Norimberk – Hamburg 1:1 (kon.) | Düsseldorf – Augsburg 2:3 (kon.)
konec
1. FC Norimberk
1:1 (0:0)
Hamburger SV
Neděle 20.01.2013, 15:30 • Stadion Nürnberg, Nürnberg • Německá Bundesliga
Předzápasové kurzy
     
    Přeji příjemný zbytek dne, někdy příště na početnou. (17:25:55)
     
    Dnešní zápas mezi Norimberkem a Hamburgerem končí remízou 1:1. Na první gólový moment jsme čekali až do 70. minuty, kdy se trefil lotyšský útočník v barvách HSV Artjoms Rudnevs. Ovšem hned pět minut na to, se povedlo vyrovnat českému reprezentačnímu útočníkovi Tomáši Pekhartovi. Hamburger si v posledních minutách vytvořil drtivý tlak, ale vedení na svou stranu už zpět nezískalo.
     
    Konec zápasu.
     
    92
    Hamburger stále útočí na polovině Norimberku, ten by byl asi v této situací za bod hodně rád.
     
    91
    Heung-Min Son měl na hlavě vítěznou branku! Jeho hlavička ale zamířila do tyče! Pokud by hostující forvard zamířil svůj pokus do branky, Schäfer by byl bezmocný.
     
    90
    Rozhodčí nastavuje dvě minuty.
     
    90
    Diekmeier se pokusil podobně jako Badelj načehrat míč do pokutového území, ovšem v místech, kam mířil jeho centr, se nikdo nenacházel.
     
    89
    Milan Badelj se pokusil z pravé strany nacetrovat do poutového území, jeho vzdušná přihrávka se ale vůbec nevlezla na hrací plochu.
     
    88
    Norimberk se i nadále brání náporu ze strany Hamburgeru, který je odhodlaný získat v dnešním zápase všechny tři body. Moc času ovšem borcům v bílém už nezbývá.
     
    87
    Tomáš Pekhart má sice dlouhé nohy, ale na pas od Pinoly nemohl v žádném případě dosáhnout. Vhazovat budou hosté.
     
    86
    Po pár okamžicích se nepopulárního ohodnocení ze strany rozhodčího dočkal i Dennis Diekmeier.
     
    85
    Žlutou kartu vidí domácí hráč s číslem sedmnáct Mike Frantz.
     
    84
    Markus Feulner fauloval jednoho z hostujících hráčů, a tak bude Hamburger rozehrávat.
     
    83
    Naopak šance domácího Norimberku byla usmrcena hned v zárodku. Hamburger je v posledních minutách o dost lepším mužstvem.
     
    82
    A dotřetice dvojice Heung-Min Son - Schäfer. Korejského útočníka vybídl ke skórování Rafael van der Vaart, jenže tento záměr výtečně přečetl brankář Norimberku a načasovaným výběhem znemožnil hostům skórovat.
     
    81
    Škoda, že jsme podobně útočný fotbal neviděli po celou dobu. Oko diváka se v těchto momentech musí rozplývat.
     
    80
    Aogův přímočarý průnik, po kterém nahrával na Heung-Min Sona, brankou neskončil. Korejský útočník se během chvíle dostal do velké šance, ale i v tomto případě ho vyčapal brankář Schäfer!
     
    79
    Hamburger jako by ztracené vedení zdravě naštvalo, a tak se nyní hraje spíše na polovině domácího celku.
     
    77
    Okamžitě mohl vrátit vedení Hamburgeru Heung-Min Son, který se opřel do hlavičky, a když už se zdálo, že hosté půjdou znovu do vedení, zasáhl fantstickým reflexem brankář Raphael Schäfer!
     
    75
    Nürnberg právě vstřelil branku!
    Tak dlouho jsme čekali na první branku a najednou během pěti minut vidíme dvě. K radosti českého fanouška se o vyrovnání Norimberku postaral český útočník TOMÁŠ PEKHART, který z první využil přesnou nahrávku Gebharta.
     
    74
    Po vstřelené brance je tu to, co jsme chtěli vidět celý zápas. Útočný fotbal! Norimberk musí otevřít hru, a tak se tlačí dopředu, co to jen jde.
     
    73
    Nový muž na hřišti Mike Frantz se pár metrů za hranicí velkého vápna opřel do míče, jenže pravou tyčku jeho přízemní střela minula.
     
    72
    Domácí se budou snažit o rychlou odpověď. Z rohového kopu se jim ale v tomto případě nepodařilo vytěžit nic zásadního.
     
    70
    Hamburg právě vstřelil branku!
    Konečně tu máme první branku utkání! O tu se postaral hostující ARTJOMS RUDNEVS, který po centru Aoga posílá hlavou hosty do vedení 1:0. Vzhledem k posledním minutám si myslím, že Hamburger vede zaslouženě.
     
    69
    Slovenský fotbalista Róbert Mak opuští scénu, nahrazuje ho Mike Frantz.
     
    68
    Své štěstí nyní zkusil střelou z dálky Rafael van der Vaart, jenže ani tato rána neznamená změnu skóre.
     
    66
    Pinola si dal málem vlastní branku! Centr z levé strany se snažil uklidit za brankovou čáru na roh, to se mu sice povedlo, ovšem jen s pomocí tyče! Domácím fanouškům teď asi hodně zatrnulo!
     
    65
    Zraněného Timothyho Chandlera nahrazuje Markus Feulner.
     
    65
    Výbornou palebnou pozici si přichystal Marcell Jansen! Jeho rána zasáhla síť domácí branky pouze z boku!
     
    64
    Rychlá akce Hamburgeru po levém kraji hřiště se stala snadnou prácí pro Pinolu, který odkopává míč do bezpečné vzdálenosti od domácí branky.
     
    63
    Chandler za pomoci doktorů zašel za postranní čáru, zatím tedy hra pokračuje bez něj.
     
    62
    Na zemi zůstává ležet Timothy Chandler, hlavní arbitr dokonce mává na střídačku domácích, ať přiběhnou na trávník ošetřovatelé.
     
    61
    Slovenský záložník Róbert Mak zase ukázal své rychlé nohy, když se jako vítr prohral okolo pravé lajny. Jeho následný centr byl ale zblokován prvním hráčem.
     
    60
    Po delší časové odmlce se na polovinu soupeře podíval také domácí Norimberk, nic výrazného si ale fotbalisté v červerných dresech nevytvořili.
     
    59
    Dennis Aogo se snažil vysunout znovu lotyšského forvarda Rudņevse, ten byl ale zastaven praporkem postranního arbitra. Píská se ofsajd.
     
    57
    Hamburger si snad poprvé v utkání vytvořil gólovou příležitost! Marcell Jansen potáhl míč podél pravé postranní čáry, a poté poslal do pokutového území nadýchaný centr na hlavu Artjomse Rudnevse. Ten těsně minul břevno Schäferovy svatyně.
     
    56
    Nepovednou nahrávku Tomáše Pekharta zastavil Jansen. Poslal míč na van der Vaarta, který chtěl hru urychlit pasem na Aoga. To se ale nepovedlo, protože Aogo dostal míč na paty.
     
    55
    Zatím oba celky pokračují více méně v trendu prvního poločasu. Upřednostněna je především defenzivní stránka hry, útočná je zatím jako by za odměnu.
     
    54
    Na středovém kruhu se faulu dopustil Rafael van der Vaart, který v minulých dnech poznamenal, že není se svými výkony spokojený a sám od sebe vyžaduje zlepšení.
     
    53
    Heung-Min Son našel dalším výborným pasem naběhnutého obránce Diekmeiera, toho ale čistým způsobem od míče odsatvil Pinola. A dokonce tak šikovně, že se bude pouze odkopávat od domácí branky.
     
    51
    Výhodu rohového kopu měli po chvíli také hráči Hamburgeru. Těm se ale z této standartní situace také nepodařilo vytěžit nic zásadního, naopak se museli po útočném faulu meruny vzdát.
     
    50
    Z rohového kopu se Norimberku nic zásadního vytěžit nepodařilo, a tak se do protiútoku hnal Heung-Min Son. Ten si ale předkopl míč hodně před sebe, a tak mu ho těsně před kopačkami uzmul brankář Schäfer.
     
    49
    Domácím se po pěkně sehrané útočné akci sice brankáře Adlera ohrozil nepodařilo, a však alespoň roh budou moci zahrávat.
     
    48
    Heung-Min Son viděl uličku mezi dvěma hráči Norimberku, a tak mezi nimi poslal míč na Rafaela van der Vaarta. Dlouhý pas ale byl zhruba o metr delší, než by nizozemská hvězda potřebovala.
     
    47
    PRvním domácím fotbalistou, který si vysloužil žlutou akrtu byl Almog Cohen.
     
    46
    Výhodu rozehry měli na začátku druhé půle hosté Hamburgeru, jenže daleko s míčem nedošli. Míče se chopil brankář Schäfer, který dlouhým nákopem hledal Pekharta.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas odstartuje zhruba v 16:33.
     
    Máme za sebou první poločas zápasu mezi Norimberkem a Hamburgerem a nutno podotknout, že kromě dvou velkých šancí slovenského fotbalisty Róberta Maka, jsme se u hru obou celků spíše nudili. Obě mužstva hrají velice dobře defenzivně a svého soka do pokutového území téměř nepouštějí. Doufejme, že nám druhá půle přinese více strhující podívanou.
     
    První poločas skončil.
     
    46
    Zdá se, že se první pětačtyřicetiminutovka dohraje na polovině Hamburgeru.
     
    45
    Rozhodčí Welz nastavuje v první půli jednu minutu navíc.
     
    45
    Alexander Esswein si navedl míč do středu hřiště, podobně jako to dělá Arjen Robben, jenže našel pouze připraveného Reného Adlera, který krotí míč na své hrudi.
     
    43
    Slovák Róbert Mak se podruhé v utkání ocitl v gólové šanci. Jeho únik zakončený střelou ale znovu brankou neskončil. Jeho pokus o pár centimentrů minul pravou tyč Adlerovy branky!
     
    43
    Dá se říct, že je to pořád stejná písnička. Oba celky se nemohou na polovině soupeře výrazněji prosadit.
     
    42
    Konečně jsme viděli také nějakou dalekonosnou ránu. O tu se postaral hostující Dennis Diekmeier, jenže jeho projektil navštívil jen tribunu za brnakářem Schäferem.
     
    41
    Po dlouhé době se do pokutového území dostalo některé z mužstev. Byl to hostující Hamburger, uspět se jim ovšem v šestnáctce Norimberku nepodařilo. Navíc se útočným faulem provinil Rafael van der Vaart.
     
    40
    Westermann se netradičně jako obránce vydat do útoku, podařilo se mu ale vytěžit pouze autové vhazování pro svůj tým.
     
    38
    Hostující trenér střídá v první půli už podruhé, zdá se ale, že nyní to je nevynucené střídání. Tolgay Arslan přenechává místo na hřišti Peru Skjelbredovi.
     
    37
    Norimberk zahrával standartku, která s trochou štěstí mohla skončit brankou, avšak Hanno Balitsch svou hlavičku poslal kousek nad břevno!
     
    36
    A té se shodou okolností domácí publikum také dočkalo, a dokonce pro stejného hráče, který fauloval před pár okamžiky. Marcell Jansen dostává žlutou kartu.
     
    34
    Marcell Jansen fauloval na polovině hřiště Tima Gebharta, domácí stadion opět bouří, protože se dožaduje žluté karty.
     
    33
    Oba týmy měly nyní malé náznaky šancí, avšak vše pokaždé skončilo jen u náznaku. Pro oko diváka by bylo určitě dobré, kdyby padla branka, ať už by to bylo na jedné či druhé straně.
     
    32
    Brankář Schäfer dostal nyní do docela krkolomné situace Simonse, ten si ale v obležení dvou protihráčů dokázal poradit.
     
    31
    Hraje se opět převážně okolo půlící čáry. Nyní se o útočný výpad snažili hosté, pas na Jansena byl ale příliš dlouhý.
     
    29
    Tolgay Arslan hned po chvíli fauluje prakticky strejně tvrdě jak před chvílí, jako by žádnou žlutou kartu na svém kontě neměl. Rozhodčí Welz si ho zavolal na kobereček, avšak k nelibosti domácího týmu a publika Arslanovi druhou žlutou a tudíž červenou kartu nedává.
     
    28
    Prvním hráčem, který vidí žlutou kartu je hostující Tolgay Arslan.
     
    27
    Van der Vaart si před vápnem zpracoval míč a poslal do pokutového území dloubáček, který měl naleznout Rudņevse. Pas byl ale moc dlouhý a k míči měl blíž brankář Schäfer.
     
    26
    Hra obou celků postrádá výraznější myšlenku, která by prozatimních šestadvacet minut oživila.
     
    25
    Po chvíli byl právě švýcerský zadák Timm Klose faulován u svého pokutového území. Míč tak od své branky uvede do pohybu brankář Raphael Schäfer.
     
    24
    Nyní mohl chorvatský středopolař Milan Badelj ukázat své kvality i v ofenzivní stránce, nepodařilo se mu však projít pře Kloseho.
     
    23
    Tomáš Pekhart se znovu hodně srdnatě prodíral středem pole. Byl to znovu Badelj, který zastavil domácího fotbalistu, tentokrát ale čistě. Alespoň podle soudu hlavního sudího.
     
    21
    Exekuce se chopil belgický zadák Timmy Simons, jeho rána ani zdaleka nesplňovala gólová kritéria.
     
    20
    Na útočný výlet se vydal domácí bek Chandler, když už se zdálo, že by mohl postoupit až do vápna, tak ho nečistě zastavil Badelj. Přímý kop pro Norimberk.
     
    19
    Tomáš Pekhart ukázal, že hra s míčem mu není vůbec cizí. DOkázal si obhodit dva protihráče, pak ale neměl komu by přihrál.
     
    18
    V posledních desítkách vteřin jsou u míče více fotbalisté Hamburgeru, stále se ale nemohou dostat dál než pár metrů za půlcí čáru.
     
    17
    Po rychlém výpadu se domácímu celku povedlo vybojovat si znovu vhazování v dobré vzdálenosti od Adlerovy branky. Aogo ale míč odkopl do bezpečného místa.
     
    16
    Hamburger se na chvíli usadil na polovině svého soupeře, ale domácí obrana je zatím hodně aktivní a Hamburger do žádné šance nepouští. Van Der Vaart byl poté donucen zahrát míč zpět na obránce.
     
    15
    Norimberku se nepovedla útočná akce podle představ, míč skončil v zámezí, což znamená, že se vhazování chopí hosté.
     
    14
    Je to tak. Michaela Mancienneho nahrazuje holandský stoper Jeffrey Bruma.
     
    14
    Kamery zaměřili svůj pohled na kulhajícího Mancienneho, který už v utkání pokračovat zřejmě nebude.
     
    13
    Norimberk se zdá být v dosavadních minutách aktivnější, René Adler si ale žádný těžší zákrok připsat nemusel.
     
    12
    Právě po tomto vhazování zůstal ve vlastním pokutovém území ležet obránce Hamburgeru Michael Mancienne. Vypadá to, že má nějaké potíže s levou nohou. Uvidíme, zda bude pokračovat ve hře.
     
    10
    Domácím fotbalistům se při útočné akci podařilo vybojovat alespoň aut v dobré vzdálenosti.
     
    9
    Hamburger se snaží nalézt cestu přes domácí defenzívu pomocí krátkých nahrávavek na jeden dotek, zdá se ale, že budou muset hostující fotbalisté vymyslet efektivnější styl hry.
     
    8
    Nyní byl ale na valstní olovině hřiště zfaulován Rafael van Der Vaart, a proto se míče ujmou borci v bílých dresech.
     
    7
    Róbert Mak dělá od začárku zápasu Hamburské obraně velké potíže, permanentně totiž piluje pravou stranu hřiště.
     
    6
    Do útoku se hnal hráč hostujícího celku Dennis Aogo, domácí obrana ho ale včas zastavila.
     
    5
    Po vzdušném souboji s Aogem zůstal na zemi chvíli ležet Timothy Chandler. Zdá se ale, že je jen mírně otřesený a v utkání bude pokračovat.
     
    4
    Na začátku čtvrté minuty se Makovi rýsovala další dobrá příležitost, tentokrát mu ale obětavým zákrokem nedovolil proniknout do pokutového území Marcell Jansen.
     
    3
    Míč se dostal až k domácímu brankáři, který s rozehrávkou chvíli vyčkává.
     
    2
    Slovenský záložník Róbert Mak měl první gólovku, a to už ve druhé minutě. Zaběhl si za obranu hostů, dvěma zasekávačkami vyškolik obránce, ale pravou tyčku jen těsně minul!
     
    1
    Jako první se na útočnou zteč vydali hosté z Hamburgeru, nic z něj ale nevytěžili.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    1. FC Nürnberg: Schäfer – Chandler, Simons, Klose, Pinola – Mark, Cohen, Balitsch, Esswein – Pekhart.

    Hamburger SV: Adler – Diekmeier, Mancienne, Westermann, Jansen – Arslan, Badelj, Aogo - Heung-Min Son, van der Vaart, Rudņevs.

    Rozhodčí: Welz – Unger, Foltyn.
     
    Po měsíční přestávce se ke slovu hlásí německá Bundesliga, kterou čeká jarní část ligy. Jedním ze dvou dnešních zápasů bude i střetnutí týmu 1. FC Norimberk a Hamburger SV. Zápas začíná v 15:30, buďte s námi u toho.
     
    1. FC Norimberk: Frankové patří spíše mezi podprůměrné týmy nejvyšší německé fotbalové soutěže. Po podzimních sedmnácti kolech se povedlo Norimberku získat jen dvacet bodů, což prozatím stačí jen na patnácté místo. To také odnesl trenér Dieter Hecking, jehož nahradil Michael Wiesinger. Cílem Norimberku tedy před jarní částí je udržet se v soutěži.

    Češi v akci:
    V týmu Norimberku působí dva čeští fotbalisté - Tomáš Pekhart a Adam Hloušek. Oba borci se v nedávné době potýkali potažmo potýkají se zdravotními problémy. První jmenovaný si v přípravě pohmoždil zápěstí, měl by však být připraven hrát. To se ale nedá říct o Hlouškovi, který si přivodil svalové zranění.

    Nejlepší střelci mužstva:
    Hiroshi Kiyotake – 3 góly
    Sebastian Polter – 3 góly
     
    Hamburger SV: Hamburger je na tom sice o něco lépe než Norimberk, určitě však tým okolo hvězdy Rafaela van der Vaarta doufal v lepší výsledky. Po podzimní části ligy patří Hamburku destáté místo, když se svěřencům kouče Thorstena Finka podařilo vybojovat 24 bodů, což je tedy jenom o čtyři více než Norimberk.

    Češi v akci:
    V A týmu HSV působí momentálně dva Češi – brankář Jaroslav Drobný a záložník Petr Jiráček. Zatím v juniorce HSV hraje Dominik Mašek. Jaroslav Drobný už delší dobu dělá dvojku Renému Adlerovi, který ho zatím nepustil ani do jednoho utkání sezóny. Petr Jiráček se do Hamburgeru přestěhoval na podzim z Wolfsburgu, stihl odehrát ale jen pět utkání, pak se však zranil a od té doby nehraje.

    Nejlepší střelci mužstva:
    Artjoms Rudņevs – 6 golů
    Heung-Min Son – 6 golů
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    David Jahoda

    Branky: 75. Pekhart - 70. Rudņevs

    Karty:   47. Cohen (NUR), 85. Frantz (NUR) - 28. Arslan (HAM), 36. Jansen (HAM), 86. Diekmeier (HAM)


    1. FC Norimberk: Schäfer – Chandler (65. Feulner), Simons, Klose, Pinola – Mak (69. Frantz), Cohen, Balitsch, Esswein – Pekhart.
    Hamburger SV: Adler – Diekmeier, Mancienne (14. Bruma), Westermann, Jansen – Arslan (38. Skjelbred), Badelj, Aogo - Heung-Min Son, van der Vaart, Rudņevs.

    Rozhodčí: Welz – Unger, Foltyn
    bahis siteleri