Třinec – Plzeň 1:2 (po s.n.) | Chomutov – Litvínov 1:2 (kon.) | Motor ČB – Slavia 3:0 (kon.)
Pardubice – Zlín 5:3 (kon.) | Kometa Brno – Sparta 4:2 (kon.) | Liberec – Vítkovice 5:3 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
5:3 (2:1, 2:1, 1:1)
HC Vítkovice Ridera
Pátek 30.11.2012, 18:30Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Krásný večer ze severu Čech! Ve městě pod Ještědem dnes znovu vzplane extraligový oheň, v rámci šestadvacátého kola se Bílí Tygři utkají s Vítkovicemi.
     
    Liberečtí se pomalu dostávají ze své herní i výsledkové krize, v tabulce jim však stále patří poslední příčka. Ostravané jsou v příznivější situaci, čtyřiatřicet bodů je řadí na osmé místo.
     
    Severočeši vyhráli své poslední dva domácí duely, jinak ale na svém hřišti tápou. Z jedenácti zápasů mezi vlastními mantinely uspěli pouze čtyřikrát, soupeř z Vítkovic se pod novým koučem Oremusem vzepjal. V pátek nasázel ostravský klub pět branek Chomutovu.
     
    Po prvním vzájemném střetnutí obou celků v letošní sezoně se radovali Tygři, na vítkovickém ledě vyhráli 5:1. Třígólový náskok si liberecký tým vybudoval už v prvním dějství, dva góly tehdy vstřelil Dušek a Krejčík, za domácí se prosadil pouze Ujčík.
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Pinc (Vošvrda) – Čakajík, A. Jánošík, Šmíd, Výtisk, Moravec, Derner, Čutta, Štich – Bárta, Dušek, Víšek "C", Špaček, Jonák, Pospíšil, Filippi, J. Vlach, Duda, Bulíř, Krejčík, Bortňák.

    HC Vítkovice Steel: Málek (Šindelář) – Malík, Voráček, Rehák, Kuba, Kovář, Sloboda, Barinka, Polák – Ujčík, Svačina, Hruška, Huna, Roman, Šedivý, Húževka, Strapáč, Klimek, Szturc, Burger "C", Bartánus.

    Rozhodčí: Turčan, Souček – Kajínek, Podrazil.
     
    Liberec se musí obejít bez svého lídra a kapitána Petra Nedvěda, ten v závěru minulého střetnutí hrubě fauloval protihráče a dostal od disciplinární komise trest na dva zápasy.
     
    Týmy jsou na ledové ploše, po státní hymně bude duel zahájen.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:21
    Málkův první zákrok. Domácí se po vhazování nahrnuli do útočného pásma, brankářovu pozornost prověřil střelou od mantinelu Víšek.
     
    00:42
    Hostující gólman musel být znovu v pozoru. Na modré čáře napřáhl Čutta, odražený kotouč se posléze snažil doklepnout do sítě Víšek, ale Málek odolal.
     
    01:19
    Poprvé si na puk sáhl také Pinc, když se Bartánus protáhl po pravém křídle a z kruhu vypálil. Brankář trošku nejistě vyrazil kotouč jen před sebe, k dorážce se již však soupeř nedostal.
     
    02:30
    Pokus o útočný přechod Liberci nevyšel, hráč vklouzl do ofsajdu. Buly ve středním pásmu.
     
    03:24
    Bílí Tygři jsou zatím častěji u kotouče a snaží se tvořit hru, ovšem protivník pečlivě brání. Bortňák nyní prudký pas nezpracoval – zakázané uvolnění.
     
    03:59
    Po kostrbaté kombinaci domácích prověřil Málkovu pozornost ranou zprava Jaroslav Vlach, mířil však slabě doprostřed brány. Před gólmanem se vzápětí strhla menší potyčka, na trestnou lavici odešel Kuba a Vlach, oba za hrubost.
     
    04:19
    Další vyloučení, Tygři si zahrají přesilovku. Dvě minuty za krosček obdržel Polák.
     
    05:13
    Liberec obsadil útočné pásmo. Od modré čáry rozdal několik přesných pasů obránce Šmíd, poté také sám vypálil. Málek zatím odolává.
     
    05:27
    Liberec právě vstřelil branku!
    Severočeši přesilovku využívají, v šesté minutě zápasu jdou do vedení. Pospíšil vypálil švihem zleva a brankář neudržel jeho střelu ve výstroji. Důrazný MICHAL BÁRTA si na brankovišti jako první všiml volného puku a dorazil jej za čáru. Asistence: Tomáš Pospíšil, Ladislav Šmíd – 1:0.
     
    06:33
    Tygři jsou i nadále aktivnější, z dálky se tvrdým příklepem prezentoval Derner. Ostrá rána ale pouze přerazila hůl jeho spoluhráči Špačkovi, jenž se snažil v mezikruží střelu tečovat.
     
    07:15
    Húževka vybojoval puk ve středním pásmu a křizným pasem uvolnil Szturce, ten zakončil z vrcholu levého kruhu. Pinc si ale povyjel a kotouč utlumil na hrudi.
     
    08:13
    Vítkovice mohly vyrovnat. Klimek nahodil kotouč na brankáře, k dorážce z těsné blízkosti se dostal Ujčík. Ovšem byl tísněn, poskakující puk nedokázal usměrnit za ležícího Pince.
     
    08:23
    Vyloučení na obou stranách, Barinka fauloval Dudu a dostal dvě minuty za hrubost, liberecký útočník si jde odpočinout za nafilmovaný pád.
     
    10:20
    Ani jednomu z týmů se nedaří založit kloudnou útočnou akci, obrany pracují bezchybně a nepouští soupeře k ohrožení své svatyně.
     
    11:16
    Do Ujčíkova nahození vložil své tělo Vlach, na opačné straně hrací plochy vybojoval za brankou už takřka ztracený puk Bortňák. Z úhlu také vystřelil, kotouč byl tečovaný a Málek jej sebral do lapačky.
     
    11:43
    Roman v neutrální třetině tečoval černou pryž za hrazení, vhazuje se ve středovém kruhu.
     
    12:48
    Čutta stíhal Voráčka, vítkovického beka nakonec namasíroval na mantinel a vysypal s ním plexisklo! Hra musí být přerušena, zřejmě nás čeká delší přestávka.
     
    12:48
    Všichni hráči vyskočili ze střídačky a krouží po ledě, ledová plocha musí být od střepů důkladně vyčištěna. O pořádek se starají místní rolbaři.
     
    12:48
    Problém se zdá být vyřešen, nová část hrazení je už na svém místě. Hráči se pomalu rovnají na vhazování u Pincovy brány.
     
    13:54
    Kratší nevynucená pauza zatím svědčí více domácím. Nadějně mířil Víšek, vítkovický muž s maskou musel vytěsnit letící puk ramenem. K následné dorážce už Filippi nebyl připuštěn.
     
    14:13
    Přesilovka pro Ostravany, Víšek vyfasoval dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    15:17
    Hosté hrají početní převahu dobře. Pinc měl plné ruce práce se střelou Bartánuse, vzápětí pálil od modré čáry také důrazný zadák Malík. Brankář znovu připraven.
     
    15:29
    O chvilku později vložil Klimek do Barinkovy střely hůl a nechybělo mnoho. Jeho chytrá teč skončila jen těsně vedle pravé tyče, Pinc se pouze ohlédl.
     
    16:04
    Víšek je zpět na ledě, domácí v plném počtu.
     
    16:45
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Hosté srovnávají se soupeřem krok. Špaček se dopustil hrubky ve vlastním pásmu, jeho slabé vyhození zachytil RUDOLF HUNA a skrytou ranou švihem poslal puk do brány. Pinc měl zakrytý výhled, zůstal stát a vůbec nereagoval. Bez asistence – 1:1.
     
    18:05
    Liberec právě vstřelil branku!
    Jenže Bílí Tygři si berou nejtěsnější možný náskok zpět, na protivníkův úder dokázali rychle reagovat. Filippi vysunul do útoku RADKA DUDU, ten se natlačil před beka a v samostatném úniku pokořil také Málka. Brankář šel příliš brzo k zemi, Duda si přehodil puk na forhend a po ledě zakončil. Asistence: Tomáš Filippi – 2:1.
     
    19:01
    Ohlášena poslední minuta úvodní části. Roman ve spolupráci se spoluhráči kombinoval před Pincem, kotouč létal v těsné blízkosti Pincovy brány. Žádný z hráčů se však k vážnější střele nedostal.
     
    19:58
    Húževka ještě v posledních vteřinách prokličkoval do výhodnější palebné pozice a ze strany zkoušel štěstí ranou ke vzdálenější tyči, ale netrefil branku. Gól by ale ani tak neplatil, útočník vypálil už po závěrečné siréně.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Bílí Tygři vedou nad Vítkovicemi po první části 2:1. Sledujeme poměrně vyrovnaný hokej, Liberec byl aktivnější v úvodu. Ale hosté se s přibývajícím časem osmělili.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:47
    Liberec právě vstřelil branku!
    Severočeši po čtyřiceti sedmi vteřinách hry ve druhém dějství zvyšují své vedení. Dudův pas převzal na útočné modré čáře Filippi, jeho zakončení ještě dokázal Málek lapit. Znovu mu však kotouč propadl a dojíždějící JAN VÍŠEK uspěl z dorážky. Asistence: Tomáš Filippi, Radek Duda – 3:1.
     
    22:45
    Další šance domácích čtvrtým gólem nekončí. Tygři utekli do přečíslení, Krejčík volil místo přihrávky na Bulíře střelu. Tu Málek vytěsnil, Liberec poté přeci jen dostal kotouč do sítě. Branka však neplatí, jelikož byla dosažena vysokou holí.
     
    23:52
    Zakázané uvolnění Vítkovic, vhazuje se v útočném pásmu Liberce. Domácí vstoupili do nové třetiny s velkou chutí, soupeř nestíhá.
     
    24:34
    Duda si vyměnil puk s Výtiskem, aktivně si následně sjel k brance na teč. Málek schoval puk do své lapačky.
     
    25:28
    Vítkovický gólman znovu pod palbou, další liberecká formace soka uzamkla. Z otočky nakonec pálil Krejčík, Málek reflexivně vykopl kotouč levým betonem.
     
    25:50
    Hosté jdou do čtyř, Voráček dostal dvě minuty za hákování.
     
    26:44
    Domácím se zatím přesilovka vůbec nedaří, ostravský klub se již několikrát dokázal osvobodit. Liberec ještě nevystřelil na bránu.
     
    27:51
    Hokejisté Steelu v pěti, svěřencům kouče Pešána se početní převaha nepovedla.
     
    28:00
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři ovšem udeřili posléze, s Vítkovicemi to dnes pod Ještědem začíná vypadat bledě. Nahození Výtiska od modré čáry tečoval ANTONÍN DUŠEK mimo dosah gólmana. Asistence: Jan Výtisk – 4:1.
     
    29:36
    Slibná příležitost Vítkovic, hostům se ale nepodařilo na trefu soupeře rychle reagovat. Kotouč poskakoval pod poloprázdnou klecí, svoji holí okolo něj šermoval Ujčík s Burgrem. Ani jeden z nich neuspěl.
     
    30:20
    Před Pincem to o chvilku později znovu hořelo. Zdá se, že Liberečtí se tříbrankovým náskokem nechali ukolébat. Protivník přidal a znovu mohl snížit, avšak Hruškovi nesedla střela z těsné blízkosti.
     
    31:09
    Po jednom ze soubojů zůstal na ledě ležet Víšek. Sudí přerušili hru, za domácím útočníkem ihned spěchají lékaři.
     
    31:09
    Víšek odjel na střídačku, na jednu nohu nemůže došlápnout. Dočasný kapitán Bílých Tygrů vynechá v lepším případě několik příštích střídání.
     
    32:07
    Severočeši nikam nespěchají, hru tvoří Ostravané. Jsou častěji u puku, soupeřovu obranu však zatím rozbíjí marně. Většinou se bojuje u mantinelů.
     
    32:53
    Rehák od modré čáry spíše nahazoval. Nikdo z jeho spoluhráče se ale k teči nedostal. Pinc plachtící puk viděl a zastavil jej ve své lapačce.
     
    34:06
    Souboj čtveřice hráčů u mantinelu neměl dlouhého trvání. Rozhodčí ztratil kotouč z dohledu a raději přerušil hru.
     
    34:50
    Pospíšil při pokusu o individuální průnik o kotouč přišel, na druhou stranu se ihned vydal Ujčík. Pálil z jízdy, gólmana příliš neprověřil.
     
    35:20
    Adam Jánošík jde pykat za nedovolené bránění. Soupeře stíhal marně a pomohl si faulem.
     
    35:32
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Za dvanáct vteřin dokázali hosté využít přesilovou hru a zaslouženě snižují. Gólman Romanovu střelu z kruhu zastavil, ale ne úplně. Puk se poté objevil za jeho zády a RUDOLF HUNA už měl jednoduchou úlohu. Asistence: Ondřej Roman, Filip Kuba – 4:2.
     
    38:03
    Liberec v těchto minutách hrozí jen sporadicky, nyní však po delší době předvedl přímočarejší akci. Na jejím konci byl Pospíšil, ale mezeru mezi betony Málka nenašel.
     
    38:10
    Ujčík kroužil s přílepeným pukem na své čepeli skrz útočným pásmem. Stíhal jej obránce, přesto vítkovický forvard dokázal bekhendem vypálit. Pinc zakročil trošku nejistě, leč bezchybně.
     
    39:34
    Znovu Viktor Ujčík. Ani tentokrát nemůže být spokojen, střelou z poměrně velkého úhlu nepropasíroval černou pryž do brány. Vybojoval alespoň vhazování u Pince.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také ve druhém dějství padly tři branky. Domácí vedli už 4:1, ovšem pak viditelně polevili. Vítkovice jsou od té doby lepším týmem a dočkaly se také zaslouženého snížení.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:28
    Icing domácích hned v úvodu, Húževka následné vhazování u Pince prohrál a kotouč ukořistil Liberec.
     
    41:05
    Při přechodu do útočné zóny si Filippi nerozuměl s Dudou, rozjeté útočníky zastavil ofsajd.
     
    42:20
    Ani jeden z brankářů zatím nečelil v této třetině prudší střele. Víškova formace sice nyní kombinovala v okolí Málkovy brány, ovšem do větší příležitosti se nepropracovala.
     
    42:49
    Hra se začíná často kouskovat. Čuttova dělovka orazítkovala jen zadní mantinel, za pár vteřin byla vítkovická akce zastavena pro ofsajd.
     
    44:20
    Přesilovka pro Bílé Tygry. Na trestnou lavici odjel Húževka – držení hole.
     
    45:37
    Hosté se zatím brání na jedničku, domácí se vůbec k ničemu nedostali. Několikrát nepřešli přes střední pásmo, kde Vítkovice aktivně napadají.
     
    46:21
    Ostravané v pěti.
     
    47:53
    Na obou stranách začínají převládat nepřenosti, přesto se Severočeši dostali k ohrožení Málka. Střílel Bulíř, ale jen do brankářovy hrudi.
     
    48:41
    Szturc nyní zaváhal ve slibné šanci. Obránce pálil z dálky, hostující forvard jako první spatřil odražený puk a v mezikruží měl poměrně dost času na to, aby zamířil a přesně vypálil. Ovšem selhal, střelu po ledě brankář zneškodnil.
     
    49:12
    Dnešnímu utkání přihlíží 3 530 diváků.
     
    50:59
    Domácí se drží v útočné třetině, ale ke střelám se nedostávají. Vítkovice včas přistupují k hráčům s pukem, Málek je v těchto chvílích v podstatě bez práce.
     
    52:00
    Kuba míchal s pukem za vlastní klecí a vyčkával na střídající spoluhráče. Do konce základní hrací doby zbývá osm minut, Tygři si pečlivě hlídají náskok dvou branek.
     
    52:39
    Ovšem nyní mohli inkasovat! Ondřej Roman spálil obrovskou příležitost, po Hunově pasu stál sám u brankoviště a měl před sebou takřka prázdnou klec. Ale trestuhodně minul, kotouč poslal zbrkle vedle brány.
     
    54:24
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Ostravané se kontaktní trefy dočkali až o pár chvil později, snižují na rozdíl jediné branky a zápas dostává nový náboj. Gólu však hosté dosáhli trošku netradičně. Huna z velkého úhlu nahodil puk do brankoviště, Pincovi se zamotal kotouč pod betony, čehož využil ONDŘEJ ROMAN. Holí klepl do poskakující pryže a slavil. Asistence: Rudolf Huna – 4:3.
     
    56:21
    Hostům narostla křídla, závěr duelu bude jistě zajímavý. Jako vítr se do libereckého pásma vřítil Svačina, dokázal také vypálit. Narazil ovšem na přípravený Pincův beton.
     
    57:37
    Špaček úspěšně ubránil Ujčíka, jenž si na pravé straně hřiště vybíral prostor ke střele. Bortňák poté vyhodil, ale hosté jsou zpět u Pince.
     
    58:14
    Kotouč skončil v ochranné síti, vhazování před brankářem Bílých Tygrů. Málek zatím zůstává v brance.
     
    58:46
    Puk na liberecké střídačce, vítkovický trenér Oremus si vyžádal oddechový čas. Poté bude následovat další buly u Pince.
     
    58:46
    Málek zůstal na střídačce, Vítkovice v šesti mužích v útočném pásmu!
     
    59:10
    Do Polákova příklepu padl Jaroslav Vlach, jeho střelu v mezikruží zblokoval. Čas na poradu si nyní vybral také domácí lodivod Filip Pešán.
     
    59:20
    Liberec právě vstřelil branku!
    Domácí riskantní tah soupeře potrestali. Bárta dokázal vyhodit puk z vlastní třetiny, zmocnil se jej DALIBOR BORTŇÁK a z poloviny hřiště trefil přesně do opuštěné svatyně. Asistence: Michal Bárta, Jakub Čutta – 5:3.
     
    59:50
    Je rozhodnuto, zápas se již dohrává.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Nejlepším hráčem domácích vyhlášen brankář Pinc, z vítkovického tábora přebírá stejné ocenění střelec dvou branek Rudolf Huna.
     
    Bílí Tygři zvítězili na svém hřišti potřetí v řadě, Vítkovice navíc zdolali podruhé v sezoně. Z města pod Ještědem přeji příjemný zbytek pátečního večera. (21:15:23)
    Marken.cz

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 6. Bárta (Pospíšil, Šmíd), 19. Duda (Filippi), 21. Víšek (Filippi, Duda), 28. Dušek (Výtisk), 60. Bortňák (Bárta, Čutta) - 17. Huna, 36. Huna (Roman, Kuba), 55. Roman (Huna)


    Bílí Tygři Liberec: Pinc (Vošvrda) – Čakajík, A. Jánošík, Šmíd, Výtisk, Moravec, Derner, Čutta, Štich – Bárta, Dušek, Víšek "C", Špaček, Jonák, Pospíšil, Filippi, J. Vlach, Duda, Bulíř, Krejčík, Bortňák.
    HC Vítkovice Ridera: Málek (Šindelář) – Malík, Voráček, Rehák, Kuba, Kovář, Sloboda, Barinka, Polák – Ujčík, Svačina, Hruška, Huna, Roman, Šedivý, Húževka, Strapáč, Klimek, Szturc, Burger "C", Bartánus.

    Rozhodčí: Turčan, Souček – Kajínek, Podrazil.
    bahis siteleri