Chabarovsk – Barys 5:4 (kon.) | Novokuzněck – Chanty-Mansijsk 4:5 (po pr.) | Novosibirsk – Omsk 1:3 (kon.)
Kazaň – Ufa 9:3 (kon.)
konec
Ak Bars Kazaň
9:3 (3:0, 4:1, 2:2)
Salavat Julajev Ufa
Sobota 05.01.2013, 14:00 • Tatneft-Arena (8 800) • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Salavat Julajev Ufa: I Ufa se za dosavadní čtyřleté působení KHL na hokejové scéně dokázala zapsat na Gagarinův pohár, a to v předminulé sezóně. Salavat nyní určitě nepatří mezi největší favority na zisk této trofeje, avšak mohl by klidně překvapit. Ve Východní konferenci Ufě patří šestá pozice, když ve 38 utkáních dokázala získat 61 bodů. Play-off ale ještě úplně zajištěné nemá, devátá Jugra na ni totiž ztrácí deset bodů. Salavat Julajev odehrál v prosinci o dvě střetnutí méně než Kazaň, tedy šest. Z prvních tří utkání vyšel celek kouče Vladimira Jurzinova jako vítěz, zbývající tři duely ale Ufa prohrála, a dokonce v nich dala jen tři branky. Poslední tři utkání vypadala následovně: Prohry se Slovanem Bratislava (0:1 s.n.), Lvem Praha (1:6) a CSKA Moskva (1:4).

    Tři nejproduktivnější hráči:
    Igor Mirnov (Ú) – 28 bodů (16+12) – 35 zápasů
    Nikita Filatov (Ú) – 19 bodů (8+11) – 36 zápasů
    Denis Chlystov (Ú) – 19 bodů (5+14) – 36 zápasů … (Stejná čísla má i obránce Vitalij Proškin).

    Brankářská jednička:
    Iiro Tarkki – prům. 2,29. úsp. 91,5%. ČK: 3

    Československá stopa:
    Miroslav Blaťák (O) – 6 bodů (2+4) – 33 zápasů
    Ivan Baranka (O) – 7 bodů (2+5) – 34 zápasů

    Pozn.: Od začátku této sezóny působil v Ufě i český reprezentant a kapitán mistrů světa z roku 2010 útočník Tomáš Rolinek, který se po nevýrazných výkonech domluvil s klubem na rozvázání smlouvy. V pátek se domluvil na smlouvě do konce sezóny v extraligových Pardubicích.
     
    AK Barz Kazaň: Vítěz prvních dvou ročníků KHL patří v letošní sezóně dlouhodobě k nejlepším týmům soutěže. Ve 39 zápasech svěřenci trenéra Valerije Bělova dokázali vyprodukovat 80 bodů, což řadí Bars na třetí místo ve Východní konferenci. Na první Magnitogorsk, který má jeden zápas odehraný navíc, ztrácí pouhý bod, takže se hned po tomto zápase může po nějaké době vrátit na čelo konference. V osmi prosincových zápasech poznala Kazaň hořkost porážky pouze v jednom případě, a to když nestačila na Slovan Bratislava, kterému podlehla 2:3 po nájezdech. V ostatních duelech Kazaň zvítězila a celkově si připsala 20 bodů. Poslední tři utkání vypadala následovně: Výhra proti Lvu Praha (2:0) a dvakrát proti Nižněkamsku (3:2 pr. a 4:2).

    Tři nejproduktivnější hráči:
    Alexej Morozov (Ú) – 30 bodů (10+20) – 39 zápasů
    Danis Zaripov (Ú) – 28 bodů (15+13) – 34 zápasů
    Jarkko Immonen (Ú) – 23 bodů (8+15) – 37 zápasů

    Brankářská jednička:
    Konstantin Barulin – prům. 1,92. úsp. 93,8%. ČK: 3

    Československá stopa:
    V týmu Kazaně momentálně nepůsobí žádný český nebo slovenský hokejista.
     
    Vítejte u sledování zápasu Kontinentální hokejové ligy, kdy se proti sobě střetnou týmy AK Bars Kazaň a Salavat Julajev Ufa. Pro oba týmy bude tento vzájemný duel vůbec prvním zápasem v roce 2013. Utkání začíná v 14:00.
     
    Úvodní sestavy:

    AK Bars Kazaň: Barulin (Garipov) – Nikulin, Kornějev, Kuljaš, Medvěděv, Panin, Jemelin – Zaripov, Kapanen, Morozov – Pesonen, Immonen, Obuchov – Darzinš, Těreščenko, Petrov – Golubev, Skačov, Lukojanov – Bodrov.

    Salavat Julajev Ufa: Tarkki (Arjutin) – Baranka, Proškin, Šulakov, Aťušov, Blaťák, Kolcov, Gurkin – Musatov, Gluchov, Saprykin – Filatov, Chlystov, Zinovjev – Mirnov, Pihlström, Kajgorodov – Svitov, Garejev, Paršin – Pankov.

    Rozhodčí: Běljajev, Ravodin – Misjur, Šeljanin .
     
    Oba celky už nastupují na ledovou plochu, za pár okamžiků vypukne samotné utkání.
     
    Nejdříve si však poslechneme ruskou hymnu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Úvodní buly vyhrála Ufa a hend nahodila kotouč do útočného pásma, tam se ho ale po chvíli zmocnili domácí beci.
     
    00:28
    Autorem první střely zápasu je Oleg Saprykin, který si po rychlé narážečce s Gluchovem vypálil z levého kruhu, Barulin ale tento projektil krotí na své hrudi.
     
    01:16
    Dmitrij Obuchov velmi srdnatě bojuje v okolí Tarkkiho branky, nakonec ale byl od puku odstaven jedním z hostujících obránců.
     
    01:45
    Grigorij Panin se snažil rozehráv akci svého celku, ale nahozením našel pouze hole hostujících hráčů. Po chvíli alespoň pooprvé zastrašil Tarkkiho lotyšský forvard Darzinš.
     
    02:41
    Tentokrát si Tarkki připsal zákrok po střele Skačova z levého kruhu . Hostující brankář ale s tímto pokusem neměl větší potíže.
     
    03:19
    Ufa se teď snažila dvakrát přejít modrou čáru, ani jednou ale na domácí obrannou tvrz nevyzrála.
     
    03:40
    Až nyní se Sergej Zinovjev dostal až k Barulinovi, jenže byl ve velkém úhlu, a tak si reprezentační brankář ruské sborné tuto střelu bez potíží pohlídal.
     
    04:36
    V útoku teď byla domácí Kazaň. Petrovovův pokus nebyl pro Tarkkiho nijak obtížným, avšak dělovka z hole Alexeje Těreščenka už byla daleko jedovatější, i tu ale finský gólman vyrazil.
     
    05:13
    Domácím se nepovedlo rozehrát podle představ, a tak se k puku dostává hostující kapitán Proškin, který naopak rozjíždí útok Ufy.
     
    05:46
    Dopředu se tlačil domácí Jevgenij Bodrov, k Tarkkimu ho ale nepustil dobře bránící Ivan Baranka.
     
    06:30
    Do velice doébré příležittosti se dostával domácí kapitán Morozov, který měl hodně prostoru na pravém křídle, aby zakončil ale chtěl ještě najít lépe postaveného Kapanena. Tomu ale zabránil ve střílení Saprykin.
     
    07:15
    Další práce pro Tarkkiho, tentokrát jeho beton vyprášil důraznou střelou Janne Pesonen.
     
    08:18
    Kazaň vstřelila branku!
    Avšak nyní se už finský střelec prosadil! Miroslav Blaťák na něj u levé tyče snad úplně zapomněl, a tak JANNE PESONEN pohodlně zasunul puk do klece po krásné křižné přihrávce z hole Jemelina. Asistence: Alexej Jemelin, Alexej Těreščenko.
     
    09:10
    Domácí chtějí svého tlaku využít, Ufa je teď trochu opařená.
     
    09:30
    Kazaň vstřelila branku!
    Kazaň odskakuje do dvoubrankového vedení! Odražený kotouč si u pravého hrazení našel Danis Zaripov a mezi kruhy ho poslal na ALEXEJE MOROZOVA, který střelou pod víko dává na 2:0. Neuvěřitelné, oba borci by si snad nahráli i poslepu. Asistence: Danis Zaripov, Denis Kuljaš.
     
    10:24
    Barulin v brance Kazaně už dlouho nebyl u puku, možná i trochu vychladnul. Hýbat se totiž zatím musí hlavně Iiro Tarkki, i tak už musel ze své sítě tahat dva puky.
     
    10:53
    Zakázané uvolnění Salavatu, ten se opravdu nemůže dostat do optimálního rozpoložení.
     
    11:48
    Kazaň vstřelila branku!
    Tak to je hodně studená sprcha pro Ufu! A další velká chyba v obraně hostů, KIRILL PETROV se brankou zbavil Aťušova, obtočil se kolem branky a zasunul k bližší tyči - 3:0! Asistence: Alexej Těreščenko, Lauris Darzinš.
     
    11:48
    Ufa si bere time-out!
     
    12:50
    na tento tříbrankový příděl mohl odpovědět Ivan Baranka, slovenský zadák si ale před Barulinem nepočínal dobře a nedokázal domácího gólmana pokořit!
     
    13:34
    Podél levého mantinelu se prohnal Nikita Filatov, dokonce se dostal před oba domácí obránce, ale ti mu byli stále v patách, a tak byl hostující forvard nucen vystřelil bekhendem. S tím si Barulin poradil.
     
    13:50
    První vyloučení zápasu má na svědomí Grigorij Panin (KZN) - hákování.
     
    14:30
    Ufa se drží před Barulinem, ten je ale zatím bez zákroku. Salavat příliš kombinuje.
     
    14:57
    Až nyní se z pravého kruhu odhodlal ke střele alexej Kajgorodov, jenže jeho rána práskla pouze o plexisklo za domácí klecí.
     
    15:25
    A ještě jednou Kajgorodov, který ale tentokrát stál mezi kruhy. I na střelu z lepší pozice si dokázal Barulin najít výhled a pokus chytá do své výstroje.
     
    15:50
    Prví přesilovku Ufa využít nedokázala, hraje se pět na pět.
     
    16:17
    Danis zaripov udělal na obranné modré čáře chybu a puku se zmocnil Igor Musatov, jenže své šance se nezhostil dobeř. Puk se opět mezi tři tyče ani nevlezl.
     
    16:31
    Icing Salavatu, bude se bhazovat po rpavici Iira Tarkkiho.
     
    16:57
    Denis Paršin si najel z levého křídla do dobré střelecké pozice. Po jeho střle Barulin dokonce chvíli nevěděl, kde se puk nachází. Nakonec ale situaci za pomoci spoluhráčů zvládl.
     
    17:18
    Před koncem první části si zahraje početní výhodu i Bars. Za podražení si jde sednout Alexander Pankov (UFA).
     
    18:36
    Dlouho se nedařilo domácím dostat se do pásma. Až po chvíli se ke střele odhodlala Medvěděv, jeho ránu od modré ale Tarkki zlikvidoval, musel si však dát ještě pozor na dorážejícího Immonena.
     
    19:00
    Ufa vyhazuje, zatím se přesilovka nedaří ani domácí Kazani.
     
    19:18
    Salavat je v plném počti, Pankov opouští trestnou lavici.
     
    19:53
    Pár vteřin před koncem se ještě k jedné střele dostal Alexej Jemelin, ta ale k Tarkkimu ani nedoletěla.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina dopadla pro domácí Kazaň asi daleko lépe než si mohla představovat. Domácí aréna je ve varu, protože jejich oblíbenci hráli v prvních dvaceti minutách prim a Ufě nedávali moc příležistí. Jako první otevřel skóre Pesonen, na něj navázal po minutě Morozov a za další dvě minuty zasadil hostům třetí úder Petrov, který tak snanovil stav po první třetině na 3:0 pro Bars. Druhá perioda započne přibližně v 14:48.
     
    Statistiky po 1. třetině:
    Střely: 9:11
    Vhazování: 8:7
    Nejvíce času na ledě:
    KZN: Jevgenij Medvěděv - 7:03
    UFA: Vitalij Proškin - 7:07
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Úvodní buly vyznělo znovu lépe pro Ufu, ale opakovala se stejná situace jako v první části. Nahození za branku Barulina, kede se ho zmocnili domácí.
     
    20:40
    Do šance se tlačil Danis Zaripov, ale střelu mu nedovolil Kolcov, který ho čistým způsobem odstavil od černé gumy.
     
    21:49
    Ufa právě vstřelila branku!
    Výborně sehraná situace, která koncí gólem! Antti Pihlström na sebe natáhl obránce, přes kterého Barulin nemohl nic vidět. Domácí brankář si myslel, že bude střílet finský blonďák, jenže ten ještě na mordou posunul na MIROSLAVA BLAŤÁKA, který dělovkou trefil poloprázdnou klec. Asistence: Antti Pihlström, Alexej Kajgorodov.
     
    23:30
    Ufa se trochu zvedla, branka na rozdíl dvou branek jí určitě vlila do žil novou krev. Nyní se ale borcům v bílém nepovedlo rozehrát a píská se icing.
     
    23:51
    Po několik odrazech se k puku dostal Igor Musatov, jenže ani jeho puk neposlechl a v rozhodující chvíli poskočil. Proto puk končí jen vysoko nad brankou Barulina.
     
    24:27
    Barulin si v posledních okamžicích na nedostatek práce určitě stěžovat nemůže. Proti pokusu Denise Chlystova ale nemusel vytáhnout nějaký super zákrok, puk pohodlně sebral do své rukavice.
     
    24:57
    Za brankou Ufy se snažil rozehrávku hostů rozbourat Těreščenko, ten ale na své útočné zteči neuspěl.
     
    25:37
    Kazaň má najednou velká potíže se dostat do útočného pásma. Po chvíli se to povedlo nahozením na Tarkkiho ze střední třetiny, který před dotírajícím Bodrovem podržel kotouč. Buly po jeho pravici.
     
    25:57
    Kapanen nabil Alexeji Morozovovi, který tvrdou ránou protáhnul finského gólmana v brance Salavatu.
     
    26:40
    Kazaň vstřelila branku!
    Přechod přes modrou čáru byl v podání Kazaně hodně krkolomný, i tak je ale z této akce už čtvrtá branka! Denis Zaripov viděl před brankou zcela volného Morozova, ten ale kotouč promáchnul. Naštěstí pro něj za ním stál KONSTANTIN KORNĚJEV, který svou dělovkou málem protrhl síť! 4:1! Asistence: Danis Zaripov, Ilja Nikulin.
     
    27:10
    Dnešní utkání sleduje 7985 diváků!
     
    27:52
    Sergej Zinovjev se chtěl prosmýknout okolo Alexeje Jemelina, tento zákrok jako faul posouzen nebyl, avšak zákrok Grigoreje Panina (KZN) už ano. Držení.
     
    28:50
    V oslabení se dostal ke střele Kuljaš, Tarkki ale ani zasahovat nemusel. Naopak na druhé straně se proti pokusu Nikita Filatova musel vytáhnou Barulin!
     
    29:25
    Střela Vitalije Proškina jen těsně minula horní tyčku branky Konstantina Barulina.
     
    29:37
    Zatím sledujeme super zápas! V oslebení se dostal do úniku po pravém křídle dnes už dvoubodový Alexej Těreščenko, ke svým dvěma asistencím ale branku nepřidal.
     
    30:19
    Po šanci Salavatu zvoní tyčka domácí klece!
     
    30:19
    Tak ne! Z opakovaného záběru bylo vidět, že puk nakonec výtečným zákrokem vykopnul Barulin!
     
    31:07
    Ufa se ale uričtě nechce vzdá jakékoliv naděje na body, a tak se usadila před Barulinem, ten zatím další zákrok ze svého repertoáru vytáhnout nemusel.
     
    32:00
    Oba týmy teď chvíli bojovali o puk ve středním pásmu, pak se ale černé gumy zmocnil Janne Pesonen a na teč ho nabídl Obuchovovi, ten byl ale zahákován a Kazaň bude hrát početní výhodu.
     
    32:00
    Za hákování si jde na trestnou lavici sednout Alexander Svitov (UFA).
     
    32:39
    Kromě jedné střely se ale bars k ničemu výraznějšímu nedostal a Sergej Zinovjev teď šetří cenné vteřiny.
     
    33:30
    kazaň se usadila před Iirem Tarkkim. zaripov nabídnl puk Morozovovi, ale jeho dobře mířený pokus nakonec minul pravou tyčku hostující klece.
     
    34:00
    Salavat Julajev je v plném počtu.
     
    34:20
    Proti střele Alexeje Gluchova musí zasahovat Konstantin Barulin. Puk ze své lapačky ale rychle vytřepává a posílá ho do rohu na své spoluhráče.
     
    35:34
    Alexej Jemelin byl podražen Zinovjevem, zatím mají domácí výhodu.
     
    35:57
    Sám faulovaný Jemelin se dostal do dobré šance, jenže netrefil branku!
     
    Avšak POZOR! Ještě zajímavá situace, která se stala před pár vteřinami, Niko Kapanen se dostal do šance, ale zprvu se zdálo, že to byla tyč. Videorozhodčí rozhodne.
     
    33:01
    Kazaň vstřelila branku!
    A rozhodčí ukazuje do středového kruhu! Střelu NIKA KAPANENA zastavila až zadní tyč - 5:1! Bez asistence.
     
    33:01
    Čas se tedy musel posunout, avšak Sergej Zinovjev (UFA) putuje na trestnou lavici i tak.
     
    34:00
    Kazaň vstřelila branku!
    Nahození Nikulina od modré čáry tečoval DANIS ZARIPOV a puk končí v síti! Tarkki toho zřejmě moc neviděl. Asistence: Ilja Nikulin, Konstantin Kornějev.
     
    35:30
    To jsou dvě velké rány na jednou pro Ufu, a tak Kazaň stále močká svého soupeře.
     
    35:42
    A je tu další vyloučení, podruhé za sebou usedá za katr Sergej Zinovjev (UFA).
     
    35:54
    Kazaň vstřelila branku!
    To je neuvěřitelné! I další trest Zinovjeva je potrestán! Alexej Těreščenko si vybruslil zpoza branky, jeho příležitost brankář Ufy ještě zlikvidoval, ale dorážka LAURISE DARZINŠE už skončila v síti. Asistence: Alexej Těreščenko, Kirill Petrov.
     
    36:44
    Nyní si ale zahraje početní výhodu Ufa, za hru vysokou holí jde na trestnou lavici Arťom Lukojanov (KZN).
     
    37:10
    Hosté byli vykázáni do středního pásma, Filatov totiž stál v brankovišti Konstantina Barulina.
     
    37:50
    Hostům se přesilovka nedaří, vyhození Kazaně až k brance Tarkkiho.
     
    38:39
    Igor Musatov dostal pukem a paradoxně i přestože byl na střídačce. Nepříjemná situace, ale útočník hostů je tvrdý borec a jde na led.
     
    38:45
    AK Bars hraje v plném počtu.
     
    39:01
    Ohlášena poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:26
    Oleg Saprykin se snažil najít Ivana Baranku, který si od modré čáry sjel až před domácí klec, k puku se ale nedostal.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Už teď můžeme říci, že se jedná skoro o exhibici. Miroslav Blaťák chvíli po začátku druhé třetiny po pěkné akci s Pihlströmem snížil na 1:3. Bars pak ale zase zapnul svůj motor a nasázel do sítě Tarkkiho další čtyři trefy! Postupně se prosadili Kornějev, Kapanen, Nikulin a Darzinš. Velice zajímavá situace se řešila hlavně u gólu Kapanena. Jeho branku zprvu nikdo neviděl, nejprve totiž hlavní sudí myslel, že puk se odrazil od břevna. Po prozkoumání videa se však zjistilo, že puk vyletěl od zadní brankové konstrukce. Gól tak byl uznán a čas se musel o něco vrátit.
     
    Statistiky po 1. třetině:
    Střely: 13:6 (31:27)
    Vhazování: 15:8 (35:26)
    Nejvíce času na ledě:
    KZN: Ilja Nikulin - 7:34
    UFA: Vitalij Aťušov - 8:25
    Nejvíce času na ledě v celém utkání:
    KZN: Konstantin Kornějev - 21:47
    UFA: Ivan Baranka - 22:12
     
    Další třetina začne zhruba v 15:43.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:32
    Ke střele se mohl dostat domácí Obuchov, to se mu ale díky dobré obranné činosti hostů nepodařilo.
     
    41:28
    Domácí drží kotouč za svojí klecí a budou rozehrávat další akci, která bude určitě pro Tarkkiho znamenat nebezpečí.
     
    42:15
    Nakonec tomu tak nebylo, a tak se dopředu mohli vydat hosté, avšak ani oni se před Barulinovou klecí moc dlouho neohřáli.
     
    42:46
    Za podražení si jde na trestnou lavici sednou Alexej Jemelin (KZN).
     
    43:01
    Lukovjanovi se ale povedlo vzít kotouč a zajet s ním až do útočného pásma, kde šetří cenné vteřiny.
     
    43:20
    Nyní ale musí Konstantin Barulin zasahovat, v akci je jeho levýž beton, který likviduje ránu od modré čáry v podání Slováka Ivana Baranky.
     
    44:09
    Kolcovova střela neměla podřebnou razanci, a tak Barulin teď zasahuje svým druhým chráničem, kterým posílá černou gumu do ochranné sítě.
     
    44:34
    Další vyhození domácích, zdá se, že se už domácí ubrání.
     
    44:46
    S příchodem Alexeje Jemilina na ledovou plochu se dvakrát do dobré šance dostal Jevgenij Skačkov. Poprvé bekhendem, podruhé forhendem. Ani jednou však puk v síti neskončil.
     
    45:17
    Ufa právě vstřelila branku!
    A tak se mohl k fantastické individuální akci dostat ALEXANDER SVITOV, který si vzal kotouč za svou vlastní brankou, projel středním pásmem až do útočné třetiny, tam objel Jemelina s Paninem jakoby nic a poté ještě bekhendovou kličkou vymíchal Barulina. Krásná akce, která však vede jen ke snížení na 2:7 z pohledu hostů. Bez asistence.
     
    46:36
    Myslím si, že tato třetina už nebude natolik gólově bohatá jako ta druhá nebo první. Kazani bude nyní záležet hlavně na tom, aby se některá z jejích opor nezranila. Ale rád bych se mýlil.
     
    47:19
    Alexeji Gluchovovi (UFA) se zasekla hokejka v brusli Petrova. Proto si musí jít sednout za katr.
     
    47:50
    Rybičkou na modré čáře zachránil puk v útočném pásmu, a tak mohou domácí pokračovat v tlaku.
     
    48:02
    Kazaň vstřelila branku!
    Další využitá přesilovka a je to 8:2 pro Bars. Další nahození od Ijli Nikulina si tentokrát našel NIKO KAPANEN, který dává druhou branku v utkání. Asistence: Ilja Nikulin.
     
    48:51
    Vyloučen je Igor Mirnov. Dočkáme se devátého gólu?
     
    48:51
    Trochu komická situace. Místo toho, aby po osmi gólech střídal Iiro Tarkki, stří Barulin. Do branky tak nastupuje Emil Garipov.
     
    49:36
    Soušasně vyloučeni - domácí Janne Pesonen (KZN) a hostující Vitalij Proškin (UFA).
     
    50:26
    Kazaň vstřelila branku!
    Dočkáme se desítky? Devátou branku po nahrávce Těreščenka přidává LAURIS DARZINŠ, který si dnes stejně jako Kapanen připisuje druhou branku. Asistence: Alexej Těreščenko.
     
    51:35
    Desátou trefu mohl přidat Danis Zaripov, ketrý se hnal sám na Tarkkiho. Byl však faulován Barankou, ale rozhodčí nepochopitelně nepískají!
     
    52:46
    Salavat už se marně snaží dobývat domácí branky, kde od 49. minuty stojí Emil Garipiov.
     
    53:37
    V útočném pásmu bojuje Kirill Petrov, který by se rád stal tím hráčem, který dá jubilejní desátou trefu.
     
    54:02
    O to se teď také pokusil Lukovjanov, jenže Iiro Tarkki si s jeho pokusel poradil a vyrazil do bezpečí.
     
    54:09
    Sergej Zinovjev (UFA) dnes potřetí na trestné lavici. Velká šance pro domácí dát desátý gól, dnes se jim v početních výhodách totiž hodně daří.
     
    54:54
    Ba co víc, na trestnou lavici putuje Vitalij Proškin (UFA). Kazaň hraje přesilovku pět na tři!
     
    55:10
    Ke střele se odhodlala Ilja Nikulin, který si už dnes připsal dvě gólové asistence. Po nabití od Kornějeva ale zasahuje Tarkki vyrážečkou a puk je v ochranné síti.
     
    55:29
    Velká šance Morozova, ten ale trefil pouze Tarkkiho beton!
     
    56:00
    A znovu domácí kapitán, který vytáhnul další výborný zákrok! Dorážet se snažil ještě Kapanen, ještě puk už nevyšťoural.
     
    56:09
    Konec přesilovky pět na tři, Ufa je ve čtyřech.
     
    56:23
    I ta záhy končí, protože se za hranicí pravidel provinil Jevgenij Medvěděv (KZN).
     
    56:54
    Špatná rozehrávka Kazeně končí na zakázaném uvolnění.
     
    57:30
    Ufa právě vstřelila branku!
    Salavat dlouho jenom kombinoval, ale asi věděl, co dělá. Protože hned první střela končí třetí brankou Ufy. Kolcov našel před brankou nehlídaného ANTTIHO PIHLSTROMA, který dává na 8:3. Asistence: Kirill Kolcov, Igor Mirnov.
     
    58:01
    Ohlášeny poslední dvě minuty zápasu.
     
    58:50
    Kazaň má posledních sedmdesát vteřin na to, aby se jí povedla dát desátá branka. Zatím to na to ale moc nevypadá, protože se hraje v jejím obranném pásmu.
     
    59:36
    Puk je ve středním pásmu, zápas už se jen z povinosti dohrává.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Kazaň tak tedy nakonec doma vítězí 9:3! Ve třetí části se ještě dvakrát za domácí zapsali do statistik Kapanen a Darzinš, kteří dali dvě branky. Za Ufu dokázali korigovat Svitov a Pihlström. Na deset minut se do branky Kazaně dostal i náhradník Garipov, zato Tarkki si musel celý zápas v brance vytrpět.
     
    Statistiky po 3. třetině:
    Střely: 13:6 (31:27)
    Vhazování: 15:8 (35:26)
    Nejvíce času na ledě:
    KZN: Ilja Nikulin - 7:34
    UFA: Vitalij Aťušov - 8:25
    Nejvíce času na ledě v celém utkání:
    KZN: Konstantin Kornějev - 21:47
    UFA: Ivan Baranka - 22:12
     
    S konstatováním vysokého vítězství Kazaně se s vámi loučím. Přeji příjemný zbytek dne. (16:21:14)

    David Jahoda

    Branky a nahrávky: 9. Pesonen (Jemelin, Těreščenko), 10. Morozov (Zaripov, Kuljaš), 12. Petrov (Těreščenko, Darzinš), 27. Kornějev (Zaripov, Nikulin), 34. Kapanen, 34. Zaripov (Nikulin, Kornějev), 36. Darzinš (Těreščenko, Petrov), 49. Kapanen (Nikulin), 51. Darzinš (Těreščenko) - 22. Blaťák (Pihlström, Kajgorodov), 46. Svitov, 58. Pihlström (Kolcov, Mirnov)


    Ak Bars Kazaň: Barulin (49. Garipov) – Nikulin, Kornějev, Kuljaš, Medvěděv, Panin, Jemelin – Zaripov, Kapanen, Morozov (C) – Pesonen, Immonen, Obuchov – Darzinš, Těreščenko, Petrov – Golubev, Skačov, Lukojanov – Bodrov.
    Salavat Julajev Ufa: Tarkki (Arjutin) – Baranka, Proškin (C), Šulakov, Aťušov, Blaťák, Kolcov, Gurkin – Musatov, Gluchov, Saprykin – Filatov, Chlystov, Zinovjev – Mirnov, Pihlström, Kajgorodov – Svitov, Garejev, Paršin – Pankov.

    Rozhodčí: Běljajev, Ravodin – Misjur, Šeljanin

    Diváci: 7985
    bahis siteleri