Plzeň – Zlín 4:2 (kon.) | K. Vary – Motor ČB 8:0 (kon.) | Pardubice – Sparta 2:4 (kon.)
Vítkovice – Chomutov 5:0 (kon.) | Kometa Brno – Liberec 7:3 (kon.) | Litvínov – Kladno 5:3 (kon.)
Třinec – Slavia 1:2 (kon.)
konec
HC Dynamo Pardubice
2:4 (1:0, 0:2, 1:2)
HC Sparta Praha
Neděle 25.11.2012, 17:00 • ČEZ Arena Pardubice. • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Hezký podvečer z Pardubic! V ČEZ Areně dnes přivítá domácí tým HC ČSOB Pojišťovna Pardubice hostující HC Spartu Praha.
     
    Pardubický tým zastavil v pátek nepříjemnou sérii tří proher a v Kajot aréně porazil Kometu Brno 3:2. Pro hlavního trenéra Mojmíra Trličíka to byla vůbec první výhra v novém působišti a jeho tým se posunul v tabulce na osmé místo. Perníkářům bude v sestavě pravděpodobně stále chybět Pavel Brendl, který laboruje se zády a Lukáš Radil, jenž se po zotavení ze svého zranění rozehrává v Hradci Králové.
     
    Hostující celek příjíždí na led aktuálního mistra s celkem slušnou formou. Pod novým trenérem Josefem Jandačem se totiž Sparta z pěti utkání radovala z výhry hned ve čtyřech případech. To mělo za následek i posun v extraligové tabulce, kde jsou momentálně Pražané na dvanácté pozici, ze které však na osmé místo ztrácejí jen pět bodů. V posledním utkání se Jandačova parta radovala i díky skvělému výkonu brankáře Neuvirtha z výhry 2:0 nad Vítkovicemi.
     
    Poslední střet těchto tradičních rivalů znamenal v Praze výhru domácí Sparty 3:2, když rozdílovou trefu zaznamenal ve 46. minutě Petr Tenkrát. Pro domácí to ve 12. kole Tipsport extraligy znamenalo přerušení série devíti proher v řadě.
     
    Úvodní sestavy:

    HC ČSOB Pojišťovna Pardubice: Salfický (Růžička)– Píša, Kindl, Benák, Vašíček, Ďaloga, Kočí, Drtina – Hemský, Krejčí, Starý – Bartek, T. Zohorna, Somík – Radil, Kousal, Buchtele – Semorád, Nosek, Cetkovský – Šagát.

    Trenéři: Mojmír Trličík a Ladislav Lubina

    HC Sparta Praha: Neuvirth (Schwarz) – Milam, Sičák, Krstev, Gřegořek, Philipp, Kočí, Vallin – Hovorka, Broš, Tenkrát – Ton, Hlinka, Pacovský – Sekáč, Přibyl, I. Rachůnek – S. Treille, Foster, Bahenský – Jánský.

    Trenéři: Josef Jandač a Jan Votruba

    Rozhodčí: Souček, Turčan – Kis, Rozlílek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:40
    První útok Spartu do zakončení nedostal, a tak měl podobnou možnost brejku po pravém mantinelu Krejčí. Toho však důrazně dohrál hostující obránce, a tak na střelu čekáme.
     
    01:34
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Jako první hrozil vážněji domácí tým, ale Neuvirth slušnou ránu Vašíčka vyrazil. V pokračující akci však jdou domácí do vedení 1:0. Po nahrávce Zohorny pálil od levého mantinelu JAN BUCHTELE a Neuvirth byl bez šance. Domácí mladík svoji ostrou ranou vymetl horní roh hostující klece, 1:0. Asistence: Tomáš Zohorna.
     
    02:07
    Ďalogovi ujel podél levého mantinelu protihráč, ale následná rána Salfického příliš nevyděsila. Domácí výběr v útočném pásmu nezahrozil, když Kousal neudržel touš na své hokejce.
     
    03:13
    Milam hledal dalekonosnou nahrávkou v útoku Hovorku, jenže toho zastavuje dobrým čtěním hry Jakub Kindl.
     
    03:30
    Sparta hrozí zásluhou Zdeňka Bahenského. Táhlou ránu hostujícího forvard Salfický ukryl mezi betony.
     
    04:16
    Nepřesnosti v domácí rozehrávce mohl potrestat Petr Gřegořek, ale ten zakončuje z levé strany jen do připraveného brankáře Pardubic. Navíc stál v ofsajdu, a tak se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    04:38
    Po nahození od Barteka mohl jít domácí tým v brejku dva na jednoho. Zohorna ale od pravého mantinelu nenahrál dobře, a tak se hosté v pohodě vracejí a puk mají na svých holích.
     
    05:22
    Následně se však proviňují proti pravidlům. Po jejich zakázaném uvolnění se vhazuje po pravici Michala Neuvirtha.
     
    05:49
    Domácí trojka propadla v útoku a Sparta šla do kontru. Ten táhl po levé straně Daniel Přibyl, který po nájezdu zpoza branky zakončoval, avšak jeho pokus Salfického branku netrefuje.
     
    06:34
    Píša našel na pravé straně Hemského, který se již dostával před Gřegořka, ale byl faulován. Hostující bek tak míří za podražení na trestnou lavici.
     
    07:12
    Pardubický tým byl usazen v útočné třetině, jenže ke střele se nedostal. Hemského nahrávku neudržel Kindl.
     
    07:30
    Přesilovka domácích končí. Dvě minuty za hákování dostává Martin Bartek.
     
    07:40
    Nahození Tona zkoušel před Salfickým tečovat Pacovský, ale před brankou zakončuje po teči jednoho z domácích jen do ochranné sítě.
     
    08:17
    A mohlo být vyrovnáno! Vladimír Sičák dobře nabruslil do útočného pásma, kde následně vypálil. Salfický jeho pokus vyrazil, avšak na pravé straně mohl do odkryté klece pohodlně zakončit Petr Ton. Hostující kanonýr však trefuje pouze tyč!
     
    08:38
    Hosté hrají v plném počtu.
     
    09:00
    A po nepřesnosti se sami vyhánějí z útočného pásma.
     
    09:27
    Hlinka v dobré pozici v mezikruží nevystřelil, a tak se k puku dostal David Krejčí, který jej v klidu vyváží mimo nebezpečí.
     
    09:47
    Již při hře v plném počtu zasahuje Salfický proti ráně z mezikruží.
     
    10:08
    A stejně dobře si poradil i se střelou Vladimíra Sičáka od levého mantinelu.
     
    10:20
    Velká šance Pardubic! Somík krásnou nahrávkou našel za obranou Sparty Bartek, který mohl ujíždět sám na branku. Před Neuvirthem zkusil zakončit švihem, ale hostující brankář Sparty skvěle vyráží!
     
    10:50
    A další šance! Brejk domácích dva na jednoho však v zakončení nepřetavil Lukáš Radil, který z pravé strany nahrává jen na protihráče.
     
    11:55
    Tlak domácích v útočném pásmu znamenal hodně práce pro Michala Neuvirtha. Ten si skvěle poradil se zakončením Radila a dvakrát Roberta Kousala.
     
    12:42
    Útok domácích po levé straně šel na Davida Krejčího, jehož střelecký pokus však po teči míří mimo Neuvirthovu klec.
     
    12:52
    Přesilovka pro Spartu. Za napadení je vyloučen David Krejčí.
     
    13:25
    Domácí tým se zatím brání velmi dobře a nyní se mu povedlo vyhodit kotouč z vlastní třetiny.
     
    13:50
    Po další neúspěšné kombinaci Pražanů se to hráčům Pardubic daří znovu.
     
    14:08
    Teď však přišla šance! Po přistrčení ve středu hřiště se do úniku dostal Petr Tenkrát. Zkušený forvard Sparty však sám před Salfickým pálí jen do připraveného brankáře Pardubic!
     
    15:17
    Už se hrálo v plném počtu na obou stranách, když mohl za kotoučem ujíždět Zohorna. Dobře však zapracovala obrana hostí, a tak nadějný forvard raději odjíždí střídat.
     
    16:02
    Kousalovo zakončení Neuvirth vyrazil do rohu kluziště a na tahu byla Sparta. Ivan Rachůnek však po průjezdu útočným pásmem vypálit nedokázal.
     
    17:02
    Hemský se po nahrávce od Krejčího pohodlně projel útočným pásmem a svými kličkami prošel přes dva beky Sparty. K zakončení na Neuvirtha to ale nevedlo.
     
    17:48
    Dvakrát skvělý Neuvirth. Nejprve vyrazil pokus Radovana Somíka, aby si poradil pravým betonem i s dorážkou Martina Barteka. Ten to zkusil z levé strany ihned po otočce, ale neuspěl.
     
    18:38
    Cetkovský v těžké pozici udržel kotouč v útočném pásmu a vypálil. Jeho pokus však před brankářem Sparty likviduje bek Philipp.
     
    19:35
    Kousal našel krásně najetého Jana Buchteleho, ale ten od levého kruhu pálí jen nad Neuvirthovu klec.
     
    19:58
    A znovu Buchtele! Domácího útočníka ale opět skvěle vychytal Neuvirth.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina nabídla v ČEZ Areně vynikající hokej plný šancí. Domácí tým šel hned v úvodu do vedení, když Zohornovu nabídku proměnil v první trefu Buchtele. Po této brance následovala celá plejáda šancí na obou stranách, jenže branka už nepadla. Velkou šanci neproměnil v úniku Tenkrát, či v podobné situaci na straně druhé Bartek. Druhá třetina pravděpodobně začne v 17:51.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:28
    Sičák na poslední chváli odvrátil možný úprk Aleše Hemského. Skvěle zahrál holí, a tak domácího technika k úniku nepustil.
     
    21:27
    Somík od pravého mantinelu našel v dobré pozici Barteka, který ještě vrátil na Zohornu, ale ten branku netrefuje. Možná byl lehce faulován, ale sudí nechává hru pokračovat.
     
    21:52
    Střelu Ivana Rachůnka na straně druhé Salfický s námahou chytá do výstroje. Následně se vhazuje po jeho pravici v útočném pásmu Sparty Praha.
     
    22:51
    Kousal v útočném pásmu na Buchteleho nenahrál, a tak podél levého mantinelu ujíždět Sekáč. K zakončení se však talentovaný útočník hostí nedostal.
     
    24:03
    O pár vteřin později našel Píša spoluhráče Starého v ofsajdu. Po něm se tak bude vhazovat ve střední třetině hřiště.
     
    24:24
    Ton v těžké situaci v útočném pásmu našel zadovkou na levou stranu Pacovského, jehož prudká rána končí na zadním mantinelu.
     
    25:46
    Vašíček při vyhození kotouče našel pouze Rachůnka, který v útočném pásmu hledal Přibyla, ale od něj se touš odrazil do středního pásma. Salfický tak může být v klidu.
     
    26:25
    Nepříliš povedenou ránu poslal na Salfického z levé strany Hovorka. Domácí brankář ji však raději ukryl do lapačky a rychlé rozehrání neriskuje.
     
    26:39
    Po výjezdu zpoza domácí branky zakončoval Hlinka, avšak z těžkého úhlu pálil jen do Salfického. Hostující forvard se následně ohradil proti jednomu z domácích beků a bude vyloučen. Dvě minuty vidí za hrubost.
     
    27:07
    Domácí tým usazen v útočném pásmu, ale rána Barteka z pravé strany až na Neuvirtha neprošla.
     
    27:52
    Přesilovka končí, Aleš Hemský totiž dostává dvě minuty za sekání.
     
    28:14
    Krstevovo útočné snažení skončilo pouze střelou do jednoho z domácích beků.
     
    28:40
    Hosté hrají v plném počtu a začíná jim zhruba minutová přesilovka pět proti čtyřem.
     
    29:12
    Ton našel z levé strany napřáhnutého Dominika Pacovského, který sice pálil bez přípravy, avšak mimo Salfického klec.
     
    29:47
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pět vteřin před vypršením trestu Aleše Hemského hosté srovnávají stav na 1:1. Od levého mantinelu posunul puk Ton na najíždějícího DOMINIKA PACOVSKÉHO, který se před Salfickým prosazuje velmi dobře umístěnou střelou švihem. Brankář Pardubic na přesnou ránu do horní rohu branky nemohl reagovat a kapituluje. Asistence: Petr Ton a Ari Vallin.
     
    31:13
    Proti domácím teď stála smůla. Somík z vlastní třetiny viděl rozjíždějícího se Barteka, který by v případě zachycení puku ujížděl sám na branku. Slovenský střelec ale na kotouč těsně nedosáhl, a ten tak končí na zakázaném uvolnění.
     
    31:30
    Hovorkova bomba od modré čáry Salfického nevyděsila. Střela totiž míří pouze na zadní mantinel.
     
    32:10
    Po následném zakázaném uvolnění Pardubic tu máme reklamní přestávku, po které se bude vhazovat po pravici Dušana Salfického.
     
    32:52
    A další porušení pravidel. Tentokrát ze strany hostů, kteří jsou v ofsajdu. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    33:12
    Velmi pěkně se teď ukázal v útočném pásmu Sparty její talentovaný útočník Daniel Přibyl. Ten si puk od levého mantinelu navedl do středu hřiště, ze kterého vypálil. Salfický vyráží reflexivně ramenem mimo svou klec.
     
    33:50
    Bartek nahrál pouze na hůl Jánského, který následně útočil po pravé straně. Jeho prudká rána se však do branky nedostala.
     
    34:07
    Bude se vylučovat. Alex Foster dostává pět minut plus trest do konce utkání za napadení. Václav Benák po ataku hostujícího útočníka odjel do kabiny s krvavým obličejem. Trest odpyká Sascha Treille.
     
    34:50
    Kindlovu ránu tečoval Starý pouze do betonu Michala Neuvirtha,
     
    35:18
    Starý po další ráně opět ztroskotal na výborném brankáři hostí a Sparta šla do brejku dva na jednoho. Ivan Rachůnek však z levé strany nenahrál přesně.
     
    36:04
    Broš teď výborně zapracoval v útočném pásmu a Pardubicím se přesilovka vůbec nedaří. Dvě minuty z ní jsou nenávratně pryč.
     
    36:34
    Bartek našel od levého mantinelu pouze hůl jednoho z hostů, a ti následně v klidu vyhazují.
     
    37:06
    A další nepřesnost. Krejčí nenavezl kotouč do útočného pásma. Sparta hraje oslabení předpisově.
     
    37:45
    Kindl pálí od modré čáry mimo Neuvirthovu klec.
     
    38:15
    Hemský našel zpoza branky volného Jana Starého ale ten již potřetí v této přesilové hře napálil pouze beton brankáře Sparty Praha.
     
    38:37
    A znovu byl u puku Hemský, který však v útočné třetině po další kličce ztratil kotouč a Sparta opět a znovu vyhání Pardubice z útočného pásma.
     
    39:09
    Hosté z Prahy již hrají v plném počtu.
     
    39:29
    Velké trápení Pardubic v dlouhé přesilovce branku nepřineslo, ale teď tu bude další možnost. Za pád pod nohy dostal dvě minuty zatím jediný střelec hostů v dnešním utkání Dominik Pacovský.
     
    39:57
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hostující tým se prosazuje v oslabení a tři vteřiny před koncem druhé třetiny jde do vedení 2:1. IVAN RACHŮNEK po nahrávce Broš v útočné třetině počkal, zamířil a nekompromisně skóruje. Salfického nachytal prudkou ranou na vyrážečku a Sparta tak dokonale otáčí stav. Asistence: Michal Broš.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé části už k vidění nebyla tak skvělá podívaná, ale hostům z Prahy to rozhodně nevadí. Spartě se totiž povedlo dokonale otočit stav a po domácím trápení v přesilových hrách vede 2:1. Vrcholem zmaru Pardubic v přesilovkách znamenala trefa Ivana Rachůnka v oslabení, pouhé tři vteřiny před sirénou. Třetí třetina začne pravděpodobně v 18:47.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:57
    Ani po změně stran se domácím v přesilovce nedaří. Mladý útok Radil, Kousal, Buchtele sice byl v útočném pásmu, avšak nezakončil.
     
    41:15
    O pár vteřin později se z levé strany dostal k ráně Krejčí, ale Neuvirth jistě zasahuje. Následně se bude vhazovat po jeho pravici.
     
    41:30
    Hosté hrají v plném počtu. Maraton přesilovek tak pro ně neznamenal ani jednu obdrženou branku.
     
    41:54
    Nyní si zahrají přesilovku oni. Aleš Píša dostává dvě minuty za vražení na hrazení.
     
    42:00
    Sičákova pohotová střela z pravé strany končí na betonu Dušana Salfického.
     
    42:40
    Další zakončení znamenala rána Milama, kterou opět domácí brankář vyrazil a Pardubicím se následně povedlo vyhodit.
     
    43:09
    Hlinka našel ve středu hřiště Marka Hovorku, který ale v dobré pozici sám před Salfickým pálí mimo branku.
     
    43:45
    Sekáčova následná rána od pravého mantinelu míří po teči mimo Salfického klec.
     
    44:07
    Domácí tým již hrál v plném počtu, když z pravé strany centroval do brankoviště Vašíček. Prudký puk však nikdo z domácích do branky netečoval.
     
    45:03
    Snahu domácích v útočném pásmu táhl Zohorna se Somíkem, ale Neuvirth odolal. Pardubický celek však stále u puku.
     
    45:39
    Přesilovka pro Spartu Praha. Dvě minuty vidí za vysokou hůl Jan Buchtele.
     
    46:16
    Sparta právě vstřelila branku!
    Jak se hraje přesilová hra teď domácím ukázala hostující elitní formace. Ton se u levého mantinelu skvěle zbavil svého strážce a našel Přibyla. Ten nahrál na pravou stranu na JAROSLAVA HLINKU, který sice stál v těžkém úhlu, avšak chytrou střelou se mu povedlo skórovat. Sám před Salfickým posílá puk po ledě mezi jeho betony do sítě a zvyšuje na 3:1. Asistence: Daniel Přibyl a Petr Ton.
     
    47:14
    Pardubický tým si nevyhověl v kombinaci, a tak tu máme zakázané uvolnění. Po kterém se vhazuje před Salfickým.
     
    47:40
    Sám před Neuvirthem se teď zjevil Robert Kousal, který ale z bezprostřední blízkosti nedokázal skórovat, když pálí jen do připraveného brankáře Sparty Praha.
     
    49:22
    Zohornovu nabídku z pravé strany málem proměnil ve snížení Radovan Somík. Kapitán Pardubic ale z horšího úhlu zakončil jen do připraveného betonu Michala Neuvirtha.
     
    50:07
    Tečovaná rána Petra Tona ze střední vzdálenosti končí nad brankou Dušana Salfického.
     
    50:38
    Domácí tým se ještě snaží s výsledkem něco udělat. První formace ale Neuvirtha příliš neohrozila. Slabou ránu Starého z levé strany hostující brankář v klidu chytá.
     
    51:11
    Pardubice následně zastavuje ofsajd, po kterém se vhazuje ve středním pásmu.
     
    51:22
    Spartu naproti tomu zakázané uvolnění. Vhazuje se po pravici brankáře Neuvirtha, který dnes opět předvádí velmi dobrý výkon.
     
    52:04
    Krejčí sice prošel přes tři hráče, ale v útočné třetině nahrál na hůl soupeře. Sparta mohla zahrozit kontrem, ale Philipp za modrou netrefil kotouč.
     
    53:22
    Útok domácích měl za úkol zaměstnat Neuvirtha, ale tři střelecké pokusy vždy končí na hráčích před brankou. Hostující strážce brankoviště tak zasahovat nemusí.
     
    53:55
    Spartě se nepovedlo vyhodit kotouč z obranného pásma a přišla šance. Krejčí zpoza branky našel volného Hemského, který ale sám před Neuvirthem zakončuje jen do hostujícího brankáře!
     
    54:04
    Sparta právě vstřelila branku!
    A je velmi pravděpodobně rozhodnuto. Brejk do otevřené obrany Pardubic rozehrál z levé strany Pacovský, který ve středu hřiště našel volného PETRA TONA. Kanonýr hostí tak ujížděl sám na branku a zakončuje dokonale, když svůj pokus otírá od levou tyč do Salfického branky. Asistence: Dominik Pacovský a Jaroslav Hlinka.
     
    55:05
    Píša se z pravé strany dostal k ráně na hostující branku, kde však betonem jeho pokus vykopává pozorný Neuvirth.
     
    55:27
    Petr Tenkrát dostává dvě minuty za nedovolené bránění. Za domácí vidí také dvě minuty Tomáš Nosek za hrubost.
     
    56:23
    Utkání už se dohrává spíše z povinnosti. Pražané kombinují na vlastní polovině hřiště a nikam se neženou.
     
    56:59
    Ránu Buchteleho zkoušel dorazit Ďaloga, ale puk z jeho hole končí na obráncích Sparty Praha.
     
    57:18
    Po zakázaném uvolnění domácích se bude vhazovat po pravici Dušana Salfického.
     
    57:27
    Oba týmy již hrají v plném počtu.
     
    57:45
    A další přerušení hry. Tentokrát po ofsajdu Pardubic.
     
    58:40
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Snížení domácích má na svědomí JAN SEMORÁD, který tečoval ránu Drtiny od modré čáry. Neuvirth v brance hostí na puk přes klubko hráčů neviděl, a tak mu puk prošel mezi betony až do sítě. Asistence: Marek Drtina a Aleš Hemský.
     
    59:26
    Domácí tým se snaží ještě v útočném pásmu, ale bohužel pro ně to je bez zakončení.
     
    59:56
    Až teď vypálil na branku Sparty Zohorna, ale brankář hostů si poradil.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Sparta si tedy po výhře 4:2 odváží z ČEZ Areny tři body a poprvé v letošní sezoně vítězí třikrát za sebou. Domácí tým se držel jen první třetinu, kterou vyhrál a nehrál vůbec zle. Ve druhé části však dvakrát inkasoval a především trefa Ivana Rachůnka v oslabení se ukázala jako rozhodující. Nejlepší hráči: Jan Buchtele (PCE), Ivan Rachůnek (SPA). (19:24:02)
    Marken.cz

    Martin Mišovec

    Branky a nahrávky: 2. Buchtele (Zohorna), 59. Semorád (Drtina, Hemský) - 30. Pacovský (Ton, Vallin), 40. I. Rachůnek (Broš), 47. Hlinka (Přibyl, Ton), 55. Ton (Pacovský, Hlinka)


    HC Dynamo Pardubice: Salfický (Růžička)– Píša, Kindl, Benák, Vašíček, Ďaloga, Kočí, Drtina – Hemský, Krejčí, Starý – Bartek, Zohorna, Somík – Radil, Kousal, Buchtele – Semorád, Nosek, Cetkovský – Šagát.

    Trenéři: Mojmír Trličík a Ladislav Lubina

    HC Sparta Praha: Neuvirth (Schwarz) – Milam, Sičák, Krstev, Gřegořek, Philipp, Kočí, Vallin – Hovorka, Broš, Tenkrát – Ton, Hlinka, Pacovský – Sekáč, Přibyl, I. Rachůnek – S. Treille, Foster, Bahenský – Jánský.

    Trenéři: Josef Jandač a Jan Votruba

    Rozhodčí: Souček, Turčan – Kis, Rozlílek

    Diváci: 9163
    bahis siteleri