NY Rangers – Toronto 3:2 (1:0 po s.n.) | New Jersey – Boston 4:5 (kon.) | Edmonton – Arizona 1:3 (kon.)
Calgary – Vancouver 1:4 (kon.) | Anaheim – Colorado 1:4 (kon.)
po s.n. (1:0)
New York Rangers
3:2 (0:0, 2:1, 0:2 - 0:0)
Toronto Maple Leafs
Čtvrtek 11.04.2013, 01:30 • Madison Square Garden • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.
     
    Dobrý den, vítejte u sledování onlajnu z utkání mezi domácími New York Rangers a hostujícími Maple Leafs z Toronta.

    NEW YORK RANGERS:
    Jezdci se se 42 body momentálně nachází na sedmé příčce v konferenci. Desátý Winnipeg má však pouze o dva body méně, což znamená, že celek kouče Johna Tortorelly nemá boj o postup do vyřazovacích bojů ani zdaleka zajištěn. Minulý týden vyšel Blueshirts na výbornou, když z osmi možných bodů získaliztratili hokejisté okolo kapitána Ryana Callahana pouze jediný. V noci z pondělí na úterý ale podlehli právě Torontu, které na svém ledě dokázalo celek z Manhattanu porazit poměrem 3:4. Důvodem pak především byly hrubky v obraně hostů, které Javorové Listy bez váhání trestali.

    TORONTO MAPLE LEAFS:
    Kvůli silně podprůměrným výsledkům z několika minulých let kolovaly napříč celou ligou o kanadském celku mnohé posměšné vtipy. Toronto se ale letos k překvapení všech zvedlo, a díky 48 bodům má z páté příčky sebejistým krokem namířeno směr play-off. Slavnému celku to letos opravdu šlape – často boduje Phil Kessel, největší útočná hvězda, "lepí" to důraznému kapitánovi Dionu Phaneufovi, září mladičký Nazem Kadri, a v neposlední řadě také obstojně chytá i James Reimer. Jediným negativem je zranění Joffreyho Lupula, který letos zatím stihl pouze deset utkání. I bez něho to ale Leafs jde – vyhráli totiž hned sedm z posledních deseti střetnutí.

    Před dvěma dny opouštěli po vzájemném utkání led jako šťastnější domácí Leafs. Bude se tedy pokračovat v tradici "Můj dům, můj hrad," a v newyorské odvetě uspějí Rangers, nebo Toronto potvrdí poražení soupeře, a dokáže zvítězit i podruhé?
     
    Střetnutí začne během pár minut.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    01:02
    Do první větší příležitosti se dostávají hosté. Střídání Jezdců využil Phil Kessel, který se dostal do otevřené obrany soupeře. Minul ale branku.
     
    01:45
    Od modré pálí John-Michael Liles. Henrik Lundqvist puk vyrazil levým betonem.
     
    02:41
    John Moore se snažil kotouč zavést do útočné třetiny Jezdců, ale dostal se do ofsajdu.
     
    04:43
    Prvního souvislejšího tlaku se dočkávají také domácí. Vše bylo korunováno střelou od modré v podání Michaela Del Zotta. James Reimer ale zakročil betony.
     
    05:04
    Svižnou střelu na Lundqvista vyslal Kuljomin. Bez gólového efektu.
     
    06:32
    Čtvrtý útok Javorových Listů využívá své síly a drží puk u mantinelu ve svém útočném pásmu. Bohužel pro ně se však nedokáží dostat k zakončení.
     
    07:16
    Rangers vetují kombinací své první lajny. Nejnebezpečnější byla křižná nahrávka Ryana McDonagha skrz útočné pásmo. Rick Nash, který byl finálním adresátem, ale kotouč netrefil.
     
    09:13
    Toronto nastřeluje puk na branku z velké dálky. Lundqvist chtěl po zákroku rozehrát, ale nakonec se rozhodl puk raději přikrýt.
     
    09:51
    Po pohledné kombinaci v útočné třetině se puk dostal až na modrou čáru. Odtud Carl Gunnarsson vyslal střelu příklepem, která vyprášila lapačku Henrika Lundqvista.
     
    10:28
    Po deseti minutách hry jsou zatím lepším týmem hostující Leafs. Ti vyslali na Lundqvistahned pět střel, kdežto Reimer zasahoval pouze dvakrát.
     
    11:09
    Ze strany své štěstí zkoušel Brad Richards, avšak Reimer na jeho střelu viděl. Před branku sjíždějící Mats Zuccarello tak nemohl dorážet.
     
    11:13
    Od mantinelu střílel puk na branku Anton Stralman. Jeho pokus ještě nebezpečně tečoval kapitán Rangers, Ryan Callahan, ale James Reimer stál na svém místě.
     
    13:06
    První velká příležitost vstřelit branku! Dvojici Phil Kessel – Tyler Bozak se vyplatil forčeking – druhý jmenovaný za brankou soupeře se dostal k puku a okamžitě ho servíroval před branku prvně jmenovanému. Lundqvist ale svůj tým podržel!
     
    14:02
    Zakázané uvolnění Toronta.
     
    14:16
    Rangers v šanci! Reimer zasahovat nemusel, ale nechybělo mnoho, a kdyby Brad Richards trefil puk, dost možná by skóroval do poloprázdné branky, protože se Reimer přesouval!
     
    15:59
    Brassard střílel z otočky od levého mantinelu. James Reimer ale dával pozor a bez problémů zasáhl.
     
    16:29
    Toronto se dostalo do přečíslení dvěma proti jednomu! Phil Kessel chtěl nahrávat na druhou stranu, ale Dan Girardi odvedl výtečnou obrannou práci. Kessel navíc ztratil kontrolu nad pukem, takže nemohl ani sám zakončit.
     
    18:14
    Několik posledních chvil se hrál svižný hokej nahoru-dolu. Pro nezaujatého diváka vcelku atraktivní podívanou ale ukončil icing domácích.
     
    19:29
    Oba celky si připsaly po jedné střele. Brankáři ale pouze potvrdili svou prozatimní nadvládu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Ve vzájemném střetnutí před dvěma dny padlo celkem sedm branek – Toronto na svém ledě zvítězilo 4:3. V dnešní newyorské odvětě to ale zatím vypadá na defenzivní utkání, kde budou dominovat obrany v čele se svými gólmany. Branka během první dvaceti minut nepadla, ale dle počítadla střel byli ofenzivně aktivnější hosté – ti na střely zvítězili 11:8.
     
    Druhá dvacetiminutovka začne přibližně v 02:03.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:55
    Od modré na Reimerovu svatyni pálil John Moore, ale bránícící hráči puk srazili mimo.
     
    21:22
    Clarke MacArthur se protáhl skrz obranu a zakončoval blafákem! Po Lundqvistově zákroku navíc ještě dorážel Nikolaj Kulemin, ale Lundqvist bez hokejky pokryl i jeho střelu!
     
    21:42
    A máme tu úvodní branku! Toronto těží z tlaku v útočném pásmu, kdy si nejdříve hráči posílali puk kolem mantinelů, aby se nakonec srazil do středu k PHILLU KESSELOVI, který se nemýlil. Asistence: bez asistence.
     
    22:06
    Ryane Clowe se snažil svůj tým po inkasované brance nabudit. Rozhodl se proto vyzvat k pěstnímu souboji Marka Frasera. Pěstní duel byl vyrovnaný, nyní už oba aktéři míří na trestnou lavici.
     
    23:32
    Javorové Listy pokračují v parádním tlaku! Po dobré střele mohl nebezpečně dorážet Kuljomin, takže ho Del Zotto musel zastavit i za cenu faulu.
     
    24:18
    Po delší kombinaci hostů se Blueshirts podařilo vyhodit přes všechny čáry.
     
    25:21
    Další vyhození domácích.
     
    24:06
    Michael Del Zotto je zpět na ledě. Rangers jsou v plném počtu.
     
    26:57
    Richardsova lajna se dostala k velkému tlaku, ale Torontu se po delší době podařilo kotouč dostat do středního pásma.
     
    27:09
    Carl Hagelin v přečíslení dvěma proti jednomu skvěle hledal Dericka Brassarda, ale toho před zakončením zahákoval dojíždějící Colton Orr. Rangers si proto zahrají svou první přesilovku večera.
     
    27:29
    Leafs se podařilo vyhodit až za Lundqvistovu branku.
     
    28:08
    Power play se zatím Jezdcům vůbec nedaří. Nyní se opět musí dostávat do pásma poté, co Toronto vyhodilo do středního pásma.
     
    28:59
    Richards pálí od modré. Reimer hokejkou vyráží puk do ochranné sítě.
     
    29:09
    Orr je zpět na ledě. Přesilovka domácích je u konce.
     
    30:55
    A začínáme od začátku! Třetí útok Jezdců roztočil v útočném pásmu kolotoč, který zakončila McDonaghova střela od modré. Derek Stepan pouze srazilitečoval kotouč ke straně, ale odtud ho do prázdné branky nekompromisně uklidil CARL HAGELIN. Asistence: Derek Stepan, Ryan McDonagh.
     
    31:58
    Derek Stepan se mohl dostat do brejku, ale bránící hráč mu ve skluzu šikovně puk vypíchl!
     
    33:28
    Hodně se teď hraje kolem mantinelů, kde se hráči přetlačují o puk.
     
    33:59
    Sudí odpískali icing proti Jezdcům.
     
    35:29
    Z bekhendové otočky to od mantinelu zkoušel Orr, ale netrefil se mezi tři tyče.
     
    36:43
    Rangers otáčí skóre zápasu! Derick Brassard nahrává z rohu na hůl RYANA MCDONAGHA, který po parádním naznačení objíždí Nazema Kadriho a zápěstím posílá puk do horní poloviny Reimerovy branky. Asistence: Derick Brassard, Carl Hagelin.
     
    37:33
    Toronto bylo opět pod tlakem. Poté, co se dostalo k puku ho proto raději vyhazuje na zakázané uvolnění.
     
    39:02
    Po delším pobytu domácích v útočném pásmu pálil od modré Michael Del Zotto. James Reimer jeho střelu ukryl ve výstroji a nedovolil žádné dorážky.
     
    39:30
    Jezdci teď měli trochu štěstí v neštěstí. Sudí totiž nejdříve propásli podražení hostů, když následně Richards, který byl právě obětí zmíněného faulu, po pádu nemohl zabránit Bozakovi ujíždějícímu do brejku. Rozhodčí si ale naštěstí pro domácí všimli ofsajdu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Po čtyřiceti minutách hokeje odchází do svých šaten spokojenější newyorští borci. Ti sice brzy po začátku dějství prohrávali, ale na úvodní gól Philla Kessela nakonec dokázali do zaznění sirény odpovědět hned dvakrát. Nejdříve se v půlce zápasu před odkrytou brankou objevil Carl Hagelin, který skóroval poprvé po jedenácti zápasech. Obrat pak o pět minut později zajistil povedenou střelou od modré Ryan McDonagh, který pouze potvrdil fakt, že Jezdci byli ve druhé periodě lepším týmem – na střely dokázali zvítězit poměrem 10:5.
     
    Třetí třetina začne zhruba v 03:01.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:28
    Toronto to bude mít hodně těžké. Pokud totiž Rangers vedli po dvou třetinách, bez bodu neodcházeli posledních 87 zápasů.
     
    41:18
    Brian Boyle se snažil natlačit s pukem do branky, ale byl faulovaný.
     
    41:23
    Za faul na Boyla dostává Carl Gunnarsson dvě minuty. Následuje přesilovka domácích.
     
    42:22
    Blueshirts dobře kombinovali v pásmu, ale Leafs se nakonec osvobozují výhozem.
     
    43:10
    Další výhod hostů přes všechny čáry.
     
    43:18
    Nepříliš povedená početní výhoda domácích je u konce.
     
    44:30
    Po přejetí modré čáry zkoušel puk zápěstím nahazovat Boyle. Po zákroku Reimera pak ještě ze vzduchu basebalově doklepával dorážku Arron Asham, ale Reimer zakročil i napodruhé.
     
    44:58
    Máme tu další přesilovou hru pro domácí. Tentokrát si posedí Dion Phaneuf, a to za hru vysokou holí.
     
    46:04
    Rangers byli po dobré kombinaci vyhnáni do středního pásma.
     
    46:58
    Phaneuf je zpět na ledě. Opět se tedy hraje pět na pět.
     
    48:05
    Leafs se dočkali vyrovnání! Dlouhou dobu teď sice měli převahu domácí, ale po Girardiho chybě na útočné modré se do přečíslení dvěma proti jednomu dostali hosté – James Van Riemsdyk křižně nahrál PHILLU KESSELOVI, který svou druhou brankou v utkání srovnal na 2:2.
     
    48:53
    Další průnik hostů, tentokrát v podání Nikolaje Kuljomina! Lundqvist ale další branku ve své síti nedopustil.
     
    50:08
    Phill Kessel je evidentně při chuti. Svůj hattrick chtěl zkompletovat svižnou střelou po přejetí modré čáry, ale Lundqvist na ni viděl a lapil ji.
     
    51:28
    Dvě minuty za hákování dostává Ryane Clowe. Následuje tedy power play hostujícího Toronta.
     
    52:11
    Jezdci se dostávají k puku a vyhazují ho až k Reimerovi.
     
    52:39
    Brian Boyle s Darrollem Powem ujížděli ve dvou proti jednomu, ale nedokázali zakončit!
     
    53:01
    Další šance Jezdců, ale Callahan před brankou netečoval puk přesně!
     
    53:28
    Clowe je zpět na ledě. Hraje se v plném počtu.
     
    54:11
    Brad Richards obdržel zpoza branky loženku mezi kruhy! James Reimer ale podržel svůj tým a betonem vychytal jak první střelu, tak i následnou dorážku!
     
    55:46
    Blueshirts neuvěřitelně tlačí! Nejblíže gólu teď byl kapitán Ryan Callahan, který se obtáčel kolem poloprázdné branky, ale Reimer v poslední chvíli puk vypíchl holí!
     
    57:12
    Maple Leafs pálí dlouhou střelu ze středního pásma. Henrik Lundqvist ji holí sráží do ochranné sítě.
     
    57:38
    Z úhlu po Callahanově nahrávce pálil Del Zotto, ale Reimer si opět připisuje důležitý zákrok.
     
    57:58
    Po delší době o sobě dávají vědět i hosté! Michajl Grabovski se protáhl kolem posledního obránce a zblízka pálil bekhendem, ale těsně minul!
     
    59:47
    Oba týmy poslední sekundy hlavně brání, takže útočné snahy končí již ve středním pásmu. Schyluje se k prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Třetí třetina patřila domácímu celku. Rangers byli po valnou většinu periody nebezpečnější a kontrolovali hru, avšak Torontu se i přesto povedlo díky druhé brance Philla Kessela srovnat. Díky tomu je stav nerozhodný i po šedesáti minutách a bude se prodlužovat.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    61:19
    Blueshirts jsou zatím lepší. Od začátku nastaveného času kontrolují puk a v útočném pásmu se snaží vymyslet rozhodující akci.
     
    61:59
    Stralmanovu střelu zprava Reimer vyráží.
     
    62:23
    Na pozoru se teď musel mít i Lundqvist. Po několika nahrávkách v útočném pásmu pálil John-Michael Liles, ale švédský brankář ve službách Rangers byl pozorný.
     
    63:16
    Neuvěřitelné! Jedině tak se dají popsat Lundqvistovy tři zákroky, které předvedl proti třem torontským hokejistům ujíždějícím do přečíslení!
     
    64:47
    Maple Leafs atraktivně kombinují ve svém útočném pásmu, avšak Grabovski na konci kombinace minul branku.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Pětašedesát minut hokeje, dvě branky na obou stranách. Taková je prozatímní bilance dnešního utkání. Madison Square tak zatím stále napjatě čeká, který z celků si odnese druhý, prémiový bod. O jeho držiteli rozhodnou nájezdy, které začnou za malý moment.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    Nájez.
    Rick Nash svůj forhendový blafák neproměnil.
     
    Nájez.
    Tyler Bozak chtěl Lundqvista rozpohybovat a zasunout puk mezi betony, ale taktéž neuspěl.
     
    Nájez.
    Mats Zuccarello posílá Rangers do vedení střelou mezi betony!
     
    Nájez.
    Nazem Kadri míchal s pukem tak rychle, až kotouč ztratil.
     
    Nájez.
    Ryan Callahan se v rychlosti pokusil jít kličkou do forhendu. Reimer vytahuje parádní zákrok betonem.
     
    Nájez.
    Michajl Grabovski volí střelu zápěstím. Lundqvist chytá a Rangers vítězí.
     
    Nájez.
    Vítězný nájezd proměnil ve druhé sérii Mats Zuccarello.
     
    Konec zápasu.
     
    3 HVĚZDY UTKÁNÍ:

    3. Brian Boyle (0+0)
    2. Phil Kessel (2+0)
    1. Henrik Lundqvist (23/25, 92,00%) + 3/3 nájezdů
     
    Madison Square Garden dnes viděla velmi vyrovnaný souboj. O chlup lepším týmem ale přecejen byli domácí Rangers, kteří nakonec dokázali zvítězit poměrem 3:2 na nájezdy. Manhattanskému celku se tak povedla odveta za dva dny starou porážku, kdy v Torontu poměrem 4:3 vyhráli Maple Leafs. Nejlepšími hráči na ledě byli kupříkladu Carl Hagelin (1+1), či Phil Kessel (2+0). Nesmíme ale opomenout ani oba brankáře, kteří předvedli několik parádních zákroků.
     
    Děkujeme za sledování našeho onlajnu a přejeme Vám dobrou noc/dobré ráno.

    Šimon Pilek

    Branky a nahrávky: 31. Hagelin (Stepan, McDonagh), 37. McDonagh (Brassard, Hagelin), 0. Zuccarello – 22. Kessel, 49. Kessel (Riemsdyk)


    New York Rangers: Lundqvist – Girardi, Del Zotto, Stralman, McDonagh, Eminger, Moore – Callahan, Stepan, Nash – Clowe, Richards, Zuccarello – Boyle, Brassard, Hagelin – Asham, Powe, Pyatt
    Toronto Maple Leafs: Reimer – Gunnarsson, Phaneuf, Liles, O'Bryne, Fraser, Franson – Van Riemsdyk, Bozak, Kessel – MacArthur, Kadri, Kuljomin – McClement, Grabovski, Komarov – Orr, Coloborne, McLaren

    Rozhodčí: HLAVNÍ: Wes McCauley + Ghislain Hebert, ČÁROVÍ: Greg Devorski + Steve Miller

    Diváci: 18 200
    bahis siteleri