Žilina – Piešťany 0:3 (kon.) | Nitra – Košice 2:3 (kon.) | Martin – Skalica 2:3 (po s.n.)
Trenčín – Poprad 5:1 (kon.) | Banská Bystrica – Zvolen 3:1 (kon.)
konec
HK DUKLA Trenčín
5:1 (1:0, 1:1, 3:0)
HK Poprad
sk Pátek 25.01.2013, 17:30Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:30.
     
    Príjemné sledovanie online prenosu, vážení športoví priatelia. Dovoľte mi, aby som vás privítal pri sledovaní zápasu 42.kola Tiprsport extraligy medzi Duklou Trenčín a HK Poprad.

    Pri pohľade na tabuľku sľubuje tento duel skutočne tuhý boj. S koncom základnej časti sa blíži play-off, pred ktorým chcú mať všetky tímy top formu, no nie každému z nich sa to môže podariť. Zdá sa, že hokejisti Dukly Trenčín by mohli patriť k tým, ktorí sa na konci základnej časti dostávajú do formy. Napovedá tomu hlavne posledná séria zápasov, keď Dukla neprehrala v štyroch po sebe idúcich dueloch a získala v nich 11 bodov. Nebolo by na tom možno nič výnimočné, ak by žltočervení neporazili aj tímy z popredia tabuľky ako Košice a Zvolen. Dukle sa doma náramne darí a svoje o tom vie aj Poprad, ktorý pod hradom Matúša Čáka raz vyhral, ale aj raz prehral. Ako sa skončí tretí vzájomný duel na Považí?

    To bude veľmi závisieť najmä od Popradčanov. Tí sú tiež v poslednej dobe nemastní, neslaní a nedarí sa im tak, ako by si predstavovali. Aj preto možno hľadať dôvodu v tom, že dochádza v kádri k zmenám. Tou najnovšou je výmena na brankárskom poste. Po skúšobnom kontrakte sa pod Tatrami rozlúčili s Američanom Westlundom, ktorého v bránke „kamzíkov“ nahradí Róbert Slipčenko z Banskej Bystrice. Určite to bol veľmi prekvapivý transfer posledných dní. Najmä preto, že Slipčenko sa teraz o miesto v bránke bude deliť s Dušanom Sidorom, s ktorým sa nedávno pobil počas vzájomného zápasu Banskej Bystrice a Popradu. Slipčenko sa vyjadril, že prišiel do Popradu vychytať titul, ale hneď vo svojej premiére inkasoval gól po dvanástich sekundách od úvodného buly a proti Piešťanom prehral. Chuť si tak bude chcieť aj s celým tímom napraviť v Trenčíne, kde to ale Popradčania nebudú mať ľahké.
     
    Úvodné zostavy:

    Dukla Trenčín: A. Nagy – Imrich, T. Bokroš, Bagin, Pozník, Habšuda, Bednár, Marković – Pardavý, Marosz, Gašparovič – Mikula, Lelkeš, Sojčík – Otčenáš, Rusnák, Filo – Jakúbek, Nemček, Hudec – Stantien.

    HK Poprad: Slipčenko – Špelda, Šterbák, Kurali, Kovačevič, Jáchym, Fabian, Gáborčík – Hvila, Sabolič, Vandas – Tomas, Klouda, Jabrocký – Smotrila, Vaic, Buc – Gríger, Takáč, Paločko.


    Rozhodca: .
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    00:09
    Hneď na úvod zakázané uvoľnenie hostí, hra sa presunie pred Slipčenka.
     
    00:39
    Gašparovič veľmi dobre zapracoval rýchlostne, prinútil obranu Popradu k chybe, puk získal Pardavý, ktorý prihrával do závesu Maroszovi, ale jeho koncovka prišla neskoro.
     
    00:47
    Po buly ďalšia šanca Dukly. Baginovu strelu vyrazil Slipčenko pred Lelkeša, ktorý ale netrafil odkrytú bránku popradskej bránky.
     
    01:13
    Teraz mohol Popradčanov zradiť odrazený puk od zadného mantinelu, ktorý oklamal Slipčenka a rázom sa ocitol pred bránkoviskom, našťastie tam bol jeden z obrancov Popradu, ktorý puk upratal.
     
    02:35
    Hudec si chcel v strednom pásme prebrať puk a upalovať s ním smerom dopredu, ale ten sa mu zamotal pomedzi korčule a Dukla tak musí začínať spoza vlastnej bránky.
     
    03:38
    Trenčín dal gól!
    Dukla sa ujíma vedenia po prekrásnej kombinácii jej prvého útoku. Marosz zachytil puk na kruhu, do jazdy ho prihral Pardavému ktorý z rohu klziska z prvej našiel pred bránkou JAKUBA GAŠPAROVIČA, ktorý z prvej prekonáva Slipčenka. Asistencie: Ján Pardavý, Rostislav Marosz.
     
    04:38
    Dukla trošku privrela Popradčanov pred ich vlastnou bránkou, celá akcia bola zakončená pokusom Sojčíka z kruhov, ale to bola lahôdka pre Slipčenkovu lapačku.
     
    05:57
    Nemček hľadal z rohu klziska pred bránkou Hudecovu hokejku a podarilo sa mu ju síce nájsť, ale tá nezakončila puk presne pred bránku. Následne sa tá istá spolupráca zopakovala, ale koncovka bola taktiež neúspešná.
     
    07:27
    Gašparovič sa teraz snažil nájsť prihrávkou cez stredné pásmo Sojčíka a poslať ho tak do úniku, ale s razanciou to veruže prehnal. Buly pred Nagyom, ktorý dnes ešte nezasahoval.
     
    07:58
    Až teraz musel ísť na ľad po pokuse Kloudu, prvý zásah úspešný.
     
    08:07
    Špeldova strela od modrej síce skončila v bránke, ale Nagyovi otravoval život v bránkovisku jeden z útočníkov Popradu a pískalo sa postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku.
     
    08:35
    Rusnák sa predral až na os klziska, odkiaľ bol jeho pokus mierne zblokovaný popradskou hokejkou a puk letel nad bránku.
     
    09:35
    Dukla, Nemček, 2 min. seknutie. Prvá presilová hra pre Poprad v zápase a možnosť na vyrovnanie.
     
    10:34
    Poprad teraz usadený v pásmo, bolo tam niekoľko streleckých pokusov na bránku Nagya, ale nemusel zasahovať, pretože všetky strely si nenašli cieľ do priestoru bránky.
     
    11:22
    A teraz prišla pekná presilovková kombinácia hostí, na ktorej konci bol Dávid Buc, ktorý zakončoval puk z pravého krídla, Nagy sa však stihol veľmi dobre presunúť a zasiahol !
     
    11:58
    Medzitým sa vrátil z trestnej lavice vylúčený Nemček, Dukla hrá už v plnom počte.
     
    12:50
    Štvrtá trenčianska lajna teraz opäť vymyslela vcelku zaujímavú akciu, ktorej však chýbalo trošku skúseného myslenia, prihrávka Jakúbeka v úniku 2 proti 2 nebola zrovna najlepšia.
     
    13:37
    Na nepríjemný odraz puku mohli teraz doplatiť aj Trenčania, ale Popradčanom sa puk postavil na hranu a ťažko sa prihrával a ešte ťažšie zakončoval. Nakoniec z toho bol menší závar pred Nagyom, ktorý brankár Dukly vyriešil a už to tam trošku viac iskrí.
     
    14:27
    Ďalší závar pred bránkou Dukly, ale stále tam chýba zo strany Popradu trošku viac dôrazu, a to je zrejme dôvod, prečo zatiaľ nie sú hostia gólovo úspešný. V šanci sa teda ocitol Fabian pred bránkoviskom, ale úspešný bol Nagy.
     
    16:22
    Chyba Trenčanov, ktorá ich mohla stáť vedenie. Tomas našiel Jabrockého samého pred bránku, popradský útočník zakončoval z prvej, ale Nagy ďalším skvelým zákrokom podržal Duklu !
     
    18:02
    Perfektná kombinácia hráčov Dukly v útočnej tretine ! Marosz vymyslel prihrávke na nabiehajúceho Fila z pravej strany, ku ktorému sa puk dostal, ale ten ho netrafil z prvej ideálne, a tak smeroval len mimo brány Slipčenka.
     
    18:50
    Maroszova skvelá práca rukami v útočnej tretine teraz dostala tohto útočníka v službách Dukly do vcelku slušnej gólovej šance, ktorá ale nebola zakončená.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:25
    Poprad od úvodu v aktivite pred bránkou Dukly, k zakončeniu sa však nedostal.
     
    21:19
    Strela od modrej, ktorú chceli tečovať dvaja hráči hostí. Nakoniec sa to podarilo jednému z nich, ale Nagy zákrokom opäť podržal svojich.
     
    22:01
    Strela hostí ihneď po buly, ktorí zvýšili svoju aktivitu aj v počte striel, Nagy s obranou Dukly zatiaľ však odoláva.
     
    22:47
    Poprad stále viac a viac aktívnejší, Dukla ako keby trošku prespala úvod druhej časti, pôsobí ako keby zamŕzala.
     
    23:25
    Poprad dal gól!
    Dukla si o gól koledovala a ten v tejto chvíli prichádza, je vyrovnané. Popradčania to v útočnej tretine zahrali skutočne skvele, Vandas našiel parádnou prihrávkou pred bránkou korčuľujúceho LUKÁŠA HVILU a ten bez problémov zasúva puk za Nagya. Asistencie: Michael Vandas, Richard Sabolič.
     
    24:26
    Jabrockého delovka teraz poslala na ľad Pozníka, ktorého trafila nepríjemne zrejme niekam do nechráneného miesta. Obranca Dukly však odchádza sám.
     
    24:35
    A teraz zranený hráč aj na druhej strane, nepríjemne skončil na ľade Buc, ktorý sa napokon po malej chvíli postavil a odkorčuľoval sám na lavičku. Na ľade vidíme aj krv.
     
    25:16
    Pekný pokus Gašparoviča z prvej ihneď po buly, Slipčenko mal s touto strelou veľa práce no nakoniec ju úspešne vykryl.
     
    26:46
    Otčenáš si pekne na ľavom kruhu stiahol puk k sebe, otvorila sa mu možnosť na zakončenie, no Slipčenka neprestrelil.
     
    27:19
    Na druhej strane ešte väčšia príležitosť v prečíslení hostí. Klouda vystrelil príklepom, Nagy vyrazil puk len pred Tomasa, ktorý puk posielal do odkrytej bránky, no Bahgin spoločne s Nagyom už asi jasnému gólu so šťastím zabránili !
     
    28:10
    Gašparovič sa ocitol s pukom na osi klziska, no váhal so strelou a tá, ktorú vyslal, napokon neznamenala pre Slipčenka väčšie ohrozenie.
     
    28:44
    Na oboch stranách neisté zákroky brankárov, no viac hrozby bolo pred trenčianskom bránkou. Nagy bol v presvedčení,že puk má v moci, hoci ten ležal vedľa neho a zálusk na gól si robil dobiehajúci Tomas, ktorého ale ešte dokázal ubrániť Habšuda.
     
    29:18
    Poprad, Vaic, 2 min. hákovanie. Prvá presilovka aj pre Duklu.
     
    29:35
    Začiatok presilovky bol trošku rozpačitý zo strany Dukly a hra bola prerušená po tom, ako si chcel Vandas vynútiť faul, ale tým, že naletel na Bokroša sa mu to nepodarilo.
     
    30:16
    Po niekoľkonásobnej výmene puku sa k strele odhodlal Marosz, ale jeho pokus stlmil Slipčenko.
     
    30:28
    Trenčín dal gól!
    Trenčanom sa darí využiť presilovú hru a sú opäť vo vedení. Strelu, respektíve len také ľahké nahodenie na bránku Popradu prišlo od Pozníka a pred brankárom Slipčenkou ho tečoval RICHARD LELKEŠ. Asistencie: Anton Pozník, Peter Sojčík.
     
    32:36
    Dukla, Marosz, 2 min. filmovanie pádu.
     
    33:44
    Nádherná kombinácia hostí počas presilovky, po Kloudovej prihrávke sa k strele dostal z osi pásma Buc, ale Nagyova hokejka zabránila puku letiacemu do bránky !
     
    34:37
    Dukla v pätici na ľade.
     
    35:09
    Mikula sa natlačil do šance po pravom krídle, vystrelil, ale bekendom Slipčenka neprekonal.
     
    35:23
    Poprad, Fabian, 2 min. hákovanie.
     
    35:55
    Pozník trafil od modrej hráča pred sebou a pre Poprad sa črtala možnosť úniku, ale sám Pozník svoju chybou napravil zastavením puku.
     
    36:28
    Až teraz prišiel väčší tlak domácich a aj dobrá strela, ale tá si cestu do bránky nenašla.
     
    36:45
    Bokrošove zaváhanie teraz domácich mohlo stať vedenie. Tomas sa natlačil po ľavej strane až do zakončenie, ale keďže bol tiesnený, nedokázal ideálne zakončiť.
     
    37:30
    Poprad už hrá v plnom počte.
     
    38:55
    Veľká šanca Popradu na vyrovnanie. Prihrávka našla z jednej strany na druhú pred prázdnou bránkou Vaica, ale toho perfektným presunom vychytal Adam Nagy !
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    40:16
    Paločko hneď od úvodu tretej tretiny v šanci pred Nagyom, také pokusy však brankárovi Dukly nerobia problém.
     
    42:31
    Poprad, Špelda, 2 min hákovanie.
     
    42:59
    Trenčín dal gól!
    Presilovka Dukly využitá po 28 sekundách hry. Pardavý posunul puk na modrú, odkiaľ napriahol TOMÁŠ BOKROŠ a prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste. Asistencie: Ján Pardavý, Rostislav Marosz.
     
    45:03
    Na domáce hokejky prišlo viacej pokoja, čo je aktuálne vidno na ľadovej ploche. Hrať teraz musí Poprad.
     
    45:51
    Kuraliho nahodenie od modrej mohlo narobiť teraz Nagyovi menšie problémy, ale puk vyrazený betónom napokon stihol skrotiť.
     
    46:29
    Tomas našliapol po ľavom krídle a snažil sa natlačiť pred bránku, ale bol dobre blokovaný Bednárom, ktorý mu nedovolil zakončiť.
     
    47:06
    Poprad, Vaic, 2 min. podrazenie.
     
    48:34
    Dobrá presilovková kombinácia hráčov Dukly sa však skončil zlou finálnou prihrávkou a Poprad sa oslobodzuje.
     
    49:00
    Bednárová bomba od modrej končí v náručí Slipčenka.
     
    49:10
    Poprad už hrá v plnom počte.
     
    50:30
    Dobrá hra štvrtej formácie Dukly v útočnej tretiny, na ktorej konci bola kombinácia a strela Jakúbeka z dobrého uhla, Slipčenko vyráža do rohu.
     
    52:34
    Zápas trošku stratil náboj, ako mal doteraz, Trenčania majú nahraté a čakajú, čo Poprad vymyslí.Tomu sa však nič súvislé v poslednom čase nedarí.
     
    53:17
    Filo mal teraz možnosť ideálne zakončovať, keď sa predral cez protihráča so šťastím, čo nabiehajúci Bagin nečakal a priskoro zabrzdil, keď Filo volil prihrávku.
     
    55:14
    Trenčín dal gól!
    Ďalšia nádherná kombinácia, na ktorej začiatku bol kto iný ako Ján Pardavý a pridal sa Marosz. Obaja vypracovali gól MARTINOVI JAKÚBEKOVI, ktorý doklepol prihrávku pred bránku do nej. Asistencie: Ján Pardavý, Rostislav Marosz.
     
    55:28
    Poprad, Hvila, 2 min. seknutie.
     
    56:25
    Trenčín dal gól!
    A Poprad úplne odpadol a inkasuje gól za gólom, tentoraz Dukla využila svoju tretiu presilovku. Pozník vypálil od modrej, Slipčenko puk len vyrazil pred EMILA BAGINA, ktorý ho poslal do siete.Asistencie: Anton Pozník, Ondrej Mikula.
     
    58:00
    Posledné dve minúty tretej tretiny a už zrejme iste aj zápasu.
     
    58:09
    Poprad, Hvila, 2 min. podrazenie.
     
    60:00
    Koniec zápasu. (19:36:33)

    Tomáš Kyselica

    Branky a nahrávky: 4. Gašparovič (Pardavý, Marosz), 31. Lelkeš (Pozník, Sojčík), 43. Bokroš (Pardavý, Marosz), 56. Jakúbek (Pardavý, Marosz), 57. Bagin (Pozník, Mikula) - 24. Hvila (Vandas, Sabolič)


    HK DUKLA Trenčín: A. Nagy – Imrich, T. Bokroš, Bagin, Pozník, Habšuda, Bednár, Marković – Pardavý, Marosz, Gašparovič – Mikula, Lelkeš, Sojčík – Otčenáš, Rusnák, Filo – Jakúbek, Nemček, Hudec – Stantien.
    HK Poprad: Slipčenko – Špelda, Šterbák, Kurali, Kovačevič, Jáchym, Fabian, Gáborčík – Hvila, Sabolič, Vandas – Tomas, Klouda, Jabrocký – Smotrila, Vaic, Buc – Gríger, Takáč, Paločko.
    bahis siteleri