Čeljabinsk – Kazaň 5:6 (po pr.)
po prodl.
Traktor Čeljabinsk
5:6 (2:1, 2:2, 1:2 – 0:1)
Ak Bars Kazaň
Čtvrtek 28.03.2013, 14:00 • Traktor-Arena (7 500) • Play-off KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Nejproduktivnější hráči:

    Čeljabinsk:
    Petri Kontiola (Ú) – 13 (7+6) bodů, 15 zápasů
    Konstantin Panov (Ú) – 10 (4+6) bodů, 10 zápasů
    Maxim Jakucenja (Ú) – 10 (4+6) bodů, 15 zápasů

    Kazaň:
    Janne Pesonen (Ú) – 11 (3+8) bodů, 14 zápasů
    Alexej Morozov (Ú) – 11 (3+8) bodů, 14 zápasů
    Dmitrij Obuchov (Ú) – 8 (4+4) bodů, 14 zápasů
     
    Předchozí sérii obou celků:

    ČTVRTFINÁLE:
    Čeljabinsk – Omsk 4:1 na záp.
    Kazaň – Ufa 4:3 na záp.

    OSMIFINÁLE:
    Čeljabinsk – Astana 4:3 na záp.
    Kazaň – Nižněkamsk 4:0 na záp.
     
    První dva zápasy hrané na ledě prvního celku Východní konference, tedy mužstvu Kazaně, dopadly lépe pro vítěze prvních dvou ročníku KHL – domácí Bars. Úvodní duel série vyhrála Kazaň 2:1 po prodloužení, a to díky brance Konstantina Kornějeva. Ve druhém střetnutí si Bars vypracoval dvoubrankové vedení, Traktor sice snížil díky Janu Bulisovi, avšak Jarrko Immonen třetím gólem pečetil vítězství svého mančaftu v poměru 3:1, a Kazaň tak odjížděla do Čeljabinsku za vedení 2:0 v sérii.
    Ve třetím zápase se na gól muselo čekat až do 99. minuty (!). V druhém prodloužení totiž jedinou branku “mače“ vstřelil čeljabinský Anton Glinkin, díky kterému po výhře 1:0 v prodloužení dnes může Traktor vyrovnat na 2:2!
     
    Vítejte u sledování čtvrtého zápasu ze semifinále play-off Kontinentální hokejové ligy, ve kterém se střetnou týmy Traktor Čeljabinsk a AK Bars Kazaň. Utkání startuje od 14:00.

    STAV SÉRIE:
    ČELJABINSKKAZAŇ 1:2
     
    Úvodní sestavy:

    Traktor Čeljabinsk: Garnett (Mezin) – Katičev, Razin, Quint, Rjabykin, Vasilčenko, Bělov, Šinin, Něstěrov – Antipov (C), Popov, Glinkin – Čistov, Bulis, Kuzněcov – Kosticyn, Kontiola, Jakucenja – Ničuškin, Osnovin, Karpov.
    Trenér: Valerij Bělousov.

    AK Bars Kazaň: Barulin (Garipov) – Nikulin, Kornějev, Kuljaš, Medvěděv, Chomickij, Zacharčuk, Jarullin – Zaripov, Kapanen, Morozov (C) – Pesonen, Immonen, Obuchov – Darzinš, Těreščenko, Petrov – Žerděv, Goluběv, Lukojanov.
    Trenér: Valerij Bělov.

    Rozhodčí: Bulanov, Gusev – Zacharenkov, Sadovnikov.
     
    Hráči Kazaně přicházejí na led, za chvíli naplněná domácí Traktor-Arena přivítá i domácí borce ...
     
    Hlasatel představuje úvodní pětky obou týmů ...
     
    Nyní už stojí oba celky na modrých čarách, zazní ruská hymna. Poté už nic nebude bránit tomu, aby čtvrté finále Východní konference vypuklo.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Traktor vyhrál první buly zápasu, domácí si dvakrát posunuli puk ve svém pásmu a teď už uhánějí vstříc Barulinově kleci.
     
    00:42
    Danis Zaripov se dostával do dobré šance, jenže na poslední chvíli mu do hokejky klepnul jeden z domácích beků, a proto Garnett nemuel vůbec zasahovat.
     
    00:52
    Na druhou stranu se hnal jako rychlá voda do třetiny Kazaně Jevgenij Kuzněcov, avěšak toho zastavil hvizd čárového sudího.
     
    01:40
    Na ledě je první formace Traktoru, kterou trenér Bělousov vytáíhl až jako třetí v pořadí. Zatím se však trojici Kosticyn, Kontiola, Jakucenja nedaří ohrozit Barulina.
     
    02:22
    Ten se nyní vydal rozehrávat za svou klec, ale upadl přitom. Naštěstí pro něj nejel kolem nikdo v černém dresu.
     
    02:55
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Je tu první branka a k radosti naplněné čeljabinské arény je to domácí Traktor, který otevírá skóre! VALERIJ NIČUŠKIN si vybruslil až mezi kruhy, odkud našel místo nad vyrážečkou Konstantina Barulina! Asistence: Nikita Něstěrov.
     
    03:50
    Na druhé straně prověřil MIchaela Garnetta Nikolaj Žerděv, kanadský brankář ve službách Čeljabinsku však s tímto pokusem neměl velké potíže.
     
    04:45
    Jevgenij Medvěděv už puk v útočném pásmu nestihl, a proto se hra přerušuje. Bude se vhazovat ve středním pásmu.
     
    05:07
    Vladimiru Antipovovi nedovolil kolem mantinelu projít Nikulin, dopředu jde naopak Kazaň.
     
    05:30
    S trochou štěstí mohlo být srovnáno! Alexej Morozov našel zpoza branky najetého Danise Zaripova, který všakn nedokázal svůj projektil usměrnit mezi tři tyče!
     
    06:37
    Na útočné zteči jsou teď domácí hokejisté, ti však proti pozorné obraně Barsu neuspěli.
     
    07:17
    Lauris Darzinš se dostal k volnému puku a z otočky ho ihned vypálil na Garnetta. Ten ale nakonec zasahovat nemusel, protože puk byl ještě před ním zblokován do rohu kluziště.
     
    08:00
    Nikulin zavezl kotouč do pásma Čeljabinsku, ovšem tam se ho chopili domácí, kteří se hned vydali dopředu. Kosticyn se však k nahrávce od Jakucenji nedostal.
     
    08:46
    Pěkná kombinace Kosticyna s Kontiolou. První jemonvaný předal na Kontiolu, jenže ten místo střely chtěl celou akci vyšperkovat nahrávkou zpět na Bělorusa. Ten už ale nahrávku nečekal, a tak mohl Barulin zůstat naprosto v klidu.
     
    09:41
    Pěknou individuální schopností se až do pásma Kazaně dostal Popov, tam mu ale nikdo z jeho spoluhráčů nepomohl.
     
    10:07
    Na druhé straně se k nemastné neslané střele dostal Lukojanov, který mohl těžit z pasu od Žerděva. Garnett ale nakonec nemusel předvést žádný skvělý zákrok, stačilo mu jen přikrýt kotouč. Obrana Čeljabinsku teď odvedla dobrou práci.
     
    10:27
    Na ledě jsou nyní čtvrté formace obou týmu. Nejprve se do pásma Kazaně nahrnuli domácí, nakonec se však po přerušení bude vhazovat před Garnettem, který musel přikrýt puk před atakujícím Goluběvem.
     
    11:00
    Za brankou Garnetta chvíli míchal s pukem Lauris Darzinš, který následnou nahrávkou chtěl najít někoho na modré čáře. Našel, ale jen hráče v černém, kteří mohou vyvézt hrací gumu do středního pásma a posléze také do třetiny Kazaně.
     
    11:39
    Kuzněcov se prosmýkl kolem levého hrazení, poté nabízel před branku, kde ale nikdo z jeho spoluhráčů nebyl. Následně se ale k puku dostal Maxim Jakuceja, jenž bekhendovou střelou prověřil Barulinovu lapačku.
     
    12:12
    Nyní toho Michael Garnett zřejmě moc neviděl, ovšem díky spolupráci se svými beky se mu nakonec povedlo celou situaci zažehnat.
     
    12:44
    AK Bars je v poslední minutách o něco oktivnější, ovšem z územního tlaku se hostům zatím nepodařilo nic vytěžit. Po Zaripovově nahrávce byl Morozov tísněn dvojicí hráčů a útočnou třetinu už nedokázal uhájit.
     
    13:46
    Nikolaj Žerděv vyhrál souboj v rohu kluziště a puk ihed adresoval do brankoviště Garnetta! Naštěstí pro kanadského brankáře se nikdo v bílém ke kotouči nedostal.
     
    14:29
    Razinův pokus Barulin poměrně v klidu kryje, ovšem proti střele z hole Jevgenije Kuzněcova musel brankář Kazaně vytáhnout ze svého rukávu rychlý reflex.
     
    15:19
    Další střela z levé strany, Barulin zasahuje ramenem. Na druhé straně už však operuje finská dvojice Pesonen – Immonen.
     
    15:50
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Kazaň nedokázala z posledních minut nic vytěžit, a proto Traktor trestá! Kontiola přenechal na modré čáře Vasilčenkovi, který se odhodlal ke střele zápěstím. Ránu mezi kruhy parádně tečoval MAXIM JAKUCENJA a Barulin byl bez šance! Asistence: Alexej Vasilčenko, Petri Kontiola.
     
    16:55
    Vzpětí musí brankář Barsu zasahovat znovu, tentokrát proti svižné ráně z hokejky Maxima Karpova.
     
    17:20
    Karpovovi se nyní nepovedlo popíchnout kotouč na Osnovina, a tak jsou u kotouče hostující hokejisté, kteří budou chtít ještě v této třetině snížit na rozdíl jedné branky.
     
    17:58
    Čeljabinsk ale téměř učebnicově napadá a hosté mají chvílemi potíže dosta se vůbec ze svého pásma.
     
    18:27
    Nyní ale kolem Garnetta proletěly dva rychlé puky, kanadský gólman měl štěstí, že nešly mezi tři tyče!
     
    18:32
    Je tu šance pro Kazaň. Na trestnou lavici putuje Jevgenij Kuzněcov (CLJ).
     
    Kazaň vstřelila branku, ovšem rozhodčí ihned ukazoval, že branka neplatí! Morozov totiž podle něj dopravil kotouč do branky rukavicí! Vše se vyřeší pomocí videa!
     
    Stále neznáme konečný verdikt, sudí Sergej Gusev má stále sluchátko u ucha.
     
    18:43
    Kazaň vstřelila branku!
    Videoozhodčí branku potvrdil! ALEXEJ MOROZOV tedy poměrně šťastně dostává svůj tým na rozdíl jedné branky, když nahrávku zpoza branky snad i nevědomě dopravil rukavicí do sítě Michaela Garnetta. Bez asistence.
     
    19:10
    Zakázané uvolnění Kazaně, hra se stěhuje před Konstantina Barulina.
     
    19:34
    Dvě velké šance na obou stranách! Nejprve skočil Barulin po téměř jasném gólu, kdy snad při třtí dorážce střílel Rjabykin. Na druhé straně však z rychlého kontru zahrozil Obuchov!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina čtvrtého semifinále KHL mezi Čeljabinskem a Kazaní je za námi! Sledujeme parádní podívanou, která nám zatím přinesla tři branky. Traktor se dostal do dvoubrankového vedení, když se trefili Ničuškin s Jakucenjou. Kazaň se ale ještě v první části dostala zásluhou svého kapitána Morozova na rozdíl jednoho gólu. Čeljabinsk – Kazaň po dvaceti minutách 2:1.

    Druhá třetina začne přibližně v 14:53.
     
    Statistiky po 1. třetině:
    Střely: 11:9
    Vhazování: 7:8
    Nejvíce času na ledě:
    CLJ: Deron Quint – 7:37
    KZN: Ilja Nikulin – 7:37
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Druhou třetinu začínají s pukem na svých holích hokejisté Kazaně, ti se ihned natalčili před brankáře Michaella Garnetta.
     
    20:42
    Na druhé straně musel být pozorný Barulin. Jevgenij Kuzněcov, který vypálil z levého kruhu, jeho rána však nebyla přesná a Barulin byl nakonec bez práce.
     
    21:39
    Nyní už však Konstantin Barulin zasahovat musel. Střelu od modré čáry se pokoušela tečovat hned dvojice domácích borců, Barulin má však puk ve své výstroji.
     
    22:00
    Maxim Karpov objel hostující branku a následně nabízel černou gumu do brankoviště, tam ale nikoho nenašel, a tak se společně s dalšími čtyřmi hráči musí vracet.
     
    22:32
    Kazaň ale nikterak nezahrozila, naopak proti střele Antona Glinkina musel vytáhnout další zákrok Barulin. Kotouč je v ochranné síti, chystá se buly po levé ruce reprezentačního brankáře Ruska.
     
    22:50
    Nyní se však situace otočí poté, co domácí zahráli kotouč na zakáané uvolnění. Vhazování tedy před Michaelem Garnettem.
     
    23:30
    Čtvrtá formace Traktoru se nyní na chvíli usadila před Barulinem, Karpova však od puku odstavil Kuljaš.
     
    24:10
    Těreščenko se zase na druhé straně neprobil kolem pravého mantinelu, u puku je Katičev.
     
    24:35
    Kazaň vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! Obránce Kazaně DENIS KULJAŠ si vzal kotouč na svou hůl, viděl, že před ním nikdo není, a tak se vydal do úniku po levém křídle! Po přechodu modré čáry se s ničím nerozpakol a puk nápálil, co mu jen síly stačily. Garnett si nepohlídal mezírku mezi betony, a skóre zápasu je tedy 2:2. Bez asistence.
     
    25:10
    V další šanci se objevil Kirill Petrov, nyní byl však gólman Čeljabinsku lepší než útočník Barsu.
     
    25:42
    Svělý zákrok Konstantina Barulina! Antipovovu střelu titiž na brankovišti dorážel Popov, jenže brankář Kazaně se předvedl parádním reflexem!
     
    26:24
    Kazaň vstřelila branku!
    Branku však vidíme na druhé straně! Je tu obrat v podání Kazaně! Denis Kuljaš byl už v dobré palebné pozici, puk však ještě nabídl ARŤOMU LUKOJANOVI, jenž dopravil kotouč za Garnettova záda! Kazaň se poprvé v utkání ujímá vedení. Asistence: Denis Kuljaš, Denis Goluběv.
     
    27:24
    Kazani nyní fouká vítr do plachet, hosté vyloženě diktují tempo hry. Čeljabinsk je viditelně otřesený aktuálním vývojem. I vyprodaná hala je nyní ztichlá.
     
    28:16
    Po reklamní přestávce jsou hosté zase nastěhovaní před Garnettem, ten nyní musel čelit ráně od modré čáry.
     
    28:44
    Velká šance Jana Bulise! Tomu totiž od levého mantinelu poslal do prostoru před hostující brankou kotouč Jevgenij Kuzněcov, český útočník byl ale v tísni, a tak svou nepříliš důraznou střelu nedokázal usměrnit mezi tři tyče.
     
    29:35
    Ovšem hra se vzápětí přesunula zase před Garnett, čtvrtá formace Kazaně nyní dělá domácí obraně velké potíže.
     
    30:10
    Kontiolova střela se odrazila pouze od boční konstrukce branky! Barulin msí být na pozoru, navíc pětka, která teď byla na ledě, nemůže vystřídat, protože se provinila icingem.
     
    30:15
    Ihned z vhazování se pokoušel brankáře Barsu ohrozit Andrej Popov, Barulin byl však pozorný. Celá situace se opakovala i po dalším buly, tentokrát ale Popov hostující svatyni vůbec netrefil.
     
    31:08
    Morozov se v dobré příležitosti ke střele nedostal, puk se mu totiž zamotal mezi bruslemi, a tak může jít dořpedu domácí tým.
     
    31:33
    Ten se však v posledních minutách nedokáže před Barulinem ohřát na delší dobu. Naopak nahození musí do své lapačky chytat Garnett, po přerušení se bude vhazovat po jeho levé ruce.
     
    31:40
    Lukojanov se prosmýkl kolem Něstěrova, jenže na brankáře Garnetta si nepřišel! Vzápětí na druhé straně chytá Barulin do lapačky ránu Ničuškina.
     
    32:10
    Vasilčenko se ke střele nedostal, obrana Kazaně nyní funguje jako švýcarské hodinky. Když musí Barulin zasahovat, většinou se nejedná o nějakou vyloženě gólovou situaci.
     
    32:38
    Ovšem nyní musel Barulin ukázat, jak rychle umí vykopnout svůj beton. Po ose Bulis – Kuzněcov se dostal puk k Čistovovi, jenž na brankáře Kazaně vyslal trvdou střelu z levého kruhu, ale Barulinův levý beton byl včas na svém místě.
     
    33:36
    Po dvou brankách Kazaně se jakoby nyní Traktor trochu otřepal, mírně ze hry má však stále hostující celek.
     
    34:12
    Glinkin se prodíral do pásma Kazaně, byl však místě zahákován, což se samozřejmě nelíbí domácímu publiku. Oba hlavní arbitři ale zůstávají naprosto v klidu.
     
    34:47
    Danis Zaripov mohl zvýšit na 4:2 pro Bars! Morozov ho vybídl parádním pasem, Zaripovovi ale střela příliš nesedla, a tak se Garnett stihl včas přesunout. Puk zpod těla domácího brankáře nevyšťoural ani Kapanen.
     
    35:00
    Ničuškin nabil Karpovovi, jeho rána ale ani zdaleka neměla gólvé parametry.
     
    35:35
    Karpov marně bojoval s Chomickým, který ho ve vzájemném souboji dokázal přetlačit.
     
    35:53
    Neuvěřitelně šikovné ruce Jevgenije Kuzněcova mohly znamenat vyrovnání! Domácí hvězda se zbavila dvěma kličkami dvou hráčů, ale blafák proti Barulinovi se mu nepovedlo dokončit!
     
    36:11
    Je tu první početní výhoda pro Čeljabinsk. Na trestné lavici sedí Vadim Chomickij (KZN).
     
    36:53
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! I Traktor dokázal stjně jako Bars využít své první přesilovky v zápase! Po sérii přihrávek se dostal puk na modrou čáru k Rjabykinovi, jehož tvrdou ránu tečoval mimo Barulinův dosah český útočník JAN BULIS! Asistence: Dmitrj Rjabykin, Deron Quint.
     
    37:21
    Během maličké chvíle mohl jít Bars zase do vedení, ovšem proti Obuchovi se rychle dokázal přesunou Michael Garnett.
     
    38:01
    Je tu další přesilovka pro Čeljabinsk. Za sekání putuje na trestnou lavici Stepan Zacharčuk (KZN).
     
    38:34
    Kuzněcov si nikým nehlídaný vybruslil až před Barulina, ten ho však dokázal vychytat, stejně jako Bulisovu nahrávku.
     
    39:03
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    To je zápas! Je tu obrat v podání Čeljabinsku. Čistov dlouho kouzlil s pukem za hostující brankou, poté však předal před klec na JANA BULISE, který během chvíle vtřelil svou druhou branku a Traktor vede 4:3! Využí přesilovek je v dnešním utkání zatím stoprocentní. Asistence: Stanislav Čistov, Jevgenij Kuzněcov.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Čtyřicet minut čtvrtého semifinále KHL mezi Čeljabinskem a Kazaní je minulostí. Barsu se povedlo během dvou minut otočit skóre ve svůj prospěch, když se v 25. minutě trefil Kuljaš a v 27. minutě Lukojanov. Ke konci druhého dějství však měli domácí možnost zahrávat dvě početní výhody, čehož stoprocentně využili. Dvěma brankami v rozmezi tří minut se blýskl český forvard Bulis. Díky němu tedy vede Čeljabinsk nad Kazaní 4:3.

    Třetí části startuje přibližně v 15:45.
     
    Statistiky po 2. třetině:
    Střely: 9:8 (20:17)
    Vhazování: 6:17 (13:25)
    Nejvíce času na ledě:
    CLJ: Deron Quint – 9:16
    KZN: Konstantin Kornějev – 9:05
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:12
    Garnett vytrčil svou hůl proti nahození ze středního pásma, puk je v rohu kluziště, kde se ho chopili domácí borci.
     
    40:38
    Kuzněcov se uvolnil na prevém křádle a následně vyslal prudkou ránu zápěstím, ta však jen těsně minula pravý horní roh Barulinovy klece.
     
    41:09
    Dvě velké šance na obou stranách. Garnet musel zasahovat proti dvojité dorážce na druhé straně z pravé strany jen těsně minul Barulovu klec Petri Kontiola.
     
    41:38
    Katičevovo nahození sbírá hostující obrana, ta však ale pod náporem výborně napadajících útočníků Čelabinsku o černou gumu přišla.
     
    42:08
    Zacharčuk nerozehrál příliš dobře a k puku se dostal domácí kapitán Antipov, jeho pokus trefit mezírku mezi betony ale nebyl úspěšný.
     
    42:31
    Je tu početná výhoda pro Kazaň. Za držení odchází za katr Gennady Razin (CLJ). Dodrží Bars zatím jasné pravidlo? Všechyny početní výhody byly zatím využity ...
     
    42:56
    Čeljabinsk to ale zatím v žádném případě nechce dopustit, už dvakrát se puk ocitl až u branky Konstantina Barulina.
     
    43:34
    Ten musí pro puk za svou branku i teď, Kazaň Michaela Garnetta doposud vůbec neohrozila. Tohle opravdu není početní převaha, jakou si hosté představovali.
     
    44:14
    Do útoku se navíc vydal Antipov, který ušetřil několik cenných vteřin.
     
    44:31
    Parádně zvládnuté oslabení v podání domácích hokejistů. Razin je zpět na ledě, Kazaň svou druhou početní výhodu nevyužila.
     
    45:22
    Arťom Lukojanov vyjel zpoza branky až před Garnetta, kde operoval také Goluběv. První jmenovaný se pokoušel zakončit na první tyčku, tam však měl kanadský brankář přichystaný svůj beton.
     
    46:27
    Na jedné straně se pokoušel zahrozit Žerděv, před Barulinem zase střílel Kuzněcov.
     
    46:55
    Kapanen se prohnal kolem pravého hrazení do útončného pásma. Zpoza branky pak adresoval kotouč na Morozovovu hůl, ta však byla včas zablokována jedním z domácích obránců.
     
    47:40
    Obuchov se ke střele vůbec nedostal, nyní funguje domácí obrana opravdu dobře. Navíc domácí hrozí z rychlých brejků, dá se říct, že se karta oproti začátku druhé části úplně obrátila.
     
    48:40
    Domácí se osvobodili vyhozením přes všechny čáry, jeden z obránců Kazaně měl ale k puku blízko, a proto se zakázané uvolnění pískat nebude.
     
    49:20
    Kontiola se snažil nahrávkou přes celou šíry pásma najít Jakucenju, to se ale finskému útočníkovi nepovedlo.
     
    49:39
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    To však ale vůbec nevadí! Po pár vteřinách se situace obrátila. Jukucenja totiž parádně obešel Kuljaše, a poté jen o metr nalevo posunul právě na PETRIHO KONTIOLU, který střelou z první zvyšuje na 5:3! Čeljabinsk tak má k vyrovnání série zase o něco blíž. Asistence: Maxim Jakucenja.
     
    49:59
    Navíc je tu třetí přesilovka v zápase pro Trakor. Ta bude trvat dokonce čtyři minuty, protože se po zákroku Danise Zaripova (KZN) objevila i krev.
     
    50:27
    Kazaň posílá kotouč až k brance Michaela Garnetta, Traktor tak musí začínat až od své branky.
     
    50:55
    Nyní už jsou ale domácí nastěhovaní před Barulinem. Kuzněcovův pokus zblízka si mzírku v levém horním rohu nenašel. Odrazil se pouze o boční síťku.
     
    51:42
    I kdy Kontiola ztratil puk, Maxim Jakucenja ho dokázal v souboji s hostujícími zadáky vybojvat zpět.
     
    52:14
    Hosté se ale dvakrát osvobodili, více jak dvě minuty z čtyřminutové přesilovky už jsou pryč a Konstantin Barulin se zatím namusel nějak více ohánět.
     
    53:02
    Quintovu střelu si Barulin pohlídal, když ji vyrazil do rohu kluziště. Čeljabinsk se drží v útočném pásmu, ale tohle byla snad první střela za celou přesilovku.
     
    53:50
    Antipov napálil tyčku hostující branky! Už mohlo být definitivně hotovo!
     
    53:59
    Danis Zaripov se vrací z trestné lavice na led, kromě dvou vážnějších situací se ale domácím přesilová hra vůbec nepovedla.
     
    55:06
    Kazaň vstřelila branku!
    Kazaň se dostává zpět do utkání! ALEXEJ MOROZOV vlétl do útočného pásma a z levého kruhu nedal Garnettovi sebemenší šanci zasáhnout! Lépe už to snad ani trefit nešlo! Pro Morozova je to druhá branka v zápase. Asistence: Jevgenij Medvěděv.
     
    55:34
    Kazaň vstřelila branku!
    A je vyrovnáno! Behěm jediné minuty se povedlo Kazani srovnat! Těreščenko posunul před branku na úplně nehlídaného LAURISE DARZINŠE, který bekhendem posílá kotouč pod víko Garnettovi klece! Asistence: Alexej Těreščenko. Asistence: ?
     
    56:39
    To je zápas! Domácí trestuhodně nevyužili přesilovku, která trvala celé čtyři minuty a Kazaň následně trestala dvěma brankami behěm pouhých 28 vteřin. Dvě branky jsou v hokeji opravdu málo.
     
    57:32
    Domácí jsou hnáni domácím publikem, zdá se však, že se oba celky nechtějí dopustit žádné chyby v obraně.
     
    58:01
    Hlasatel ohlašuje poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:29
    Lauris Darzinš se prodíral k dalšímu zakončení, nyní k tomu od domácí obrany ale nedostal prostor.
     
    59:14
    Jarkko Immonen napřáhl na modré čáře, před brankou Traktoru byl navíc Pesonen, Michael Garnett ale celou situaci zvládl, když má kotouč ve své výstroji.
     
    59:33
    Další střelou se prezentoval domáco útočník Popov, Barulin však nakonec ale nemusel vůbec zasahovat. Vše nasvědčuje tomu, že stejně jako včera půjdeme do prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Neuvěřitelný zápas, který stejně jako včera rozhodne až prodloužení. Domácí se díky brankce Kontioly dostali v padesáté minutě do vedení 5:3, pak zasedl na čtyři minuty na trestnou lavici Zaripov a Traktor tak měl výtečnou možnost navýšit vedení. To se však nepovedlo, a proto Kazaň trestala. Během 28 vteřin se trefili Morozov a Darzinš. Po třetí třetině je tedy skóre 5:5 a po přestávce půjdeme do prodloužení.

    Prodloužení začíná přibližně v 16:31.
     
    Statistiky po 3. třetině:
    Střely: 6:7 (26:24)
    Vhazování: 6:7 (19:32)
    Nejvíce času na ledě:
    CLJ: Deron Quint – 9:31
    KZN: Ilja Nikulin – 8:07
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:15
    Je pískána nahrávka rukou hostujícího celku, bude se vhazovat v neutrální zóně.
     
    60:30
    Po zakázaném uvolnění kazaňského mužstva se buly přesune před Barulina, který tak bude muset být v pozoru.
     
    60:38
    Lauris Darzinš nahodil do útočné třetiny, tak se však kotouče chopil pouze odmácí obránce Deron Quint, který rozehrává útočnou akci svého týmu.
     
    61:27
    Tvrdá rána z hole Petriho Kontioly se od betonů Barulina odrazila jen před branku, kde už číhal Maxim Jakucenja, který baseballově mohl rozhodnout zápas.
     
    62:31
    Do šance se tlačil Něstěrov, toho ale k zakončen nepustil obránce Ilja Nikulin.
     
    63:07
    Maxim Karpov se dostal do útočné třetiny, viděl však za sebou Quinta, tak pu zadovkou posunul kotouč. Obránce Čeljabinksu se opřel do kotouče, ovšem jeho pokus si cestu do branky Kazaně nenašel.
     
    63:49
    Jevgenij Kuzněcov nemůže v akci pokračovat dál, modrou čáru totiž dřív, než bylo potřeba přejel Jan Bulis, a proto se píská postavení mimo hru.
     
    64:18
    Bars nyní velice dobře brání svoé pásmo, když aktivně napadá už ve středním pásmu.
     
    64:48
    Šance na obou stranách. Na Barulina střílel Kuzněcov, zákrok proti Obuchovovi si musel připsal kanadský brankář Michael Garnett.
     
    65:29
    V prodloužení má zatím mírn navrch Čeljabinsk, který ví, že pokud by dnes nesrovnal, odjížděl by zpět do Kazaně za stavu 1:3.
     
    66:05
    Chomickij však na druhé straně nabídl kotouč na brankoviště Danisu Zaripovovi, který jen tak tak, že svůj projektil neusměrnil do sítě!
     
    66:33
    Hrdina včerejšího zápasu Anton Glinkin by podobný osud jako včera přivítal i dnes. Proto se mu nyní snažil alespoň přiblížit, obrana Barsu mu však v této chvíli příliš nepovolila.
     
    67:19
    Čeljabinsk se vystavil do postavení mimo hru, proto se bude vhazoat ve středním pásmu.
     
    67:50
    Ničuškin se prodral přes dva hráče až do pásma Kazaně, ovšem ke střele už se nedostal. O puk ho totiž vytrčením hole obral zkušený Ilja Nikulin.
     
    68:37
    Jevgenij Kuzněcov snad patnáct vteřin míchal s pukem za Barulinovou brankou, nikdo z hráčů v bílém po něm nešel. Kuzněcov poté naznačil, že půjde k pravé tyči, ale nakonec zakončoval na druhou tyčku. Brankář Kazaně se však nenachal překvapit a dobrou šanci domácích chytá.
     
    69:09
    Stejně jako pokus zápěstím z hole Stanislava Čistova.
     
    69:10
    Ihned po vhazování zvoní tyč! Andrej Kosticyn se mohl stát hrdinou zápasu, chyběly mu však milimetry.
     
    69:34
    Tak tuto střelu podle mě Barulin moc vidět nemohl, naštěstí pro něj nešel puk na branku, proto je skóre stále 5:5.
     
    70:03
    Morozov se odpoutal od mantinelu, a pak předal na modrou čáru na Chomického. Jeho rána protetěla těsně vedle Garnettovy svatyně.
     
    70:41
    Popovova střela z levého kruhu byla hodně nepřesná, proto mohl zůstat v klidu i Konstantin Barulin v brance Kazaně.
     
    71:13
    Domácí nyní zatlačili Bars v jeho pásmu! Třikrát se svěřenci Valerije Bělousova dostali ke střele, Barulin však nemusel ani jednou zasahovat, pokaždé byla totiž rána zblokována.
     
    72:01
    Kuzněcov už nám dnes několikrát potvrdil, že má neuvěřitelně šikovné ruce. Ke gólu mu moc nechybělo!
     
    72:30
    A znovu Kuzněcov! Tentokrát mohl těžit z nahrávky Jana Bulise, která ale byla ztečována a ze vzduchu se puk mladému Rusovi trefit nepodařilo.
     
    73:08
    Kontiolovo nahození schoval Barulin do své rukavice, bude se vhazovat po jeho levé ruce.
     
    73:43
    Pohledné akce na obou stranách. Nejprve Popov přenechával na Antipova, ten se ale ke střele nedostal. Kapitán Kazaně Morozov už však ano, ovšem ani on se nestal tím, kdo by rozsekl dnešní duel.
     
    74:47
    Karpov se obtáčel kolem levé tyčky Barulinovy klece, někteří fanoušci domácího týmu už se radovali, jenže předčasně! Barulin zasáhl levým betonem!
     
    75:33
    Další branková konstrukce! Jevgenij Kuzněcov ukryl svou střelu zápěstím za obránce, Barulin nemohl nic vidět a mohl být hodně rád, že se puk od břevna odrazil mimo jeho svatyni.
     
    76:19
    Kontiolova střela z otočky úspěch neslaví, domácí alespoň vybojovali další vhazování před Konstantinem Barulinem.
     
    76:52
    Kazaň vstřelila branku!
    Je rozhodnuto!!! Pro domácí však možná trochu kruté, celé prodloužení byli lepší, ovšem radovat se mohou hosté! DANIS ZARIPOV se stává hrdinou zápasu. Velice nešťastná situace pro Garnetta, nahození se totiž nečekaně odrazilo právě k Zaripovovi a než se stihl kanadský brankář přesunout, útočník Kazaně už se radoval. Asistence: Jevgenij Medvěděv.
     
    Konec zápasu.
     
    Neuvěřitelné utkání tedy končí vítězstvím Kazaně 6:5 po prodloužení, která se díky brance Danise Zaripova ze 77. minuty utkání dostala v sérii do vedení 3:1 na zápasy. V dalším domácím utkání tak mohou svěřenci trenéra Valerije Bělova vše rozhodnout a postopit do finále Gagarinova poháru!
     
    Statistiky po prodloužení:
    Střely: 13:6 (39:30)
    Vhazování: 7:11 (26:43)
    Nejvíce času na ledě:
    CLJ: Deron Quint – 7:31
    KZN: Ilja Nikulin – 6:48
    Nejvíce času na ledě v celém utkání:
    CLJ: Deron Quint – 33:55
    KZN: Ilja Nikulin – 32:46
     
    To je ode mě vše, přeji hezký zbytek dne. (17:04:56)

    David Jahoda

    Branky a nahrávky: 3. Ničuškin (Něstěrov), 16. Jakucenja (Vasilčenko, Kontiola), 37. Bulis (Rjabykin, Quint), 40. Bulis (Čistov, Kuzněcov), 50. Kontiola (Jakucenja) – 19. Morozov, 25. Kuljaš, 27. Lukojanov (Kuljaš, Goluběv), 56. Morozov, 56. Darzinš, 77. Zaripov (Medvěděv)


    Traktor Čeljabinsk: Garnett (Mezin) – Katičev, Razin, Quint, Rjabykin, Vasilčenko, Bělov, Šinin, Něstěrov – Antipov (C), Popov, Glinkin – Čistov, Bulis, Kuzněcov – Kosticyn, Kontiola, Jakucenja – Ničuškin, Osnovin, Karpov.
    Trenér: Valerij Bělousov.

    Ak Bars Kazaň: Barulin (Garipov) – Nikulin, Kornějev, Kuljaš, Medvěděv, Chomickij, Zacharčuk, Jarullin – Zaripov, Kapanen, Morozov (C) – Pesonen, Immonen, Obuchov – Darzinš, Těreščenko, Petrov – Žerděv, Goluběv, Lukojanov.
    Trenér: Valerij Bělov.

    Rozhodčí: Bulanov, Gusev – Zacharenkov, Sadovnikov
    bahis siteleri