nepříjemnost před Casillasem! Negredo vyhraným hlavičkovým soubojem se Sergio Ramosem uvolnil rozběhnutého Jesúse Navase, jenž se z křídla řítil vstříc kapitánovi španělské reprezentace v brance Realu, v ideální střelecké pozici mu navíc nabíhal ke spolupráci Rakitič. Jesús Navas však poněkud unáhleně volil tvrdou přízemní ránu, tu Casillas dokázal vyrazit.
     
    24
    Třetí standardní situace pro Real Madrid v hloubi jeho útočné poloviny.
     
    25
    Ronaldova rána však byla tentokrát sražena zdí výrazně mimo branku. Rozhodčí však nesprávně viděli dotyk Pepeho, jenž se vklínil do domácí zdi a rozhodli o odkopu od Palopovy svatyně.
     
    27
    Negredo se u postranní čáry nedokázal uvolnit kolem Pepeho, ten si však pomohl faulem při Negredově zpracování míče, sudímu Undianu Mallencovi jeho prohřešek neunikl.
     
    28
    Mallencovi neunikl ani nedovolený zákrok Di Marii na Negreda a argentinský středopolař Realu je prvním žlutým hříšníkem dnešního zápasu.
     
    29
    Z následné standardní situace vypustil centr před branku Rakitič, zajímavě načechraný míč však nenašel žádného z nabíhajících spoluhráčů. Obecenstvo v ochozech stadiónu pouze zklamaně vydechlo.
     
    31
    Hraje se doslova na ostří nože, všichni fotbalisté chodí do každého souboje na více než sto procent a zápas má parádní tempo.
     
    32
    Rakitič vydoloval míč ze skrumáže u postranní čáry a s Negredem mohl pílit k hostující brance proti jedinému obránci Pepemu, ten však dokázal zablokovat Rakitičovu kolmici směřovanou do běhu jeho spoluhráče.
     
    32
    Dohrávka zmiňované akce skončila střeleckým projektilem Medela z pětadvaceti metrů, míč však prosvištěl zhruba metr nad hostující brankou.
     
    34
    Pokračujeme v náporu Sevilly, v pokutovém území se do míče opřel Trochowski, střela mu však nesedla ideálně a směřovala přímo do připravených rukavic brankáře Casillase.
     
    35
    Po autovém vhazování Trochowského se v pokutovém území neprotlačil k míči přes Pepeho Negredo.
     
    37
    Navarro si na levé straně parádně zpracoval čtyřicetimetrové přenesení hry od Madura, prudký centr do pokutového území však zlikvidoval Ramos ve spolupráci s Casillasem.
     
    38
    Higuaín na hranici pokutového území dokázal vydolovat míč mezi dvěma protihráči, lobovanou přihrávku na zabíhajícího Özila však zachytil brankář Palop.
     
    38
    Cristiano Ronaldo uprchl po levém křídle, domácí obránci jej však nepustili do výhodnějšího střeleckého úhlu, musel tak vyzkoušet pozornost Palopa z pořádně ostrého ten jeho ránu znovu dokázal vyrazit.
     
    39
    Jesús Navas dostal možnost rychlého protiútoku, proti němu už zbyl jediný obránce Arbeloa a ten dokázal sevillský expres natolik přibrzdit, že mu stihli přiběhnout na výpomoc tři spoluhráči. Jesús Navas už poté pouze takovou spíše propagační střelou poslal míč do Casillasových rukavic.
     
    40
    Negredo se prosmýkl kolem Pepeho a padl k zemi, sudí Undiano Mallenco bez váhání vytahuje žlutou kartu pro portugalského stopera Realu. Při jeho stylu hry to může znamenat pro Real Madrid podstatně výraznější komplikaci než žlutá karta Di Marii z 28. minuty.
     
    42
    Di Mariovi se na levém křídle rozeběhl Marcelo, jihoamerická spolupráce však po nepřesné přihrávce Argentince Brazilci skončila neúspěšně.
     
    44
    Cicinho u postranní čáry vyhrál souboj s Marcelem, odzbrojil jej od míče, ale už nedokázal udržet stabilitu a o míč přišel.
     
    45
    Rakitič se ve vzájemné roztržce střetl s Di Mariou, sudí Undiano Mallenco však situaci řeší pouze žlutou kartou pro Rakitiče a k všeobecnému překvapení tím výčet trestů skončil. Připomínám navíc, že Di Maria se zbytečně pustil do oplácení, ačkoliv už má na svém kontě jednu žlutou kartu.
     
    45+1
    Sudí Mallenco k úvodním pětačtyřiceti přidává jednu nastavenou minutu.
     
    První poločas skončil.
     
    Pouze devětašedesát sekund vydržel bezbrankový stav. V té době už Casillas měl dva ostré zákroky proti Trochowského ráně a nebezpečné Negredově dorážce, z následného rohového kopu už ale inkasoval po nechytatelném zakončení Piotra Trochowského.

    V dalším průběhu prvního poločasu jsme měli možnost sledovat výbornou fotbalovou zábavu a vzhledem k aktuálnímu skóre je více než pravděpodobné, že druhý poločas se ponese v podobném duchu.
     
    Hosté do druhého poločasu vystřídali, ze hry byli staženi Angel Di María, jenž si v závěru hlasitě říkal o červenou kartu, a Mesut Özil, nahrazují je Luka Modrič s Karimem Benzemou.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Navasův pas hledající rozběhnutého Negreda včas hlavou zastavil Pepe.
     
    48
    Znovu v akci dvojice Jesús Navas - Negredo, první jmenovaný tentokrát hledal svého spoluhráče stříleným centrem z pravého křídla, před Negredem v poslední chvíli dokázal náročným zákrokem odvrátit míč Sergio Ramos.
     
    50
    Z levé strany centroval nebezpečně Rakitič, ani tentokrát se však míč nesnesl až k Negredovi, neboť v poslední možnou chvíli před ním zasáhl Pepe.
     
    51
    Na pravém křídle se kolem Ramose neprobil Rakitič a odkopávat od své branky bude Casillas.
     
    52
    Po delší době se hosté usadili na soupeřově polovině.
     
    53
    A hned z toho bylo pořádně nebezpečí pro branku Sevilly! Z dvaceti metrů se do míče opřel Luka Modrič a Palop skvělým zákrokem dokázal vytěsnit jeho ránu na tyč své branky!
     
    54
    Domácí vyrazili na útočné polovině do dalšího přečíslení, po souhře Rakitiče s Trochowským se ve stoprocentní příležitosti ocitl Alvaro Negredo a tváří v tvář brankáři Casillasovi nepochopitelně o metr míjí hostující branku.
     
    55
    Pepeho dlouhý nákop si na hruď zpracoval Cristiano Ronaldo, nepřesnou zpětnou přihrávkou však Marcela pořádně zahnal.
     
    56
    Modrič kolmicí do pokutového území vysunul za domácí obranu Higuaína, proti němu však skvělým způsobem zasáhl brankář Palop a vystihl Argentincovu kličku.
     
    58
    Nadále je pořádně horko před brankou Realu. Znovu domácí vtrhli do rychlého protiútoku, Cicinho se uvolnil po narážečce s Jesúsem Navasem, přes Rakitiče přenesl hru na levou stranu k osamocenému Trochowskému, ten však bohužel pro domácí absolutně nezvládl centr na nabíhajícího Negreda.
     
    60
    Khedira průnikem po levém křídle vybojoval standardní situaci od postranní čáry.
     
    60
    Obrovská minela Sergia Ramose! Ze zmiňované standardní situace načechral míč před branku Xabi Alonso, brankář Palop vyrazil míč pouze k Pepemu, jenž od vzdálenější tyče hlavou nasměroval míč kolmo s brankovou čárou před domácí branku a Sergio Ramos ji hlavou z dobrých půl metru před prázdnou brankou míjí!
     
    62
    V další rozmíšce se objevili Spahič a Ronaldo, sudí Undiano Mallenco vše řeší pouze ústním pokáráním.
     
    64
    A další z výčtu pořádných šancí Realu. Marcelo od postranní čáry nacentroval netradičně pravačkou a perfektním pasem nalezl Higuaína, jenž se uvolnil zpracováním míče a před brankářem Palopem nedokázal nasměrovat balón na domácí branku.
     
    65
    Sevilla poprvé mění sestavu, Manu del Moral nahradil Ivana Rakitiče.
     
    66
    Závěrečné střídání Realu Madrid, Jose Maria Callejon nahrazuje pravého obránce Arbelou a Real vrhá všechny síly do ofenzivy.
     
    68
    Jakmile se domácí dostanou k míči, okamžitě je hráč atakován dvěma napadajícími fotbalisty Realu. I to potvrzuje obrovskou aktivitu hostů při hře s míčem i bez něj.
     
    69
    Další rychlý brejk Sevilly. Manu del Moral po přechodu na útočnou polovinu středem hřiště až k pokutovému území předal míč Jesúsi Navasovi, ten akci ale příliš překombinoval nepřesným pasem na jednoho z nabíhající dvojice del Moral - Negredo.
     
    71
    Odpracováno má Alvaro Negredo, na závěrečných dvacet minut jej nahrazuje Antonio Manuel Luna.
     
    73
    Cicinho si na pravém křídle zatancoval s míčem kolem Cristiana Ronalda, ten poté ztratil trpělivost a srazil soupeře k zemi.
     
    74
    Jesús Navas místo centru před branku volil přihrávku na Navarra téměř až ke středu hřiště a Sevilla po chvílí o míč přešla.
     
    76
    Ronaldo utekl míč při zpracování vysokého pasu a poté musel pořádně sprintovat do obrany, aby své zaváhání napravil ziskem míče v souboji s Cicinhem, to se mu nakonec podařilo.
     
    78
    Pepe očividně velmi špatně nese, že po jeho souboji s Navarrem u postranní čáry rozhodčí vyhodnotili jeho jako hráče, od nějž se míč odrazil do zámezí.
     
    79
    Po levém křídle se vrhl do ofenzivy Luna, přízemním centrem na hranici pokutového území ale nedokázal najít del Morala.
     
    80
    Benzema z rohu pokutového území vyslal nepříliš povedenou střelou přímo do postavení brankáře Palopa.
     
    81
    Po delší době v akci Cristiano Ronaldo. To když už takřka uprchl domácí obraně, když fantastický skluz na hranici vlastního pokutového území předvedl Fernando Navarro a míč Ronaldovi dokázal odkopnout.
     
    82
    Naposledy střídají i domácí, autora jediné dosavadní branky zápasu Trochowského na hrací ploše nahrazuje Kondogbia.
     
    84
    Standardní situace ve prospěch Realu na útočné polovině nepřinesla pro hosty žádný užitek, centr Xabi Alonsa bezpečně stáhl do svých rukavic Palop.
     
    85
    Hosté se usadili s míčem na útočné polovině a hledají cestu před domácí branku.
     
    85
    Jejich akci ale přerušil Higuaín, jenž se s míčem ocitl už za postranní čárou, což rozhodčím neuniklo.
     
    86
    Po rychlé akci podél pravé postranní čáry uprchl hostujícím obráncům Navas, především mu ale na středu hřiště běžel naprosto osamocený Luna, o němž Navas dobře věděl a směroval na něj centr, naneštěstí pro domácí Antonio Luna měl k míči o něco dále než by v danou chvíli bylo potřeba a balón prosvištěl pokutovým územím až k protější postranní čáře.
     
    87
    Po Marcelově přetaženém centru se do míče opřel Callejon, ovšem domácí branku vysoko přestřelil.
     
    88
    Pepe v poslední chvíli zastavil hrozící rychlý brejk domácích a po taktickém faulu Luna přijímá žlutou kartu.
     
    89
    Pátý rohový kop Realu pro fotbalisty z hlavního města nepřinesl žádnou příležitost k ohrožení domácí branky.
     
    90
    Higuaínovi je pískáno útočné provinění na hranici pokutového území a Realu čas ubíhá obrovským tempem.
     
    90+1
    Sudí Undiano Mallenco nastavuje překvapivě až čtyři minuty.
     
    90+1
    V závěru té první si našel prostor k centru Marcelo, pozorný ale byl brankář Palop a ukryl míč do své náruče.
     
    90+2
    Po ruce Luny měli možnost hosté standardní situace z pozice nedaleko za středovou čárou, centr Xabi Alonsa ale nenašel žádného z jeho spoluhráčů a míč opět skončil v náruči Palopa. Pepe se poté marně dožadoval odpískání faulu na svoji osobu a tím pokutového kopu.
     
    90+4
    Tak zřejmě poslední příležitost pro Real, Cristiano Ronaldo si došel pro faul nějakých třiadvacet metrů od domácí branky.
     
    90+4
    S uplynutím čtvrté nastavené minuty Ronaldova rána zaplavala nad domácí branku a fanoušci mohutně slaví.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Fotbalisté Sevilly nejen, že po dvou letech doma od Realu Madrid neinkasovali šest branek, ale dokonce trefou Trochowského z úvodu druhé minuty berou všechny tři body!

    Real Madrid po čtyřech kolech nasbíral ve španělské nejvyšší soutěži pouhé čtyři body a bude se po dohrání celého kola krčit až v druhé polovině tabulky s osmibodovou ztrátou na rivala z Barcelony, oproti tomu domácí se dočasně posouvají s osmi body na třetí příčku. (23:56:40)

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 2. Trochowski

    Karty:   45. Rakitič (SEV), 88. Luna (SEV) - 28. Di Maria (REA), 40. Pepe (REA)


    Sevilla FC: Palop - Cicinho, Botía, Spahič, Navarro - Maduro, Medel - Jesús Navas, Rakitič (65. del Moral), Trochowski (82. Kondogbia) - Negredo (71. Luna)
    Real Madrid: Casillas - Arbeloa (66. Callejon), Pepe, Ramos, Marcelo - Khedira, Xabi Alonso - Di María (46. Benzema), Özil (46. Modrič), Ronaldo - Higuaín

    Rozhodčí: Alberto Undiano Mallenco
    bahis siteleri