Omsk – Novosibirsk 5:0 (kon.) | Čeljabinsk – Barys 3:4 (po pr.) | Magnitogorsk – Ufa 3:4 (po pr.)
Jaroslavl – Čerepovec 2:1 (kon.) | Kazaň – Nižněkamsk 5:1 (kon.) | Petrohrad – Mytišči 7:0 (kon.)
CSKA Moskva – Lev 3:2 (po pr.) | Dynamo Moskva – HC Slovan 3:2 (po pr.)
po prodl.
Metallurg Magnitogorsk
3:4 (2:2, 0:1, 1:0 - 0:1)
Salavat Julajev Ufa
Čtvrtek 21.02.2013, 14:00 • Arena Metallurg (7 500) • Play-off KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ufa tak potřetí v této sezóně svého soupeře dokázala porazit, tentokrát 4:3 v prodloužení. Tolik tento zápas, hezký zbytek dne. (16:50:45)
     
    Je dobojováno, dramatický zápas nakonec ovládli hosté. První bod jde tak na jejich konto. Dnes byla efektivnější a pokud k tomu připočítáme dvě neuznané branky, z toho jedna mohlá být klidně platná, zřejmě si Salavat výhru z tohoto pohledu zasloužil. O vyrovnaní bude Metallurg usilovat hned zítra.
     
    Konec zápasu.
     
    61:22
    Ufa právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto. Prodloužení trvalo třiaosmdesát vteřin. Hralo se do této chvíle poměrně opatrně a hosté udeřili z takové hodně nenápadné akce. Z levé strany přihrával před bránu ALEXANDER SVITOV a zdálo se, že od brusle Slepyševa se puk dostal do brány. Nakonec tomu tak nebylo a celá akce jde na vrub Svitova, jehož nahození bez teče propadlo do sítě Ahonena. Ufa může začít slavit první vítězství. Bez asistence.
     
    61:00
    Postavení mimo hru domácího mužstva. Ještě je možná třeba doplnit, že oba týmy hrají v pěti. Není to tedy tak, že například v české extralize se hraje 4/4.
     
    60:26
    Prodloužení začalo, hosté nahazovali kotouč na Ahonena, ten se v klidu podíval a rozehrál. Poté se puk dostal až před Tarkkiho, ten pro jistotu puk přidržel.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Hráči jsou zpět na ledě, za chvíli se můžeme pustit do možná nekonečného prodloužení, které se po vzoru NHL hraje do vstřelení rozhodující branky. Nájezdy se tedy nekonají.
     
    Střely na bránu po třetí třetině: 27:23.
     
    Čeká nás přestávka a poté prodloužení. O vyrovnání se postaral Antipin a jeho zásluhou se urodila remíza 3:3. Dramatický zápas tak bude pokračovat po přestávce.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:39
    Vypadá to, že dočkáme prodloužení. Hraje se dvacet minut systémem náhlé smrti.
     
    59:15
    Už se hraje poslední minuta.
     
    58:59
    Obrovská šance Filatova, který si najížděl z pravé strany kruhů na Ahonena, ten jeho bomba chytá. Mohlo být rozhodnuto, ale domácí brankář ukryl kotouč ve svých chráničích.
     
    58:15
    Ufa hrála vysokou holí, vhazovat se bude v jejím obranném pásmu.
     
    58:00
    Dvě minuty před koncem základní hrací doby je puk pod tělem Tarkkiho.
     
    57:48
    Obrovské tempo provází tento zápas a je tomu tak i teď, kdy se láme chleba.
     
    56:29
    Už se hrají poslední tři minuty zápasu a stále se něco děje. Nikdo nechce jít do prodloužení.

    Roman Zajíček

    Branky a nahrávky: 8. Zuccarello (Mozjakin), 8. Kazionov (Chabarov), 49. Antipin (Mozjakin, O´Reilly) - 12. Zinovjev (Růžička, Filatov), 16. Zinovjev (Růžička, Proškin), 29. Pihlström (Kajgorodov), 62. Svitov


    Metallurg Magnitogorsk: Ahonen (Gelašvili) - Bondarev, Mišerin, Antipin, Birjukov, Tverdovskij, Metljuk, Chabarov - Zuccarello, Kazionov (C), Koroljuk - Mozjakin, Zdunov, Hodgman - Platonov, Gulaš, O'Reilly - Lisin, Kosov, Malinskij - Jakubov. Trenér: Paul Maurice.
    Salavat Julajev Ufa: Tarkki (Vasilevskij) - Blaťák, Proškin (C), Zubarev, Koltsov, Sopel, Koněv, Aťušov, Isangulov - Růžička, Filatov, Zinovjev - Mirnov, Pihlström, Kajgorodov - Slepyšev, Svitov, Pankov - Gluchov, Saprikyn, Musatov. Trenér: Vladimír Jurzinov.

    Rozhodčí: Vasiljev, Gašilov - Sivov, Šeljanin.
    bahis siteleri