Izrael – Portugalsko 3:3 (kon.) | Bulharsko – Malta 6:0 (kon.) | Slovinsko – Island 1:2 (kon.)
Chorvatsko – Srbsko 2:0 (kon.) | Kazachstán – Německo 0:3 (kon.) | Norsko – Albánie 0:1 (kon.)
Andorra – Turecko 0:2 (kon.) | Lichtenštejnsko – Lotyšsko 1:1 (kon.) | Slovensko – Litva 1:1 (kon.)
Lucembursko – Ázerbájdžán 0:0 (kon.) | Rakousko – Faerské ostrovy 6:0 (kon.) | Moldavsko – Černá Hora 0:1 (kon.)
Česko – Dánsko 0:3 (kon.) | Nizozemsko – Estonsko 3:0 (kon.) | Maďarsko – Rumunsko 2:2 (kon.)
Španělsko – Finsko 1:1 (kon.) | Švédsko – Irsko 0:0 (kon.) | Bosna – Řecko 3:1 (kon.)
Polsko – Ukrajina 1:3 (kon.) | S. Makedonie – Belgie 0:2 (kon.) | Kolumbie – Bolívie 5:0 (kon.)
Francie – Gruzie 3:1 (kon.) | San Marino – Anglie 0:8 (kon.) | Skotsko – Wales 1:2 (kon.)
Honduras – Mexiko 2:2 (kon.) | Uruguay – Paraguay 1:1 (kon.)
konec
Nizozemsko
3:0 (0:0)
Estonsko
Pátek 22.03.2013, 20:30 • Amsterdam ArenA • Kvalifikace MS (Evropa)
Předzápasové kurzy
     
    Nizozemsko dnes nepředvedlo svůj optimální výkon, ale i tak vítězí nad Estonskem o tři branky. Branek se zaplněná Amsterdam ArenA dočkala až ve druhém poločase, když nejprve ve 47. minutě skóroval po nahrávce Janmaata z otočky Rafael van der Vaart. V 72. minutě po další asistenci Daryla Janmaata skóroval pěkně van Persie a tečku za dnešním utkáním přinesla 84. minuta, v níž se prosadil Ruben Schaken. (22:26:51)
     
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Oranjes kombinují s míčem na kopačkách po celém hřišti a čekají na závěrečný hvizd sudího Meškova.
     
    90+1
    Robin van Persie našel nádherným míčem přes celou šířku hřiště na pravé straně Robbena, který si jej skvělým prvním dotykem poslal do dobré pozice, kterou proměnil v zakončení. To posílá zhruba metr nad Pareikovu branku.
     
    90+1
    Druhý poločas je nastaven o dvě minuty.
     
    90
    Utkání se dohrává v pohodovém tempu. Tři body dnes podle očekávání zůstanou v Nizozemsku. Domácí hráči kombinují na vlastní polovině.
     
    88
    Strootman sice neprošel přes Vunka, jenže následně jej taktickým faulem zastavuje, a tak domácím nebezpečí rychlého protiútoku nehrozí.
     
    86
    Poslední střídání Oranjes. Jordy Clasie nahrazuje na poslední minuty Jonathana de Guzmána.
     
    84
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Domácí tým sice dnes nepředvedl svůj optimální výkon, jenže i tak dává již třetí branku! Centr van Persieho z levé strany propadl až na zadní tyč, kde si jej nejprve připravil hrudí RUBEN SCHAKEN a následnou prudkou ranou prostřeluje Pareika.
     
    83
    Akci Arjena Robbena z levé strany zakončil pohotově van Persie, jenže pravačkou mířil vysoko nad branku.
     
    82
    Estonsko tedy odmítlo snížit, a tak tu byla snaha domácích. Z pravé strany potáhl míč Schaken, který si na hranici pokutového území zkoušel narazit o van der Vaarta. Střelec první branky ale nevrátil míč přesně, a ten tak končí až u Pareika.
     
    79
    Mohlo být zaděláno na drama! Domácí obrana zle nedobře vystoupila ve snaze vystavit hosty do ofsajdu a Vunk utíkal sám na Vermeera. Měl hodně času, ale i tak zakončil ukvapeně a hlavně velmi špatně, když prudkou střelou míří nad branku!
     
    77
    Estonsko naposledy střídá. Lindpere na hřišti nahrazuje Ojamaa.
     
    77
    Domácí tým se po druhé brance uklidnil, ale i tak se tlačí do útoku. Blind hledal chytře na levém křídle Strootmana, ale ten se zakončení díky dobré práci hostů nedočkal.
     
    74
    Druhé střídání Louise van Gaala. Lens odejde a na jeho místo příjde Ruben Schaken.
     
    72
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Oranjes jdou zhruba dvacet minut před koncem utkání do dvoubrankového vedení. Na pravé straně sice Lens Strootmanovu nahrávku na pravý kraj pokutového území v zakončení nepřetavil, ale neukvapil se a zpětnou nahrávkou našel Daryla Janmaata, jehož centr uklidil levačkou do branky ROBIN VAN PERSIE.
     
    71
    van der Vaart našel přízemní nahrávkou za obranou hostí Robbena, který však zpomalil, a tak jej skvělým obranným zákrokem nepustil k zakončení Jääger.
     
    70
    A právě Vassiljev na straně druhé nebezpečně centroval do pokutového území, kde hledal Ženjova. Ten však byl dobře hlídán a když navíc na míč nedosáhl, tak hrají opět domácí.
     
    69
    Robin van Persie našel na pravé straně Janmaata, jehož přízemní centr zastavuje hostující Vassiljev.
     
    68
    Pěkná akce domácích hráčů. Robben skvěle navedl míč z levé strany do pokutového území pro van Persieho, který po zaseknutí mohl pálit, jenže ještě nahrál na de Guzmána, jenž pravačkou vysoko přestřeluje.
     
    66
    Lensův centr z pravé strany sice obrana Estonska odvrátila, jenže pouze na kopačky domácích, kteří se opět tlačí před Pareika.
     
    64
    de Vrij hledal na hrotu útoku van Persieho, jenže před něj opět skvěle skočil kapitán hostí Ragnar Klavan, který stahuje míč na hruď a s přehledem rozehrává.
     
    62
    Estonsko podruhé střídá. Kruglov odchází a na jeho místo příjde Tarmo Kink.
     
    61
    Robin van Persie velmi pěkně tancoval na útočné polovině nad míčem, jenže následnou nahrávku na levou stranu na Robbena pokazil, když ji posílá pouze do zámezí.
     
    59
    I druhá branka Nizozemska mohl mít v kolonce asistence jméno Daryla Janmaata. Odvážný obránce Feyenoordu dobře připravil míč z pravé strany pro van Persieho, jenže ten z malého vápna vysoko přestřeluje!
     
    58
    van Persie sice na levé straně do vápna kličkou neprošel, avšak dlouhý nákop na Zenjova hostům také nevyšel. Nový hráč na trávníku je o míč připraven Martinsem Indim.
     
    56
    Lensův průnik po pravém křídle skončil centrem do vápna, kde před Robbenem odvrátil jeden z hostujících beků na rohový kop.
     
    55
    Jonathan de Guzmán na pravé straně nepřesně nahrál, avšak chybu napravil alespoň skluzem, kterým zastavuje rychlý útok Estonska.
     
    53
    Tlak domácích lehce upadl, ale i tak to jsou hráči Louise van Gaala, kteří kombinují s míčem na vlastní polovině hřiště.
     
    51
    A v rukavicích brankáře Wisly Krakow končí i střílený centr Lense z pravého křídla. Oranjes se však posléze velmi rychle dostávají zpět k míči.
     
    51
    van der Vaart našel ze středu hřiště v pokutovém území hlavu van Persieho, který ale míří pouze do rukavic Pareika.
     
    50
    Centr de Guzmána z levého křídla letěl do pokutového území, kde jej však bohužel pro domácí odvrací Morozov.
     
    49
    Lens dohrál brankáře Pareika za hranicí pravidel, a tak tu máme faul. Domácí útočník ale žlutou kartu nevidí.
     
    47
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    A pak že to nejde! Domácí celek udeřil hned ze své první akce ve druhém poločase a jde do vedení 1:0! Janmaat skvěle vyvezl míč po pravé straně, zbavil se Kruglova a v pokutovém území našel RAFAELA VAN DER VAARTA, který přízemním pokusem z otočky míří přesně k tyči. Pareiko se sice hodně snažil, ale ránu nezastavil.
     
    46
    Hostující tým dělá do začátku druhé půle jednu změnu v sestavě. Zenjov mění na hrotu útoku Opera.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Amsterdam ArenA zatím moc pohledné utkání nevidí. Domácí tým má sice jasnou územní převahu, jenže k šancím to nevede. Estonsko je v obranných řadách kompaktní a Pareiko mohl být celkem v klidu. Svěřencům Louise van Gaala chybí větší pohyb, méně dotyků s míčem a hlavně moment překvapení. Druhý poločas začne v hlavním městě Nizozemska pravdpodobně v 21:37.
     
    První poločas skončil.
     
    45
    Šok mohl přijít na straně druhé! Prudkou ránu z pravé strany vyslal na Vermeera Vassiljev, který měl po dobrém zákroku brankáře domácích možnost k opakování střely, jenže i tu zástupce Ajaxu dobře vyrazil mimo.
     
    45
    Domácí se trápí. Jonathan de Guzmán zkoušel nahrávkou na pravé křídlo rozeběhnout Lense, jenže ten jeho výzvu nepochopil, a tak od své branky rozehraje brankář Wisly Kraków Pareiko.
     
    43
    Zakončení Estonska má na svědomí Oper, jenže z levé strany Vermeerovu branku netrefil, když pálí nepřesně.
     
    42
    Následně tu máme první žlutou kartu utkání. Vidí ji Arjen Robben, který po odpískání zakončil van Persieho nahrávku míří do ofsajdu.
     
    41
    Klavan nepustí van Persieho ani na krok, a tak hvězdný hráč Manchesteru United musel rychle nahrát na Robbena. Ten našel přízemní nahrávkou Strootmana, jenže od něj se míč pouze odráží na Pareika. Další snaha domácích tak kýžený gól nepřináší.
     
    39
    A znovu Kevin Strootman. Hráč PSV našel na pravé straně pokutového území van Persieho, jenže jeho zpětnou nahrávku na van der Vaarta přečetla hostující obrana, která následně odvrací.
     
    38
    Na levé straně to zkoušel hostující Kruglov, jenže Strootman jej zkušeně odstavil od míče, a tak hrají opět domácí Oranjes.
     
    36
    Domácí tým před koncem prvního poločasu poprvé střídá. Zraněného Wesleyho Sneijdera, který má pravděpodobně problémy s tříslem na hřišti nahrazuje Rafael van der Vaart.
     
    34
    Něco ze svého umění ukázal Estoncům Robben. Na levé straně se rychlou kličkou zbavil dvou protihráčů a rychle vypálil. Jeho rána končí zhruba dva metry mimo branku.
     
    33
    Na straně druhé musel Vermeer odvracet nepříjemný centr do pokutového území. Dorážka již nebyla pro faul jednoho z hostů umožněna.
     
    32
    Amstedam ArenA se již raduje z první branky utkání, jenže ta není uznána pro ofsajd. Lens našel na hranici pokutového území Sneijdera, jenž však z nedovoleného postavení nahrál na skórujícího van Persieho. Ruská trojice sudích zastavuje domácí radost správným verdiktem.
     
    30
    Janmaat vystihl hostující rozehrávku a domácí tým tak měl možnost přímého volného kopu z pravé strany. Ten rozehrál Arjen Robben a nutno říci, že vůbec ne špatně. Na jeho letící projektil těsně nedoskočil de Vrij, ale Pareiko s ním měl i tak dost práce. Nakonec jej u pravé tyče s námahou chytá. Nejzajímavější moment dosavadního průběhu hry tak patří podle očekávání Oranjes.
     
    27
    Po nahrávce Blinda centroval z levého křídla Arjen Robben. Jeho míč našel v pokutovém území hlavu van Persieho, který zpětnou nahrávkou vyzval k zakončení Sneijdera. Hráč Galatasaraye Istanbul ale bohužel pro Nizozemsko pálí ze záklonu mimo Pareikovu bránu.
     
    25
    Sneijder sice dobře vybojoval na levé straně míč pro Robbena, jenže následně mu odskočil, a tak hrají hosté.
     
    24
    Robbenův centr z pravé strany našel ve vápně hlavu van Persieho, jehož nahrávku na hranici pokutového území zachytává Vassiljev.
     
    22
    Svěřencům Louise van Gaala se zatím nedaří hostující obranu vykolejit ze svého kompaktního postavení. Estonsko brání v desíti mužích za míčem a pomalu vyčkává na svůj možný kontr.
     
    19
    Sander Puri fauloval na pravé straně Robbena a Nizozemsko mělo výhodu přímého volného kopu. Míč si postavil Sneijder, ale jeho exekuce měla do dokonalosti daleko. První hráč v modrém dresu Estonska hlavou odvrací do bezpečí.
     
    18
    Ani teď to Nizozemsku nevyšlo. de Guzmán skvěle vybojoval hlavou míč pro Blinda, jenže ten z levé strany nenahrál na Arjena Robbena přesně.
     
    15
    Domácí tým teď dostal hodně prostoru a už to vypadalo na první výraznější ohrožení branky soupeře, jenže finální nahrávku pokazil Kevin Strootman, jehož pas na pravou stranu přečetl Teniste.
     
    14
    Útočné snažení Estonska táhl po levé straně Vasisiljev, jenže neuspěl, a tak šlo do útoku Nizozemsko. Robben zpět na levém křídle centroval do vápna na van Persieho, jenže toho k míči nepustil ve vzduchu důrazný Klavan.
     
    11
    Robin van Persie ukázal něco ze svých schopností na útočné polovině, kde se bleskovou stahovačkou zbavil protihráče. Následně v souboji s Vunkem upadl, jenže ani teď sudí Meškov faul nevidí, a tak se nepřerušuje.
     
    10
    Sneijder hledal Robbena, který se přestěhoval na pravé křídlo, jenže rychlík v domácím dresu se k míči nedostal. Dobře zapracoval hráč ze zkušenostmi z tuzemské Eredivisie Ragnar Klavan.
     
    9
    Estonsko v úvodních vteřinách dnešního duelu trpělivě brání a snaží se nepustit domácí hráče k zakončení. To bude taktika, který se v následujících osmdesáti minutách změní jen ojediněle.
     
    6
    Trpělivou kombinaci domácích po celé šířce hřiště dostal do zakončení až Robben, kterému sice na levém křídle nevyšla klička ideálně, jenže míč se odrazil na Wesleyho Sneijdera, který byl prvním mužem dnešního duelu, jenž si připisuje zakončení. Bohužel pro Nizozemsko pálí z hranice pokutového území vysoko nad Pareikovu branku.
     
    4
    Následně hledal Sneijder na levé straně Robbena, jenže ten se kličkou protihráče nezbavil. Přesto Oranjes zůstali u míče a van Persie si nabíhal na centr de Vrije. Je však zastaven pro ofsajd, a tak budou hrát hosté.
     
    2
    Domácí tým začal podle očekávání aktivně. Jeho kombinace šla od Strootmana na van Persieho, který pěkně patičkou uvolnil Lense. Ten byl před vápnem povalen, avšak hra pokračuje bez přerušení.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky již jsou na trávníku zaplněné Amsterdam Areny, a tak kvalifikační duel o MS 2014 v Brazílii již za malou chvíli po státních hymnách začne.
     
    Úvodní sestavy:

    Nizozemsko: (4-4-3) Vermeer – Janmaat, de Vrij, Martins Indi, Blind – de Guzmán, Strootman, Sneijder – Lens, van Persie, Robben.

    Trenér: Louis van Gaal

    Estonsko: (4-4-2) Pareiko – Jääger, Morozov, Klavan, Teniste – Puri, Vunk, Vassiljev, Kruglov – Ojamaa, Oper.

    Trenér: Tarmo Rüütli

    Rozhodčí: Meškov – Golubjev, Drozdov (všichni RUS).
     
    Skupina D: (skóre)

    1. Nizozemsko (+11) 12 b.
    2. Maďarsko (+5) 9 b.
    3. Rumunsko (+4) 9 b.
    4. Turecko (-2) 3 b.
    5. Estonsko (-5) 3 b.
    6. Andorra (-13) 0 b.
     
    Vítejte u pátého utkání kvalifikace na Mistrovství světa v Brazílii,

    ve kterém se zaměříme na utkání Nizozemska s Estonskem. Favorita utkání snad nemusím asi označovat, ale pro jistotu – ano je jím Nizozemsko.

    "Nizozemsko" prochází skupinou D jako nůž máslem a postup by jim neměl ujít. Kromě dnešního soupeře z Estonska se domácí utkali se všemi účastníky této skupiny a neztratili ani bod. Postupně porazili Turecko, Maďarsko, Andorru a naposledy Rumunsko. Za 4 utkání Holanďané rozvlnili síť hned 13x a obdrželi dvě branky.

    Estonsko nejspíše na postup na Mistrovství světa nepomýšlelo a zatím to ani na zázrak nevypadá. Tak jako Nizozemci se i Estonci utkali se všemi účastníky, ale vyválčili pouze jedno vítězství proti Andoře. Bylo to také jediné utkání ve kterém vstřelili severoevropané branku. V ostatních třech Estonci neskórovali a naopak šestkrát inkasovali.

    Naposledy se tito soupeři utkali v roce 2001 a to hned dvakrát. V obou soubojích, ale Holanďané potvrdili roli favorita a zvítězili – 5:0 a 4:2.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

    Martin Mišovec

    Branky: 47. van der Vaart, 72. van Persie, 84. Schaken

    Karty:   42. Robben (NED)


    Nizozemsko: (4-4-3) Vermeer – Janmaat, de Vrij, Martins Indi, Blind – de Guzmán (86. Clasie), Strootman, Sneijder (36. van der Vaart) – Lens (74. Schaken), van Persie, Robben.

    Trenér: Louis van Gaal

    Estonsko: (4-4-2) Pareiko – Jääger, Morozov, Klavan, Teniste – Puri, Vunk, Vassiljev, Kruglov (62. Kink) – Ojamaa (77. Lindpere), Oper (46. Zenjov).

    Trenér: Tarmo Rüütli

    Rozhodčí: Meškov – Golubjev, Drozdov (všichni RUS)
    bahis siteleri