Myjava – Košice 3:1 (kon.) | Trenčín – Ružomberok 0:0 (kon.) | Senica – Zlaté Moravce 3:0 (kon.)
Trnava – B. Bystrica 1:0 (kon.) | Žilina – Prešov 3:0 (kon.)
konec
MŠK Žilina
3:0 (1:0)
FC Tatran Prešov
sk Sobota 22.09.2012, 17:30 • Futbalový štadión pod Dubňom, MŠK Žilina • Niké liga
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:30.
     
    Zápas v Žiline bude opäť pútať pozornosť futbalovej verejnosti. Úradujúcemu majstrovi sa momentálne nedarí. Zlé výsledky mali za následok pohyb v kádri. Po Petrovi Šulekovi sa zo Žiliny porúčal aj Tomáš Majtán. Najskôr ho vedenie preradilo do B-tímu a pred pár hodinami si ho stiahol na hosťovanie účastník Gambrinus ligy Baník Ostrava.
     
    MŠK nevyhrala už štyri ligové zápasy v rade. V posledných troch domácich vystúpeniach vybojovala iba tri remízy a s tým nemôže vládnuť pod Dubňom spokojnosť. Či si to niekto prizná alebo nie, šošoni sú v kríze, body im unikajú pomedzi prsty a herný prejav je miestami mizerný. Majster potrebuje bodovať. Počas týždňa utužovali hráči kolektív v Sudoparku v Klokočove na Kysuciach. Originálne súťaže, ale i kúpanie v originálnych sudoch malo pomôcť Žiline znovu sa dostať na víťaznú vlnu. Žlto-zelení sú naďalej na druhom mieste v tabuľke so štrnástimi bodmi, ale len s tromi víťazstvami, jednou prehrou a až piatimi remízami. Skóre ale vyznieva v prospech strelcov - 13:7. Favorit je teda jasný, ale Prešov nemá čo stratiť a pokúsi sa využiť slabšiu fazónu svojho súpera. Každé ďalšie zaváhanie MŠK by znamenalo prehĺbenie krízy a otupenie majstrovských ambícií.
     
    Prešov podáva kolísavé výkony. Kým doma prakticky nestráca body, vonku je to o poznanie horšie. Momentálne má Tatran na svojom konte 11 bodov, čo mu vynáša deviate miesto v tabuľke. Koňare vonku získali iba jediný bod za remízu v Banskej Bystrici, inak vždy ťahali za kratší koniec. Skóre hrá mierne v ich neprospech. Sedem strelených gólov a osem inkasovaných nie je žiadna katastrofa, ale z tejto štatistiky vyplýva, že v Prešove už tradične doplácajú na neefektívnosť v zakončení. Prešov vyhral tri zápasy, dva remizoval a až v štyroch nezískal žiaden bod. Tatran už v sobotu môže rátať so staronovou posilou Andrejom Jakovlevom. Ukrajinský stredopoliar pôsobil v metropole Šariša už na jar minulej sezóny, potom odišiel domov na Ukrajinu, ale k podpisu zmluvy nedošlo so žiadnym celkom tamojšej najvyššej súťaže.
     
    Úvodné zostavy:

    MŠK Žilina: Dúbravka - Akakpo, Káčer, Leitner (K), Pečovský, Pich, Ceesay, Mihalík, Paur, Mabouka, Nunes.

    1. FC Tatran Prešov: Diviš - Bartek, Krajník, Kolbas, Dolný, Marcin, Lipták, Shevchuk, Adámik, Petráš (K), Ikavlev.

    Rozhodca: Smolák - Poláček, Borsányi..
     
    Náhradníci:

    MŠK Žilina:
    LeGiang (NB), Angelovič, Škriniar, Gergel, Barčík, Azavedo Guima, Deza.

    1. FC Tatran Prešov: Planička (NB), Adam, Katona, Poliaček, Pribula, Hruška, Bojlević.
     
    Pekný podvečer milí futbaloví fanúšikovia. Hráči oboch celkov sú na trávniku na predzápasovej rozcvičke. Tribúny sú zaplnené veľmi riedko. Nečudo, Žiline sa v posledných zápasoch nedarí, čo sa pochopiteľne nepáči domácim priaznivcom. Rovnako v sektore hostí by sme márne hľadali nejakého fanúšika. Severná tribúna, kde je vyhradený priestor pre hostí, je ľudoprázdny. Verme, že absencia pravej futbalovej atmosféry nebude mať vplyv na výkon oboch tímov a oba celky nám predvedú prinajmenšom zaujímavý zápas.
     
    -2
    Rozhodcovská trojica práve priviedla hráčov na trávnik, futbalisti oboch celkov si podáli ruky. Všetko je teda pripravené na úvodný výkop, ktorý príde už o pár sekúnd.
     
    -1
    Výkop budú mať domáci futbalisti. Káčer a Paur sú pripravení v stredovom kruhu.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    1
    Úvodná aktivita na kopačkách hostí. Všetko ale pokazila nepresná Kolbasova prihrávka, ktorá nenašla nikoho.
     
    2
    Na prvý útok domácich sme nemuseli dlho čakať. Ceesay si vymenil loptu s Mihálikom, obrana hostí odkopáva.
     
    3
    Káčer príkladne zabojoval pri rohovej zástavke a je to prvý roh domácich. Z neho Žilina súpera neohrozila. Naopak, do brejku sa pohli hostia. Útok zakončil Dolný strelou z diaľky. Bránu však netrafil.
     
    4
    Žilina dala gól!
    Aktivita domácich priniesla želané ovocie už v úvodných minútach duelu. Zmätky v prešovskej obrane využil JAKUB PAUR, ktorý sa v šestnástke najlepšie zorientoval a z prvej napálil loptu rovno za chrbát bezmocného Diviša.
     
    5
    Domáci pokračujú v nátlakovej hre. Pichovi sa otvoril priestor v šestnástke, ale defenzíva zeleno-bielych včas zareagovala a odvrátila na ďalší roh.
     
    7
    Prešov je otrasený, hráči hostí sa musia upokojiť, pretože môže z toho rezultovať ďalší presný zásah.
     
    8
    Teraz to skúsil Pich z poriadne veľkej diaľky. Lopta ale smerovala do stredu brány a Diviš s ňou nemal žiadne problémy.
     
    10
    Tempo hry trošku upadlo, k slovu sa dostal aj Prešov, ale nevyťažil z toho nič. Naopak, do brejku sa dostal rýchly Ceesay, ale jeho strieľaný center do šestnástky nenašiel adresáta.
     
    11
    Prešov vybojoval rohový kop. Obrana hostí si tak aspoň na chvíľu môže vydýchnuť.
     
    12
    Z rohu prišla aj hlavička Krajníka. Dúbravka musel zasahovať.
     
    13
    Iakovlev sa pokúsil o center do veľkého vápna, ale dobre bol postavený Pečovský, ktorý loptu odhlavičkoval do bezpečia...
     
    14
    Domáci tlak trošku kulminoval, čoraz aktívnejší sú aj Prešovčania. Zatiaľ im ale chýba moment prekvapenia, ktorý by zaskočil pozornú defenzívu MŠK.
     
    15
    Po štvrťhodine si môžme povedať, že lepším celkom sú zatiaľ podľa očakávania domáci. Určite im k tomu pomohol aj rýchly gól. Prešov sa dostáva do útoku zatiaľ len sporadicky a viac času trávi bránením.
     
    16
    Pich v ďalšom nebezpečnom zakončení. Defenzíva Prešova jeho strelu tečovala, tá len tesne minula priestor troch žrdí. Bude to však roh.
     
    17
    Ten perfektne zahral Nunes, lopta smeruje na hlavu Akakpa, ale africký legionár ju minul o pár centimetrov. Na tribúnach to len tak zahučalo.
     
    18
    Ak sme hovorili v úvode o komornej atmosfére, tak sa musíme trošku poopraviť. O akú-takú atmosféru sa stará pár desiatok fanúšikov na južnej tribúne odetých do žlto-zelených farieb.
     
    19
    V strede poľa je to aj o množstve osobných súbojov. Hrá sa pomerne tvrdo, napriek tomu rozhodca Smolák veľa práce nemal.
     
    21
    Prešov sa nevie výraznejšie presadiť v útočnej fáze. Aj z toho dôvodu teraz tak trochu zúfalo vypálil Dolný. Strela takmer z polovice ihriska nemala razanciu a Dúbravka si ju doslova vychutnal.
     
    22
    Rýchle brejky by mali platiť na pozornú obranu MŠK. Prešov sa o ne aj pokúša, ale zatiaľ je to bez efektu.
     
    23
    Ceesay robí problémy obrancom Tatrana. V tomto prípade ho nedovolene zastavil Krajník. Za ťahanie za dres si vyslúžil žlté napomínanie.
     
    24
    Krásny futbalový moment. Efektné nožničky Paura síce nenašli cieľ, ale aspoň pobavili divákov. Potlesk z tribún si tento mladík právom zaslúžil.
     
    26
    Momentálne tu máme hluchú pasáž stretnutia. Ani jeden tím sa do útoku príliš neponáhľa, a tak sa hra odvíja v strede poľa.
     
    27
    Shevchuk padá v šestnástke, ale o faule nemôže byť ani rečí. Pokračujame v hre.
     
    28
    V dvoch dobrých šanciach sa ocitol Prešov. Najskôr strela Marcina narobila Dúbravkovi problémy a následný center Iakovleva len tesne minul útočiaceho hráča.
     
    29
    Strelec gólu Paur bol teraz priveľmi aktívny a pomohol si nedovoleným zákrokom pri atakovaní súpera. Smolák mu ukazuje trošku prísnu žltú kartu.
     
    30
    Obliehanie súperovej šestnástky pokračuje. Žilina drží loptu na svojich kopačkách a nechce ju Prešovu za nič požičať.
     
    31
    Dolný patrí k najaktívnejším Prešovčanom, ale v týchto chvíľach zbrklo odovzdal loptu na nohy žilinským hráčom.
     
    32
    Po dlhšej odmlke útočný výpad hostí. Znova je to ale ďaleko od Dúbravkovej brány. Stále chýba ten pomyselný moment prekvapenia. Žilina sa bráni v úplnej pohode.
     
    33
    Ale ani majster teraz výkonom neohuruje. Akoby sa uspokojil s jednogólovým vedením a v jeho hre je veľa nepresných prihrávok.
     
    34
    Posledné dve-tri minúty sú Koňare aktívnejší, Žilina vyčkáva, čo ich protivník vymyslí. Začína to byť ale nuda.
     
    35
    Oddychovú pasáž si vybrali aj fanúšikovia na tribúne. Máme tak pocit, že sledujeme dedinskú ligu a nie zápas najvyššej slovenskej súťaže.
     
    37
    Hra sa odvíja v strede poľa, útočná snaha oboch tímov je otupená. Po dlhšom čase tu máme aspoň roh , ktorý beží zahrať Káčer.
     
    38
    A veruže ho kopol výborne. Znova to boli zmätky v defenzíve, Akakpo sa dostal do výhodnej streleckej pozície, ale namiesto strely volil prihrávku,no tú Prešovčania vystihli a nebezpečenstvo zažehnali.
     
    40
    Paur teraz skopol Dolného, diváci zmeraveli, či žilinský mladík neuvidí druhú žltú kartu. Zdá sa, že nie.
     
    41
    Dolný to ale prifilmoval. Hoci bolestne zreval na celý štadión, zrazu behá ako srnka. Fanúšikovia naň hanlivo pískajú a hromžia nad jeho divadielkom.
     
    42
    Zdá sa, že polčas sa už len dohráva. Prešov sa ešte snaží niečo vymyslieť, ale pred šestnástkou ho čaká deväť súperových hráčov.
     
    43
    Pečovský prehral súboj s Petrášom, ale následne ukážkovo zabojoval a loptu si vybojoval.
     
    44
    Nenápadná akcia Prešova. Kolbas z ľavej strany skúsil jemný oblúčik a nechýbalo veľa, lopta mohla skončiť v sieti.
     
    45
    Kolbas sa so zahrávaním autu neponáhľa, hráči čakajú na hvizd rozhodcu. Ten prichádza v tejto chvíli, takmer na sekundu presne.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    Máme za sebou prvý polčas. Žilina sa dočkala gólu už po štyroch minútach hry. Ten ju na malú chvíľu nakopol a bola aktívnejšia. Následne sa ale hra vyrovnala, Prešov sa snažil, ale v útoku je bezzubý. Hráči nám toho až tak veľa nepredviedli a futbal sa blíži k priemeru. Hádam to bude po zmene strán lepšie. Ostaňte s nami, vidíme sa po prestávke.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    46
    Domáci urobili dve zmeny v zostave. Na ihrisko prišiel Škriniar a Deza, dnes už neuvidíme Paura a Mihálika.
     
    47
    MŠK začala aktívne. Ceesay predviedol pekný prienik, lenže Diviš ho znova prečítal.
     
    48
    Sympatický útok Prešova potiahol Marcin, dostal sa aj cez Nunesa, no jeho center zachytil Dúbravka.
     
    50
    Aktívny Pich sa dlho hral s loptou, no napokon ju posunul na Nunesa. Portugalčan to skúsil z diaľky, ale prestrelil.
     
    51
    Obraz hry sa v úvodných minútach druhého dejstva nejako extra nelíši od prvého polčasu. Prešov potrebuje prežiť úvodnú aktivitu, aby mohol neskôr vyrukovať do útoku.
     
    52
    Pich si krásne narazil loptu s Káčerom a najlepší strelec MŠK v tejto sezóne Pich bol v dobrej šanci. Prešovská obrana dobre zareagovala.
     
    54
    Iakovlev dostal pecku do tváre, ale ukázal, že je tvrdý chlap. Odfúkol si a pokračuje ďalej.
     
    55
    Škriniar dvakrát zavaril spoluhráčom nedôsledným odkopom zo šestnástky. Vyplynula z toho strela Petráša. Prízemný pokus zneškodnil Dúbravka.
     
    56
    Krajník z plného hrdla povzbudzuje seba i spoluhráčov. Bojová nálada teda Tatranu nechýba, už ju len pretaviť do želaného efektu.
     
    57
    Krkolomný odkop Leitnera končí pri striedačke. Hostia pri lopte, čo vymyslia v útočnej fáze?
     
    59
    Stav sa nemení, futbal taktiež nie. Je to veľká futbalová nuda, či už si to chceme priznať alebo nie. Hráči sa snažia, ale chýba tomu iskra, pravý náboj a aj atmosféra.
     
    60
    Dnešné stretnutie sleduje 1 712 divákov.
     
    61
    Návšteva na štadióne hovorí za všetko. V Žiline klesá od zápasu k zápasu. Situácia v mužstve nie je ideálna. Je len na vedení majstra, aké kroky podniknú, aby sa žilinský divák vrátil na tribúny.
     
    62
    Tesné vedenie je zradné, čo si v Žiline dobre uvedomujú. Poistný gól by preto padol vhod. No akosi neprichádza a nie sú ani šance.
     
    63
    Sympatický prienik predviedol Shevchuk, ktorého musel zastaviť až Akakpo.
     
    64
    Zdá sa, že Škriniar nevstúpil do zápasu tou správnou nohou. Pokazil jasnú loptu a vyslúžil si zaslúžený piskot.
     
    65
    Diváci protestujú proti verdiktu Smoláka, ktorý ukázal aut pre súpera. Zrejme sa mýlil, ale to už je v tejto chvíli jedno.
     
    66
    Krásny trávnik v Žiline začal kropiť jemný dážď. Uvidíme, komu táto náhla zmena počasia prinesie viac šťastia.
     
    67
    Káčer si na hranici šestnástky pekne zasekol jedného z hráčov hostí. Ten ho fauluje a bude to priamy kop.
     
    68
    Žilina dala gól!
    Bol to nádherne zahraný priamy kop. Loptu si postavil RICARDO NUNES a ukážkovou ľavačkou poslal loptu na vzdialenejšiu žrď a rozjasal tribúny po druhýkrát.
     
    68
    Hneď na to striedajú oba celky. Najskôr domáci. Odchádza Káčer, prichádza Barčík.
     
    68
    Aj hostia menia stráže. Na ihrisko vybieha Katona a odchádza Dolný.
     
    70
    Deza sa prebíjal stredom ihriska. Padá, ale rozhodca ho rázne vyzval, aby vstal a pokračoval ďalej.
     
    71
    Ceesay bol zostrelený Marcinom, fanúšikovia si pýtajú kartu, ale tá neprichádza.
     
    72
    Loptu si stavia Barčík, čo patrične komentujú najlepší tréneri na tribúnach.
     
    73
    Barčík pokazil lacnú prihrávku. Nasledoval ho Škriniar, ktorý zbytočne fauloval v strede ihriska.
     
    75
    Pečovského chválime takmer každý zápas. A musíme tak urobiť aj teraz. Znovu zodpovedný výkon hodný reprezentanta.
     
    76
    Tatran by sa mal poponáhľať, čas sa kráti a nápor neprichádza. Je to bez akejkoľvek šance a ak aj príde, tak ju zastaví hvizd rozhodcu, ako aj v tomto prípade po ofsajde.
     
    77
    Ceesay neskóroval už pekne dlho, ale treba ho pochváliť aspoň za veľkú bojovnosť a snahu. Obrana Prešova sa poriadne natrápi s vysokým útočníkom.
     
    78
    Prešovu viazne kombinácia. Dnes to asi už nepôjde. Žilina kontroluje priebeh duelu a kráča za tromi bodmi.
     
    79
    Žilina dala gól!
    Gambijský útočník sa dočkal. Rozhodená obrana Tatrana nedokázala zareagovať na útok Žiliny, ktorý potiahol Pich, naservíroval loptu Barčíkovi a ten ju ešte trošku krkolomne posunul na MOMODOA CEESAYA, ten si ju spracoval a z hranice šestnástky tretíkrát prekonáva súperovho gólmana.
     
    80
    Je to asi posledný klinec do rakvy Prešova. Hostia ale túžia dosiahnuť aspoň čestný úspech. Po priamom kopa Petráša k nemu neboli ďaleko.
     
    82
    Po krátkej odmlke sa k slovu dostal aj majster. Na konci útoku bola strela Dezu, lenže iba do stredu brány. Diviš na dvakrát kryl.
     
    84
    Už sa len dohráva. Žilina sa snaží pridať ešte nejaký gólik, ale tlak prerušuje striedanie.
     
    85
    Za potlesku tribún schádza z ihriska Petráš, nahradil ho Adam. Sympatické gesto žilisnkých divákov, ktorí ocenili výkon skúseného futbalistu.
     
    86
    Deza sa futbalom baví, ale niekedy až dlho drží loptu na svojich kopačkách. Keď zapracuje na tejto slabine, bude oveľa komplexnejší hráč.
     
    88
    Pich prenikol až do veľkého vápna, ale nedokázal usmerniť prihrávku na svojich spoluhráčov.
     
    89
    Barčík sa filigrantsky snažil prekvapiť Diviša spoza polovice. Jeho dlhý lob ale nesmeroval medzi tri žrde.
     
    90
    A znovu to Deza prehnal s kľučkami. Nedokázal ani nahrať a ani vystreliť. V tejto fáze zápasu to ale až tak nemrzí.
     
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované. MŠK Žilina prerušila sériu bez víťazstva a dočkala sa plného bodového zápisu. Objektívne treba povedať, že bola počas celého duelu lepším celkom. Prešov sympaticky bojoval, ale dnes to jednoducho na favorita nestačilo. Body tak ostávajú pod Dubňom. Od nás je to všetko, lúčime sa s Vami a tešíme sa na ďalšie prenosy. Pekný sobotný večer! (19:16:58)

    Milan Gončár

    Branky: 4. Paur, 68. Nunes, 79. Ceesay M.

    Karty:   29. Paur (ZIL) - 23. Krajník (PRE)


    MŠK Žilina: Dúbravka - Akakpo, Káčer (68. Barčík), Leitner (K), Pečovský, Pich, Ceesay, Mihalík (46. Škriniar), Paur (46. Deza), Mabouka, Nunes.
    FC Tatran Prešov: Diviš - Bartek, Krajník, Kolbas, Dolný (68. Katona), Marcin, Lipták, Shevchuk, Adámik, Petráš (K) (85. Adam), Iakovlev.

    Rozhodčí: Smolák - Poláček, Borsányi.
    bahis siteleri