Žilina – Martin 6:5 (kon.) | Nitra – Skalica 1:4 (kon.) | Trenčín – Zvolen 2:1 (kon.)
Košice – Banská Bystrica 4:3 (po s.n.) | Piešťany – Poprad 2:0 (kon.)
konec
HK Nitra
1:4 (1:1, 0:2, 0:1)
HK Skalica
sk Pátek 28.12.2012, 17:00 • Nitra Aréna • Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    Je dobojované!
    V úvode tretej tretiny boli aktívnejšími domáci hráči, no napokon sa ich nočnou morou stal gólman Miroslav Lipovský, ktorý si vychytal čisté konto v druhej a aj tretej tretine. Po príchode na Záhorie si tak skalický gólman môže užívať oslavnú nôtu. Nitrania sa síce snažili, no nepodarilo sa im skórovať ani v početnej výhode o dvoch hráčov v závere stretnutia. Naopak z ojedinelej gólovej šance skóroval Žigmund Pálffy, ktorý s prehľadom prekonal Mareka Laca. Skaličania si tak domov vezú dôležité tri body a skóre +3.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch zo slovenskej Tipsport extraligy.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (19:09:28)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:45
    Dobré zakončenie z pravého kruhu nám predviedol Rais, no gólman Lipovský opäť oprášil svoje betóny a veľmi dobre puk vyrazil do bezpečia.
     
    59:22
    Skaličania hrajú už v štyroch hráčoch a momentálne sa veľmi dobre bránia. Nitrania nám predvádzajú len veľmi ležerný výkon, ktorý sa od nich neočakával.
     
    58:52
    König nám predviedol dobré zakončenie spoza pravého kruhu, no gólman Lipovský bol v strehu a puk vyrazil do bezpečia. Následne sa Skaličania oslobodzujú.
     
    58:20
    Jarmo Jokila nám predviedol dobrú prácu za skalickou bránou, no vzápätí jeho nepresnú prihrávku vyhodil do stredného pásma pozorný Jankovič.
     
    57:59
    Nitrania majú k dispozícii početnú výhodu o dvoch hráčov. Na dve minúty za podrazenie si na trestnú lavicu odchádza sadnúť Marcel Holovič.
     
    57:35
    Sloboda nám predviedol dobré zakončenie z pravej strany, no gólman Laco bol v strehu a úspešne zasiahol svojou pozornou vyrážačkou.
     
    56:59
    Domáci si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty za hákovanie si odchádza sadnúť Skaličan Miroslav Šátek.
     
    56:12
    Mašlonka dobre unikol po centrálnej časti a následne chcel prihrávať backhandom na Tománka, no to sa mu nepodarilo. Puk ukrýva gólman Lipovský.
     
    55:45
    Domáci hokejisti sa snažia forčekingom eliminovať skalické šance, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Skaličania sú v strehu a forčeking ich nerozhadzuje.
     
    55:02
    Nitrania sa dokázali v tejto početnej nevýhode ubrániť. Následne sú však pri puku stále Skaličania, ktorí však čelia nitrianským nepresnostiam.
     
    54:48
    Dobrú strelu švihom z pravej strany nám predviedol Barák, no gólman Laco zasahovať nemusel. Obranca Nádašdi puk zblokoval na zadný mantinel.
     
    54:12
    Konečný udržal puk v útočnom pásme, no momentálne sa mu veľmi nedarí. S pukom kľučkuje na modrej čiare a pravdepodobne sa ocitol už v strednom pásme.
     
    53:59
    Bobček nám predviedol dobrú strelu príklepom z ľavej strany, no gólman Laco sa nenechal zahanbiť a puk ukryl vo svojej pozornej lapačke.
     
    53:15
    Nitrania sa zatiaľ veľmi dobre bránia, no Skaličania nemajú čo stratiť, a tak sa do útoku veľmi neponáhľajú a dobrými prihrávkami získavajú potrebný čas.
     
    52:53
    Skaličania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty za seknutie si na trestnú lavicu odchádza sadnúť Trefný.
     
    52:25
    Kadura nám predviedol veľmi dobrý obetavý zákrok, ktorým znemožnil v prečíslení šancu Konečného, ktorý by sa dostal do vyloženej gólovej šance, no následne zakončoval len veľmi nepresne.
     
    51:58
    Nitrania sú opäť mirne otrasení. Dobré zakončenie z pravej strany nám predviedol Kmeč, no gólman Lipovský jeho strelecký pokus úspešne skrotil svojími betónmi.
     
    51:18
    Skalica dala gól!
    Skaličania sa dlho neobjavili v útoku, no napokon sa z ojedinelej gólovej šance presadili. Po skvelej prihrávke od Školiaka sa k puku dostal nebránený ŽIGMUND PÁLFFY, ktorý bezchybným švihom prekonal bezmocného gólmana Laca, ktorému puk prepadol okolo lapačky. Asistencie si pripisujú hráči René Školiak a Martin Vyrúbalík.
     
    50:51
    Nitrianski hráči sú usadení v útočnom pásme, no Skaličania sa zatiaľ veľmi dobre bránia. Jankovič veľmi dobre odstavil Segľu.
     
    50:15
    Gólman Lipovský sa opäť musel poriadne obracať! Kmeč sa dostal k puku, no napokon nedokázal prekonať skalického gólmana, ktorý puk s ťažkosťami, ale predsa vyrazil.
     
    49:35
    Bobček nám predviedol dobrú strelu po prihrávke od Laža, no gólman Laco ostal v strehu a veľmi dobre zakročil svojou pozornou lapačkou, v ktorej puk zachytil.
     
    48:52
    Jokila sa dostal do ďalšej skvelej gólovej šance! Gólman Lipovský však bol v strehu a napokon backhandové zakončenie z pravej strany veľmi dobre zachytil na výstroji.
     
    48:10
    Po peknej prihrávke od Jokilu sa k puku dostal Segľa, no ten z ľavej strany napokon nedokázal prekonať pozorné betóny gólmana Lipovského. Ten puk vyráža do bezpečia.
     
    47:30
    Jankovič nám predviedol veľmi dobrý hit na jedného z nitrianskych útočníkov a následne puk bez problémov vyhadzuje. Skaličania hrajú veľmi dobre.
     
    47:03
    Dobré zakončenie od modrej čiary nám predviedol Nádašdi, no gólman Lipovský nám predviedol ďalší dobrý zákrok svojími betónmi. Puk vyrazil na zadný mantinel.
     
    46:34
    Po nahodení puku na skalickú bránu sa napokon presadil gólman Lipovský, ktorý puk pre istotu ukryl vo svojej lapačke. Dnes si je v bráne veľmi istý.
     
    46:02
    Domáci si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si odchádza sadnúť Konečný, ktorý nám predviedol nekompromisné napadnutie.
     
    45:48
    Vosátko veľmi dobre zakončil od modrej čiary, no gólman Lipovský bol v strehu a aj tentokrát veľmi efektívne zakročil svojími betónmi.
     
    45:21
    Po peknej prihrávke od Stielera sa k puku dostal Sloboda, no jeho zakončenie z hranice bránkoviska gólman Laco úspešne chytil vo svojom náručí.
     
    44:50
    Do dobrej gólovej šance sa dostal Bene, ktorý korčuľoval pred skalickú bránu osamotený, no gólman Lipovský nám predviedol ďalší dobrý zákrok svojími betónmi.
     
    44:12
    Dobré zakončenie z pravej strany nám predviedol Piatak, no obranca Jankovič túto strelu veľmi dobre zblokoval mimo skalickej brány.
     
    43:51
    Hrnka nám predviedol dobré zakončenie z medzikružia, po ktorom nám Lipovský predviedol ďalší dobrý zákrok. Následne sa s Bobčekom slovne pochytili a oddeľovať ich prišli čiaroví rozhodcovia.
     
    43:22
    Lipovský nám predviedol ďalší úspešný zákrok! Tentokrát veľmi dobre odstavil zakončenie z hranice pravého kruhu, ktoré mu predviedol Mašlonka.
     
    42:57
    Dobré zakončenie od modrej čiary nám predviedol Ordzovenský, no jeho delovka bola zblokovaná mimo skalickej brány. Do útoku korčuľujú hostia.
     
    42:15
    Nekompromisné zakončenie z medzikružia nám predviedol Segľa, no gólman Lipovský nemusel zasahovať. Puk stečoval mimo skalickej brány pozorný obranca Vyrúbalík.
     
    41:57
    Nitrania sú v útočnom pásme, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Pozorná skalická obrana na čele s Lipovským je v strehu a očividne už nechce inkasovať.
     
    41:22
    Dobré zakončenie od modrej čiary na nás vytiahol König, no gólman Lipovský nemal s ním problémy a puk veľmi dobre ukryl pod svojími betónmi.
     
    40:41
    Pálffy sa dobre presúval po ľavom krídle, no napokon ho nekompromisne odstavil pozorný Mašlonka, ktorý mu predviedol tvrdý hit.
     
    40:04
    Úvodné vhadzovanie v tretej tretine získali na svoje hokejky domáci Nitrania, ktorí majú momentálne čo doháňať. Zatiaľ sa však do útoku veľmi nehrnú.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    V druhej tretine sme opäť mohli vidieť vyrovnaný výkon na oboch stranách. V úvode boli aktívnejší Nitrania, ktorí si vytvorili niekoľko skvelých gólových šancí, no gólman Lipovský podržal Skalicu poriadne nad vodou. Nitriansku nervozitu následne hostia využili až dvakrát. Najskôr sa v 37. minúte gólovo presadil Tibor Kutálek, ktorý po skvelej prihrávke od Bobčeka delovkou prekonal gólmana Laca. Už v 39. minúte na neho nadviazal René Školiak, ktorý sa presadil ukážkovým švihom, keď puk umiestnil tesne pod hornú žŕdku domácej brány.

    Podarí sa Skaličanom udržať gólové vedenie a pripísať si tak prvé víťazstvo na nitrianskom ľade v tejto sezóne?
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    39:57
    Puk je za skalickou bránou, kde ho majú v moci hostia. Už sa pravdepodobne nič vážne v tomto zápase nestane.
     
    39:27
    Bezúch nám predviedol ďalšie dobré zakončenie z pravej strany, no gólman Laco ostáva v strehu a dobre zakončil svojou pozornou vyrážačkou.
     
    38:39
    Skalica dala gól!
    Skaličania sa dostávajú do dvogólového vedenia! Po skvelej prihrávke od Šáteka sa do úniku po ľavom krídle dostal RENÉ ŠKOLIAK, ktorý si obhodil Königa a následne švihom umiestnil puk popri hlave nitrianskeho gólmana do nitrianskej brány. Asistencie si pripisujú hráči Michal Šátek a Martin Vyrúbalík.
     
    38:28
    Skaličania sa držia v útočnom pásme a domáci Nitrania sú momentálne veľmi nervózni. Tvrdú strelu nám predviedol Lažo, no gólman Laco je v strehu.
     
    37:58
    Nitrania nám predviedli veľmi nepresnú prihrávku v obrannej tretine, po ktorej sa k puku dostal Holovič. Tomu však puk skĺzol z hokejky a jeho následné zakončenie bolo len veľmi nepresné. Laco nám predviedol úspešný zákrok.
     
    37:17
    Skaličania si vybojovali ďalšie vhadzovanie v útočnom pásme po strele od Kutáleka, no Nitrania získali puk a napokon sa úspešne oslobodzujú.
     
    36:55
    Stieler nám predviedol peknú strelu z otočky, no gólman Laco s ňou nemal problémy. Veľmi dobre zasiahol svojími betónmi a následne puk ukryl v lapačke.
     
    36:24
    Skalica dala gól!
    Skaličania sa opäť dostávajú do vedenia! Nitriansky obranca König nám predviedol poriadne zaváhanie a k zakončeniu z pravej strany pustil TIBORA KUTÁLEKA! Ten svojou delovkou prekonal betóny gólmana Mareka Laca. Pod tento gól sa však podpísal najmä Bobček, ktorý nám predviedol famóznu prihrávku na útočnú modrú čiaru. Asistenciu si pripisuje Igor Bobček.
     
    35:59
    Holovič sa dostal do skvelej gólovej šance a Skaličania boli v prečíslení, no nepodarilo sa im vsietiť gól. Obetavý Nádašdi puk vypichol a poslal ho do stredného pásma.
     
    35:21
    Lipovský opäť ostal v strehu. Po tvrdej strele od Jokilu puk stečoval svojím ramenom na ochrannú sieť. Vhadzovať sa bude teda po jeho pravici.
     
    34:47
    Pekné zakončenie od modrej čiary nám predviedol Kuzma, no jeho tvrdá delovka napokon po zblokovaní končí len na zadnom mantineli za skalickou bránou.
     
    34:30
    Bezúch sa veľmi dobre presúval po pravej strane, následne odstavil Vosátka, no puk mu z hokejky ušiel, a tak gólman Laco nemusel zasahovať.
     
    33:59
    Vosátko nám predviedol nahodenie puku zo stredného pásma, no napokon to bolo bez teču a píska sa zakázané uvoľnenie. Vhadzovať sa bude napravo od domácej brány.
     
    33:27
    Po peknej prihrávke od Mašlonku sa k puku dostal Tománek, no jeho zakončenie z pravej strany gólman Lipovský veľmi dobre kryje. Puk ukryl pod svojími betónmi.
     
    32:53
    Do dobrej palebnej pozície sa dostal Kutálek, no jeho následné zakončenie z pravej strany bolo len veľmi nepresné a končí u Árvaya.
     
    31:59
    Lipovský nám predviedol ďalší skvelý zákrok! Tentokrát zneškodnil Jarma Jokilu, ktorý bezchybne zneškodnil skalickú obranu. Jokila to skúšal backhandovým blafákom, no gólman Skalice zakročil lapačkou.
     
    31:30
    Gólman Lipovský nám predviedol ďalší dobrý zákrok. Tentokrát zlikvidoval nebezpečnú strelu od Jarma Jokilu, ktorý zakončoval z pravej strany.
     
    30:58
    Šátek sa dobre presúval po centrálnej časti, no napokon jeho zakončenie bolo nepresné a k tomu ešte aj zblokované. Nitrania sa dostávajú do protiútoku.
     
    30:28
    Jankovič drží puk za vlastnou bránou a čaká kým oba celky prestriedajú formácie. Nasledovať bude bleskový skalický útok.
     
    29:52
    Nitrania nám predvádzajú veľmi dobrý forčeking, ktorý robí Skaličanom mierne problémy v rozohrávke. Zatiaľ sa však presúvajú cez stredné pásmo veľmi dobre.
     
    29:22
    Po peknej prihrávke od Hrnku sa k puku mal dostať Kadura, no obranca Vyrúbalík bol v strehu a puk v poslednej chvíli zachytil a následne poslal do bezpečia.
     
    28:42
    Nitrania sú stále pri puku, no momentálne sa im veľmi nedarí. Ich prihrávky sú len veľmi nepresné a Skaličania sa tak poľahky dostávajú k puku.
     
    27:58
    Lipovský nám predviedol ďalší fantastický zákrok! Tentokrát výborne zneškodnil strelu švihom z pravej strany od Stümpela! Puk zachytil lapačkovým semafórom!
     
    27:22
    Po peknej prihrávke od Mašlonku sa k puku dostal Tománek, no ten z pravej strany míňa priestor skalickej brány. Nitrania však stále ostávajú v útočnom pásme.
     
    26:51
    Lipovský nám predviedol fantastický zákrok! Segľa sa dostal do samostatného nájazdu! Následne si však urobil sťahovačku na ľavú stranu a prihrával na Kmeča, no skalický gólman puk úspešne zachytil.
     
    26:10
    Nitrania hrajú v tomto oslabení zatiaľ veľmi dobre. Po nepresnej prihrávke od Stielera sa k puku dostal obranca Trefný, ktorý oslobodzuje svoj tím.
     
    25:36
    Gólman Lipovský nám predviedol skvelý zákrok! Stümpel nebezpečne dobiedzal pred skalickou bránou, no napokon ani nadvakrát nedokázal prekonať skalického gólmana.
     
    25:12
    Nitrania sa zatiaľ veľmi dobre bránia. Najskôr vytlačili Holoviča a následne nám Skaličania predviedli nepresnú prihrávku, ktorá končí zakázaným uvoľnením.
     
    24:38
    Skaličania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou si odchádza sadnúť domáci Albín Podstavek.
     
    24:22
    Po tvrdej strele od Bobčeka sa k puku dostal gólman Lipovský, ktorý ho vyhadzuje do stredného pásma. Tam ho zachytil Kutálek, ktorý korčuľuje dopredu.
     
    23:55
    Skaličania sú pri puku a momentálne nám predvádzajú veľmi dobrú ofenzívnu aktivitu. Po prihrávke od Juríka sa k zakončeniu dostal Klejna, no jeho strela končí len mimo Lacovej brány.
     
    23:20
    Do nebezpečnej gólovej šance sa tentokrát dostal Hrnka, no ten nedokázal z medzikružia prekonať gólmana Lipovského. Skaličan zasiahol svojou vyrážačkou.
     
    22:45
    Konečný sa dobre presúval cez stred, no následne sa rozhodol prihrávať. Puk však poslal len k obrancovi Kuzmovi, ktorý zakladá nitriansky útok.
     
    22:02
    Sloboda sa dostal do skvelej gólovej šance, no napokon nedokázal prekonať nitrianskeho gólmana Laca. Ten dobre zasiahol svojou pozornou lapačkou.
     
    21:36
    Po peknej prihrávke od Pálffyho sa k puku dostal Školiak a tvrdo zakončil z ľavého kruhu. Gólman Marek Laco však bol v strehu a dobre zakročil betónmi.
     
    21:12
    Dobrú ofenzívnu aktivitu nám predviedol Segľa, no napokon bol neúspešný. Jeho nepresné zakončenie smerovalo len mimo skalickej brány. Následne Skaličania získali puk.
     
    20:35
    Po peknej prihrávke od Ordzovenského sa k zakončeniu z ľavej strany dostal Jokila, no napokon puk umiestnil len na bočnú sieť, odkiaľ ho však získal späť a Nitra opäť útočí.
     
    20:05
    Úvodné vhadzovanie v druhej tretine získali na svoje hokejky domáci Nitrančania, ktorí neváhajú a ihneď sa snažia dostať pred bránu gólmana Lipovského.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    V prvej tretine sme mohli vidieť pomerne vyrovnaný výkon na oboch v stranách, avšam v konečnom dôsledku boli aktívnejší domáci Nitrania, ktorí sú výrazne poháňaní pravdepodobne vypredanou Nitra Arénou. Už v 2. minúte poslal hostí do vedenia Holovič, ktorý využil presilovú hru po hákovaní Jokilu na skalického kapitána Pálffyho. Následne však Nitrania pridali na obrátkach a v 15. minúte sa gólovo presadil Miroslav Pupák, ktorý zúžitkoval nepresnosť v skalickej defenzíve a následnú prihrávku od Trefného. Domáci by boli už vo viacgólovom vedení, no Lipovský zachytal dobre, a tak je stav vyrovnaný - 1:1.

    Podarí sa jednému z tímov dostať do vedenia po druhej tretine alebo uvidíme opäť vyrovnaný gólový účet?
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    19:49
    Rais nám predviedol dobré zakončenie z medzikružia, no gólman Lipovský puk chytil v lapačke a bez problémov ho rozohráva na hokejky svojich obrancov.
     
    19:28
    Pupák sa nebezpečne presúval po ľavom krídle a následne nám predviedol aj backhandové zakončenie, no gólman Lipovský bol v strehu a dobre zasiahol svojou hokejkou.
     
    18:42
    Lažo nám predviedol dobré zakončenie z pravej strany, no gólman Laco bol v strehu a puk veľmi dobre vyrazil svojími pozornými betónmi do bezpečia.
     
    18:08
    Sloboda sa dobre presúval po pravom krídle a následne prihral pred nitriansku bránu. Tam však stál pozorný Nádašdi, ktorý puk zachytil a posúva sa do útoku.
     
    17:40
    Stümpel tentokrát dobre zakončoval z medzikružia, keď zvolil delovkovú strelu. Gólman Lipovský však puk dobre vyrazil svojími betónmi.
     
    17:07
    Na druhej strane sa do dobrej palebnej pozície na ľavej strane dostal Martin Segľa. Snažil sa však ešte prihrávať, čo sa mu nepodarilo a jeho následné zakončenie poľahky chytil gólman Lipovský.
     
    16:42
    Po dobrej prihrávke od Konečného sa k puku dostal Kutálek, no z pravej strany sa jeho zakončenie zatočilo a napokon skončilo len za nitrianskou bránou.
     
    15:59
    Po nepresnej prihrávke od Bobčeka sa k puku mal dostať Miroslav Lažo, no to sa napokon Skaličanom nepodarilo. Čiarový rozhodca píska postavenie mimo hry.
     
    15:28
    Do dobrej palebnej pozície sa tentokrát dostal Piatak, ktorý následne z medzikružia aj tvrdo vystrelil. Gólman Lipovský bol však v strehu a dobre puk ukryl vo svojej výstroji.
     
    14:52
    Do ďalšej skvelej palebnej pozície sa dostal Mašlonka, no gólman Lipovský bol v strehu a puk veľmi dobre zachytil svojou pozornou vyrážačkou!
     
    14:07
    Nitra dala gól!
    Domácim sa podarilo vyrovnať. Veľmi nepresné vyhodenie od Kutáleka zachytil Trefný! Ten bleskovo prihral na MIROSLAVA PUPÁKA, ktorý nezaváhal a nekompromisným švihom prekonáva bezmocného Lipovského. Asistenciu si pripisuje Radovan Trefný.
     
    13:56
    Nitrania nám predvádzajú dobrý ofenzívny výkon. Očividne chcú čo najskôr vyrovnať, no proti pozornej skalickej obrane sa im to zatiaľ veľmi nedarí.
     
    13:08
    Po skvelej strele od Školiaka sa k puku dostal gólman Laco, ktorý upokojuje tempo hry. Následne puk prebral Árvay, ktorý sa okamžite snaží založiť útok.
     
    12:15
    Kutálek nám predviedol skvelý defenzívny zákrok! Ním skvele odstavil zakončujúceho Stümpela, ktorý sa snažil backhandovo presadiť z ľavej strany.
     
    11:21
    Nitrania sa zatiaľ veľmi dobre bránia. Skalickí hráči sa na malú chvíľu usadili v útočnom pásme, no veľmi sa im nedarí. Po nepresnej strele od Konečného sú pri puku domáci.
     
    10:35
    Domáci si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty za hrubosť si na trestnú lavicu odchádza sadnúť skalický obranca Igor Bobček.
     
    09:28
    Do ďalšieho dobrého zakončenia sa dostal Jankovič, no domáci obranca Nádašdi puk zblokoval mimo nitrianskej brány. Nasledovať bude útok domácich.
     
    08:35
    Pekné zakončenie z pravej strany nám predviedol Lažo, no gólman Laco ostal v strehu a puk úspešne vyrazil svojími betónmi do bezpečia. Do útoku následne smerujú domáci.
     
    07:52
    Po dobrej prihrávke od Šáteka sa k zakončeniu dostal René Školiak, no ten strelou z pravej strany napokon puk napálil len na zadný mantinel.
     
    06:57
    Po dobrej strele od Mašlonku sa gólman Lipovský musel obracať! Tentokrát veľmi dobre zakročil svojou lapačkou, ktorou puk vyrazil do bezpečia.
     
    06:38
    Po peknej prihrávke od Segľu sa k puku dostal Jokila, no tomu sa z medzikružia nepodarilo trafiť priestor skalickej brány. Lipovský tak ostáva v pohode.
     
    05:52
    Rastislav Konečný sa dostal do samostatného nájazdu, no gólman Laco nám predviedol fantastické presunutie a následný skvelý zákrok, keď betónmi nepustil puk do svojej brány!
     
    05:20
    Šátek sa dobre presúval po pravom krídle, no napokon nám predviedol len veľmi nepodarenú kľučku, po ktorej sa k puku jasne dostal obranca Nádašdi, ktorý korčuľuje do útoku.
     
    04:54
    Po nebezpečnej prihrávke od Mašlonku sa k zakončeniu mohol dostať Stümpel´, no gólman Lipovský sa po puku dobre hodil a úspešne ho ukryl v lapačke.
     
    04:02
    Po peknej strele od Jokilu gólman Lipovský nemusel zasahovať. Puk sa odrazil od zadného mantinelu a následne ho do bezpečia upratali jeho dobre stojaci obrancovia.
     
    03:31
    Segľa nám predviedol ďalšiu poriadnu dávku agresivity, no gólman Lipovský sa dobre zorientoval a zakončenie z nitrianskej hokejky so šťastím, ale napokon vyrazil svojou lapačkou.
     
    02:52
    Segľa nám predviedol veľmi dobré zakončenie z pravej strany, no napokon bol neúspešný. Gólman Lipovský bol v strehu a veľmi dobre oprášil svoje betóny.
     
    01:58
    Skalica dala gól!
    Skaličanom sa podarilo využiť presilovú hru! Po skvelej strele spoza pravého kruhu od Školiaka sa k teču dostal MARCEL HOLOVIČ, ktorý svojím doťuknutím puku nedal šancu gólmanovi Lacovi. Asistencie si pripisujú hráči René Školiak a Martin Vyrúbalík.
     
    01:39
    Marek Laco nám predviedol veľmi dobrý zákrok! Tentokrát skvele zneškodnil strelu od Kutáleka, ktorú následne úspešne vychytal vo svojej výstroji.
     
    01:05
    Nitrania sa zatiaľ veľmi dobre bránia. Po nepresnej prihrávke od Kutáleka sa k puku dostal pozorný obranca Nitry, ktorý poslal puk cez všetky čiary.
     
    00:42
    Skaličania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty za hákovanie si na trestnú lavicu sadne Jarmo Jokila.
     
    00:02
    Úvodné vhadzovanie získali na svoje hokejky Skaličania. Tí si potiahli puk k svojej bráne, no následne nám predviedli vyhodenie puku za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Nitra: Laco (Kusý) - Ordzovenský, Rais - Nádašdi, König - Kuzma, Vosátko - Trefný, Árvay - Segľa, Jokila, Podstavek - Mašlonka, Stümpel, Tománek - Bene, Piatak, Pupák - Kmeč, Hrnka, Kadura.

    HK 36 Skalica: Lipovský (Trenčan) - Vyrúbalík, Jankovič - Gula, Bobček - Barán, Jaborník - Mikéska, Gabriš - Pálffy, Školiak, Šátek - Lažo, Stieler, Sloboda - Kutálek, Holovič, Konečný - Jurík, Bezúch, Klejna.

    Rozhodca: Lokšík - M. Valach, P. Tvrdoň.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už 32. kole najvyššej hokejovej súťaže na Slovensku - Tipsport extraliga!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie z nitrianskeho zimného štadióna, kde si zmeria sily domáci celok HK Nitra, ktorý na svojom studenom ľade privíta tím HK 36 Skalica.

    Nitrianski hokejisti si razia cestu týmto ročníkom hokejovej extraligy veľmi dobre. Po 34 zápasoch sa nachádzajú na priebežnej druhej priečke so 65 bodmi a gólovým skóre 115:83. Na suverénny Zvolen strácajú zatiaľ už pätnásť bodov, no tretie Košice musia na Nitru doťahovať ešte päťbodové manko. Nitrania majú na svojom tabuľkovom konte zatiaľ 23 výhier a len 11 prehier. Aktuálna zápasová bilancia "corgoňov", výhra - prehra - prehra - výhra - výhra, nám hovorí o tom, že Nitrania sa v posledných zápasoch mierne trápia a potrebujú sa dostať do svojej klasickej hernej pohody. V poslednej pätici zápasov sa najskôr predviedli na pôde Piešťan, kde si po tvrdom súboji vybojovali dva cenné body za výhru 4:3 po samostatných nájazdoch. Pred Nitranmi následne stála ešte štvorica zápasov, ktoré boli hrané mimo nitrianskeho ľadu. Po Piešťanoch sa Nitrania predviedli aj v Trenčíne, kde ich však nečakalo toľko šťastia. Domáci "vojaci" ich zdolali po dobrom výkone tesne - 2:1. Rovnako sa o svojich súperov postarali aj banskobystrickí "barani", ktorí hosťom uštedrili rovnakú prehru - 1:2. Po dvoch zápasoch bez zisku bodu sa Nitrania naladili na sever stredného Slovenska, kde najskôr porazili Žilinu - 3:2 po samostatných nájazdoch a následne nedali šancu Martinu, ktorý zdolali suverénne - 6:3. V nitrianskom tíme sa však mierne pootvoril lazaret. Útočník Matej Hamrák si z Martina odniesol vykĺbené rameno, Miroslav Kováčik má zlomené rebro a do tretice sa k nim pridáva Tomáš Chrenko, ktorý ma ortézu na nohe. Po piatich zápasoch odohraných vonku sa "corgoni" predvedú na svojom ľade. Určite budú chcieť svojich fanúšikov potešiť výhrou, no uvidíme, či sa im to podarí.

    Skaličania sú na tom o čosi horšie ako ich dnešný súper z Nitry. Po 33 odohraných zápasoch sídlia na šiestej priečke so 48 bodmi a gólovým skóre 120:125. Na piatu Banskú Bystricu strácajú Skaličania tri body, no majú ešte jeden zápas k dobru. Siedmy Poprad stráca na Skalicu rovnako tri body. Skaličania majú na svojom tabuľkovom konte zatiaľ šestnásť výhier a až sedemnásť prehier. Aktuálna zápasová bilancia Skalice, prehra - výhra - prehra - prehra - výhra, nám hovorí o tom, že Skaličania nie sú v ideálnej hernej forme a predvádzajú nám len veľmi kostrbaté výkony, v ktorých sa im však darí získať nejaké tie body. V poslednej pätici zápasov sa najskôr predviedli na pôde lídra tabuľky zo Zvolena, ktorý Skalicu deklasoval už v prvej tretine, ktorú vyhral 4:2 a tento náskok si "rytieri" dokázali ustrážiť. Napokon vyhrali o dva góly - 6:4. O kolo neskôr sa Skaličania predviedli na studenej podtatranskej pôde, kde sa im podarilo triumfovať naplno - zvíťazili jasne 8:4 a prekvapili tak celú divácku verejnosť spod Tatier. Po dvoch zápasoch "vonku" bol na rade duel na Záhorí, v ktorom však po dobrom výkone nedokázali domáci dominovať. Piešťanskí "havrani" ich zdolali len veľmi tesne - 5:4. V ďalšom zápase privítali Skaličanov trenčianskí "vojaci", ktorí sa však s nimi nemaznali a aj oni ich zdolali o gól - tentokrát v pomere 4:3. Reputáciu si Skaličania napravili až v poslednom zápase, keď tri dni pred Vianocami zdolali na svojej pôde banskobystrických "baranov" jednoznačne - 5:1. Skalickú defenzívu v poslednom zápase výrazne posilnil gólman Miroslav Lipovský, ktorý je miláčikom publika a po dlhšej dobe sa opäť vrátil na Záhorie. Skaličania sa budú snažiť zabodovať aj tentokrát, no uvidíme, či sa im to proti silnej Nitre podarí.

    Tieto dva extraligové celky sa v tejto sezóne stretli už trikrát. Najskôr to bolo vrámci 5. kola na Záhorí, kde sa zrodila gólová prestrelka, z ktorej napokon lepšie vyšli domáci a vyhrali v pomere 7:6. Ďalší zápas sa odohral v Nitre, kde si domáci ustrážili tri body a po dobrom výkone zvíťazili v pomere 3:1. Aj v ďalšom skalickom rovnaní síl napokon dominovali domáci, ktorí si ustrážili tri body za tesnú výhru v pomere 6:5. Vyzerá to tak, že v týchto zápasoch dominujú len domáci...

    Jasným favoritom tohto zápasu sa podľa tabuľkových štatistík, no aj podľa vzájomných zápasov stávajú Nitrania. Aj bookmakeri stávkových kancelárií sú rovnakého názoru, keďže na výhru domácej Nitry vypísali kurz 1,90, na výhru Skalice kurz 2,84 a napokon na nerozhodnú remízu kurz 4,30.

    Podarí sa domácim Nitranom zabodovať proti Skalici alebo sa "záhoráci" predvedú v dobrom hokejovom svetle aj v Nitre?
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.

    Branky a nahrávky: 15. Pupák (Trefný) - 2. Holovič (Školiak, Vyrúbalík), 37. Kutálek (Bobček), 39. Školiak (Šátek, Vyrúbalík), 52. Pálffy (Školiak, Vyrúbalík)


    HK Nitra: Laco (Kusý) - Ordzovenský, Rais - Nádašdi, König - Kuzma, Vosátko - Trefný, Árvay - Segľa, Jokila, Podstavek - Mašlonka, Stümpel, Tománek - Bene, Piatak, Pupák - Kmeč, Hrnka, Kadura.
    HK Skalica: Lipovský (Trenčan) - Vyrúbalík, Jankovič - Gula, Bobček - Barán, Jaborník - Mikéska, Gabriš - Pálffy, Školiak, Šátek - Lažo, Stieler, Sloboda - Kutálek, Holovič, Konečný - Jurík, Bezúch, Klejna.

    Rozhodčí: Lokšík - M. Valach, P. Tvrdoň

    Diváci: 3600
    bahis siteleri