Finsko – Švýcarsko 5:4 (po s.n.) | Kanada – USA 2:1 (kon.) | Česko – Lotyšsko 4:2 (kon.)
Slovensko – Německo 2:1 (po pr.)
konec
Česko
4:2 (1:1, 1:0, 2:1)
Lotyšsko
Neděle 30.12.2012, 13:00Mistrovství světa do 20 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:35
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak Češi ještě dokázali využít přesilovou hru! Po kombinaci na modré čáře napřáhl MARTIN FRK a procedil puk skrze Punnenovse. Je hotovo a nám padá obrovský kámen ze srdce. Asistence: Petr Šidlík.
     
    59:12
    Další pokus našich soupeřů neúspěšný a navíc půjdou do čtyř. Měli totiž na ledě příliš mnoho hráčů.
     
    53:43
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak konečně! V signalizované výhodě se přes dva hráče prosadil DMITRIJ JAŠKIN, na pravém kruhu si připravil kotouč a našel mezírku v postavení brankáře Punnenovse. Spadl nám prozatím velký kámen ze srdce. Asistence: Lukáš Sedlák, Tomáš Hertl.
     
    48:35
    Další škoda. Sedlákova dorážka končí na tyči. Neujala se posléze ani Jeníkova střela.
     
    43:49
    Zajímavá situace před Punnenovsem! Beránek obkroužil branku a podle svého názoru dosáhl branky! Rozhodčí si jedou zkontrolovat video. Puk byl i podle opakovaných záběrů nejspíš za brankovou čárou. Typická situace padesát na padesát.
     
    42:00
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Ale ale ale ale. Nedůslednost při bránění v obranném pásmu krutým způsobem trestá ROBERTS LIPSBERGS a laxní přístup našeho týmu k tomuto zápasu se začíná opravdu mstít. Asistence: Kriss Lipsbergs.
     
    39:28
    Tomeček si u hrazení vybojoval faul Rosinskise, to by bylo velmi dobré, kdyby se nám povedlo zvýšit náskok na konci druhého dějství.
     
    36:45
    Další nepříjemnost pro český výběr. Pavelka ostře atakoval Kuzmenkovse a dostává dvě minuty.
     
    31:25
    Ačkoliv mají Češi ve druhé třetině drtivou převahu, nyní je čeká další oslabení. Zbytečný faul předvedl Štencel a Lotyši mají prakticky zadarmo šanci opět vyrovnat.
     
    29:25
    Obrovská šance českého týmu! Jaškin si šikovně počkal na Sedláka, ten mu sjel mezi kruhy, ale trefil Punnenovse jen do hrudi.
     
    27:54
    Hertlův útok opět platil na soupeře svou aktivitou a Češi si opět zahrají v početní převaze. Hertla podržel u mantinelu jeden z Lotyšů a už jde na trestnou lavici.
     
    26:34
    Teď nicméně Češi zcela propadli v útočném pásmu, Lotyši jeli dva na jednoho a Roberts Lipsbergs měl velkou šanci na vyrovnání. Proti jeho umístěné střele ale vytáhl svou lapačku Bartošák! Důležitý zákrok.
     
    23:15
    Krásná akce českého týmu! Hyka s Jaškinem se řítili do přečíslení dva na jednoho, Hyka se nakonec ještě pokoušel uvolnit na druhé straně Šidlíka, to už ale byla celá akce překombinovaná.
     
    22:01
    Česko právě vstřelilo branku!
    Po vyloučení Rosinskise využívá nabídnutou přesilovku MARTIN FRK! Skvělá zpráva hned zkraje třetiny! Asistence: Petr Šidlík a Radek Faksa.
     
    18:35
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    No, Češi šli tomu lotyšskému vyrovnání naproti. V obrovském závaru na brankovišti se nejlépe zorientoval NIKITA JEVPALOVS a nějakým způsobem dostal kotouč za Bartošákova záda. Nepříjemný moment a je vyrovnáno.
     
    16:59
    Bukart při pokusu o únik faulován a je tu druhá přesilovka Lotyšů. Na trestné lavici už sedí Lukáš Sedlák. Další perné minuty pro český výběr.
     
    10:56
    Na trestnou lavici tentokrát usedá Hyka.
     
    09:55
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak konečně to našim barvám vyšlo! Po dalších manévrech v útočném pásmu našel Vrána přihrávkou napříč celým pásmem PETRA BERÁNKA a Češi vedou. Asistence: Jakub Vrána.
     
    06:13
    Jedno oslabení Lotyši v klidu ubránili, už je ale čeká další Kriss Lipsbergs už sedí na trestné lavici.
     
    04:12
    Lotyši stále stíhají brslit s českým týmem, nyní už ale jeden z jejich hráčů fauloval a český výběr bude mít možnost hrát v početní převaze.
    Marken.cz

    Radek Barkman

    Branky a nahrávky: 10. Beránek (Vrána), 23. Frk (Šidlík, Faksa), 54. Jaškin (Sedlák, Hertl), 60. Frk (Šidlík) - 19. Jevpalovs, 42. Lipsbergs (Lipsbergs)


    Česko: Bartošák - Musil, Hrbas, Urbanec, Šidlík, Jeník, Pavelka, Štencel - Hertl, Jaškin, Hyka - Beránek, Švihálek, Sedlák - Frk, Faksa, Tomeček - Koblasa, Vrána, Němec.
    Lotyšsko: Punnenovs - Rosinskis, Lipsbergs, Siksna, Zvirbulis, Nimanis, Skuratovs, Augstkalns - Kulda, Blugers, Jevpalovs - Kuzmenkovs, Jelisejevs, Andersons - Bukarts, Ozolins, Kurmis - Lipsbergs, Siksnis, Ševčenko, Rančevs.

    Rozhodčí: Gofman (RUS), Jablukov (GER) - George (USA), Haster (SWE)
    bahis siteleri