Beira-Mar – Nacional 2:2 (kon.) | Estoril – Coimbra 2:0 (kon.) | Rio Ave – Moreirense 0:1 (kon.)
Marítimo – Porto 1:1 (kon.) | Guimarães – Benfica 0:4 (kon.)
konec
Vitória SC Guimarães
0:4 (0:1)
Benfica Lisabon
Neděle 17.03.2013, 21:30 • Estádio Dom Afonso Henriques (Guimarães) • Portugalská Primeira Liga
Předzápasové kurzy
     
    90+5
    Benfica právě vstřelila branku!
    RODRIGO MORENO MACHADO ještě na závěr střílí čtvrtou branku Benficy. Přihrávku Pereiry stačil Assis vyrazit jen ke Španělovi, který pohodlně zakončil tvrdou ránou pod břevno.
     
    88
    Další střídání na hostující straně. Lima je stažen ze hry, místo něho nastupuje Španěl Rodrigo.
     
    86
    Střídání na straně Benficy. Cardozo jde dolů, nahoru veterán Aimar.
     
    82
    Benfica právě vstřelila branku!
    Pérez našel na úplné hraně ofsajdu EDUARDA SALVIA, který byl úplně sám před Assisem, obehrál ho a trefil prázdnou branku. Definitivní pojištění vítězství.
     
    79
    Benfica dělá první změnu. Gaitán toho naběhal dnes dost, nahrazuje ho John.
     
    79
    Opravdu sympaticky hraje Amido Baldé i v početní nevýhodě. Nyní se vyřítil jako duch do vzduchu a usmerňoval balón hlavou do brány. Skvělý zákrok předvedl Artur Moraes, jenž polapil i následnou dorážku.
     
    78
    Jindy by se držel za hlavu, teď bylo vidět, že mu to tolik nevadí. Salvio se ocitl na hranici vápna sám, vypálil levačkou a opravdu jen o centimetry minul bránu. Za tohoto stavu ale vlastně žádná škoda.
     
    73
    Domácí poprvé střídají, Marco Matias nahrazuje André Andrého.
     
    71
    Benfica využívá oslabení, jak se sluší a patří. Nyní Lima sklepl balón pro Salvia, který se elegantně zbavil protihráče, na poslední chvíli mu do střely vložil nohu jeden z guimaraeských obránců.
     
    70
    Páni! Nyní Benfica pořádně zatlačila soupeře, několik střel zablokovala domácí obrana, až nakonec Assis byl tak zmatený, že nevěděl, kam skočit. Kdyby Gaitán mířil lépe, míč by jistojistě zamířil mezi tři tyče.
     
    66
    Sudí Paulo Baptista něco řeší s domácími funkcionáři. A jeho gesto je jasné. Ještě jednou se tento incident bude opakovat a předčasně ukončí utkání.
     
    65
    Cardozo provokoval domácí kotel. A to samozřejmě nesmí. Takže sudí Paulo Baptista mu ukazuje žlutou kartu.
     
    64
    A jeje! Fanoušci Vitórie jsou hodně divocí. Teď hodili velký dělbuch na vápno, kde málem ohluchl brankář Artut Moraes. Není to přitom poprvé v zápase, co je s nimi takový problém.
     
    61
    Benfica právě vstřelila branku!
    EZEQUIEL MARCELO GARAY to udělal mazácky. V zápase v Bordeaux byl sice zraněný, teď ale pomohl možná definitivně zlomit odpor soupeře. Ze zadních linií si naběhl na krásný pas zleva od Gaitána a padáčkem překonal Assise.
     
    60
    Kanú je po druhé žluté kartě vyloučený.
     
    55
    Třetí žlutou kartu domácích dostává Leonel Olímpio.
     
    60
    Nebylo co řešit, Kanú dostává žlutou kartu za ostrý skluz do Melgareja. Je to přitom jeho druhá v zápase.
     
    45
    Kanú dostává za nesportovní chování žlutou kartu.
     
    45
    Tak ještě jedná skvělá akce hostů na závěr prvního dějství! Lima dostal přihrávku na pravou stranu, od postranní čáry vápna přihrával na druhou stranu, kam míč ale díky zásahu jednoho z domácích obránců nakonec nedoputoval.
     
    38
    Benfica právě vstřelila branku!
    OSCAR RENÉ CARDOZO MARÍN se s ničím nepáral, Assis absolutně nevystihl směr střely, navíc byla tak skvěle umístěná a prudká, že by ji zřejmě stejně nechytil. Mimochodem, podle měřiče rychlosti měla jeho dělovka 128 km/h.
     
    36
    El Adoua dostává za zmaření slibně se rozvíjející akce žlutou kartu a může být rád, že nebyl rovnou vyloučen. Zákrok v téhle situaci po tom volal.
     
    36
    Penalta pro Benficu! Hosté rychle rozehráli standardku u půlící čáry, Lima se najednou dostal do sprintu, obešel i gólmana Assise, za dres ho pak zatáhl El Adoua.
     
    30
    Benfica navyšuje tlak, nyní se Guimaraes nedokáže dostat z vlastní půlky. Pérez skvěle našel nabíhajícího Melgareja, který na hranici ofsajdu vystrčil růžky, lízl míč hlavou, jenž však skončil jen vedle.
     
    28
    Cardozo znovu ve výtečné pozici, skvěle se dokáže odpoutat od protihráče. Centr zprava vedený přes obránce El Adouu usměrňoval hlavou do branky, střela nakonec skončila těsně vedle.
     
    18
    To byla ale skvělá střelecká pozice! Salvio zprava našel hlavu volného Cardoza, který ale zamířil jen vedle.
     
    8
    ... to byla ale rána! U bližší tyče musel zasahovat proti tvrdé pumelici až Artur Moraes, který se pořádně zapotil.
     
    2
    Benfica hned na úvod zahrozila! Lima se ocitl sám před gólmanem Assisem, ten proti němu vyběhl až na hranici vápna a ve skórování mu zamezil. Do šance se následně podél vápna prodíral Pereira, nicméně Assis nakonec i v tomhle případě včas zasáhl.

    Patrik Sandev

    Branky: 38. Cardozo (pen.), 61. Garay, 82. Salvio, 90+5. Rodrigo

    Karty:   36. Adoua (GUM), 45. Kanú (GUM), 60. Kanú (GUM), 55. Leonel Olímpio (GUM) – 65. Cardozo (BNF)   60. Kanú (GUM)


    Vitória SC Guimarães: Assis - El Adoua, Paulo Oliveira, Kanú, André André (73. Marco Matias), Leonel Olímpio, Tiago Rodrigues, Luís Rocha, Soudani, Amido Baldé, Ricardo Pereira
    Benfica Lisabon: Artur Moraes - Garay, Pereira, Jardel, Pérez, Gaitán (79. John), Matič, Salvio, Lima (88. Rodrigo), Cardozo (86. Aimar), Melgarejo

    Rozhodčí: Paulo Baptista
    bahis siteleri