Omsk – Novosibirsk 5:0 (kon.) | Čeljabinsk – Barys 3:4 (po pr.) | Magnitogorsk – Ufa 3:4 (po pr.)
Jaroslavl – Čerepovec 2:1 (kon.) | Kazaň – Nižněkamsk 5:1 (kon.) | Petrohrad – Mytišči 7:0 (kon.)
CSKA Moskva – Lev 3:2 (po pr.) | Dynamo Moskva – HC Slovan 3:2 (po pr.)
po prodl.
Metallurg Magnitogorsk
3:4 (2:2, 0:1, 1:0 - 0:1)
Salavat Julajev Ufa
Čtvrtek 21.02.2013, 14:00 • Arena Metallurg (7 500) • Play-off KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Sportu zdar a hokeji zvlášť. Vítejte u sledování KHL, kde už jde do tuhého. V dnešním čtvrtečním programu na sebe narazí Metallurg Magnitogorsk a Salavat Julajev Ufa. Jde o první čtvrtfinále, pro oba soupeře tedy začíná tolik očekávané play-off.
     
    A jak se oběma týmům dařilo v základní části? Domácí skončili po dvaapadesáti kolech na čtvrtém místě se ziskem 93. bodů. Hosté obsadili pátou pozici, když na svého konkurenta ztratili pět bodů. Dá se očekávat vyrovnaná bitva, která nemá favorita. Tento fakt platí i přesto, že Ufě dařilo ve dvou předešlých duelech, ale v play-off je vše většinou jinak.
     
    Vzájemné zápasy Magnitogorsk - Ufa: V prvním vzájemném střetnutí zvítězil Salavat 4:3 po prodloužení, i ve druhém případě byli úspěšnější dnešního hosté, jenž zde získali rovnou tři body po výhře 4:1.
     
    Česká stopa: Budeme se těšit na dva hráče českého ražení. Za domácí bojuje ještě nedávno Plzeňský ostrostřelec Milan Gulaš, za hosty pak bojuje reprezentační obránce a rodák ze Zlína Miroslav Blaťák.
     
    Úvodní sestavy:

    Metallurg Magnitogorsk: Ahonen (Gelašvili) - Bondarev, Mišerin, Antipin, Birjukov, Tverdovskij, Metljuk, Chabarov - Zuccarello, Kazionov, Koroljuk - Mozjakin, Zdunov, Hodgman - Platonov, Gulaš, O'Reilly - Lisin, Kosov, Malinskij - Jakubov. Trenér: Paul Maurice.

    Salavat Julajev Ufa: Tarkki (Vasilevskij) - Blaťák, Proškin (C), Zubarev, Koltsov, Sopel, Koněv, Aťušov, Isangulov - Růžička, Filatov, Zinovjev - Mirnov, Pihlström, Kajgorodov - Slepyšev, Svitov, Pankov - Gluchov, Saprikyn, Musatov. Trenér: Vladimír Jurzinov.

    Rozhodčí: Vasiljev, Gašilov - Sivov, Šeljanin.
     
    Úvodní ceremoniál je za námi, za pár okamžiků se vrhneme na hokej.
     
    Dva brankáři z Finska dnes proti sobě, jdeme na to.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:37
    Do útoku jdou hosté a jejich první formace.
     
    00:58
    První přerušení zápasu, kotouč vypadl z hlediště a vhazovat se bude před Tarkkiho bránou.
     
    01:15
    Antti Pihlström se snažil natlačit před brankáře domácích, ale dobře ho clonil obránce Bondarev.
     
    01:39
    Na první vážnější akci stále čekáme. Dá se předkopládat, že budeme sledovat hodně opatrné utkání, v play-off přeci jen každá menší chyba může rozhodovat.
     
    02:27
    A bude se hrát určitě tvrdě a důrazně, což nyní hodně pocítil hostující Saprikyn, který narazil do skály jménem Platonov.
     
    02:58
    Ufa velice dobře napadá rozehrávku soupeře, hraje agresivně, přesto si obránci Metallurgu zatím vědí rady.
     
    03:44
    Ostrá střela Mozjakina z levého křídla a Ahonen si připisuje první vážnější zákrok. Diváky tato akce zvedla ze sedadel a vytváří svému týmu pořadné peklo, které je v play-off prostě potřeba.
     
    04:41
    Na druhé straně zkoušel připravenost Ahonena útočník Štefan Růžička, slovenský reprezentant je polechtal finskému brankáři betony.
     
    05:06
    Utkání má hned od začátku fantastické tempo a nasazení, tak to má být.
     
    05:41
    První vyloučení zápasu, dvě minuty za hákování inkasuje hostující Mirnov. Což znamená přesilovku Magnitogorska.
     
    06:10
    Blaťák vyhazuje přes všechny čáry.
     
    06:29
    Kazionov v přesilovce pálil hned třikrát v řadě. Dvakrát si poradil Tarkkin a potřetí byla jeho pumelice sražena do ochranné sítě.
     
    07:06
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Domácí otevírají účet utkání. Mozjakin z levého kruhu místo centru zvolil přihrávku na modrou, kde byl připraven na střelu MATS ZUCCARELLO a jeho bomba prosvištěla až do brány Tarkkiho, který neměl naprostý nárok zasáhnout. Přesilovka využita a Metallurg vede. Asistence: Sergej Mozjakin.
     
    07:58
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Tak to je pro hosty další velice rychlý direkt. Během necelý minuty inkasují podruhé a prakticky z totožné akce. Sice se hrálo v pěti, ale opět přišla rána od modré a ta proletěla zásluhou jemné teče do brány. Autorem gólu DMITRIJ KAZIONOV. Asistence: Jaroslav Chabarov.
     
    08:37
    Rázem jsou domácí v laufu a tlačí svého soupeře. Ten je neustále pod tlakem.
     
    09:37
    Teď je tu však také první vyloučení na straně Metallurgu. Malinskij dvě minuty hrubost.
     
    10:22
    První minuta přesilovky je fuč, Ufa sice ostřeluje bránu Ahonena, ale ten může zatím zůstat v klidu.
     
    11:48
    Ufa právě vstřelila branku!
    Teď už však nikoliv. Na konci přesilové hry se dostal před bránu SERGEJ ZINOVJEV a pohodlně zakončil do odkryté Ahonenovy svatyně. Kotouč ke střelci kontaktní branky velice šťastně propadl a pro něj už nebyl problem snížit. No vida a o zápletku máme opět postaráno. Asistence: Štefan Růžička, Nikita Filatov.
     
    12:37
    Netřeba připomínat, že i v tomto případě byla zhodnocena přesilovka, utkání pokračuje s mírným vedením domácích.
     
    13:52
    A hala bouří, neustále se na ledě něco děje. Hra má tempo a nasazení.
     
    15:05
    Ufa právě vstřelila branku!
    To je hokej přátelé. Je vyrovnáno a opět má na brance podíl SERGEJ ZINOVJEV, kterému z levé strany přihrál před bránu slovenský útočník Růžička. Oba dva tak mají na svém kontě druhý bod. Ruský reprezentant se dostal až před bránu, udělal kličku brankáři a do horního růžku zakončil svůj forhendový pokus. Asistence: Štefan Růžička, Vitalij Proškin.
     
    16:15
    Po velice zajímavých a plodných pasážích zápasů je zde menší uklidnění v podobě komerční přestávky.
     
    17:15
    Dalo se očekávat, že uvidíme vyrovnané utkání, ale že bude tolik branek a už v první části hry, to je tedy příjemné překvapení.
     
    17:48
    Utkání má fantastické grády, nyní pálil z mezikruží Platonov a Tarkki musel nadvakrát krýt jeho pokus.
     
    18:07
    Skvělá atmosféra panuje ve zdejší hale, která žene své miláčky do dalšího útoku. Přeci jen se hráči Metallurgu po vedení 2:0 docela uklidnili a nechali soupeře poměrně bohorovně operovat před Ahonenem. Ten musel v rychlém sledu dvakrát kapitulovat.
     
    19:46
    Už se pozvolna blíží konec třetiny, která byla co se týče hry a nasazení naprosto famózní. Pokud je někdy v základní části KHL nuda, tak dnes to v rámci nadstavbové soutěže rozhodně neplatí.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První dvacetiminutovka je minulostí. A k vidění byly velké věci. Nejprve otevřel skóre Mats Zuccarello a o necelou minutu zvyšoval vedení Metallurgu Kazionov. Jenže vedení Magnitogorsku dlouho nevydrželo. Nejprve snížil po rychlé Růžičkově akci Sergej Zinovjev a za necelých pět minut bylo vyrovnáno. Celá akce proběhla jako přes kopírák, slovenský vicemistr světa nacentroval před bránu, kde byl připravený Zinovjev a svou druhou branku v zápase vyrovnal.
     
    Pokud se podíváme na statistiku střel na bránu, tak domácí hokejisté vedou 10:5. Hostům ke dvě brankám stačilo pouze pětkrát ohrozit Ahonena. Tolik tedy sumář z první třetiny, druhá startuje v 14:50.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:17
    Centři prvních formácích jsou na buly, vyhrál kapitán domácích Kazionov.
     
    20:42
    Uvidíme, zda oběma týmům vydrží nasazení a nastolené tempo, které jsme viděli v prvním periodě.
     
    21:21
    Špatnou přihrávku Bondarev nezachytil Mozjakin, je z toho zakázané uvolnění.
     
    21:59
    Metallurg má momentálně více ze hry, zatím však na svou šanci v této části teprve čeká.
     
    22:26
    A právě teď přichází. Jako lokomotiva byl rozjetý Sergej Mozjakin, kterého zastavila až poslední stanice jménem Tarkki. Ten jeho pokus zachytil, když se roztáhl v brankovišti.
     
    22:37
    Hosté jsou mírně pod tlakem a tak raději Zubarev vyhazuje přes všechny čáry.
     
    22:59
    I hosté se pokusili něco vymyslet v útočném pásmu soupeře...
     
    22:59
    a vypadá to, že vůbec první akce v této třetině z jejich strany skončí gólem. Nyní se o tom rozhoduje v boxu trestoměřičů.
     
    22:59
    Jeden z hráčů, zřejmě to byl opět Zinovjev, se natlačil až před bránu a dotlačil kotouč za Ahonena. Zda to však bylo ještě když stála brána na svém místě, či nikoliv, tak o tom se nyní rozhoduje. Dle prvních záběrů to vypadalo na regulerní branku.
     
    22:59
    Stále se diskutuje a nic není potvrzené.
     
    22:59
    A gól neplatí! Takže tam ještě existuje varianta, že byl hráč v brankovišti a znemožnil tak zasáhnout Ahonenovi. Pokračuje se tedy za stavu 2:2.
     
    23:26
    Více jak pět minut se nehrálo, nyní už můžeme pokračovat.
     
    24:45
    Tohle jsou momenty play-off, které rozhodují. Každopádně zajímavá situace, která mohla skončit obratem ve skóre. Hattricku se Zinovjev nedočkal, tedy zatím.
     
    24:59
    Teď zase závar před Tarkkim, jenž musel likvidovat tvrdý nájezd Koroljuka. Toho potom začala hostující obrana pořádně zpracovávat, dostal řádně naloženo. Ale to jsou opět momenty a prvky, které v play-off jsou k vidění.
     
    25:36
    Jen to v hale zahučelo po obrovské šanci Mozjakina, který pálil z pravého kruhu a Tarkki musel vyrážečkou odrazit puk do rohu.
     
    26:11
    Komerční přestávka, ještě před ním však střílel nebezpečně Růžička, ale i Ahonen předvedl něco ze svého kumštu.
     
    26:16
    Bude se vylučovat, za hákování je ptorestán domácí obránce Birjukov.
     
    28:04
    Ufa právě vstřelila branku!
    Druhá přesilovka v zápase je využitá. Před bránu si důrazně najel ANTTI PILHSTRÖM a nadvakrát došťoural kotouč za bezmocného Ahonena. Tomu vůbec nepomohla domácí obrana, která nechala finskému hráči dostatečný prostor na zakončení. Asistence: Kirill Koltsov, Alexej Kajgorodov.
     
    29:48
    Dnes jednozačně rozhodují přesilovky, u hostů byly využity dvě, u domácích zatím jedna. Polovina zápasu a Ufa dokázala z 2:0 otočit na 2:3, přičemž vyslala už první varování, leč rozhodčí gól v prvním případě neuznal. Teď už nebyl nejmenší důvod rozhodnout negativně.
     
    30:40
    Domácí jsou jako opaření, stejně tak diváci najednou nemají prakticky slov. Jsou zaskočeni průběhem duelu.
     
    31:39
    Lisin se prosazoval individuálně a natlačil se šikovně až před bránu, kde jej však zahákoval Brent Sopel. Metallurg bude mít možnost vyrovnat ve své početní výhodě.
     
    32:38
    Magnitogorsk sevřel soupeře do kleští, ten se dlouho nemohl vymanit z pasti.
     
    33:16
    Až zasáhl Blaťák výborným zákrokem a vyhodil puk do bezpečí.
     
    34:06
    Už se hraje v pěti na obou stranách, Salavat přežil tyto komplikace a stále hájí těsný výsledek.
     
    34:37
    A může si vydechnout v reklamní přestávce pět minut před koncem druhé dvacetiminutovky.
     
    34:53
    Sice už nepadá toliko branek, ale stále máme o drama postaráno.
     
    35:13
    Jako v tomto případě, kdy střílel z mezikruží Milan Gulaš, ale Tarkkiho kotouč dobře viděl a odrazil ho betony do rohu k mantinelu..
     
    36:35
    15:12, takový je počet střel na bránu. Je tedy vidět obrovská produktivita hostů v tomto zápase.
     
    37:00
    I domácím nelze mnoho upřít, šance mají, ale Ufa v této třetině je prostě a jednoduše lepším týmem. Především v důrazu před bránou.
     
    37:28
    Koněvovo nahození z levé strany proletělo brankovištěm a Ahonen si mohl oddechnout, že touš šel mimo tři tyče.
     
    37:58
    V akci opět Milan Gulaš, jehož střelu chytá bez problémů do lapačky Iiro Tarkkiho.
     
    38:40
    A v závěru je i na druhé straně pořádný šrumec. Na Ahonena pálil Růžička a poté dorážel Filatov, ale bez úspěchu.
     
    39:26
    Jedno z posledních vhazování v této třetině, buly po levici domácího strážce.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Je za námi opět velice zajímavá třetina, ve které se hosté dostali do vedení. Nejprve to mohlo být zásluhou Zinovjeva, ale tato akce byla posouzena jako neregulérní, buď pro posunutí branky nebo pro postavení hráče v brankovišti. Hosty to však nemuselo, kýžená branka přišla o pár chvil později, kdy se trefil Pihlström. Do konce třetiny se skóre neměnilo a Salavat jde do kabin s jednobrankovým náskokem.
     
    Po dvou třetinách střely na bránu 18:12. V této činnosti mají více ze hry hráči Metallurgu, leč jim to zatím není nic platné. Poslední třetina, kde musí dohánět jednobrankové manko, začíná přibližně v 15:45.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:37
    Poslední třetinu začínají v útoku domácí, kteří musí smazat jednobrankový náskok soupeře.
     
    41:06
    A hosté hned zahrozili z rychlého brejku tři na dva. Na samotném konci celé akci byla střela Kajgorodova, která však neměla potřebné parametry.
     
    41:38
    A podobnou střelu mimo tři tyče vyslal i domácí Zuccarello.
     
    41:58
    Vhazování před Tarkkim.
     
    42:37
    Hraje se hodně opatrně, Ufa se soustředí na obranu a nechce se vyloženě někam zbytečně hnát.
     
    43:26
    Metallurg to má proto hodně těžké najít cestu přes útočnou modrou.
     
    43:45
    Ufa bude hrát přesilovku, za držení je na trestné lavici Kazionov. Netřeba přimonínat, že Salavat dnes dvakrát v početní výhodě trestal.
     
    44:38
    Minuta přesilovky je za námi a stále se hraje v pásmu hostů. Ti si vytvořili tlak, ale vytěžit z něj nic nedokázali.
     
    44:58
    Kotouč až za Ahonenovou bránou a poté pískán ofsajd.
     
    45:26
    Na konci přesilovky jsme viděli dvě dobré střely v podání obránce Blaťáka. První byla mířena vedla, druhá pouze do těla připraveného Ahonena. Ovšem závěr přesilovky Salavatu byl velice dobrý.
     
    46:00
    Branka z toho nepadla, Kazionov je zpět na hřišti.
     
    46:27
    Tarkki měl trošku problémy s rozehrávkou, ale nakonec si s pomocí obránců poradil.
     
    47:27
    Osmá minuta poslední třetiny je pryč, hraje se velice rychle a bez přerušení, což musí pochopitelně více vyhovovat hostům.
     
    47:59
    Julajev stále drží nejtěsnější možné vedení a domácí musí nutně přidat.
     
    48:31
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Což se také děje. To byl obrovský tlak, který si Mettalurg v této minutě hry vynutil. Stále se před Tarkkim něco dělo a ten nevěděl kam dřív skočit. Nakonec musel lovit kotouč ze své sítě, když se zpoza brány dostal mezi kruhu VIKTOR ANTIPIN a pohotovou střelou uklidil puk do sítě, vyrovnáno 3:3. Asistence: Sergej Mozjakin, Call O´Reilly.
     
    49:47
    A najednou jsou domácí jako polití živou vodou.
     
    50:11
    Tato pasáž utkání jasně patří domácím, kteří sevřeli soupeře do obranné ulity. To je drama.
     
    50:45
    Které graduje, jdeme do posledních deseti minut základní hrací doby. Tarkki musel opět čarovat, tentokrát po střele Gulaše.
     
    50:53
    Na druhé straně Ahonen raději podržel puk.
     
    51:19
    Play-off jak má být. Po vyrovnání je to opět hokej, který se musí divákům líbit. Rozhodnout může každičká chyba, každé zaváhání.
     
    52:26
    Ahonen výborně zasahuje před Filatovem, jenž se dostal až k jeho brankovišti. Diváci jej za tento jistý zákrok ocenili potleskem.
     
    52:47
    Postavení mimo hru odpískáno Ufě.
     
    53:06
    24:18, tak zní momentální statistika střel na bránu.
     
    54:05
    Musatov pálil z pravého kruhu a znovu byl Ahonen připraven ve svém pracovišti.
     
    55:07
    Teď to před Tarkkim docela hořelo, pomohla mu však obrana.
     
    55:26
    A na druhé straně opět neuznaný gól. Vypadá to, že pro hru vysokou holí, ale teď bych řekl, že branka platit měla. Svitov zasáhl puk možná hlavou, možná následně i tělem. Rozhodčí byl však jednoznačně proti a protesty trenéra Jurzinova jsou proto bezpředmětné.
     
    56:29
    Už se hrají poslední tři minuty zápasu a stále se něco děje. Nikdo nechce jít do prodloužení.
     
    57:48
    Obrovské tempo provází tento zápas a je tomu tak i teď, kdy se láme chleba.
     
    58:00
    Dvě minuty před koncem základní hrací doby je puk pod tělem Tarkkiho.
     
    58:15
    Ufa hrála vysokou holí, vhazovat se bude v jejím obranném pásmu.
     
    58:59
    Obrovská šance Filatova, který si najížděl z pravé strany kruhů na Ahonena, ten jeho bomba chytá. Mohlo být rozhodnuto, ale domácí brankář ukryl kotouč ve svých chráničích.
     
    59:15
    Už se hraje poslední minuta.
     
    59:39
    Vypadá to, že dočkáme prodloužení. Hraje se dvacet minut systémem náhlé smrti.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Čeká nás přestávka a poté prodloužení. O vyrovnání se postaral Antipin a jeho zásluhou se urodila remíza 3:3. Dramatický zápas tak bude pokračovat po přestávce.
     
    Střely na bránu po třetí třetině: 27:23.
     
    Hráči jsou zpět na ledě, za chvíli se můžeme pustit do možná nekonečného prodloužení, které se po vzoru NHL hraje do vstřelení rozhodující branky. Nájezdy se tedy nekonají.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:26
    Prodloužení začalo, hosté nahazovali kotouč na Ahonena, ten se v klidu podíval a rozehrál. Poté se puk dostal až před Tarkkiho, ten pro jistotu puk přidržel.
     
    61:00
    Postavení mimo hru domácího mužstva. Ještě je možná třeba doplnit, že oba týmy hrají v pěti. Není to tedy tak, že například v české extralize se hraje 4/4.
     
    61:22
    Ufa právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto. Prodloužení trvalo třiaosmdesát vteřin. Hralo se do této chvíle poměrně opatrně a hosté udeřili z takové hodně nenápadné akce. Z levé strany přihrával před bránu ALEXANDER SVITOV a zdálo se, že od brusle Slepyševa se puk dostal do brány. Nakonec tomu tak nebylo a celá akce jde na vrub Svitova, jehož nahození bez teče propadlo do sítě Ahonena. Ufa může začít slavit první vítězství. Bez asistence.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno, dramatický zápas nakonec ovládli hosté. První bod jde tak na jejich konto. Dnes byla efektivnější a pokud k tomu připočítáme dvě neuznané branky, z toho jedna mohlá být klidně platná, zřejmě si Salavat výhru z tohoto pohledu zasloužil. O vyrovnaní bude Metallurg usilovat hned zítra.
     
    Ufa tak potřetí v této sezóně svého soupeře dokázala porazit, tentokrát 4:3 v prodloužení. Tolik tento zápas, hezký zbytek dne. (16:50:45)

    Roman Zajíček

    Branky a nahrávky: 8. Zuccarello (Mozjakin), 8. Kazionov (Chabarov), 49. Antipin (Mozjakin, O´Reilly) - 12. Zinovjev (Růžička, Filatov), 16. Zinovjev (Růžička, Proškin), 29. Pihlström (Kajgorodov), 62. Svitov


    Metallurg Magnitogorsk: Ahonen (Gelašvili) - Bondarev, Mišerin, Antipin, Birjukov, Tverdovskij, Metljuk, Chabarov - Zuccarello, Kazionov (C), Koroljuk - Mozjakin, Zdunov, Hodgman - Platonov, Gulaš, O'Reilly - Lisin, Kosov, Malinskij - Jakubov. Trenér: Paul Maurice.
    Salavat Julajev Ufa: Tarkki (Vasilevskij) - Blaťák, Proškin (C), Zubarev, Koltsov, Sopel, Koněv, Aťušov, Isangulov - Růžička, Filatov, Zinovjev - Mirnov, Pihlström, Kajgorodov - Slepyšev, Svitov, Pankov - Gluchov, Saprikyn, Musatov. Trenér: Vladimír Jurzinov.

    Rozhodčí: Vasiljev, Gašilov - Sivov, Šeljanin.
    bahis siteleri