Jaroslavl – Čerepovec 3:2 (kon.) | Petrohrad – Mytišči 7:0 (kon.)
konec
SKA Petrohrad
7:0 (1:0, 4:0, 2:0)
Atlant Mytišči
Čtvrtek 28.02.2013, 16:30 • Ledový palác (11 500) • Play-off KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.
     
    Individuální statistiky:

    SKA PETROHRAD: Produkce bodů SKA je rozložena hned mezi několik hráčů. Nejvíc bodů (čtyři body) si připsali útočníci Viktor Tichonov (1+3), Artěmij Panarin (1+3) a Teemu Ramstedt (0+4). Nejproduktivnějším obráncem je Kevin Dallman (2+1). Co se týče brankářů, tak tam se o zápasový příděl podělili stejným dílem Ivan Kasutin a Ilja Ježov. Poslední utkání odchytal Kasutin.

    Český reprezentant Petr Průcha odehrál v sérii tři zápasy, v nich si připsal dva body za dvě asistence.

    ATLANT MYTIŠČI: Atlant za celá čtyři utkání dal jenom čtyři branky. O ty se postarali forvardi Oleg Jašin, Andreas Engqvist a Michail Gluchov . Zásah z posledního střetnutí má na svědomí zadák Ivan Višněvskij. Nikdo z hráčů Mytišči si nepřipsal víc než jeden bod, proto jsou tito hokejisté na “čele“ týmové produktivity. Ve všech čtyřech duelech stál v brance Atlantu jako jednička Stanislav Galimov, jen při druhém zápase byl ve 41. minutě střídán Alexejem Volkovem.
     
    Odehrané zápasy série:

    Petrohrad si oba své domácí zápasy pohlídal, ba dokonce protivníka nenechal skórovat. Hned v tom prvním však měl velké potíže, když vyhrál dlouho bezgólové utkání 1:0 po prodloužení, kdy se v 64. minutě trefil Patrick Thoresen. Druhé měření sil už ale odpovídalo všem prognózám, SKA přejelo soupeře 7:0. Třetí zápas série, jež se přestěhovala do Arény Mytišči, však SKA prohrálo. Atlant sice prohrával o jeden gól, díky brankám Jašina, Engqvista a Gluchova ovšem nakonec zvítězil 3:1. Ale v dalším zápase, který měl pořadové číslo čtyři, zase pálil favorit. Kanonáda 6:1 pro SKA znamenala, že si jeden z uchazečů na vítěze Gagarinova poháru vybojoval matchball.
     
    Tým finského kouče Jukky Jalonena může na domácím ledě postoupit do semifinále konference, ve kterém by se setkal s Jaroslavlí nebo Čerepovcem (Čerepovec v této sérii vede 3:1). SKA bylo už před začátkem vzájemné série proti Atlantu jasným favoritem, vždyť Petrohradští postupovali z prvního místa. To svěřenci trenéra Sergeje Světlova se do vyřazovacích bojů prodrali z poslední možné osmé pozice, nyní tak v pátém duelu bude Mytišči odvracet vyřazení.
     
    Vítejte u sledování pátého utkání čtvrtfinálové série Západní konference KHL, ve kterém může domácí SKA Petrohrad proti Atlantu Mytišči využít svůj matchball, a ve vyřazovacích bojích tak postoupit dál, zato hosté si budou snažit proti velkoklubu prodloužit sezónu. Zápas, který slibuje napínavou podívanou, startuje v 16:30.

    STAV SÉRIE:
    SKA Petrohrad – Atlant Mytišči 3:1
     
    Úvodní sestavy:

    SKA Petrohrad: Kasutin (Ježov) – Dallman, Alexandrov, Osipov, Čudinov, Kalinin (C), Semjonov, Berdjukov – Tichonov, Martensson, Thoresen – Varnakov, Ramstedt, Panarin – Afinogenov, Kučerjavenko, Arťuchin – Fjodorov, Něprjajev, Burdasov. Trenér: Jukka Jalonen.

    Atlant Mytišči: Galimov (Davydov) – Batyršin, Rukavišnikov, Višněvskij, Ozolinš (C), Kosmačjov, Petrov, Frögren, Dyblenko – Michnov, Kablukov, Kolcov – Klimenko, Majorov, Gluchov – Ignatuškin, Jašin, Šměljov – Kadějkin, Ševčenko, Točickij. Trenér: Sergej Světlov.

    Rozhodčí: Anisimov, Olenin – Putilin, Morozov.
     
    Hráči Atlantu, kteří dnes nastoupí ve žlutých dresech, už jsou na ledové ploše. Domácí borci SKA, kteří jsou oděni do modrého, vstupují za bouřlivého přivítání na led.
     
    Nyní zazní ruská hymna, poté nebude nic bránit tomu, aby vypuklo samotné utkání.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    Domácí borci vyhráli úvodní buly zápasu a hned se derou dopředu, Galimov musel zasahovat proti střele domácho zadáka Semjonova.
     
    00:41
    Po střele od kanadského obránce Dallmana se dostal kotouč k Thoresenovi, který černou gumu ihned vrátil do brankoviště Atlantu. Tam operoval ještě Tichonov, Galimov ale celou situaci zvládnul.
     
    00:51
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    První minuta a SKA vede 1:0! Úvodního tlaku dokázal šikovně využít ARTĚMIJ PANARIN, který před hostujícím brankovištěm nastavil hůl do střely Osipova a nebylo co řešit! Galimov neměl šanci! Asistence: Alexander Osipov, Michail Varnakov.
     
    02:34
    Poprvé v utkání se dostali i hosté do útočného pásma, střela Gluchova ale byla zblokována, a tak nemusel Ivan Kasutin vůbec zasahovat.
     
    03:16
    Igor Ignatuškin se dostal do velice slibné šance, když se chopil puku a najižděl na Kasutina z levé strany, domácí gólman ale vše vyřešil zmenšením úhlu!
     
    03:44
    Už je zase hotko před Galimovovou klecí! Puk poskakoval před brankovou čárou, avšak nikdo z modrých se nedokáízal ke kotouči dostat, proto se Atlant osvobozuje.
     
    04:45
    Od samotného začátku utkání jde, vidět, že Petrohrad už nechce zajíždět na led soupeře. Drtivý tlak zřejmě nepřestane ani po icingu hostů.
     
    05:20
    Z levého kruhu napřáhl Alexander Kučerjavenko, tato rána ovšem neměla gólové parametry, a tak hostující strážce svatyně likviduje střelu hokejkou.
     
    06:03
    Domácí se však i nadále udržují před brankářem Statislav Galimovem, který musí být neustále na pozoru.
     
    06:20
    Úvodní minuty dostaly domácí publikum do ještě většího varu, po reklamní přestávce se bude v Ledovém paláci pokračovat.
     
    06:35
    Další nepřesná rozehrávka hostů končí až za brankou Kasutina, nyní se ale zakázané uvolnění pískat nebude. Domácí SKA se vydává na další útočnou zteč.
     
    07:21
    Patrick Thoresen se nyní marně natahoval po dlouhé přihrávce od svého spoluhráče. Po chvíli se ale Petrohrad ujal puku a před Galimovem je zase plno.
     
    08:16
    Anton Burdasov zavezl puk do útočné třetiny svého týmu, po pár vteřinách se na modré čáře dostal ke kotouči Teemu Ramstedt. Jeho pokus byl ovšem zablokován do rohu kluziště.
     
    09:05
    Mytišči se dostává k puku jen v krátkých časových intervalech, v sedmdesáti procentech má černou gumu na holích domácí celek.
     
    09:31
    Z pravého křídla se před Galimova vřítil Maxim Afinogenov, který se snažil hostujícího brankáře překonat střelou bekhendem. Galimov nadvakrát dokázal puk zkrotit!
     
    09:43
    O pár vteřin později musel čelit pokusu z hole Něprjajev, hostující gólman má opravdu o práci postaráno.
     
    10:25
    Druhá formace hostujícího mužstva se sanžila na delší dobu usadit před Kasutina, Majorovova nahrávka na Gluchova však nevyšla, brankář SKA výtečně přečetl hru svou širokou holí.
     
    11:21
    Na druhou pětku hostí navázala i ta třetí, hosté jsou nyní hodně aktivní ve třetině domácího družstva.
     
    11:55
    Naní se po levém křídle prohnal Michail Varnakov, až k brance Stanislava Galimova se tento dravý útočník ale nedostal.
     
    12:30
    Panarin dostal parádně nabito na levý kruh, mladý forvard se s ničím nepáral a opřel se do kotouče hned z první! Kotouč proletěl těsně vedle pravého horního rohu branky Atlantu!
     
    12:58
    Mytišči se musí osvobodit pouze nedovoleným způsobem, a to zakázaným uvolněním. Hra se přesune před Stanislava Galimova.
     
    13:29
    Gleb Klimenko viděl, že je před Kasutinem rušno, proto se odhodlal vystřelit. Tři tyče domácí branky se mu však trefit nepodařilo, a tak mohl zůstat Kasutin relativně v klidu.
     
    14:11
    Anton Burdasov byl při útočném napadání podražen, což se nelíbí ochozům arény. Rozhodčí se však nerozhodl vyloučit hráče Atlantu.
     
    14:46
    Dyblenko drží kotouč za svou brankou, avšak na rozehrávku zřejmě moc času mít nebude. Domácí hráči jdou po puku jako tygr po mase.
     
    15:32
    Nyní se na chvíli natalčili do útočného pásma také hosté, ovšem domácímu kapitánovi Dmitriji Kalininovi se povedlo vyhodit, a protože byl kotouč tečován, icing se nepíská.
     
    15:46
    Střelu Kevina Dallmana od modré čáry Galimov dobře viděl a v s ledovým klidem ji přikryl do své lapačky.
     
    15:53
    Domácí s ničím neotálejí. Následovali dvě vhazování, po kterých Petrohradští ihned pálili, Galimov si přeipsal další dva povedené zákroky.
     
    16:34
    Maxim Afinogenov se snažil dostat za hostující obranu, zabránila mu v tom ale píšťalka čárového arbitra, který píská postavení mimo hru.
     
    16:51
    Kučerjavenko se snažil prostrčit na Arťuchina, přes dobře bránicího Ozolinše se ale černá guma na hůl adresáta nedostavila.
     
    17:33
    Po Burdasovově nabídne se do puku opřel Fjodor Fjodorov, Galimov byl ovšem v této situaci pozorný a kotouč kryje.
     
    18:09
    Atlant se nemůže dostat do útočného pásma, navíc má problémy s útočníky SKA, kteří dnes napadalí opravdu hluboko.
     
    18:43
    Po střele Alexandrova do v ochozech zase jen tak zahučelo! Pár vteřin nato, se ke kotouči dostal ještě norský střelec Patrick Thoresen, jeho pokus byl ale zblokován do ochranné sítě.
     
    19:20
    Za brankou Galimova si dlouho s pukem hrál Michail Varnakov, ze svého počínání ale nedokázal nic vytěžit, kotouč mu byl totiž od hole odebrán.
     
    19:52
    I nadále je hra soustředěna před branku Galimova, zdá se však, že domácí své vedení v první části už nenavýší.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Favorit utkání, domácí SKA Petrohrad, zatím jasně ukazuje, že chce využít hned prvního matchballu. Už v úvodních vteřinách si dokázali svěřenci Jukky Jalonena vytvořit drtivý tlak, ze kterého také dokázali profitovat. Už v 51. sekundě zápasu tečoval Osipovovu ránu Artěmij Panarin a bylo to 1:0. I do konce třetiny byli lepší domácí hokejisté, Galimov ale dalším šancím odolal.

    Druhá třetina začne přobližně v 17:15.
     
    Statistiky po 1. třetině:
    Střely: 17:2
    Vhazování: 10:3
    Nejvíce času na ledě:
    PET: Jurij Alexandrov - 8:41
    MYT: Roman Rukavišnikov - 8:18
     
    Obě mužstva už jsou po patnáctimintové přestávce zpátky na ledové ploše, za chvíli začne druhá část.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:12
    Úvodní vhazování vyhráli sice hostující hokejisté, ovšem moc dlouho se v prostoru před Kasutinem neohřáli. U puku je Petrohrad.
     
    20:52
    Tichonov srdnatě bojoval v rohu kluziště, nyní však nad jeho síly byla dvojice zadáků Atlantu, ti mu nakonec černou gumu sebrali.
     
    21:23
    Další nepřesnou rozehrávku SKA sbírá na svou hůl lotyšský obránce a kapitán Mytišči Sandis Ozolinš.
     
    22:04
    Druhá část se rozjíždí trochu pomaleji než ta první. Zřejmě hostující kouč Světlov naordinovat svým svěřencům těsnější přístup k domácím borcům.
     
    22:47
    A tato taktika se Atlantu zatím daří plnit, Afinogenov dlouho kroužil v útočném pásmu, a když neměl komu, snažil se sám vypálit. Ani k tomu však nedostal příležitost.
     
    23:10
    Teď však mohl í Galimov zase plné ruce práce! Kučerjavenkův pas ale v brankovišti nedokázal trefit Afinogenov!
     
    23:30
    Na druhé straně už byl na zemi Ivan Kasutin, avšak Ozolinš nedokázal brankáře SKA překonat.
     
    24:24
    Co je možná dobré poznamenat je to, že se zatím hraje bez vyloučení, a to i přestože se hraje poměrně tvrdý hokej.
     
    24:55
    Petrohradští už začínají zase nabírat na obrátkách, finský útočník Teemu Ramstedt ale v této situaci nedokázal trefit hostující svatyni.
     
    25:48
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Velká chyba velezkušeného Sandise Ozolinše, která nabídla MICHAILU VARNAKOVOVI gól jako na zlatém podnose. Hostující zadák ztratil kotouč na pravém kruhu, domácí forvard se ho zmocnil a tvrdou ranou nad lapačku Galimova zvyšuje na 2:0 pro SKA. Bez asistence.
     
    26:54
    Petrohrad stále není nasycený, v další dobré příležitosti se objevil Anton Burdasov, který si vybruslil zpoza branky. Galimov si ovšem místo u levé tyčky důsledně pohlídal.
     
    27:24
    Za nahozením Čudinova spěchal Ivan Něprjajev, ten měl však k černé gumě dál než hostující zadáci, proto tak má puk pod svou kontrolou Atlant.
     
    28:07
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Oku lahodící akce, která znamená gól na 3:0! Viktor Tichonov si nabruslil za branku Galimova, ten už se přesouval ke druhé tyči, ovšem Tichonov dal před branku exkluzivní zadovku, kde už na puk číhal TONY MARTENSSON. Pro něj už nebyl problém z metru trefit odkrytou klec! Asistence: Viktor Tichonov.
     
    28:58
    Hostujíící střídačka si bere oddechový čas, tohle už bude pro hosty hodně těžké.
     
    28:58
    Je tu první vyloučení utkání. Za podražení usedá na trestnou lavici domácí útočník Teemu Ramstedt (PET).
     
    29:40
    Atlantu se však zatím vůbec nedaří, ještě se nedostal ani před Kasutina.
     
    30:15
    Po rychlé akci Michaila Gluchova si už ale musel Ivan Kasutin dávat dobrý pozor, aby nedostal branku.
     
    30:39
    Do útočné akce se nyní dokonce tlačil Viktor Tichonov, před modrou čárou byl však zasatven čistým hitem.
     
    30:58
    Domácí celkem v poklidu přežili početní nevýhodu, Teemu Ramstedt je zpět na ledové ploše.
     
    31:25
    Konstantin Kolcov se prodral před domácího zadáka Semjonova, který měl na první pohled ke kotouči blíž. Bekhendová střela byla hodně nebezpečná, Kasutin však dokázal hřbetem betonu tuto ránu vyrazit.
     
    32:23
    Po chvíli, kdy se o vstřelení branky snažilo Mytišči se chtěl dopředu vydat i domácí Petrohrad, dlouhá přihrávka Kevina Dallmana ovšem byla sražena mezi diváky. Po reklamní přestávce se bude vhazovat v neutrální zóně.
     
    32:42
    Nepřesná nahrávka končí až u Kasutina, ten rychle vytřepává puk ze své rukavice a útočit může jeho celek.
     
    33:05
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Utkání se pomalu ale jistě stává exhibicí SKA! Dvojice Thoresen - Martensson dokázala ukázkově využít přečíslení dva na jednoho. Thoresen nabil na levou stranu TONYMU MARTENSSONOVI, který dal svůj druhý gól v utkání a upravil stav zápasu na 4:0 pro Petrohrad. Asistence: Patrick Thoresen, Viktor Tichonov.
     
    33:29
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Troufám si říct, že o postupujícím už je jasno! Dělovka od modré čáry z hole Osipova se sice mezi tři tyče nevlezla, od zadního hrazení se však odrazila přesně na hůl ALEXANDRA KUČERJAVENKA, který neměl problém dorazit kotouč za dezorientovaného Galimova. Asistence: Alexander Osipov, Maxum Čudinov.
     
    34:41
    První početní výhodu v tomto utkání si zahrají také domácí, za zdržování hry je vyloučen Jonas Frögren (MYT).
     
    35:43
    Domácí se od začátku početní výhody drž v území před Galimovem, zatím ani jedna z mnoha střel však nerozvlnila síť za zády hostující gólmana.
     
    Nyní se hosté dokázali osvobodit, kotouč je za brankou Kasutina a domácí musí začínat další útočnou akci až z tohoto místa.
     
    36:41
    Ani Petrohrad početní výhodu nevyužil, Frögren opustil vrátka trestné lavice.
     
    37:30
    Docela odevzdané nahození na Kasutina nedělá domácímu brankáři sebemenší potíže, ten na nic nečeká a posílá černou gumu na hole svých spoluhráčů.
     
    38:10
    Po menší chybě Fjodorova se dostal do střelecké pozice hostující forvard Michail Gluchov. To však domácí vyprodané aréně vůbec nevadí, po ní totiž putuje mexiká vlna.
     
    39:01
    Probíhá poslední minuta druhé části.
     
    39:25
    Tony Martensson se pokusil zaútočit na hattrick, jeho rychlý průnik z levé strany ale dokázal Galimov svým betonem docela v pohodě zlikvidovat.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá část byla jasnou žáležitostí petrohradského SKA. Domácí v ní totiž dokázali nastřílet čtyři branky, díky kterým se dostali do vedení už 5:0, a tak je už téměř jisté, že se SKA podívá v play-off dál.

    Po hrubce Ozolinše se dostal do jasné gólové pozice Michail Varnakov, který splnil, co měl a zvýšil na 2:0. Po třech minutách na něj navázal Tony Martensson, který využil parádní přihrávky Tichonova zpoza klece. Ve 34. minutě SKA rozvlnilo síť Atlantu hned dvakrát. Svou druhou branku v utkání si při situaci dva na jednoho připsal Tony Martensson, po dalších čtyřiadvaceti vteřinách dokázal šťastného odrazu využít Alexander Kučerjavenko.

    Třetí a zřejmě poslední část utkání staruje přibližně v 18:01.
     
    Statistiky po 2. třetině:
    Střely: 10:7 (27:9)
    Vhazování: 7:8 (17:11)
    Nejvíce času na ledě:
    PET: Viktor Tichonov - 7:16
    MYT: Konstantin Kolcov - 8:21
     
    Celky za písně Balada od Gusttava Limy nastupují na ledovou plochu, za pár okamžiků začne třetí část. Doufejme, že se oba týmy budou snažit hrát zase útočný hokej.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:14
    Ihned po pár vteřinách od úvodního vhazování do třetí části mohl po nahrávce Martenssona zvyšovat na rozdíl šesti gólů Patrick Thoresen, překonat Galimova se mu teď ale nepovedlo.
     
    40:36
    Po střele Jašina na druhé straně se bude vhazovat pouze ve středním pásmu.
     
    41:06
    Kolem levého mantinelu se do útočné třetiny prihnal hostující forvard Gleb Klimenko, avšak domácí obrana ho ke střele nepustila. SKA určitě zatím nechce přijít o unikát. Atlant totiž Petrohradu v této sérii na jeho ledě nedal branku.
     
    42:20
    Naopak domácí se neustavične snaží napadat rozehrávku Mytišči, Anton Burdasov měl chvíli na střelu, ta však nemířila přesně.
     
    42:32
    Po zakázaném uvolnění hostujícího celku se hra přestěhuje před Stanislava Galimova. Kamery už několikrát směřovaly do tváře náhradního gólmana Davydova, ten ale zatím zahřívá jenom lavičku.
     
    43:20
    Za brankou svého týmu má puk Dyblenko, dlouho hledá komu má vůbec puk dát, všichni jeho spoluhráči jsou důsledně pokryti domácími.
     
    44:00
    Z tohoto mráčku nezaprší. Sice se SKA dostalo na území před Galimova, obrana Atlantu si nyní ovšem počínala ukázkově.
     
    44:46
    Hraje se převážně ve středním pásmu, domácí Petrohrad má snad poprvé v utkání větší potíže dostat se do ofenzivního pásma. To však SKA asi nemusí za momentálního stavu příliš mrzet.
     
    45:02
    Po dalším icingu Atlantu se bude vhazovat před brankářem Stanislavem Galimovem.
     
    45:32
    Jevgenij Arťuchin, který je v dnešním duelu hodně nevýrazný, nyní obkroužil klec Mytišči a chtěl nabít mezi kruhy Kučerjavenkovi. Ten byl ale pokrytý a k puku se nedostal.
     
    46:22
    Alexander Ševčenko se snaží udělat alespoň něco se zatím hororově vypadajícím stavem z pohledu jeho mužstva. Proti převaze měl však minimum šancí uspět.
     
    47:07
    Další akci Atlantu likviduje Kasuti, který následně přikryl puk pod svou lapačkou a rozhodčí přerušil hru. Po reklamní přestávce se bude vhazovat po levici domácího gólmana.
     
    47:26
    Patrick Thoresen mohl využít nedůsledného počínání hostující defenzívy, jeho průnik po levé straně ale nakonec brankou neskončil. Puk letěl vedle Galimovovy klece.
     
    48:10
    První formace SKA však i nadále zůstává na ledě. Jde vidět, že tady je základ úspěchu mužstva finského kouče Jukky Jalonena.
     
    48:30
    SKA má podruhé v utkání možnost zahrát si přesilovou hru. Za podražení usedá za katr Nikita Točickij (MYT).
     
    49:11
    Na ledě je druhá formace domácích, která zatím mačká hostující celek jako citrón. Hosté měli už dvakrát možnost vyhodit, obránci SKA však puk pokaždé na modré čáře zachytili.
     
    49:55
    Po střele Panarina se Atlant osvobodil, po pár okamžicích je ale družstvo modrých nastěhováno zase v území před hostující svatyní.
     
    50:25
    Pět vteřin před vypršením Tičického trestu se ke střele dostal Kučerjavenko, jeho ránu se snažila dorážet ještě dvojice hráčů SKA, Galimov má ale nakonec kotouč ve své moci.
     
    50:30
    Atlant Mytišči už je v plném počtu.
     
    51:21
    Sotva se Mytišči dostane do útočného pásma, už musejí svěřenci kouče Světlova řadit zpátečku. Při úniku byl Ivan Višněvským (MYT) faulován Burdasov, nájezd se však nepíská.
     
    52:20
    Z početní výhody uběhla už téměř minuta a Galimov zatím dokázal likvidovat všechny šance domácích. Nejprve se o bekhendový pokus postaral Dallman, další ránu vyslal na hostující klec Tichonov.
     
    52:45
    Nyní se Mytišči dostalo s pukem až před Kasutina, po malé chvíli ale hostující celek o pryž přišel.
     
    53:18
    Tři vteřiny před koncem přesilovky je domácím pískáno hraní v brankovišti, proto se bude vhazovat ve středním psámu.
     
    53:18
    Rozhodčí nakonec ale celou situaci posoudil jinak a na trestnou lavici posílá za krosček Alexeje Petrova (MYT).
     
    53:20
    Po dvou vteřinách je Atlant alespoň ve čtyřech, avšak velký tlak Petrohradu neuvadá.
     
    54:40
    Nyní se pokoušel o střelecký pokus kapitán SKA Dmitrij Kalinin, rána z jeho hole však byla zblokována. Následná snaha o přejití modré čáry končí pouze odpískáním ofsajdu.
     
    55:15
    Kruživými pohyby se dostala do šance dvojice Burdasov - Tichonov. Druhý jmenovaný nakonec vyslal na Galimova rána zápěstím, brankář Atlantu ale tuto střelu likviduje.
     
    55:18
    Petrohrad zatím branku v početní výhodě nedal, Petrov opuští trestnou lavici.
     
    55:43
    Šanci ale bude mít hned vzápětí, za podražení Thoresena je na trestnou lavici vykázán Rafael Batyršin (MYT).
     
    56:05
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Šestý hřebíček do rakve Atlantu Mytišči přidává právě faulovaný PATRICK THORESEN, který dostal puk na pravý kruh a svižnou střelou nedal Galimovovi příliš mnoho šancí zasáhnout. SKA využilo první početní výhodu zápasu. Asistence: Tony Martensson.
     
    56:38
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    A následuje další branka SKA! Konec sezóny 2012/13 má pro Mytišči opravdu hořkou příchuť! Panarinovi se sice puk zamotal mezi bruslemi, avšak jeho spoluhráč MICHAIL VARNAKOV měl kotouč stále na očích a následně přidal už sedmý gól! Asistence: Artěmij Panarin, Teemu Ramstedt.
     
    58:00
    O svou nulu bojuje Ivan Kasutin! Ten nyní parádním semaforem zneškodnil pokus Ilji Kablukova!
     
    59:08
    Přichází ještě vyloučení na domácí straně, na trestnou lavicí odchází Fjodor Fjodorov (PET).
     
    59:34
    Rána z hole Gluchova míří mimo branku Kasutina, ten má ke svému druhému čistému kontu v letošních vyřazovacích bojích opravdu blízko!
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Je tu konec zápasu, který měl od druhé části charakter exhibice! SKA Petrohrad nasázel do sítě Atlantu Mytišči celkem sedm branek, což znamená, že velkoklub a jasný favorit série postupuje do semifinále Západní konference. Na soupeře si však bude muset ještě počkat, Jaroslavl totiž dokázala snižit stav série s Čerepovcem na 2:3.

    Třetí část nabídla nakonec ještě dvě branky z hokejek domácích hokejistů, i když se dlouho zdálo, že už se utkání dohraje v poklidu. V sedmapadesáté minutě zápasu se v rozmezí třiatřiceti vteřin trefili Patrick Thoresen a Michail Varnakov.

    SKA tedy vítězí na zápasy 4:1 (1:0 pr., 7:0, 1:3, 6:1, 7:0 z pohledu SKA). V celé sérii dovolil Petrohrad skórovat Atlantu jen čtyřikrát (!), ba co víc, na domácím ledě ve třech duelech neinkasoval ani jednou!
     
    Statistiky po 3. třetině:
    Střely: 16:4 (45:13)
    Vhazování: 12:9 (29.20)
    Nejvíce času na ledě:
    PET: Jurij Alexandrov - 6:56
    MYT: Sandis Ozolinš - 7:28
    Nejvíce času na ledě v celém utkání:
    PET: Jurij Alexandrov - 22:01
    MYT: Roman Rukavišnikov - 23:14
     
    Já se s vámi loučím, přeji hezký zbytek večera. (18:45:23)

    David Jahoda

    Branky a nahrávky: 1. Panarin (Osipov, Varnakov), 26. Varnakov, 29. Martensson (Tichonov), 34. Martensson (Thoresen, Tichonov), 34. Kučerjavenko (Osipov, Čudinov), 57. Thoresen (Martensson), 57. Varnakov (Panarin, Ramstedt)


    SKA Petrohrad: Kasutin (Ježov) – Dallman, Alexandrov, Osipov, Čudinov, Kalinin (C), Semjonov, Berdjukov – Tichonov, Martensson, Thoresen – Varnakov, Ramstedt, Panarin – Afinogenov, Kučerjavenko, Arťuchin – Fjodorov, Něprjajev, Burdasov. Trenér: Jukka Jalonen.
    Atlant Mytišči: Galimov (Davydov) – Batyršin, Rukavišnikov, Višněvskij, Ozolinš (C), Kosmačjov, Petrov, Frögren, Dyblenko – Michnov, Kablukov, Kolcov – Klimenko, Majorov, Gluchov – Ignatuškin, Jašin, Šměljov – Kadějkin, Ševčenko, Točickij. Trenér: Sergej Světlov.

    Rozhodčí: Anisimov, Olenin – Putilin, Morozov.

    Diváci: 12400
    bahis siteleri