Třinec – Plzeň 1:2 (po s.n.) | Chomutov – Litvínov 1:2 (kon.) | Motor ČB – Slavia 3:0 (kon.)
Pardubice – Zlín 5:3 (kon.) | Kometa Brno – Sparta 4:2 (kon.) | Liberec – Vítkovice 5:3 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
5:3 (2:1, 2:1, 1:1)
HC Vítkovice Ridera
Pátek 30.11.2012, 18:30Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Bílí Tygři zvítězili na svém hřišti potřetí v řadě, Vítkovice navíc zdolali podruhé v sezoně. Z města pod Ještědem přeji příjemný zbytek pátečního večera. (21:15:23)
     
    Nejlepším hráčem domácích vyhlášen brankář Pinc, z vítkovického tábora přebírá stejné ocenění střelec dvou branek Rudolf Huna.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Je rozhodnuto, zápas se již dohrává.
     
    59:20
    Liberec právě vstřelil branku!
    Domácí riskantní tah soupeře potrestali. Bárta dokázal vyhodit puk z vlastní třetiny, zmocnil se jej DALIBOR BORTŇÁK a z poloviny hřiště trefil přesně do opuštěné svatyně. Asistence: Michal Bárta, Jakub Čutta – 5:3.
     
    59:10
    Do Polákova příklepu padl Jaroslav Vlach, jeho střelu v mezikruží zblokoval. Čas na poradu si nyní vybral také domácí lodivod Filip Pešán.
     
    58:46
    Málek zůstal na střídačce, Vítkovice v šesti mužích v útočném pásmu!
     
    58:46
    Puk na liberecké střídačce, vítkovický trenér Oremus si vyžádal oddechový čas. Poté bude následovat další buly u Pince.
     
    58:14
    Kotouč skončil v ochranné síti, vhazování před brankářem Bílých Tygrů. Málek zatím zůstává v brance.
     
    57:37
    Špaček úspěšně ubránil Ujčíka, jenž si na pravé straně hřiště vybíral prostor ke střele. Bortňák poté vyhodil, ale hosté jsou zpět u Pince.
     
    56:21
    Hostům narostla křídla, závěr duelu bude jistě zajímavý. Jako vítr se do libereckého pásma vřítil Svačina, dokázal také vypálit. Narazil ovšem na přípravený Pincův beton.
     
    54:24
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Ostravané se kontaktní trefy dočkali až o pár chvil později, snižují na rozdíl jediné branky a zápas dostává nový náboj. Gólu však hosté dosáhli trošku netradičně. Huna z velkého úhlu nahodil puk do brankoviště, Pincovi se zamotal kotouč pod betony, čehož využil ONDŘEJ ROMAN. Holí klepl do poskakující pryže a slavil. Asistence: Rudolf Huna – 4:3.
     
    52:39
    Ovšem nyní mohli inkasovat! Ondřej Roman spálil obrovskou příležitost, po Hunově pasu stál sám u brankoviště a měl před sebou takřka prázdnou klec. Ale trestuhodně minul, kotouč poslal zbrkle vedle brány.
     
    52:00
    Kuba míchal s pukem za vlastní klecí a vyčkával na střídající spoluhráče. Do konce základní hrací doby zbývá osm minut, Tygři si pečlivě hlídají náskok dvou branek.
     
    50:59
    Domácí se drží v útočné třetině, ale ke střelám se nedostávají. Vítkovice včas přistupují k hráčům s pukem, Málek je v těchto chvílích v podstatě bez práce.
     
    49:12
    Dnešnímu utkání přihlíží 3 530 diváků.
     
    48:41
    Szturc nyní zaváhal ve slibné šanci. Obránce pálil z dálky, hostující forvard jako první spatřil odražený puk a v mezikruží měl poměrně dost času na to, aby zamířil a přesně vypálil. Ovšem selhal, střelu po ledě brankář zneškodnil.
     
    47:53
    Na obou stranách začínají převládat nepřenosti, přesto se Severočeši dostali k ohrožení Málka. Střílel Bulíř, ale jen do brankářovy hrudi.
     
    46:21
    Ostravané v pěti.
    Marken.cz

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 6. Bárta (Pospíšil, Šmíd), 19. Duda (Filippi), 21. Víšek (Filippi, Duda), 28. Dušek (Výtisk), 60. Bortňák (Bárta, Čutta) - 17. Huna, 36. Huna (Roman, Kuba), 55. Roman (Huna)


    Bílí Tygři Liberec: Pinc (Vošvrda) – Čakajík, A. Jánošík, Šmíd, Výtisk, Moravec, Derner, Čutta, Štich – Bárta, Dušek, Víšek "C", Špaček, Jonák, Pospíšil, Filippi, J. Vlach, Duda, Bulíř, Krejčík, Bortňák.
    HC Vítkovice Ridera: Málek (Šindelář) – Malík, Voráček, Rehák, Kuba, Kovář, Sloboda, Barinka, Polák – Ujčík, Svačina, Hruška, Huna, Roman, Šedivý, Húževka, Strapáč, Klimek, Szturc, Burger "C", Bartánus.

    Rozhodčí: Turčan, Souček – Kajínek, Podrazil.
    bahis siteleri